Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Φορολογικός Μηχανισμός και Περίπτερο

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostasdiktia. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nsouflis στις 30-06-2010, 12:43. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-06-2010, 20:44 59313

Φορολογικός Μηχανισμός και Περίπτερο

Καλησπέρα σε όλους.

Γνωρίζοντας κάποια πράγματα στο πως δουλεύει ένας φορολογικός μηχανισμός, θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση ρε παιδιά.
    Έστω ότι έχω εγώ ενα πρόγραμμα πιστοποιημένο ότι δουλεύει με φορολογικό μηχανισμό τύπου Β. Και θέλω να το βάλω να δουλεύει σε περίπτερο.
     Οι αποδείξεις που θα τυπώνονται με κάποιον θερμικό εκτυπωτή θα έχουν κανονικά την σήμανση.
    Η ερώτηση είναι, στο τέλος της ημέρας όταν θα θέλουμε να βγάλουμε Ζ, με όλη την αξιακή ανάλυση (τι πουλήθηκε, πόσο και σε ποια κατηγορία φπα), αυτό πρέπει να το αναλαμβάνει η εφαρμογή?
     Από όσο γνωρίζω ο φορολογικός μηχανισμός όταν του ζητάς εκτύπωση Ζ, σου βγάζει το σύνολο των παραστατικών και τίποτα σχετικό με την οικονομική ανάλυση της μέρας (όπως κάνει μια ταμειακή μηχανή για παράδειγμα).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

No knowledge can be certain, if it is not based
    upon mathematics or upon some other knowledge
    which is itself based upon the mathematical
    sciences.
  •  30-06-2010, 12:43 59317 σε απάντηση της 59313

Απ: Φορολογικός Μηχανισμός και Περίπτερο

Φίλε Κώστα ,
      το Ζ σε μία μηχανή ΕΑΦΔΣΣ είναι απλά η υπογραφή όλων των ημερήσιων απογραφών και δεν αναφέρεται καθόλου σε αξιακά στοιχεία ( Όπως δηλαδή και η σήμανση της ΕΑΦΔΣΣ ) . Χρησιμεύει για την επαλήθευση όλων των στοιχείων που σημάνθηκαν στην ημέρα που αναφέρεται . Η Ανάλυση που ζητάς κατά κατηγορία ΦΠΑ είναι υποχρέωση της εφαρμογής να βγαίνει κατά ημέρα ή συγκεντρωτικά . Οι ταμειακές μηχανές αυξημένων δυνατοτητων ή όχι απο την άλλη έχουν φορολογική μνήμη και κρατάνε τα αξιακά στοιχεία (Πωλήσεις κατά κατηγορία ΦΠΑ ) και για αυτό έχουν την δυνατότητα να τα εμφανίζουν στο κλείσιμο με εκτύπωση Ζ ή Χ .

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems