Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

80% Employee Turnover στην Ελλάδα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 14-01-2005, 11:25. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-12-2004, 22:55 580

Surprise [:O] 80% Employee Turnover στην Ελλάδα

(Αν ξέρετε κανένα πιό δόκιμο όρο, ευχαρίστως να τον χρησιμοποιήσω)

Άκουσα από ένα γνωστό στην εκδήλωση για ISVs ότι σύμφωνα με στατιστικές, το τυπικό turnover σε ένα χρόνο είναι 80% Indifferent. Μου φάνηκε απίστευτο και το ξαναρώτησα. Ναι λέει, είναι 80%. Οπότε και εμείς που έχουμε χψ% είμαστε εντάξει.Tongue Tied

Δεν ξέρω για σας, αλλά μου φαίνεται απίστευτο ότι μπορεί κάποια εταιρεία να ολοκληρώσει ένα έργο όταν είναι σίγουρο ότι σχεδόν όλα τα άτομα που το ξεκίνησαν θα έχουν φύγει μέχρι να τελειώσει. Τουλάχιστον όχι χωρίς να πάρει 2-3 φορές περισσότερο χρόνο με το αντίστοιχο κόστος, ολοκληρώνοντας ένα τμήμα μόνο των απαιτήσεων.

Και πως μειώνουμε το κόστος του έργου? Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους developers? Όχι, παίρνουμε νέους με μικρό μισθό. Ή προσπαθούμε να κάνουμε outsource. Τελικά διαπιστώνουμε ότι το κόστος του outsourcing είναι ίδιο.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το κόστος των developer? Μήπως το κόστος το έχει ήδη φορτωθεί το έργο πρωτού καν φτάσουμε στους developers?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  14-01-2005, 11:25 853 σε απάντηση της 580

Re: 80% Employee Turnover στην Ελλάδα

Εκτιμώ οτι το όλο πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και εγώ ο ίδιος έχω επιβεβαιώσει, ως εργαζόμενος, αυτό τον κανόνα. Ομως, το θέμα ξεκινά από την πολιτική των ίδιων των εταιριών. Οταν δεν προσφέρουν κίνητρα στους υπαλλήλους τους να παραμείνουν στην εταιρία, ενώ ταυτόχρονα τους κάνουν τη ζωή δύσκολη (ξαφνικές αλλαγές deadlines, ανάθεση εργασιών εκτός ενδιαφερόντων και αντικειμένου του εργαζόμενου επειδη "καιγόμαστε", περισσό ενδιαφέρον όχι για το αποτέλεσμα αλλά για το πόσες ώρες βαραει πλήκτρα ο κακόμοιρος (αλλοίμονο αν είναι κάτω απο 10) και άλλα τέτοια γοητευτικά), ε, turnover 80%.....

Το πρόβλημα δεν είναι το κόστος των developers, κατ'εμέ. Το πρόβλημα είναι η διαχείρισή τους και η ωριμοτητα της εκάστοτε εταιρίας σε αυτό το θέμα.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems