O Bill Gates στο Μέγαρο, το "νέφος" και το "Oslo"

Έχουν δημοσιευτεί 30 Ιανουαρίου 08 12:20 πμ | KelMan 

IMGP3119Έγινε χθες η περίφημη ομιλία του Bill Gates στο Μέγαρο Μουσικής. Λίγο πολύ ήταν η παρουσίαση που είχαμε δει σε web-casts από το CES 2008 στο Las Vegas με τη διαφορά ότι στην πρώτη σειρά καθόντουσαν celebrities από την Ελλάδα.  Ανάμεσα στα άλλα, είδαμε μια άποψη για το πως θα αλλάξει το μελλοντικό λογισμικό τη καθημερινότητα μας και τι εξελίξεις περιμένουμε από αυτό. Τα δυο  video το πρώτο με το παράδειγμα του super market που η νοικοκυρά χρησιμοποιεί το PDA και το δεύτερο με το manufacturing chain για τη σχεδίαση ενός καθίσματος αυτοκινήτου, ήταν εντυπωσιακά ωστόσο προσωπικά κατάφεραν να μου αφήσουν πικρή γεύση και να μου υπενθυμίσουν το πόσο πίσω είναι η Ελληνική πραγματικότητα. IMGP3131 Αν αυτά που ανέφερε ο Bill είναι το τι θα συμβεί στα επόμενα δέκα χρόνια, υποθέτω θα τα δούμε εδώ στην Ελλάδα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Κατά τ' άλλα, το demo του Surface αν και το έχουμε δει κι αυτό σε casts, είχε αρκετό ενδιαφέρον, κυρίως επειδή ήταν live.

Στο δεύτερο μέρος, είχαμε τον Ray Ozzie (λάθος εκ παραδρομής) Ron Jacobs ο οποίος μας μίλησε για το ...Oslo. Βρήκα την ομιλία του πολύ ενδιαφέρουσα καθώς ξεκίνησε από τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρέχει το internet (το νέφος) δείχνοντας το παράδειγμα του YouTube και του Skype, δύο projects που γιγαντώθηκαν με ελάχιστα resources ενώ οι αντίστοιχοι ογκόλιθοι της αγοράς (NBC και BT) παρόλο που διαθέτουν πολλαπλάσια resources δεν εκμεταλλεύτηκαν το "νέφος" και έχασαν την ευκαιρία. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι το μέλλον είναι SOA αρχιτεκτονική και Software + Services και μας παρουσίασε το "Oslo".

IMGP3138 Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει στόχο να απλοποιήσει το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση SOA εφαρμογών σε όλο το πλάτος τους (δηλαδή μέχρι και το IT infrastructure). Θα βασίζεται στα επερχόμενα Microsoft Visual Studio 10, Microsoft System Center 5, BizTalk Server 6, BizTalk Services 1 και Microsoft .NET Framework 4. Περισσότερα για το "Oslo" μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι μόλις ξεκίνησε να μιλάει ο Ray Ozzie Ron Jacobs , πολύ κόσμος έσπευσε να αποχωρίσει. Πολλοί από αυτούς ήταν ίσως ακριβώς αυτοί που θα έπρεπε να είχαν ακούσει αυτά που έλεγε περί "νέφους" και ευκαιριών! Με τις υγείες μας...

Σχόλια:

# Dimitris Papadimitriou said on Ιανουαρίου 30, 2008 12:10 μμ:

Περιγράφεις με πολύ ακριβή τρόπο την αίσθηση που είχα και εγώ βλέποντας το event.... ρε λες να ήταν οι θέσεις που καθόμασταν!;; :)

# cap said on Ιανουαρίου 30, 2008 1:03 μμ:

Επειδή καθόμουν πίσω πίσω, είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω οτι οι αποχωρούντες κατά το δεύτερο μέρος ήταν, ως επί το πλείστον, κεφάλια με εμφανή γκριζίλα ή τριχόπτωση, ντυμένα με κοστουμογραβάτες. Στερεοτυπική εμφάνιση "στελεχιού" δηλαδή. Οπως λες, Μάνο, ΑΚΡΙΒΩΣ η ομάδα ανθρώπων που έπρεπε να ακούσει αυτά που ειπώθηκαν. Κρίμα που ήρθαν μόνο για το hype.

# NullOK said on Ιανουαρίου 30, 2008 3:38 μμ:

Correct me if I'm wrong που λένε, αλλα δεν μίλησε ο Ray Ozzie, αλλα ο Ron Jacobs!! Η κάνω λάθος;

# Panagiotis Kefalidis said on Ιανουαρίου 30, 2008 3:52 μμ:

Ναι ο Ron Jacobs ήταν!

# KelMan said on Ιανουαρίου 30, 2008 10:35 μμ:

Ναι, διόρθωσα το λάθος...

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές