Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Πέρασα κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι φαντάζομαι, το βράδυ χαζεύοντας τα αποτελέσματα, ακούγοντας λιγότερο ή περισσότερο βαρετούς ομιλητές στην τηλεόραση - με φανερή προτίμηση στον τρόπο παρουσίασης της ΝΕΤ - αλλά με το laptop ανοιχτό για online διάβασμα ειδήσεων δικής μου επιλογής, παρακολούθηση αποτελεσμάτων σε όποια λεπτομέρεια ήθελα, κουβέντα μέσα από messenger με τους υπόλοιπους online φίλους, γρήγορη ματιά στο sync για τα τελευταία blog posts αλλά και ασύγχρονη ενημέρωση μέσω από το facebook.

Νομίζω ότι ήταν η πιο multi-channel, multi-media, multi-source εμπειρία που είχα ! Και φαντάζομαι έτσι θα είναι απο δω κι εμπρός. Έχει αλλάξει ο κόσμος μας ! 

Όσον αφορά τη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα ξεχώριζα 3 βασικά sites :

  • To All time classic http://www.ekloges.ypes.gr του Υπουργείου Εσωτερικών πάντα σε συνεργασία με τη SingularLogic υπηστηριζόμενο για πρώτη φορά από τεχνολογία AKAMAI
  • To site που έβγαλε στον αέρα το in.gr μαζί με ΤΑ ΝΕΑ http://national07.ekloges.dolnet.gr χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα συνδυασμό Popfly + Silverlight + Vista Gadget, που όπως μας πληροφορεί κι ο Κώστας δεν χρειάστηκε και πολύ χρόνος για να στηθεί - όχι ότι του περίσσευε κιόλας :-)
  • Ενώ σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσω το http://elections.pathfinder.gr του Pathfinder βασισμένο στο super framework που χρησιμοποιεί και το υπόλοιπο portal, επιτρέποντας πράγματα όπως εκείνο το απίθανο drag n' drop των περιοχών σε λίστα επιλογής μου.

image

image

 

 

Δεν ξέρω πόσοι από σας ασχολούνται με UFO και εξωγήινους,  παρόλα αυτά το συγκεκριμένο web site χρησιμοποιεί Silverlight, υπόσχεται καλή δόση αδρεναλίνης ... άσε που θα σώσεις και τον κόσμο. Που το πας αυτό !!! 

Για ρίξτε μια ματιά http://www.spartan117.gr

Αν και έχω επιλέξει το συγκεκριμένο blog να ασχολείται κυρίως με θέματα τεχνολογίας, αφήνοντας πολιτικά ή κοινωνικά θέματα σε άλλους συναδέλφους,  περισσότερο ειδικούς, είναι πολύ δύσκολο να μένεις άφωνος σ' όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν γύρω μας. Θα 'θελα λοιπόν απλά να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου στις φωνές τόσων άλλων, προσπαθώντας να ξεπεράσω το μούδιασμα που νομίζω ότι έχουμε όλοι μας.

 

Οσον αφορά το τεχνολογικό μέρος του post, νομίζω ότι επάξια η διπλή ανακοίνωση της

  • Δημοσίευσης της τελικής εκδοσης του Silverlight και  
  • Υποστήριξης μιας έκδοσης του Silverlight για Linux (ναι καλά ακούσατε, για Linux) με το όνομα Moonlight

κερδίζει το δικαίωμα να αποτελέσει το πρώτο post της μετα-καλοκαιρινής περιόδου.

Πιο αναλυτικά, χθες ανακοινώθηκε η τελική έκδοση του Silverlight 1.0, της νέας τεχνολογίας της Microsoft για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς Rich Internet Applications. Το Silverlight είναι από τα πρώτα προϊόντα που έβγαλε η εταιρεία υπό την καθοδήγηση του νέου Chief Architect Ray Ozzie, επικείμενου αντικαταστάτη του Bill Gates, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον της εταιρείας για περαιτέρω αξιοποίηση του Internet σαν μια βασική πλατφόρμα ανάπτυξης και φιλοξενίας εφαρμογών.

Οσον αφορά την ανακοίνωση της υποστήριξης της έκδοσης του Silverlight για το Linux, αυτή θα γίνει μέσω της συνεργασίας με τη Novell στα πλαίσια του γνωστού mono project και σίγουρα έχει να κάνει με τη συνολική προσπάθεια της εταιρείας για την εξασφάλιση μεγαλύτερη και καλύτερης διαλειτουργικότητας μεταξύ διαφορετικών τεχνολογίων.

imageΕν μέσω της θερινής ραστώνης ... έκανε την εμφάνισή του το logo - που φαντάζομαι ότι θα βλέπουμε ολοένα και συχνότερα - σε ένα από τα μεγαλύτερα σε επισκεψιμότητα και περιεχόμενο web sites.

Ο λόγος για το www.mlb.com επίσημο site της Α' Κατηγορίας του αμερικάνικου πρωταθλήματος baseball, που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί Silverlight τεχνολογίες για να μεταδίδει video αποσπάσματα από τους αγώνες.

Η έκδοση που χρησιμοποιεί είναι η RC 1.0 ακόμη σε beta και με μέγεθος downloadable installer περίπου 1.4MB.

Η είδηση από εδώ : http://www.infoworld.com/article/07/08/07/Microsoft-Silverlight-major-league-debut_1.html 

και ένα από τα videos εδώ : http://mlb.mlb.com/media/video.jsp?video=200708162152295

Για μια ακόμη φορά ο Don Dodge κάνει μια πολύ καλή mini ανάλυση για το κατά πόσο είμαστε κοντά στο σκάσιμο της φούσκας του web 2.0 ή όχι.

Νομίζω ότι όλα τα επιχειρήματα του είναι valid, αν και θεωρώ ότι ακόμη δεν έχει απομακρυνθεί αρκετά ο κίνδυνος της παραμονής όλων των ωραίων πραγμάτων του web 2.0 σε μια περιορισμένη μερίδα του κόσμου χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί όπως πραγματικά τους αξίζει από το σύνολο των απλών χρηστών αλλά και των επιχειρήσεων

Going back in time

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2007 12:02 πμ από το μέλος Panagiotis Kontopoulos

Να γυρίσεις πίσω το χρόνο ?

Δεν γίνεται !!!

Δεν γινόταν.

Πριν από λίγο ήρθε η γυναίκα μου γελώντας για να μου πει για την καινούργια διαφήμιση της Skoda που είδε στην τηλεόραση, όπου ένα μάτσο ζαχαροπλάστες ζυμώνουν, πλάθουν, ψήνουν και στολίζουν το καινούργιο Skoda Fabia.

Σκεφτόμουνα, τι κρίμα που την έχασα, φαινόταν αρκετά διασκεδαστική, να ήμουν και εγώ στο δωμάτιο πριν λίγο να τι δω. Αντε τώρα να περιμένεις να την ξαναπαίξει η τηλεόραση.

Για στάσου όμως, μήπως πράγματι μπορώ να τη δω ?

Μα και φυσικά μπορώ, που άλλού, στο YouTube

Και φυσικά την είδαμε, μαζί, σαν να γυρίσαμε για λίγο το χρόνο πίσω

Νάτην, αν δεν την έχετε δει  http://youtube.com/watch?v=WhfEGKc7PLQ

image Εχω εμπιστοσύνη στο φίλο μου το Γιώργο. Τρώει συχνά έξω και το πιο σημαντικό, τον νοιάζει τι θα φάει.

Αλλά χτες νομίζω ότι ξεπέρασε τον εαυτό του, όταν με πήγε στο ΑΝΕΤΟΝ, ένα απίστευτα συμπαθητικό μαγαζί στο Μαρούσι που από ότι μου είπε λειτουργεί αρκετό καιρό τώρα διατηρώντας την ίδια ποιότητα.

Θα αφήσω τις επίσημες gourmet κριτικές σε αυτούς που ξέρουν να τις κάνουν και θα περιοριστώ στη δική μου ερασιτεχνική οπτική και εμπειρία. Φανταστείτε λοιπόν ένα τελείως "wallpaper" χώρο, βγαλμένο από κάποια αγαπημένη ελληνική ταινία των 70s - αφού νόμιζα ότι όπου να΄ναι θα ξεπροβάλλει ο Κωνσταντάρας - με μεγάλα φωτιστικά μπάλες να κατεβαίνουν από τοξοτά μπράτσα πάνω από τα τραπέζια ενώ το βοηθητικό έπιπλο που φιλοξενούσε τους καταλόγους και τα σουπλά παρέπεμπε σε εκείνους τους χαμηλούς λεπτοκαμωμένους μπουφέδες με τα μυτερά ποδαράκια που φιλοξενούσαν τότε τα ποτά ή ακόμη και το πικάπ.

Θυμίζοντας εστιατόρια που συναντάς στο εξωτερικό και αναρωτιέσαι : μα γιατί δεν υπάρχουν τέτοια στην Ελλάδα, έφαγα καταπληκτικά, απλές γεύσεις - με όχι τόσο απλές περιγραφές, φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς :-), το service των παιδιών αξιοζήλευτο και οι τιμές απόλυτα λογικές. Περιττό να σας πω ότι δεν πρέπει να διανοηθείτε να πάτε χωρίς κράτηση γιατί το μαγαζί ήταν γεμάτο, καθημερινή εν μέσω καλοκαιριού.

Είναι ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι υπάρχει χώρος και κοινό για επιτυχημένες προσπάθειες με γούστο, μεράκι και άποψη και νομίζω ότι αξίζει να τα μοιραζόμαστε όταν τα συναντάμε. Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο σκοπός του social networking και των social recommendations ?

- Δείτε εδώ Μετάβαση στο DriveMe.gr πως θα πάτε, δεν είναι άλλωστε και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο

- Web site τους δε βρήκα. Γιατί ? :-(

image Μας το λέγανε, δεν τους πιστεύαμε.

Τι μας λέγανε? Οτι το Live Search δε θα προσπαθήσει να αντιγράψει υπάρχουσες τεχνολογίες αλλά θα ενσωματώσει στο Search κάποιες τεχνολογίες που δεν τις έχουμε δει μέχρι τώρα.

Και νάτες.

 

  1. Πηγαίντε στην σελίδα του Live Search που ψάχνει για εικόνες και φωτογραφίες http://search.live.com/images/results.aspx 
  2. Δώστε στο κείμενο αναζήτησης Jack Bauer και πατήστε στο Search
  3. Αμεσα θα εμφανιστούν διάφορες εικόνες και φωτογραφίες, κάποιες σχετικές με τον Jack, κάποιες όχι, αφίσες, διαφημίσεις κλπ
  4. Τώρα διορθώστε το κείμενο αναζήτησης σε Jack Bauer filter:face
  5. Και ω του θαύματος τα αποτελέσματα περιορίζονται (ε, σχεδόν) μόνο σε κοντινές φωτογραφίες του Jack Bauer
  6. Δοκιμάστε και το Jack Bauer filter:portrait για πιο μακρινές και
  7. Jack Bauer filter:bw μόνο για ασπρόμαυρες !!!

Δουλεύει και για Ελληνες :

  • karamanlis filter:face
  • papandreou filter:face
  • dalaras filter:bw

Το αρχικό post εδώ : http://blogs.msdn.com/livesearch/archive/2007/07/27/three-new-features-in-live-search-images.aspx

Ενα καινούργιο site έκανε την εμφάνιση του σήμερα κάτω από το κεντρικό site της Microsoft στη διεύθυνση :

www.microsoft.com/opensource 

μια κίνηση που θεωρώ ότι είναι αρκετά εναρμονισμένη με τη σημασία που δίνει πια η εταιρεία στη διαλειτουργικότητα μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών και συστημάτων.

Από το σχετικό post του Bill Hilf στο Port25

"Today, Microsoft took another step in its relationship with the open source software community. We did this by bringing up a new web property that clearly outlines Microsoft’s position on OSS by providing specific information about Microsoft, the OSS community and the interaction between the two. The new site also details information about getting started with OSS and Microsoft technologies.  We'll keep the site updated with new content featuring Microsoft’s engagements with the OSS community - be that events like OSCON, partnerships, offers or just interesting articles highlighting different work we're doing across the company. Port 25 will continue to be the source for technical analysis and community with the Open Source Software Lab.

Visit the site, read the articles, send feedback.  Thanks for participating."

Αν είστε κι εσείς από αυτούς που σκέφτονται συχνά την παραπάνω φράση, μη imageκαθυστερείτε.

Κατεβάστε, διαβάστε και εφαρμόστε άμεσα τις συμβουλές του www.entrepreneur.com έτσι όπως έχουν συγκεντρωθεί σε ένα e-book με τίτλο "I Hate My Website" που διατίθεται δωρεάν μετά από ένα μικρό registration από εδώ.

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλαίσθητο design, μεταξύ άλλων μιλάει για site navigation, search optimization αλλά και 9 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να αποφύγετε

Web Trend Map

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2007 6:54 μμ από το μέλος Panagiotis Kontopoulos

Δεν ξέρω για χρήσιμος ή ακριβής ... αλλά έχει πλάκα να τον χαζεύεις αν μη τι άλλο

http://www.informationarchitects.jp/ia-trendmap-2007v2 

iA Web Trend Map 2007 V2

UPDATE: Ο Κώστας μόλις με ενημέρωσε ότι ο χάρτης είναι σήμερα πρωτοσέλιδο στα ΝΕΑ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ :-)

- Σου αρέσει το Twitter

- Βαριέσαι να ανοίγεις κάθε φορά το browser σου για να κάνεις post στο Twitter

- Δε θέλεις να χρεώνεσαι κάθε φορά που στέλνεις SMS για να στείλεις ένα post

- Χρησιμοποιείς Live Messenger σαν τρελός

image

Η λύση βρέθηκε και λέγεται TwitterMSN

- Προσθέτεις στις επαφές σου τον [email protected]

- Του μιλάς, σου μιλάει και του δίνεις τα twitter credentials σου (εντάξει πρέπει να τον εμπιστευθείς)

- Από εκεί και πέρα κάθε φορά που θέλεις να στείλεις ένα post στο twitter στέλνεις ένα μήνυμα στον [email protected]

Εχει και κάποιες επιπλέον δυνατότητες

- Κάνει αυτόματα replace URL με TinyURL

- Στέλνεις μεγαλύτερα μηνύματα και τα σπάει μόνο του

- Κάνει αποστολή ακόμη και όταν το twitter είναι off (τα θυμάται και τα στέλνει)

Υπάρχει και TwitterMail

 

Νίκο, πότε να το περιμένουμε για το Sync Live :-) (http://live.sync.gr)

image Παρόλο που δεν προέρχεται από τη Microsoft :-) δεν μπορώ να αντισταθώ και να μη μιλήσω για αυτή την αναμενόμενη είσοδο του Social Networking στο χώρο των επιχειρήσεων.

Αν δεν είναι αυτό Enterprise 2.0 δεν ξέρω τι μπορεί να ονομαστεί έτσι, αφού σύμφωνα με τη σημερινή είδηση, το YouTube προετοιμάζει corporate edition της υπηρεσίας για επιχειρήσεις, με χρήσεις όπως τη δημιουργία videos που θα εξηγούν τις διαδικασίες της εταιρείας στους νέους εργαζόμενους, ζωντανό "χώσιμο" στους υφισταμένους, εκπαιδεύσεις και άλλα πολλά.

image

H Comscore εταιρεία που ασχολείται με τα στατιστικά του Internet ανακοίνωσε αποτελέσματα για τα μερίδια των μηχανών αναζήτησης και φαίνεται ότι τα search sites της Microsoft ανέβασαν λίγο το μερίδιο τους κατά 2.9%, μειώνοντας κυρίως τα αντίστοιχα μερίδια των Google και Yahoo.

Πολλοί αποδίδουν την αύξηση αυτή στο Live Search Club, ένα site που βγήκε πρόσφατα στον αέρα και δίνει τη δυνατότητα στούς χρήστες να κερδίζουν δώρα παίζοντας παιχνίδια που βασίζονται σε αναζητήσεις μέσω του Live.

Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο πραγματικός λόγος ή η βελτίωση της αναζήτησης του Live.com πάντως ένα πράγμα μου φαίνεται σίγουρο: στο Internet όλα είναι ρευστά και όσο εύκολα αποκτά κάποιος μερίδια, τόσο εύκολα μπορεί και να τα χάσει.

Ολα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, δεν είναι δα και δύσκολο να γράψεις μια διαφορετική διεύθυνση στο μαγικό κουτάκι της web address του browser σου ;-)

image Δεν ξέρω για σας, αλλά θεωρώ το Live Writer μια από τις καλύτερες και πιο εύχρηστες εφαρμογές που έχω χρησιμοποιήσει τελευταία. Τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισα κάποια προβλήματα με το posting στο blog μέσα από τον Live Writer και αναγκάστηκα να γυρίσω προσωρινά στον rich text editor του Community Server, για να συνειδητοποιήσω ότι το Live Writer είναι ουσιαστικά δρόμος χωρίς επιστροφή :-)

Πιστεύω ότι το Live Writer είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα αυτού που λέμε Software και Services όπου rich client εφαρμογές που τρέχουν στο desktop σoυ δίνοντάς σου ένα γνώριμο user interface, controls με στιγμιαία ανταπόκριση, δυνατότητα να κάνεις paste τα screenshots που μόλις έκανες capture, προσωρινή αποθήκευση των posts ενώ τα δουλεύεις, και με το πάτημα ενός κουμπιού να δημοσίευση του post στο blog χρησιμοποιώντας το κατάλληλο web service.

Μαζί μου φαίνεται ότι συμφωνούν και άλλοι όπως μπορείτε να διαβάσετε  http://yourtech.typepad.com/main/2006/10/i_praise_a_micr.html 

και εδώ

http://blogs.zdnet.com/SAAS/?p=199

Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε ότι συνεργάζεται με ένα πλήθος από blog engines όπως είναι το WordPress, το Typepad, το Blogger και φυσικά ο Community Server, ενώ ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι ότι μπορείς να εγκαταστήσεις διάφορα plug-ins από την αντίστοιχη ενότητα του gallery.live.com όπως είναι Code snippet, Flickr ή Video για να εμπλουτίσεις τη λειτουργικότητά του ή ακόμη και να αναπτύξεις ένα μόνος σου χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο SDK

1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

image Για όσους δεν το έχουν δει, ξεκίνησε τη λειτουργία του μια νέα ενότητα μέσα στο MSDN που απευθύνεται σε developers που έχουν ασχοληθεί λιγότερο ή περισσότερο με τεχνολογίες Microsoft και που ψάχνουν να βρουν γρήγορα συγκεντρωμένες πληροφορίες και εργαλεία για την υλοποίηση projects.

Μέσα από την ενότητα αυτή μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποια εκπαιδευτικά videos, αν κατεβάσετε και να δουλέψετε με κάποια sample applications σε μορφή Hands On Lab  ακόμη και να να κατεβάσετε free εργαλεία για να τα υλοποιήσετε.

Νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που θα 'θέλαν κάτι γρήγορο σε τομείς όπως είναι :

  • Να ολοκληρώσουν δεδομένα από διαφορετικές πηγές και βάσεις
  • Να δημιουργήσουν εκτυπώσεις και αναφορές
  • Να φτιάξουν κάποια web εφαρμογή
  • 'Η κάποια windows εφαρμογή
  • Να φτιάξουν ένα πρόγραμμα εγκατάστασης και να ασφαλίσουν λίγο καλύτερα τις εφαρμογές τους

Για όλα αυτά λοιπόν μπορείτε να δείτε εδώ:

http://msdn2.microsoft.com/en-us/smallbusiness/default.aspx 

τις λύσεις που προτείνονται

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

Adapt or Die

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2007 11:28 πμ από το μέλος Panagiotis Kontopoulos

Διάβαζα το πολύ ενδιαφέρον post του Don Dodge για το κατά πόσο το Napster θα μπορούσε να έχει σώσει τη μουσική βιομηχανία, όπου αναφέρετε και σχολιάζει με τη σειρά του ένα άρθρο του Rolling Stone και νομίζω ότι δε μπορεί να γίνει περισσότερο κατανοητό ότι η παραμικρή προσπάθεια να μείνεις κολλημένος σε πρακτικές που δουλεύανε πριν από μερικά χρόνια ενώ ο κόσμος γύρω σου γκρεμίζεται και ξαναχτίζεται, είναι απλώς καταδικασμένη.

2 ενδιαφέροντα σημεία και μετά είστε ελεύθεροι να διαβάσετε το άρθρο και τις παραπομπές του:

  • "That's when we lost the users," Rosen says. "Peer-to-peer took hold. That's when we went from music having real value in people's minds to music having no economic value, just emotional value."
  • Are the Movie studios making the same mistakes? The movie studios have the benefit of hindsight and seven years of experience ... Unless they make changes the movie studios will eventually suffer the same fate as the record labels. It is just a matter of time.
0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

imageΞεκίνησε τη λειτουργία της σε beta έκδοση η νέα υπηρεσία της πλατφόρμας Windows Live τα Windows Live Folders.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα online αποθηκευτικό χώρο όπου κάποιος μπορεί να αποθηκεύσει και να έχει πρόσβαση

  • ο ίδιος,
  • οι φίλοι που θα επιλέξει ή
  • ολόκληρος ο κόσμος

σε αρχεία συνολικού μεγέθους - αρχικά τουλάχιστον - 500 MB. Η beta δείχνει να δέχεται ανοικτά εγγραφές, οπότε μπορείτε να τη δοκιμάσετε. Δείτε και ένα public folder μου πως φαίνεται :

http://folders.live.com/browse.aspx/_4ZlE70krmI/Public

Εδώ να θυμίσω και την άλλη υπηρεσία file storage και sync που παρέχεται μέσα από το www.foldershare.com και που ουσιαστικά αλληλοσυμπληρώνονται, μιας και το folders.live.com προορίζεται να καλύψει roaming και sharing σενάρια "storage in the cloud" ενώ το foldershare τα αντίστοιχα P2P σενάρια.

UPDATE: Φαίνεται ότι τελικά η beta άνοιξε μόνο για 5.000 χρήστες και μάλιστα γι' αυτούς που προέρχονται από την Αμερική. :-(

Μάλλον ήμουνα από τους πρώτους τυχερούς και πρόλαβα να μπω. Μόλις έχω νεώτερα θα σας πω.

Reading latet posts from Eugenio Pace about hosting LitwareHR - the sample HR application created to demonstrate a proper SaaS Architecture - I realised that for a long time ago my RSS reader contains 5 valuable blogs giving me enough information on the topic :

  1. Gianpaolo Carraro
  2. Eugenio Pace
  3. Fred Chong
  4. SaaS Week
  5. ZDNET SaaS posts

Any good additions to this list you are following ?

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Μια πολύ καλή λίστα με τις ευκαιρίες και τους τρόπους που κάποιος μπορεί να συνεργαστεί με τη Microsoft στο blog post του Don Dodge.

Εκεί μπορείτε να βρείτε χρήσιμα links και πληροφορίες για το πως μπορείτε να :

  • Γίνετε συνεργάτης
  • Να συμμετάσχετε σε Marketing ενέργειες της Microsoft
  • Να χτίσετε το δικό σας κανάλι πωλήσεων
  • Να πάρετε υποστήριξη και software μέσα από προγράμματα όπως είναι το Empower Program for ISVs και Microsoft Partner Program
  • Να μπείτε σε μια μεγάλη κοινότητα ISVs
  • Να επωφεληθείτε από προγράμματα υποστήριξης Startups και Emerging Business

Τα περισσότερα από αυτά διατίθενται και στην Ελλάδα, περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ :

http://www.microsoft.com/hellas/isv/default.mspx

0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: ,

100 blog posts

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007 11:21 πμ από το μέλος Panagiotis Kontopoulos

image Και έφτασε αισίως η στιγμή να γράψω το 100ο post σ' αυτό το blog που ξεκίνησα πριν από ένα χρόνο περίπου, στις 15 Μαίου.

Δεν κρύβω ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ξεκίνησα τότε το blog ήταν το ότι μόλις είχα ξεκινήσει στον καινούργιο μου ρόλο σαν "ευαγγελιστής" των web τεχνολογιών της Microsoft και θεώρησα εκ των ουκ άνευ - τρομερή έκφραση αυτή και ιδίως όταν την δεις γραμμένη - να κάνω πράξη αυτά που ευαγγελίζομαι και να ζήσω από πρώτο χέρι την εμπειρία να εκθέτεις τις σκέψεις σου και αυτά που σου συμβαίνουν δημόσια.

Θυμάμαι ότι είχα κάνει κάποιες απέλπιδες προσπάθειες μικρός να αποκτήσω και εγώ ένα ημερολόγιο όπως όλα τα παιδάκια αλλά σε γενικές γραμμές ποτέ δεν περπάτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εδώ τα πράγματα πήγαν λίγο διαφορετικά, δηλαδή ενώ ξεκίνησα χωρίς να ξέρω αν θα βαρεθώ και αν θα κατορθώσω να διατηρήσω μια αξιοπρεπή παρουσία, μου βγήκε σχετικά καλά.

Για μένα το blog λειτουργεί με 2 τρόπους :

  • Ο ένας είναι ότι αποτελεί ένα μόνιμο σημειωματάριο για όλα τα πράγματα που κατά καιρούς ανακαλύπτω ή σκέπτομαι κυρίως γύρω από τεχνολογικά θέματα και όχι μόνο, και είναι άπειρες οι φορές που αντί να στείλω κάποιες πληροφορίες που μου ζητάνε, στέλνω απλά το URL του blog ή που εγώ ο ίδιος ψάχνω στα posts για να βρω κάτι που θέλω,
  • Ενώ παράλληλα λειτουργεί και σαν μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όσους θέλουν να ρωτήσουν, διευκρινήσουν, σχολιάσουν κάτι από αυτά που διαβάζουν.

Νομίζω ότι και η Top 5 λίστα των πιο δημοφιλών posts συμφωνεί με το ρόλο του blog :

  1. WPF : An ongoing list of resources
  2. Vista Gadgets - Training resources
  3. Να πως θα αγοράσω το επόμενο σπίτι μου !!!
  4. Gadgets στην οθόνη του υπολογιστή μου
  5. Software as a Service (SaaS)

Κλείνοντας, κάνω διάφορες σκέψεις για πράγματα που θα μπορούσαν να προστεθούν στο blog όπως είναι πιο πλούσια μέσα όπως είναι videos και podcasts, να προσπαθήσω να μαζέψω και να δημοσιεύσω κάποια καλά παραδείγματα εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί με MS web τεχνολογίες στην Ελλάδα, και ότι άλλο προκύψει. Αν έχετε καμμιά καλή ιδέα αφήστε τη στα comments.

Αντε, να τα χιλιάσουμε.

2 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

Ηταν αναμενόμενο, από τη στιγμή που άρχισαν να γίνονται δημοφιλή, κάποιος θα έμπαινε στη διαδικασία να μετράει τη χρήση τους, να βγάζει λίστες με τα πιο δημοφιλή, και να κάνει προβλέψεις για το μέλλον τους.

Ο λόγος για τα widgets-gadgets, τα mini-applications που σκοπό έχουν να φέρνουν την πληροφορία που θέλεις μπροστά στα μάτια σου, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις κάθε φορά γι΄αυτήν.

Σχεδόν 177 εκατομμύρια χρήστες σ' ολόκληρο τον κόσμο είδαν online περιεχόμενο μέσα από τη χρήση των widgets τον Απρίλιο σύμφωνα με το άρθρο της Wall Street Journal ενώ όπως σημειώνει ο Don Dodge στο σχετικό post του ο αριθμός μάλλον είναι μεγαλύτερος αφού η ComScore λαμβάνει υπόψη της μόνο τα flash based widgets. Στο ίδιο post δημοσιεύει μια λίστα με τα πιο δημοφιλή από αυτά.

                     image

Οσον αφορα την Ελλάδα, έχει ξεκινήσει ήδη το σχετικό ψάξιμο από τους καθ' ύλη αρμόδιους ώστε να γίνουν πιο γνωστές οι πρακτικές και οι εφαρμογές τους σε μια επικοινωνιακή στρατηγική, ενώ σύντομα ελπίζω να δημοσιεύσω μια πλήρη λίστα των Vista Gadgets που αναλώνουν και προβάλλουν ελληνικό περιεχόμενο.  

image

 

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης για την προσθήκη αρκετών νέων χαρακτηριστικών στο Popfly - περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο blog του Aaron Brethorst -  να διευκρινίσω για όσους δεν το έχουν πάρει είδηση ότι το Popfly έχει ανοίξει και δέχεται registrations στην Alpha έκδοση που είναι στο αέρα.

Απλά ζητήστε πρόσβαση αφήνοντας το email σας και θα σας έρθει μια ειδοποίηση για να μπείτε στην Alpha δοκιμή.

Σήμερα πέρασα από ένα κατάστημα γνωστής αλυσίδας νεανικών και όχι μόνο επίπλων - που προσωπικά θεωρούσα και θεωρώ μια πολύ καλή ιδέα με όλα αυτά τα componentized στοιχεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να συνθέσεις ότι μπορείς να φανταστείς αλλά και μια σταθερή αξία από πλευράς ποιότητας και αξίας για τα χρήματα που πληρώνεις - για να αγοράσω μια βιβλιοθήκη για το μικρό μου γιο. 

Όπως λοιπόν κοίταζα την υπάλληλο να συνθέτει τη βιβλιοθήκη στον υπολογιστή της, να τη χρωματίζει, να την περιστρέφει και να μου τη δείχνει στην οθόνη, σκεφτόμουνα ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον πριν από 15 χρόνια που στεκόμουνα στο ίδιο μέρος κοιτάζοντας έναν υπάλληλο να προσπαθεί να ζωγραφίσει με το χέρι του την ιδέα που είχα στο μυαλό μου, να υπολογίσει με το χέρι του τα κομμάτια που θα χρειαστώ και φυσικά ούτε λόγος για περιστροφές, χρωματισμούς και αλλαγές στις προσόψεις.

Από τότε σκεφτόμουνα πόσο ωραία θα ήταν να υπήρχε μια εφαρμογή που θα τον βοηθούσε να απεικονίσει τη σύνθεσή μου και εμένα να τη φανταστώ καλύτερα, αλλα που τέτοιες τεχνολογίες τότε. Και να που ήρθε ο καιρός και όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα. Εντάξει θα ήθελα να μπορώ να το κάνω και μέσα από το web site τους στο Internet αλλά φαντάζομαι είναι κάτι που δε θα αργήσει να γίνει.

Ολοκληρώνω λοιπόν την παραγγελία μου και ζητώ να πληρώσω. Και εδώ μου το χαλάνε. Το σχεδιαστικό σύστημα δεν επικοινωνεί με το λογιστικό και πρέπει κάποιος να γράψει την παραγγελία με το χέρι του, να βρει και να βάλει τους κωδικούς στο χαρτί και μ΄αυτό να περάσω απέναντι για να με ψάξουνε στο εμπορικό τους σύστημα, για να ξανακαταχωρηθεί η παραγγελία μου, να κοπεί η απόδειξη και να προγραμματιστεί η παράδοση σε ένα τεράστιο βιβλίο από το οποίο φαντάζομαι ότι κάποιος θα μεταφέρει από το τηλέφωνο στο συνεργείο παράδοσης τις λεπτομέρειες της διεύθυνσης μου.  Γκρρρρ.

Και προσέξτε, όλα αυτά με μια καταπληκτική ευγένεια από τη μεριά των υπαλλήλων, με αληθικό χαμόγελο και αυθεντική - σχεδόν παλιομοδίτικη - ευγένεια. Και αυτό είναι το δύσκολο για μένα στην εξυπηρέτηση του πελάτη, η αυθεντική ευγένεια στην προσφορά υπηρεσίας, τα άλλα είναι εύκολα.

Α, και το εκπληκτικό, ενώ έχω χαθεί στις σκέψεις μου για το πόσο εύκολα θα μπορούσε όλο το σύστημα να αυτοματοποιηθεί για να έχω μια συνολικά υπέρπχη εμπειρία εξυπηρέτησης, η κυρία του λογιστηρίου με πληροφορεί με αφοπλιστική απλότητα ότι φυσικά μία ημέρα πριν από την παράδοση θα λάβω υπενθύμιση με SMS !!! Τέλος.

1 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία:

club.live.com

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 6:21 μμ από το μέλος Panagiotis Kontopoulos

image

 

Κατάφερα επιτέλους να δω την καινούργια υπηρεσία που βγήκε από το Windows Live, ακούει στη διεύθυνση http://club.live.com όπου μετά από το πιο γρήγορο και εύκολο registration που έχω δεί σε υπηρεσία μας, μπορείς να παίξεις - 3 κατ' αρχήν - πολύ όμορφα καλοφτιαγμένα online παιχνίδια που βασίζονται στο Search - δεν θα γκρινιάξω που είναι σε Flash και όχι σε Silverlight, δεν θα γκρινιάξω.

Π.χ. υπάρχει κάτι σαν σταυρόλεξο που σου δίνει τον ορισμό των λέξεων και κάποιο hint που ουσιαστικά σε παραπέμπει να ψάξεις σε ένα Live Search Box που βρίσκεται ακριβώς απο κάτω.

Εχει πλάκα και τρως κάποιες ώρες αποκτάς και avatar, δείτε το.

Περισσότερες Δημοσιεύσεις « Προηγούμενη - Επόμενη »