Το SETI@home βρήκε... κλεμμένο laptop!

Έχουν δημοσιευτεί 24 Φεβρουαρίου 07 07:43 μμ | KelMan 

Όλοι γνωρίζετε για το SETI@home, το distributed computing project ανάλυσης δεδομένων για εξωγήινη νοημοσύνη. Το project αποτελείται από 1 εκατομμύριο internet connected "εθελοντές" υπολογιστές που αναλύουν ένα μικρό δείγμα δεδομένων ο καθένας, από αυτά που συλλέγουν τα ραδιοτηλεσκόπια του Arecibo.

Αν και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κανένας εξωγήινος πολιτισμός, τουλάχιστον βρέθηκε με τη βοήθειά  του ένα κλεμμένο laptop!

Ένας εθελοντής, ο James Melin, έτρεχε το SETI@home στους 7 οικιακούς υπολογιστές του, ένας εκ των οποίων ήταν το laptop της γυναίκας του που κλάπηκε. Ο Melin, έλεγξε τη database του SETI και ανακάλυψε ότι αυτός που έκλεψε το laptop είχε στείλει data στο SETI. Κατέγραψε την IP, την έστειλε στην αστυνομία και μετά από μερικές μέρες είχε το laptop πίσω!

Απίθανο ε!

Περισσότερα εδώ.

Δημοσίευση στην κατηγορία:

Σχόλια:

# Pak said on Φεβρουαρίου 28, 2007 11:21 πμ:

Καλό το Seti@home αλλά εγώ το παλιό μου pc το χάρισα ατη διάθεση του Folding@Home, το οποίο αναλύει πρωτείνες, μπάς και βρούμε κανένα φάρμακο. Μου φαίνεται πιό χρήσιμο από το να ψάχνεις για εξωγήινους...Smile

# takistmr said on Μαρτίου 2, 2007 4:26 μμ:

Καλό το SETI@home και το Folding@Home αλλά όλοι μας έχουμε "μυστικά" και δεν θα είχα καμία διάθεση να τα δω δημοσιευμένα στο net.

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές