Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια

Αύγουστος 2009 - Δημοσιεύσεις

Windows Sensor and Location platform

Τα Windows 7 περιέχουν ενσωματωμένη (native) υποστήριξη για διαχείριση αισθητήρων μαζί με μία προγραμματιστική πλατφόρμα που την συνοδεύει. Αφορά location sensors, temperature, accelerometer, ambient light, moisture, camera, RFID και πολλούς ακόμα τύπους αισθητήρων, που κοινώς φέρνουν τον enterprise developer πιο κοντά στις εφαρμογές διάχυτου υπολογισμού, από το να κάνουν μία απλή εφαρμογή mashup που θα χρησιμοποιεί δεδομένα από gps μέχρι μία sophisticated πλατφόρμα data fusion. H πλατφόρμα ονομάζεται Sensor and Location Platform και περιλαμβάνει τόσο managed API (C#) όσο και native (C++ με δικό μας memory management). Στην ουσία αποτελείται από 4 πράγματα όλη η πλατφόρμα:

  • To DDI (device driver interface) παρέχει μέσω των Windows έναν πρότυπο τρόπο για να συνδέονται οι αισθητήρες στο σύστημα και να μπορούν να παρέχουν σε αυτό πληροφορίες
  • Το Windows Sensor API για την διαχείριση των δεδομένων
  • To Windows Location API (χρησιμοποιεί το 2ο layer) για την διαχείριση χωρικών δεδομένων
  • Το Location and Other Sensors Control Panel για διαχειριστικά θέματα μέσα, συσχετίζοντας χρήστες με υποδομές αισθητήρων.

Και το software stack φαίνεται παρακάτω:

clip_image001[4]

 

Μία πρώτη γεύση μπορείτε να δείτε στο Windows 7 training kit που έχει μία απλή WPF εφαρμογή, που αλλάζει τη φωτεινότητα της προβαλλόμενης εικόνας με δεδομένα από sensors έντασης φωτός, με τη μισή μαγεία στο XAML (old news) και την άλλη μισή στο SensorHelper.cs αρχείο (Windows 7 platform). Στο View Model του sensor δε (στο SensorViewModel.cs) θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, με κάτι δηλώσεις του τύπου που βλέπετε παρακάτω (constructor). Με την πρώτη ματιά βλέπετε ότι τα πράγματα έχουν προσαρμοστεί ακριβώς στο πεδίο των εφαρμογών επίγνωσης πλαισίου με όλο τον boilerplate κώδικα να έχει εισαχθεί μέσα στη πλατφόρμα με ενσωματωμένους τύπους δεδομένων, methods για data retrieval κτλ κτλ.

public SensorViewModel()
{
  _sensor = new SensorHelper<AmbientLightSensor, AmbientLightSensor.LuminousIntensity>();
  _sensor.Initialize();
  _acceleromaterSensor = new SensorHelper<Accelerometer3D, Accelerometer3D.Acceleration3D>();
  _acceleromaterSensor.Initialize();
}

Διαβάστε το αντίστοιχο συνοπτικό docx του lab να δείτε τι εννοώ!!! Επίσης μπορείτε να ανατρέξετε για πληροφορίες της πλατφόρμας στα παρακάτω:

 

Videos από channel 9:

http://channel9.msdn.com/tags/Sensor+and+Location+Platform/

 

Πηγές:

http://www.microsoft.com/whdc/device/sensors/default.mspx

Sensor Programming Guide (MSDN Library)

Location Programming Guide (MSDN Library)

Sensor and Location Platform Developer Resources

Posted: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 12:58 πμ από George J. Capnias | 0 σχόλια
Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,