H διαφορά είναι στο διπλό κλικ

Έχουν δημοσιευτεί 14 Δεκεμβρίου 07 10:30 πμ | KelMan 

Εχθές είχα παρουσίαση στη Microsoft Hellas για το event "The Next Web Now". Θα το θέσω απλά: Ήταν από τις χειρότερες που έχω κάνει ποτέ. Γενικά με κυνηγάει η κατάρα του demo. Κάνω preview τα demos μου αρκετές φορές πριν κάθε παρουσίαση αλλά πάντοτε κάτι πάει στραβά στο τέλος. Στο event "Το .ΝΕΤ Framework από το A ως το Ω" η μέθοδος GetProducts επέστρεφε μυστηριωδώς Suppliers! Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως έγινε αυτό, ελπίζω στο retake που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα να μην εμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα.

Χθες πάντως, πήγε ακόμα πιο στραβά η παρουσίαση. Ειδικά, το demo του Expression Blend είχε θέμα το customization ενός button με χρήση του Expression Design και η συνεργασία του Expression Blend με το Visual Studio 2008. E λοιπόν, είχα τρέξει το σενάριο πολλές φορές σπίτι και όλα μια χαρά. Στο live demo όμως δεν πήγαν. Το σενάριο είχε ως εξής:

  1. Κάνουμε copy το default template του button σε ένα νέο που θα πειράξουμε
  2. Από το νέο, κάνουμε cut το ContentPresenter (ώστε να το κρατήσουμε και να το κάνουμε paste αργότερα)
  3. Διαγράφουμε το Chrome
  4. Βάζουμε ένα Grid πάνω στο template
  5. Βάζουμε ένα Ellipse πάνω στο Grid
  6. Κάνουμε paste το ContentPresenter

και έχουμε ένα basic νέο button.

E, το 6o βήμα δεν έπαιζε με τίποτα... Αργότερα, όταν το δοκίμασα σπίτι για να δω τι πήγε στραβά, ανακάλυψα ότι αυτό που ξεχνούσα ήταν να κάνω διπλό-click στο Grid ώστε να αλλάξω το edit mode από το επίπεδο του template στο επίπεδο του Grid. Αυτό το απλό πραγματάκι αρκούσε για να καταστρέψει την παρουσίαση...

Μιας και το πρώτο μέρος της παρουσίασης καταγράφηκε σε video, θα κάνω ένα cast από το session του Expression Blend και άλλο ένα από το session του Expression Web (μιας και αυτό το demo δεν πήγε όπως θα ήθελα) ώστε να τα δείτε σωστά.

Σχόλια:

# Dimitris Papadimitriou said on Δεκεμβρίου 14, 2007 11:38 πμ:

Καταλαβαίνεις τώρα πόσο μπροστά ήταν ο Merphy! :)

Το έπαθα κι εγώ πρόσφατα με κάτι subscriptions του reporting services.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλεις να περάσεις περνάει στους ακροατές, ακόμα και με ένα τέτοιο μικρό κολληματάκι. Απλά σου χαλάει λίγο το show.

Εκτός φυσικά και αν πάνε όλα στραβά και δεν δουλεύει τίποτα! Όπως θα έλεγε και η κυρά μας η μαμή: φτου φτου... στις πέτρες και στα σίδερα!!! φτου... στα άγρια ψηλά βουνά!!!

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές