Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Σεπτέμβριος 2007 - Δημοσιεύσεις

Τεχνικές για Search Engine Optimization

Τι έιναι Search Engine Optimization? Τάδε έφη Wikipedia:

Search engine optimization (SEO) is the process of improving the volume and quality of traffic to a web site from search engines via "natural" ("organic" or "algorithmic") search results.

Οκκκκκκ.....χμμμ τι περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία? Πρόσφατα έφτιαξα ένα μικρό στατικό site[link] και μπήκα στην διαδικασία να βρω πώς θα το ανεβάσω. Έχω κάνει κάποια πραγματάκια και είδα ότι υπάρχει αποτέλεσμα ... (όχι στο live search ακόμα, όμως), και σας παραθέτω μια μικρή λίστα από κινήσεις που μπορεί να κάνει κανείς για να "ανεβάσει" το page rank ενός site.

  • Google Analytics Καταχώρηση (θα χρειαστούν ένα μικρό javascript directive στο τέλος του site)
  • Site Map οπωσδήποτε σε μορφή XML, http://www.xml-sitemaps.com/ (links με το sitemap σε όλες τις σελίδες). Αυτό σε περίπτωση στατικού site, αλλιώς υπάρχει και php διαδικασία (φαντάζομαι αντίστοιχη σε asp)
  • Καταχώρηση στο Webmaster Tools του google και verification του link (ένα metatag στην αρχική σελίδα)
  • Meta-Tags πολλά (http://www.seochat.com/seo-tools/advanced-meta-tag-generator)
  • Πολλά keywords, σε ελληνικά και αγγλικά
  • Πολλά links σε άλλα sites (όσοι μπορούμε)
  • ad words αν πρόκειται για επιχείρηση
  • Πολλέςςς καταχωρήσεις σε web directories που είναι SEO Friendly!!!!!Όλα αυτά τα sites χρησιμοποιούν reciprocal links για να σας καταχωρήσουν. Μην τα υποτιμήσετε προσπαθώντας να τα κρύψετε μόνο για να κερδίσετε traffic. Παρουσιάστε τα στον κόσμο σαν να είναι μέρος του site σας. Σκεφτείτε σαν να είναι μία συμφωνία μεταξύ εσάς και του web directory. Τα web directories που είναι καταχωρημένο αυτό το blog είναι τα:
    1. Κατάλογος Σελίδων
    2. Ελληνικό Web Directory

  • Τέλος δείτε το site να είναι valid σύμφωνα με όλα τα standards που υπάρχουν (έχω την εντύπωση ότι και αυτό βοηθάει)

Πολύ καλό site για professional ενημέρωση επί του θέματος είναι το seochat

E-shopping therapy

Από πέρσυ που έβγαλα καρτούλα Visa Electron έχω αγοράσει books, cpu, Ram και λοιπά μικρά gadgets. Είναι φοβερό πόσο οργανωμένο είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο σήμερα (από τις κατάλληλες πηγές βέβαια).

Σήμερα μου ήρθε μια RAM για το laptop που είχα παραγγείλει πριν 6 μέρες. Εντυπωσιακό. Σε κουτάκι με (πορωτικές) φουσκάλες χιλιοτυλιγμένη και σφραγισμένη. Οταν έψαχνα, λοιπόν για ram, είχα πάρει τον επίσημο αντιπρόσωπο του laptop μου και μου είχαν πει 265 ευρώ το 1 Giga. Σήμερα παρέλαβα 80 ευρώ (postage included) το 1 Giga μου και πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, και ας ήταν μια μάρκα που δεν έγραφε την μάρκα του laptop(να υπήρχε κιόλας...όλες third party είναι με τα ίδια chipakia :P). Άνοιξα το καπάκι λοιπόν για την αναβάθμιση και είδα δύο modules. Ένα με no name -chips που είχαν αυτοκολλητάκι certified by <laptop brand> και η άλλη kingston (από την αγορά οι μνήμες). Και ερωτώ κύριοι δικασταί: τα 200 ευρώ περίπου, παραπάνω που θα έδινα σε ποιά από τις δύο κατηγορίες θα αντιστοιχούσε? και ερώτηση νούμερο 2...εγώ φταίω να κράξω την εταιρεία στην μαμά (τους)για την παραπάνω τραγική τιμή που ακούσατε ? Τι να πω...

Αυτά... ΑΑΑΑ!!!! Το καλύτερο δεν σας το είπα. Όλα καλά αλλά πάλι ΟΤΙ περνάει από αυτήν την χώρα κινδυνεύει να γίνει ένα με τα διαπλεκόμενα και την ανευθυνότητά της. Περί τις 11 η ώρα, ο ταχυδρόμος βγάζει από την τσάντα του 10 φακέλους και το πακέτο μου, και τα παρατάει ΕΞΩ από την πολυκατοικία σφηνομένα στο χερούλι της πόρτας μας. Δεν ξέρετε πόσο τα πήρα. Κάθε μέρα χτυπάνε κουδούνι...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να τα αφήσει μέσα, στο ταχυδρομικό κουτί?? Ελεος πια...Χιλιάδες χιλιόμετρα διανύει το πακέτο...έξω από την πόρτα θα πάθουμε το κακό. Τι να σου κάνει ο επαγγελματισμός των έξω όταν οι μέσα....

Έστειλα παράπονα στην διοίκηση. Ελπίζω να μην πάει στα αζήτητα το mail.

Αυτά. Προσοχή με τις αγορές σας από το δίκτυο λοιπόν. Ορίστε παρακάτω μία πρόχειρη checklist με μερικά πραγματάκια σχετικα με το e-shopping.

  • Προσοχή από ποιο site αγοράζετε. Φροντίστε να μαζέψετε όσες πληροφορίες μπορείτε πριν πληκτρολογήσετε τους αριθμούς τις κάρτας σας.
  • Ακόμα και αν έχετε την super gold -silver - blue panathinaikos fc credit card καλύτερα βγάλτε μια debit (ΑΚΑ visa electron) για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
  • Δοκιμάστε το paypal, ενημερωθείτε επ'αυτού. Είναι μια υπηρεσία που χρεώνει όταν σου στέλνουν λεφτά και είναι ένα πρόσθετο layer ασφάλειας.
  • Αν αγοράζετε από ebay, checkarete σχόλια για seller, αν είναι ebay-shop, άλλα προϊόντα του και γενικά κάντε και μία προσευχή.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Για προϊόντα εκτός EU υπάρχει περίπτωση να πληρώσετε δασμούς.Ενημερωθείτε για τις τιμές και όλα τα συναφή (κατά προτίμηση αγοράστε από EU)
  • Όταν σας στέλνουν κάτι φροντίστε να κρατάτε, τυπώνετε, κάνετε poster τις αποδείξεις για καλό και για κακό.
  • Ελέγχετε τακτικά την καρτούλα σας από το e banking της τράπεζάς σας. Έχετε ανα χείρας και μερικά χρήσιμα τηλέφωνά της για καλό και για κακό.
  • Δικές μου επιλογές site: Amazon.co.uk, ebay.co.uk
  • Να τσεκάρετε τον τρόπο μεταφοράς του προϊόντος (εγώ προσπαθώ να διαλέγω κάποια υπεύθυνη εταιρεία courier αν δίνεται η επιλογή)
  • Αν αγοράζετε κάτι second hand, επίσης μια προσευχή θα ήταν καλό :P, αλλιώς αν είναι καινούριο τότε θα έιναι όντως καινούριο. Μην αγχώνεστε γι'αυτο.
  • Και προσοχή όπως πάντα στο sport γιατί εδώ πιο εύκολα ξεφεύγεις από το real time shopping.

Η εμπειρία μου είναι γενικά καλή, προσπαθώ να προσέχω και να αγοράζω από καλά καταστήματα με μεγαλύτερα από 96-97 θετικά σχόλια άλλων πελατών.

Αν έχετε κάτι άλλο, feel free!

Πρώτο Post!

Καλησπέρα σε όλους. Πρώτο post στο δεύτερο μπλογκ μου, μέσα στον ίδιο μήνα (από εκεί που δεν ήξερα καν, ότι σημαίνει κάτι :P). Σιγά, σιγάααααααααα θα πειραματιστώ με τα css overrides του, αλλά πραγματικά είναι το λιγότερο που με απασχολεί αυτήν την στιγμή.

Είμαστε στην μέση της εξεταστικής...τών εξεταστικών και πραγματικά η διάθεση είναι πεσμένη απείρως, αλλά ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο. ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ δύναμη. Έρχεται ένα χειμώνας τραγικός από τρέξιμο και υποχρεώσεις (δεν κλαιγόμαστε όμως γιατί και αυτά καμια φορά μας "φτιάχνουν"-κάποιο bug που διορθώνουμε, κάποιο μάθημα που περνάμε, κάποια δουλειά που κλείνουμε ;))

Οι μέρες περνούν βασανιστικά και αν ήμουν μηχανή αναζήτησης θα είχα το ποιο updated index αυτήν την στιγμή. Έχω διαβάσει / κατεβάσει όλο το web. Πραγματικά....έχω ασχοληθεί, με drivers, errors στο pc μου, με σειρές που βλέπω, με ebay, amazon (έχω χαλάσει 200 ευρώ σε αγορές), τανίες, έχω γράψει σε forums παιχνιδιών που περιμένω, έχω ξεκινήσει ήδη 2 blog, ένα site, (κάνω search engine optimization για ένα άλλο). Αγόρασα rapidshare account...βλέπω τα bits , ένα ένα να έρχονται στο pc μου, κάνω τα πάντα για να καθυστερήσω το διάβασμα ένα ακόμη λεπτό, and still counting που λένε και οι Εσκιμώοι.

Λοιπόν για την ώρα νομίζω ότι το πάλεψα αρκετά και απόψε. Θα συνεχίσω το μπλογκ αυτό γιατί όπως φαίνεται έρχονται πολλές στιγμές που θα θελήσω να περιγράψω τρόπους χαζέματος διασκέδασης με φίλους και γνωστούς.

Cheers παίδες....until next time ορίστε το πιο σπαστικό και λιγότερο εκπαιδευτικό απόσπασμα από family guy ever...Πραγματικά μετά από αυτό δεν θα νοιώσετε ούτε καλύτεροι, ούτε χειρότεροι...NULL, NILL, ZERO, Διαίρεση με το μηδέν και άλλα τέτοια...

Enjoy!!!

[YouTube:m4l2UUueH5Q]