Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Scheduling και μνήμη σε ένα windows service

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 07-12-2007, 11:47. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-12-2007, 09:12 38034

Scheduling και μνήμη σε ένα windows service

(papadi: Η ερώτηση αυτή διαχωρίστηκε από άλλη συζήτηση) 

Παιδιά με την ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ κάτι πάνω σε αυτό. Είναι έκδηλο πως χρειάζεται windows service για την υλοποίηση του παραπάνω. Έχω δύο πιο γενικές ερωτήσεις για τα services και παίρνω ως αφορμή τη δημοσίευση του killer007.

1. Για να τρέχει κάθε μια ώρα χρησιμοποιείς timer όπως θα έκανες και σε winforms application?
    2. Πως περιορίζεις σε ένα service τους πόρους που καταναλώνει?  Π.χ  να του πεις να χρησιμοποιεί μέχρι 10MB από τη μνήμη. Έχω υπόψη μου ότι το framework καταναλώνει κάποια κομμάτια μνήμης μόνο του αλλά πέρα από αυτό. Θέλω να πω ότι σε καποιο Project Που δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα διεργασίας από ένα service αλλά η επιβάρυνση που επιφέρει στο σύστημα.

ΥΣ: Killer007 συγγνώμη για την παρεμβολή. moderators αν νομίζετε βάλτε το σε καινούργιο Post.

Manos
  •  06-12-2007, 10:02 38036 σε απάντηση της 38034

Απ: Scheduling και μνήμη σε ένα windows service

manosB:
    (papadi: Η ερώτηση αυτή διαχωρίστηκε από άλλη συζήτηση)

Ευχαριστώ papadi, είχα ξεχάσει ότι η αρχική δημοσίευση ήταν σε ελεγχόμενη περιοχή.

Manos
  •  06-12-2007, 10:23 38037 σε απάντηση της 38036

Παραθέτω ένα άρθρο που είχα γράψει πολύ παλιότερα σε σχέση με τη δημιουργία Windows Services, που απαντά (τουλάχιστον σε .NET 1.1) στο ερώτημα του πώς μπορεί να γίνει η περιοδική εκτέλεση. Για τη διαχείριση πόρων, δεν έχω να πω πολλά πράγματα πέρα από το οτι εξαρτάται από το τι κάνεις, όπως και σε κάθε άλλο κομμάτι κώδικα.

http://www.dotnetzone.gr/cs/blogs/sfilip/pages/creating-a-simple-reusable-windows-service-template-code-part-i.aspx

http://www.dotnetzone.gr/cs/blogs/sfilip/pages/creating-a-simple-reusable-windows-service-template-code-part-ii.aspx

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  06-12-2007, 10:57 38038 σε απάντηση της 38037

Ευχαριστώ Cap, το επεξεργάζομαι.

Τώρα για το δεύτερο ερώτημα. Αυτό που θέλω είναι ότι το windows service μου υλοποιεί μια heavy duty διαδικασία. (update ένα πίνακα χιλιάδων εγγραφών, export σε ένα αρχείο πολλών MB). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το service  να μην καταναλώνει ότι πόρους από το σύστημα είναι διαθέσιμοι διότι θα μου γονατίσει τα άλλα proccesses που τρέχουν εκείνη τη στιγμή. Θέλω το service να καταναλώσει π.χ μέχρι 50Mb από τη μνήμη και ας κάνει πολλαπλάσιο χρόνο να τελειώσει τη διεργασία που έχει.

Manos
  •  06-12-2007, 12:05 38042 σε απάντηση της 38038

Δυστυχώς αυτό που λες δεν γίνεται... Είναι δική σου ευθύνη να υλοποιήσεις κατά τέτοιο τρόπο το service ώστε να κάνει αυτό που θες χωρίς να καταναλώνει πολλά resources. Πχ, να ακολουθήσεις κάποια τεχνική για batch διαδικασίες κατά το data access, να δουλέψεις με streams που φεύγουν από τη μνήμη μόλις χρησιμοποιηθούν, κλπ.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  06-12-2007, 14:02 38051 σε απάντηση της 38038

Φίλε Μάνο,

δεν ξέρω αν σου κάνει, αλλα μπορείς να ορίσεις το Priority του Thread που τρέχει το Service:

Process.GetCurrentProcess().PriorityClass = ProcessPriorityClass.BelowNormal;

Τώρα για την μνήμη δεν ξέρω, sorry...

Nassos

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
    Winston Churchill

"Quality means doing it right when no one is looking."
    Henry Ford

•  06-12-2007, 14:14 38053 σε απάντηση της 38051

Νάσσο όπως καταλαβαίνεις δεν μου κάνει αλλά από το ολότελα καλή και η ΠαναγιώταιναBig Smile

Manos
  •  07-12-2007, 11:47 38086 σε απάντηση της 38053

Μετά από έρευνα συνειδητοποιώ ότι μάλλον βλέπω με λάθος οπτική το όλο θέμα. Ζητάω από το Framework να παίξει το ρόλο του λειτουργικού και να κάνει σωστή κατανομή των πόρων του υπολογιστή, πράγμα για το οποίο δεν φτιάχτηκε. Θα ρυθμίσω λοιπόν μόνο το priority στο service μου και από εκεί και πέρα επαφίεμαι στα Windows για τα περαιτέρω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσέχω στον κωδικά μου να μην αφήνω αντικείμενα στη μνήμη χωρίς λόγο και από κει και πέρα...
    Αν δεν τα λέω και πολύ σωστά ή μου ξεφεύγει κάτι by all means διορθώστε με!Hmm

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems