Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Μίλαγα νωρίτερα μ' ένα φίλο στο τηλέφωνο.

"Είσαι καλά¨, μου λέει, "δεν σε βλέπω ενεργό online αυτές τις ημέρες, όλα καλά ;"

"Εντάξει είμαι" του λέω, "απλά λίγο κουρασμένος"

Αργότερα βρέθηκα για ένα καφέ μ' ένα άλλο φίλο μου.

"Πεσμένος μου φαίνεσαι ρε, είσαι καλά ?"

Ρε πως έμπλεξαν τα offline με τα online μας. Και πως τελικά χωρίς να βρίσκόμαστε ξέρουμε πως είναι ο άλλος, απλά κοιτώντας τα posts στο blog, το feed στο facebook και τα entries στο twitter.

Ή απλά από την έλλειψή τους.

1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Είχε γράψει και παλιότερα η Mary Jo Foley για αυτό, κάτι είχε πάρει και το μάτι μου σε εσωτερικά emails από τους ανθρώπους του SQL Server αλλά φαίνεται ότι το Project Volta παίρνει σάρκα και οστά και μάλιστα είναι και επιδείξιμο σύμφωνα με τα τελευταία νέα.

Αλλά τι είναι αυτό το Project Volta ?

Με πολύ απλά λόγια - για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε τα παραπάνω links - ξεκινάς και γράφεις μια εφαρμογή για το web χωρίς να ασχολείσαι πως θα σπάσει σε διάφορα tiers χρησιμοποιώντας .NET, την τελειώνεις και το Volta αναλαμβάνει να μετατρέψει το data tier από MSIL σε SQL code !!!, το client κομμάτι σε Javascript, Flash ή Silverlight (ανάλογα με το ποιος client θα το ζητήσει) ενώ προφανώς το middle tier παραμένει σε κλασσικό .NET κώδικα.

Too good to be true? είδωμεν (ή μήπως είναι ίδωμεν).

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,

As Tim Sneath just posted you can watch a lot of videos from a WPF Bootcamp delivered wpfbootcamp_cropearlier this year in Redmond as well as get your hands on a set of Labs with tutorial documents and full source code.

Except Microsoft speakers you can view presentations from the technical guys that built some of the first WPF applications such as Yahoo Messenger, North Face Explorer, Vertigo's Family Tree application and more.  

A really must see for Windows Presentation Foundation learners.

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

I was reading the other day in a "classic" technology news magazine an article titled "Basics of Corporate Blogging".

Wow I said. Blogging became mainstream.

So I was kept reading the article, which was Ok. Nothing really exciting, nothing I didn't know but again this is the way all this new stuff should be communicated to mainstream readers.

Then of course I started looking who wrote the article. There was a name, a business title and ... a web site URL.

OOops. Where was his blog ? 1st mistake.

Then I navigated to his company web site URL mentioned in the article.

It was an Ok web site, mainly static with the classic left menu, right info pages. I am not looking for fancy user interfaces at least for this kind of web sites - but at least I was expecting a descent modern graphics site. Anyway.

At the bottom of the home page it was written 2003-2005 All rights reserved.

2nd mistake. Either you should have an auto updated footer or you shouldn't have a footer at all.

And then the all time classic things, broken links, dry text trying to communicate a message without visual help and of course there wasn't a CORPORATE BLOG at all.

Lesson to learn,

Never talk for something that you haven't integrated in your own life, professional (or private)

No need to point to the specific web site, the web is full of them

1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ever wondered how the new logos of big corporations should look like in this Web 2.0 world ?

Have a look : http://flickr.com/photos/gtmcknight/198311028

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

microblogging

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2007 5:24 μμ από το μέλος Panagiotis Kontopoulos

Κατά καιρούς έχω προσπαθήσει να απαντήσω στις ερωτήσεις :

  • Ποιoς είναι ο σκοπός και η χρησιμότητα του microblogging (βλ. twitter) ?
  • Ποιoς πρέπει να κάνει microblogging ?

Ομολογώ ότι δεν έχω καταλήξει σε μια και μοναδική απάντηση. Γενικά πιστεύω ότι το microblogging συνεισφέρει σημαντικά στο information tsunami που δέχομαι καθημερινά και δεν είμαι σίγουρος ότι μέσα στο πλήθος των feeds δεν χάνω τα πραγματικά σημαντικά προσπαθώντας να περάσω έστω με μια ματιά όλα τα posts.

Μερικές σκόρπιες σκέψεις μου για το θέμα.

- νομίζω ότι θα πρέπει ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολουθείς να είναι σχετικά περιορισμένος (προφανώς θα πρέπει να ανανεώνεται τακτικά),

- νομίζω ότι πολύ σύντομα θα πρέπει να μπορώ να ψάξω στα posts των ανθρώπων που παρακολουθώ ή παρακολουθούσα κάποια στιγμή (εκτός κι αν γίνεται και τώρα αυτό και δεν το ξέρω), ενώ

- σίγουρα θα πρέπει είτε η ζωή του ανθρώπου που παρακολουθώ να είναι αρκετά ενδιαφέρουσα είτε

- να παρακολουθώ κάποια νέα από ένα γεγονός που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να είμαι παρών (ζωντανή αναμετάδοση από την τελευταία ομιλία του Jeremy για την οποία δεν κατόρθωσα να βρω θέση ή οι εξελίξεις στις φωτιές της Καλιφόρνια στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού)

- δεν είμαι σίγουρος ότι το microblogging είναι το κατάλληλο μέρος για να μοιραστώ το τελευταίο URL που ανακάλυψα όταν υπάρχει το delicious

- μήπως τελικά το microblogging δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ημερολόγιο (journal) της online ζωής μου σε τίτλους, στο οποίο με κάποιο μαγικό τρόπο ιθα έπρεπε να καταγράφονται όλες οι κινήσεις μου καθώς ζω και κινούμαι μέσα στο web, ώστε όποιος ενδιαφέρεται να μπορεί να με ακολουθεί ? Ωραία θα ήταν αυτό να γινόταν αυτόματα βλ. twitterfeed)

- και τι γίνεται με την offline ζωή μου?

image Flyer Pro is the new advertising service that Facebook provides targeting >20.000.000 people.

I went through a drill down of the population by country and as you can see most of the registered people are from US, while Greece - for the time being - doesn't even show up in the countries selection list.

Als, take a look at the bottom of the list, it seems that there is place for local native speaking social networking sites.

Cmon, let's create them.

image

MIX UK held in London on 11-12 September 2007 and it seems that a lot of discussion on newest and coolest web technologies happened there.

The good news is that almost all sessions are recorded and available for viewing in the web site http://www.microsoft.com/uk/mix07/default.aspx 

And I think that session titles such as :

  • ZAP!, WHAM!, KAPOW! - Killer Digital Reading Experiences for the 21st century
  • The Phantom Micropresentations
  • Interactive viral marketing - advertising where everybody wins
  • Designing and delivering 3D solutions on the Web
  • Casual Gaming - Future with Silverlight

sound really promising. I have to see them all !!!

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

PIC-0088 Περιμένοντας να ξεκινήσει το meeting για το οποίο βρέθηκα σήμερα στις Βρυξέλες, έριχνα μια ματιά στο Microsoft Executive Briefing Center που μας φιλοξενεί και εκτός από τον εντυπωσιακό του εξοπλισμό -μιας και προορίζεται να επιδεικνύει ότι τελευταίο βγαίνει από την εταιρεία (όχι Patrick, Surface ΔΕΝ ΕΧΕΙ ούτε εδώ) - διαθέτει και μερικά χαρακτηριστικά που δεν βλέπεις συχνά στην Αθήνα, όπως είναι το όνομα της αίθουσας και σε γραφή Braille όπως ίσως μπορείτε να διακρίνετε στο κάτω μέρος της φωτογραφίας

1469882982_5ef75446ee_m Δεν ξέρω πόσοι από σας ασχολείστε με το κρασί, με την παραγωγή ή την κατανάλωσή του, εγώ ομολογώ ότι ασχολιόμουν (τώρα σωστό είναι αυτό το ασχολιόμουν συντακτικά, anyway) μόνο με το δεύτερο αλλά πρόσφατα μπήκα στη διαδικασία να ασχοληθώ και με το πρώτο. Βασικά ο αδελφός της γυναίκας μου (BTW, δεν έχω κατορθώσει να βρω ακόμη πως μπορώ να αποκαλώ τη συγγενική μας σχέση χρησιμοποιώντας μια μόνο λέξη, κάθε βοήθεια δεκτή) είχε τη φαεινή ιδέα να βάλουμε από κοινού ένα μικρό βαρελάκι στην αποθήκη και να προσπαθήσουμε να "παράξουμε" το δικό  μας κρασί.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη διαδικασία, πηγαίνεις σε ένα από εκείνα τα μεγάλα οινοποιεία-οινοπωλεία που βρίσκονται συνήθως στα Μεσόγεια και αφού τους πεις πως φαντάζεσαι το κρασάκι που θέλεις να πίνεις, ο ειδικός εκεί σου προτείνει ένα μείγμα από διάφορες ποικιλίες κρασιών σε μια συγκεκριμένη αναλογία, για να πας στη συνέχεια εκεί μου διατηρούν τις δεξαμενές και κάποιο παλικάρι να σου γεμίσει τα δοχεία μεταφοράς, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να μεταφέρεις ας πούμε 100 κιλά κρασί με μιας.

Εκεί λοπόν που έχει τελειώσει το γέμισμα των δοχείων με το μαγικό χαρμάνι και έχουμε φορτωσει τα δοχεία στο αμάξι για να φύγουμε, ακούγεται η μαγική ευχή: και ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ.

Όχι Καλά Κρασιά αλλά ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ.

Μιλάμε δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω. Μου φάνηκε τόσο αστείο μια φράση που τη χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά χωρίς να ξέρουμε καλά καλά πως να την ακούς, να τη χρησιμοποιούν όλοι εκεί και να την εννοούν στην κυριολεξία της.

Γιατί βασικά το να καταφέρεις ο μούστος που αγοράζεις να μετατραπεί επιτυχημένα σε κρασί δεν είναι και δεδομένο. Πρέπει να σου κάτσει, ε γι΄αυτό και η αντίστοιχη ευχή για Καλά Κρασιά.

Θα σας κρατάω ενήμερους.

1420807500_21e4d4ac25_m Η σχέση μου με τα αεροπορικά ταξίδια είναι πολύπλοκη.

Λατρεύω τα αεροπλάνα, τα θαυμάζω σαν εφεύρεση, με συναρπάζει οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει να κάνει με αεροπλάνα και πτήση, από τα στατικά μοντέλα και τον αερομοντελισμό μέχρι την ανεμοπορία, διάβαζα σαν τρελός ΠΤΗΣΗ και μάθαινα απέξω επιδόσεις, μοντέλα και εξοπλισμούς.

Μέχρι εδώ καλά. Ερχεται λοιπόν η ευλογημένη στιγμή να ταξιδέψω με αεροπλάνο, προφανώς επιβατικό. Ε, εκεί που γνωρίζω ακριβώς γιατί και πως πετάει, πότε θα ανεβάσει και θα κατεβάσει τους τροχούς προσγείωσης και τι ήταν αυτός ο θόρυβος που μόλις ακούστηκε από το πλάι, δε μπορώ να συνηθίσω με τίποτε τις αναταράξεις και τα κενά αέρος.

Και ενώ λέω μέσα μου ότι δεν είναι τίποτε, είναι απόλυτα φυσιολογικό και γιατί δεν παθαίνω τον ίδιο "πανικό" όταν πέφτω σε λακούβα με το αυτοκίνητο, δεν μπορώ να τα συνηθίσω.

Σήμερα λοιπόν σκέφτηκα κάτι άλλο.

Εχω ένα χρόνο περίπου που τελείωσα κάποια μαθήματα ιστιοπλοίας - θα σας μιλήσω άλλη φορά για τις ανησυχίες που είχα στο κούνημα των πλοίων, μήπως τελικά έχει να κάνει με τα κέντρα αντίληψης ισορροπίας μου, χμ - όπου ανάμεσα στα άλλα έμαθα ότι στην πραγματικότητα τα φτερά του αεροπλάνου δεν είναι τίποτε άλλο από το αντίστοιχο των πανιών, και ότι ουσιαστικά το αεροπλάνο δεν πετάει γιατί κάτι το σπρώχνει κάτω από τα φτερά, αλλά γιατί κάτι τραβάει τα φτερά προς τα πάνω. Ξέρω ότι όλα αυτά τα ξέρετε και δεν είμαι εδώ για μαθήματα φυσικής.

Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι όπως αισθάνομαι τι προκαλεί σ' ένα ιστιοπλοικό ο άνεμος, πόσο πολύ και πόσο άμεσα το επηρεάζει και η παραμικρή αλλαγή στην ένταση ή στη διεύθυνση του, αντίστοιχα συμβαίνει και στο αεροπλάνο.

I know its not rocket science, but it helps me.

Αν σκεφτείς δε ότι το συγκεκριμένο post το έγραψα ταξιδεύοντας σ' ένα αεροπλάνο που δεν ήταν ακριβώς ... ήσυχο

Μιλούσα με τον Κώστα τις προάλλες για ιδέες για Gadgets και κάποια στιγμή του λέω : Δεν θα ήταν χρήσιμο ένα Gadget που θα σου επιτρέπει να ενημερώνεις το status σου σε όλα τα social networks που είσαι με τη μια χωρίς να πρέπει να μπαίνεις σε καθένα από αυτά. Να για παράδειγμα Twitter+Facebook.

Δεν το είχα πάρει είδηση αλλά όπως μου είπε ο Κώστας το Facebook δεν υποστηρίζει ενημέρωση του status από το API του.

ΟΧΙ ΠΙΑ

Φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν και πρόσθεσαν την περίφημη user.SetStatus.

Ε το πήρε είδησητο Twitter και ιδού το αποτέλεσμα

Ενημερώνεις το status στο Twitter, ενημερώνεται και το Facebook

Περισσότερα εδώ : http://twittersweet.com/2007/9/30/integration-between-twitter-and-facebook-status

Ακούς Κώστα, δεν υπάρχει πια δικαιολογία για εκείνο το Gadget που λέγαμε.

Microsoft on ISVs

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2007 1:08 μμ από το μέλος Panagiotis Kontopoulos

Just discovered a blog dedicated to ISVs informing them about offerings coming from Microsoft.

The blog is in http://blogs.msdn.com/msftisvs/default.aspx and already a set of useful and informative posts that every ISV should be interested in

ISV’s have always been a key part of Microsoft's overall partner strategy. The Microsoft ISV team blog has been created to help facilitate an open channel of communications with the ISV community around the world, and to provide access and information about the various programs and technologies we offer.  If you are looking for information and resources designed specifically for ISVs, please visit www.microsoft.com/isv to get started.

imageI ran the other day into www.widgetbox.com a site dedicated tro widgets (targeting different platforms like Facebook, MySpace etc) where a lot of Gadget ideas were demonstrated.

Among other things there was a Baby Ticker gadget counting down the days to your baby's birth date, where except the number of days left you can see your baby moving around ! You can even select the number of babies !!!

For me, time related gagdets counting the days until a particular event are really useful and deserve their space in my desktop and definetely a submission to the GadgetCompetition.

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

I was reading about a new radio related service and I thought that radio had a extremely good relationship with internet from the very beginning. And how different it could be since internet is giving the opportunity to extend the audience of your radio station to the whole world.

Lately my 4 favourite radio related internet services include :

 

www.seeqpod.comimage

A web site where you can search and listen to a song you are looking for, see related videos but also see what other people search for while you are listening

 

image

www.iheard.com 

A classic internet radio directory with categories and subcategories on genre, country, language and more where you can find something you don't know just by browsingimage

 

www.musicovery.com

A beatiful and innovative web site where you can define and listen to a certain music program tailored to your taste

 

image www.lastfm.com

Finally lastfm.com the ultimate social networking enabled radio web service where you can see and get influenced by what your friends listen

P.S. Of course I would not have forgottten Project Pandora at www.pandora.com but they have stopped serving non-US after the latest crisis of internet radio

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη είδηση αξίζει επανάληψης. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα (αν και έτσι όπως πάμε, νομίζω ότι όλο και πιο συχνά θα ακούμε παρόμοιες ειδήσεις από τη Microsoft ;-))

Το .NET Framework ανοίγει τις πόρτες του και σας επιτρέπει να δείτε τι γίνεται στα ενδότερά του, να κάνετε step-by-step debug μέσα από το Visual Studio 2008 και άλλα πολλά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο post του "ειδήμονα¨ Patrick.

Υ.Σ. Νίκο κάτι παραπάνω μου φαίνεται ότι ήξερες όταν κουβεντιάζαμε τις προάλλες στο Open Coffee Athens :-)

image

Αν και φαντάζομαι θα είναι και πάλι μόνο για Αμερική προς το παρόν, άντε να δούμε τώρα πως και αν θα τα καταφέρω να δώσω το καινούργιο Zune σαν βραβείο στο διαγωνισμό για τα Gadgets

Δεν ξέρω ποιοί από σας ήδη δουλεύετε σε κάποια ιδέα, απλά για όσους έχουν την όρεξη να φτιάξουν ένα Gadget για το διαγωνισμό αλλά δεν τους έχει έρθει ακόμη η μεγάλη ιδέα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα sites των υπόλοιπων χωρών που τρέχει ο διαγωνισμός για να πάρετε μια γεύση τι φτιάχνουν οι συνάδελφοί σας εκεί. Σε κάποια από αυτά η περιγραφή είναι στην τοπική γλώσσα, σε κάποια άλλα είναι στα αγγλικά, αλλά νομίζω ότι γενικά βγάζει κανείς νόημα.

Έτσι :

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

I don't know how many of you are still not using facebook yet, but if you are willing to start developing applications for facebook,  a .NET project has been released in Codeplex together with a Starter Kit in order to get up and running very quickly.

1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

image

 

Αν πάντοτε αναρωτιόσασταν πως είναι να παρακολουθείς μια ταινία σε αυτό το πολυδιαφημισμένο μοντέλο της Philips με τον τίτλο Ambilight, ξέρετε αυτό που γύρω από την οθόνη υπάρχει ένας διακριτικός φωτισμός που προσαρμόζεται δυναμικά στην εικόνα που προβάλλεται ενισχύοντας σημαντικά την εμπειρία  

 

 

τώρα μπορείτε να πάρετε τουλάχιστον μια μικρή γεύση και να αρχίσετε να μαζεύετε τα χρήματα που απαιτούνται :-) 

Πάρτε θέση  ... Αρχίζουμε ... http://ambilight.msn-int.com

Mini site από το MSN και την Microsoft, powered by Silverlight

Τη θέλω τώραααα

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

SL_pwrd_v_rgb_R

 

Following up my first post on useful resources for various web development projects, I am posting a new post on Silverlight and Expression technologies and tools.

 

Have fun.

 

 

Webcasts

· https://msevents.microsoft.com/CUI/Register.aspx?culture=en-IN&EventID=1032339986&CountryCode=IN&IsRedirect=false

· https://msevents.microsoft.com/CUI/Register.aspx?culture=en-IN&EventID=1032339984&CountryCode=IN&IsRedirect=false

· https://msevents.microsoft.com/CUI/Register.aspx?culture=en-IN&EventID=1032339982&CountryCode=IN&IsRedirect=false

Websites

· Silverlight on Microsoft.com: www.microsoft.com/silverlight

· Silverlight Community Site: www.silverlight.net

· Silverlight MSDN Developer Center: http://msdn.microsoft.com/silverlight

· Microsoft Expression: http://www.microsoft.com/expression

Silverlight Tutorials

· http://silverlightrocks.com/community/blogs/silverlight_games_101/default.aspx

· http://www.nibblestutorials.net

· http://adoguy.com/silverlight/

· http://weblogs.asp.net/mschwarz/archive/2007/06/06/silverlight-tutorials.aspx

· http://www.wynapse.com/Silverlight_Tutorials.aspx

· http://aspalliance.com/articles/LearnSilverlight.aspx

Silverlight and Blend Videos

· http://silverlight.net/learn/learnvideos.aspx

· http://channel9.msdn.com/ShowForum.aspx?ForumID=38&TagID=209

· http://channel9.msdn.com/tags/Expression

· http://channel9.msdn.com/tags/Silverlight

Blogs

· Silverlight.net Aggregated Blog: http://silverlight.net/blogs/microsoft/rss.aspx

· Silverlight News: http://silverlight.net/blogs/microsoft/rss.aspx

· Scott Guthrie – http://weblogs.asp.net/scottgu

· Mike Harsh – http://blogs.msdn.com/mharsh

· Tim Sneath – http://blogs.msdn.com/tims

· Nick Kramer – http://blogs.msdn.com/nickkramer

· Ashish Shetty – http://nerddawg.blogspot.com

· Vivek Dalvi – http://vivekdalvi.wordpress.com

· Joe Stegman – http://blogs.msdn.com/jstegman

· Janakiram MSV – http://www.janakiramm.net/blog

· Pandurang Nayak – http://www.thinkingMS.com/pandurang

Newsgroups and Forums

· Silverlight.net Forums www.silverlight.net/forums

· Silverlight MSDN Forums http://forums.microsoft.com/MSDN/default.aspx?ForumGroupID=318&SiteID=1

· Learn Expression Forums

http://forums.learnexpression.com/

· Expression Newsgroup

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.expression.discussion&cat=&lang=en&cr=US

· Expression Blend Newsgroup

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.expression.interactivedesigner&cat=en_US_5247A136-A420-80AA-EB1D-D7109FC029B4&lang=en&cr=US

· Expression Design Newsgroup

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.expression.graphicdesigner&cat=&lang=en&cr=US

· Expression Media Newsgroup

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.expression.media&cat=&lang=en&cr=US

· Expression Encoder Newsgroup

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.expression.mediaencoder&cat=&lang=en&cr=US

· Expression Web Newsgroup

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.expression.webdesigner&cat=&lang=en&cr=US

2 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ξεκίνησε, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή.

Απλά, σαν μια ιδέα.

Ηταν άνοιξη και τα πουλάκια κελαηδούσαν χαρωπά, τα φυτά άνθιζαν ... ουπς wrong path.

Είχε περάσει μια χρονιά στην οποία μίλαγα για τα Gadgets, πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι να βλέπεις στην άκρη της οθόνης σου σ' ένα όμορφο χρωματιστό πλαίσιο τα τελευταία νέα, τη μνήμη που σου τρώει εκείνο το καταπληκτικό παιχνιδάκι που μόλις εγκατέστησες, ή ποιες ταινίες έχεις χάσει προσπαθώντας να λύσεις εκείνο το καταραμένο bug, 

είχαμε μιλήσει πως μπορείς να φτιάξεις ένα από δαύτα στα DevDays που διοργανώνουμε κατά καιρούς στη Microsoft, οπότε είπα ήρθε ο καιρός να τρέξουμε κι ένα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για Gadgets.

headerSmall

Τι ήταν να το πω. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι δουλειά θέλει κάτι τέτοιο. Πόσες φορές πρέπει να δεις το περιεχόμενο του site για να βρεις εκείνα να μικρά-μικρά τυπογραφικά λάθη που τρυπώνουν εδώ κι εκεί, πόσα emails να ανταλλάξεις για να οριστικοποιήσεις τις φωτογραφίες που θα μπούν και πόσα πράγματα πρέπει να σκεφτείς για τις ημερομηνίες που θα γίνει.

Αλλά δεν είμαστε εδώ γι΄αυτό.

green stop light - traffic signal Είμαστε εδώ για να κυρήξουμε επίσημα και με τη συνεργασία του περιοδικού PC WORLD την έναρξη του Ελληνικού Διαγωνισμού για την κατασκευή Windows Vista και Windows Live Gadgets.

Υπάρχουν δώρα και για τους κατασκευαστές αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ !!! και για εκείνους που θα αποφασίσουν ποια Gadgets είναι τα καλύτερα.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο site του διαγωνισμού : www.gadgetcompetition.grTraffic signal - Green Stop light

Κατεβάστε οδηγίες, παραδείγματα και κατασκευάστε Gadgets που μεταφέρουν το περιεχόμενο του ελληνικού Internet, δεδομένα από άλλες εφαρμογές ή ακόμη πληροφορίες του υπολογιστή σας, με όσο το δυνατόν πιο όμορφο και πρακτικό τρόπο στο Vista desktop σας ή στο Windows Live.

Και φυσικά θα τα ξαναπούμε σχετικά.

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

image

Το γράφει και δίπλα.

" ... θα μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις και νέα που αφορούν κυρίως - αλλά όχι αποκλειστικά - το internet, τις εφαρμογές του και τις τεχνολογίες υλοποίησης του"

Ε νομίζω ότι με το νόμο πια μπορώ να αναφερθώ και να σας συστήσω ένα νέο αλλά πολλά υποσχόμενο (sic!) συνάδελφο στην ελληνική μπλογκόσφαιρα που σκοπό έχει - αλλά και μπορεί - να μας μυήσει στα μυστικά του σωστού αντρικού ντυσίματος, με ένα μοναδικό νομίζω τρόπο.

Εμπρός λοιπόν μπας και μάθουμε πως συνδυάζεται σωστά το ρημαδο 4πτυχο, παπούτσι-ζώνη-κάλτσα-γραβάτα

Κύρίες και Κύριοι : http://mashion.wordpress.com 

Που θα μου πάει, θα τον ψήσω να γυρίσει και την πλατφόρμα του blog του. Δεν τον πρόλαβα @#$!

1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

image

Επιτέλους κυκλοφόρησαν !!!

Από πέρισυ ακόμη, όπου μου δινόταν η ευκαιρία ρωτούσα :

- Πότε ρε παιδιά θα κυκλοφορήσουμε εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών συνδεδεμένων με το Live και ενσωματωμένων μέσα στο Visual Studio ? 

και απάντηση δεν έπαιρνα.

Ε, φαίνεται ότι εισακούστηκα :-) 

Ανακοινώθηκε επιτέλους η ενσωμάτωση εργαλείων και controls στο Visual Studio 2008 που δίνουν την ευκαιρία στους απανταχού developers να αναπτύξουν εφαρμογές που θα εκμεταλλευτούν τα καλούδια του Windows Live. Και πιστέψτε με έρχονται πολλά, και στα Ελληνικά !

Λοιπόν περισσότερα εδώ : http://www.infoworld.com/article/07/09/17/Microsoft-to-integrate-Windows-Live-tools-into-Visual-Studio_1.html

Τρέμε facebook :-)

1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Let's face it !!!

It's good to be part of a large organization such Microsoft, since you can leverage efforts happening all over the world. This is the case with a email I received some days ago, containing a real gem.

A list of resources dedicated to Web Development. Some of them were known,  some were pretty new to me. I decided to submit a series of posts for different threads like ASP.NET, Expression Tools, Silverlight, SQL Server etc after I have checked and validated.

Enjoy.

 

Community Sites/ Learning Centers

· www.asp.net

· www.asp.net/ajax

 

Software and Download Centers

· Visual Web Developer Express 2008 Beta 2 – Web Edition

· Visual Web Developer Express 2005

· .NET Framework 3.5 Beta 2

· .NET Framework 3.0

· .NET Framework 2.0

· ASP.NET AJAX

· ASP.NET AJAX Control Toolkit

· ASP.NET “Futures”

 

Tutorials

· ASP.NET AJAX Tutorials

· ASP.NET Tutorials

 

Videos

· ASP.NET AJAX Videos

· ASP.NET Videos

 

Webcasts

· What is new in Visual Studio 2008 for Web Developers

· ASP.NET “Futures” – a peep into what is coming up in vNext

· Advanced ASP.NET AJAX

· AJAX Enabling your ASP.NET 2.0 Applications Tips and Tricks

· ASP.NET 2.0 Deployment - Tips and Tricks

· ASP.NET AJAX Control Toolkit

· Exploring ASP.NET AJAX – Part II

 

Virtual Classrooms

· Chapter 1: Introduction to ASP.NET AJAX

· Chapter 2: Microsoft AJAX Library

· Chapter 3: ASP.NET AJAX Extensions

· Chapter 4: ASP.NET AJAX Extensibility

· Chapter 5: AJAX Control Toolkit

 

Technical Support/Blogs

· http://forums.asp.net

· http://www.asp.net

· http://www.asp.net/learn

· http://www.asp.net/community/

· http://weblogs.asp.net/scottgu

· http://blogs.msdn.com/webdevtools/

· http://geekswithblogs.net/ranganh

 

Samples/SDK

· http://quickstarts.asp.net/QuickStartv20/default.aspx

· http://www.asp.net/get-started/

· http://www.asp.net

Περισσότερες Δημοσιεύσεις « Προηγούμενη - Επόμενη »