Έτσι βγαίνουν τα λεφτά

Έχουν δημοσιευτεί 21 Απριλίου 10 09:58 μμ | KelMan 

Γενικά το blog είναι κατά 99% geekish τεχνολογικό, ωστόσο αυτά που διάβασα πριν από λίγο μου φαίνονται απίστευτα! 17 εκ € έχει κοστίσει στα δύο χρόνια λειτουργίας του το σύστημα της SingularLogic “Ήφαιστος”, το οποίο παρακολουθεί τις συναλλαγές του πετρελαίου θέρμανσης στο Υπ. Οικονομικών. Σε γλαφυρή αντιπαράθεση ο Βγενόπουλος με τον Διομήδη Σπινέλλη ο οποίος δεν θέλει να ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο τη σύμβαση με την εταιρεία για τη λειτουργία του (κόστος 6 εκ €) αλλά ζήτησε να παραδοθεί το σύστημα και να εκπαιδευτει προσωπικό (κόστος 1.2 εκ €) για τη λειτουργία και συντήρησή του. Με απευθείας αναθέσεις όλα αυτά μέχρι σήμερα…

Αν τα παρπάνω είναι αλήθεια τότε μόνο ένα έχω να πω: That ain't workin' that's the way you do it Get your money for nothin' get your chicks for free

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=50892&colid=&catid=27&dt=2010-02-21%200:0:0

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/l------r-2010030920814/

Σχόλια:

# Markos said on Απριλίου 21, 2010 11:35 μμ:

Ωραία πράγματα!! Μου θυμίζει έναν διάλογο από τον Λάκη τον Γλυκούλη:

- Τα λεφτά για να τα βγάλεις θέλει κόπο. Τα ΠΟΛΛΑ λεφτά για να τα βγάλεις θέλει ΤΡΟΠΟ!! Ξέρεις τον τρόπο;

- ΟΧΙ.

- ... Θα κουραστείς!!

# nikolaosk said on Απριλίου 22, 2010 1:06 πμ:

Μόνο θλίψη μου προκαλούν όλα αυτά. Για να μην πω για το 1 εκ ευρώ που κόστισε η ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων..... που πάνε τα λεφτά μας.....

# Dimitris Papadimitriou said on Απριλίου 22, 2010 10:07 πμ:

Διάβασα το δημοσίευμα. Έχει διαρρεύσει μόνο η επιστολή του Βγενόπουλου; Ελπίζω να "διαρρεύσει" και αυτή του Σπινέλλη για να δω τι εννοεί ο Βγενόπουλος "μέχρι να απολογηθείτε για το ύφος των γραπτών και προφορικών αιτιάσεών σας".

# Dimitris Papadimitriou said on Απριλίου 22, 2010 10:11 πμ:

Ας το ερμηνεύσουμε λίγο παραπάνω, επειδή τελικά οι περισσότεροι παίρνουμε τον μισθό μας κάθε μήνα επειδή υπάρχουν τέτοιες δουλειές. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος δανείζεται για να πληρώνει την SingularLogic (και την κάθε SingularLogic) και αυτή να πληρώνει τους υπαλλήλους της (και οι άλλες εταιρείες εμάς).

Κι εγώ νόμιζα ότι δεν χρωστάω σε δάνεια και κάρτες, άρα δεν ζω με δανεικά. Με δανεικά ζω, ναι, απλά τα δανείστηκαν άλλοι στο όνομά μου!

# KelMan said on Απριλίου 22, 2010 10:40 πμ:

Δημήτρη, αυτά είναι τα σημάδια μιας αγοράς που ενώ θα έπρεπε να ανθεί και να επεκτείνεται ακόμα και εκτός Ελλάδας(στο κάτω-κάτω s/w είναι, μυαλό κυρίως χρειάζεται, δεν είναι η βιομηχανία χάλυβα) ζει ως βδέλα από το Δημόσιο.

Πάντως πραγματικά θα ήθελα να δω πως κοστολογείται το πληροφοριακό αυτό σύστημα και οι συνοδευτικές υπηρεσίες. Έτσι από περιέργεια βρε αδερφέ, μπορεί να κάνω εγώ λάθος στα θέματα κοστολόγησης!

# Johnnyxp64 said on Απριλίου 23, 2010 10:20 πμ:

"Πάντως πραγματικά θα ήθελα να δω πως κοστολογείται το πληροφοριακό αυτό σύστημα και οι συνοδευτικές υπηρεσίες."

11.881euro to ΠΛΗΚΤΡΟ! (αν υποθεσουμε οτι δουλευουν πανω σε στανταρ 101)

ετσι κοστολογουν!

Έχει απενεργοποιηθεί η προσθήκη σχολίων από ανώνυμα μέλη

Search

Go

Συνδρομές