Μιας και η συζήτηση μεταφέρθηκε, νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω στους προβληματισμούς σου. Κατ' αρχήν δε θεωρώ λάθος, ή λάθος δρόμο την ενασχόληση με το ADO.NET και τα Datasets. Όταν αναπτύσσεις εφαρμογές πρέπει να αισθάνεσαι άνετα με όλες τις Data Access τεχνολογίες. Όχι μόνο για τις δικές σου εφαρμογές, αλλά και γιατί μπορεί στο μέλλον ν' ασχοληθείς με εφαρμογές που τις έχει γράψει κάποιος άλλος. Θα μου πεις, "Καλά, μα πρέπει να μάθω όλα τα ORMs που κυκλοφορούν;" Η απάντησή μου είναι πως κανένα από αυτά δεν αποτελεί μέρος του .NET Framework. Τα μέρη, όμως, του .NET πρέπει να τα μάθεις όσο γίνεται καλύτερα. Λάθος θα ήταν μόνο στην περίπτωση που η Microsoft εγκατέλειπε το ADO.NET για μια νέα τεχνολογία. Το έχει κάνει στο παρελθόν, μπορεί να το κάνει και στο μέλλον.
Χρησιμοποιώ πολύ τα Datasets, αλλά τώρα θέλω δε θέλω είμαι υποχρεωμένος ν' ασχοληθώ και με το LinqToSql και με το Entity Framework. Γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι πρέπει να τα μάθεις όλες τις data access τεχνολογίες του .NET. Όλοι οι υπόλοιποι εδώ μέσα, είναι πιο προχωρημένοι από μένα στη χρήση ORMs. Όμως, δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος που θα σου πει ότι η εκμάθηση του ADO.NET και των Datasets είναι λάθος ή χάσιμο χρόνου ή ότι δεν γνωρίζουν καν από ADO.NET!
Όσον αφορά τώρα τα θέμα το τι χρησιμοποιείς, εξαρτάται τόσο από τις σημερινές ανάγκες τις εφαρμογής σου όσο και από τις μελλοντικές. Αυτού του είδους η συζήτηση δεν είναι καινούρια. Έχει λάβει χώρα πολλές φορές στο DotNetZone και αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρεις πολλά threads μ' αυτό το topic. Οπότε, κάπου εδώ σταματώ. Τα υπόλοιπα μέλη μπορούν να σε διαφωτίσουν περισσότερο από εμένα.
Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!