06 Απριλίου 2011

Ζουν ανάμεσά μας #6: Ο Σελίγος

Μια πιό user-friendly παραλλαγή του Οχιτώρα, ο Σελίγος είναι ο συνεργάτης σας που, γεμάτος υποσχέσεις για ένα βράδυ χωρίς (τους συνηθισμένους) εφιάλτες να σας ταράζουν, δημιουργεί την αίσθηση ότι το αίτημά σας θα εκτελεστεί πάραυτα, αν και όχι άμεσα.

Αμ δε.

Ο Σελίγος χρησιμοποιεί την τακτική αυτή για να ξεφύγει από κάθε άμεση υποχρέωση, βασιζόμενος στο παγκοσμίου φήμης BiCaD pattern, το οποίο ψιλά-χοντρά περιγράφει οτι ένα πρόβλημα μπορεί μαγικά να λυθεί μόνο του αν το αφήσεις στην αναμονή για ένα επαρκές χρονικό διάστημα.

Α, ναι, BiCaD σημαίνει Bathe in Crap and Die.

Ανάλογα με την ποιότητα του management και τα θέματα που αυτό ορίζει ως «προβλήματα», ο Σελίγος μπορεί να είναι ο επιτυχημένος (και πιό αδρά αμοιβόμενος) cool συνάδελφος του διπλανού γραφείου που έχει ματώσει στο MSN και τα flash games αφήνοντας τα  πάντα να πάρουν τη ρότα τους σύμφωνα με το πιό πάνω pattern, ή ο εκνευριστικός βρωμερός και γλοιώδης τυπάς στου οποίου το PC θέλετε εδώ και καιρό να στήσετε 48 εφαρμογές bloatware και να περάσετε την υπόλοιπη μέρα σας απολαμβάνοντάς τον να σκοτώνει με μανία processes ενώ μουρμουρίζει αρχαίες Θιβετιανές κατάρες στα Καταλανικά.

Τυπικά παραδείγματα για το πώς αντιμετωπίζει θέματα ο Σελίγος:

Πρόβλημα:

«Ο πελάτης έχει πρόβλημα με το email του»

Απάντηση:

«Το κοιτάω σε δύο λεπτά».

Μετά την παρέλευση τετραώρου, ο πελάτης έχει ξανασυνδεθεί στο Internet που είχε κοπεί / ο ιός που του έκοβε την πρόσβαση έχει προχωρήσει σε format του μηχανήματος / ο hacker που έκλεψε τα credentials του πελάτη έχει ήδη αποστείλει απειλητικά μηνύματα στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας που γνωρίζει ανάγνωση ζητώντας λύτρα για να μην μεταδώσει ζωντανά video όπου θα εμφανίζεται ο ίδιος να αποχωρεί χαμογελαστός και κεφάτος από την τοπική του ΔΟΥ (κάτι που ενδέχεται να δημιουργήσει μαζική υστερία και πιθανότατα εμφύλια σύρραξη).  Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το πρόβλημα η/και ο ίδιος ο πελάτης αποτελούν ήδη παρελθόν.


Πρόβλημα:

«Η εφαρμογή που κάναμε deploy έχει ένα major bug και κάνει διπλές χρεώσεις»

Απάντηση:

«Το κοιτάω ήδη, θα σας ενημερώσω».

Στην πραγματικότητα ο Σελίγος ασχολείται για αδιευκρίνιστο διάστημα μεταξύ του «το κοιτάω» και του «ήδη» με την αγορά εξωτικών ψαριών από sites δημοπρασιών με στόχο να δημιουργήσει το υπέρτατο case mod με κωδική ονομασία «Ποσειδώνας» - το οποίο θα διαθέτει υδρόψυξη από ενυδρείο. Θα φαίνεται πολύ cool πάνω στο γραφείο του – τι; Οι διπλές χρεώσεις; Σιγά. Ωσπου να λυθεί το bug ήδη οι πελάτες θα έχουν προχωρήσει στη μείωση όλων των τιμών στο 50% - problem solved.


Πρόβλημα:

«Ο server τα έφτυσε και δεν έχουμε δεύτερο backup για τα projects των 10 τελευταίων ετών!»

Απάντηση:

«Το βλέπω αμέσως».

Η λέξη «αμέσως» είναι μια λέξη που για τον Σελίγο έχει λεπτές διαβαθμίσεις. Τόσο λεπτές όσο μια τσιμεντόπλακα θεμελίων (μαζί με την υποστηριζόμενη πολυκατοικία). Ητοι, μία από τις ερμηνείες της είναι «το επόμενο δευτερόλεπτο», ενώ μια άλλη λεπτή διαβάθμιση είναι «στον επόμενο εργοδότη».

Φιλική συμβουλή: ΠΟΤΕ μην αναθέσετε σε έναν Σελίγο το ρόλο του project manager. Θα καταδικαστείτε σε αιώνια due tasks.

Δημοσίευση στην κατηγορία:
 

Ενημέρωση για Σχόλια

Αν θα θέλατε να λαμβάνετε ένα e-mail όταν γίνονται ανανεώσεις στο περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης, παρακαλούμε γίνετε συνδρομητής εδώ

Παραμείνετε ενήμεροι στα τελευταία σχόλια με την χρήση του αγαπημένου σας RSS Aggregator και συνδρομή στη Τροφοδοσία RSS με σχόλια

Σχόλια:

# Μάρκος said:

Πω, Πω!! Μήπως πρόκειται για άσκηση αυτογνωσίας που απευθύνεται στον καθένα μας χωριστά; Κάτι μου λέει ότι όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των χαρακτήρων, θα μας βάλεις να δηλώσουμε σε ποιον απ' όλους βρισκόματε πιο κοντά. Τελείως "προαιρετικά" βέβαια!!

ΥΓ: Δεν θα ανεχτώ σχόλια του τύπου "Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται", έτσι;

06 Απριλίου 11 at 1:43 πμ
# cap said:

Λοιπον, φίλε μου, αυτή είναι μια ΠΟΛΥ ωραία ιδέα. Προσεχώς στο facebook group της γειτονιάς σας.

06 Απριλίου 11 at 11:33 πμ
# Johnnyxp64 said:

ε βρε μανια με το ****** facebook.

το poll πρεπει να ειναι στο dnz.gr βρε παιδια οχι σε facebook ντε και καλα.

παντος οσοι απο εμας δηλωσουν οτι ειναι ποιο κοντα στον "σε λιγο" υπαρχουν ατομα που ειναι "σε λιγο" διοτι ειναι μιρασμένα σε τοσα task που αν και θα ηθελαν να βοηησουν τους παντες αμεσως και παντα, απλα καταλιγει σε "seligos" personality.

06 Απριλίου 11 at 12:37 μμ
# cap said:

Δεν ξέρω τι λες εσύ Johnny, αλλά θέλεις να σου δώσω τα analytics πριν και μετά τη δημιουργία του νέου facebook group, που θυμίζουν τους σεισμογράφους πριν και κατά τη διάρκεια του σεισμού στην Ιαπωνία; :)

To ***** facebook μπορεί να το βρίζουμε, όμως τελικά όλοι εκεί καταλήγουν...:(

06 Απριλίου 11 at 12:52 μμ
# Johnnyxp64 said:

pote

LEAD dont Follow my friend! ;-)

07 Απριλίου 11 at 12:10 πμ
# cap said:

Σε κόβω να γράφεις σε Lisp σε λίγο καιρό...:)

07 Απριλίου 11 at 1:46 πμ
# Johnnyxp64 said:

the peis telika facebook? "nai nai 'seligo'

LISP? lol pote....

(loop for i from 1 to n do (print (sqrt i))) ==

(LET* ((I 1)

      (TEMP N))

 (TAGBODY

  LOOP

     (IF (> I TEMP)

         (GO END))

     (PRINT (SQRT I))

     (SETF I (+ I 1))

     (GO LOOP)

  END))

wtf?

ax ti mou thimises! 1994 epoxes!

07 Απριλίου 11 at 9:55 πμ
# Χρήστος Κ said:

Κάποτε πρέπει να γραφεί ένα άρθρο για τους ειδικούς ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων

15 Απριλίου 11 at 11:13 μμ

Ποιά είναι η άποψή σας για την παραπάνω δημοσίευση;

ÐïëéôéêÞ Ó÷ïëéáóìïý: Äåí åðéôñÝðåôáé ÷ñÞóç êþäéêá HTML. Ôá URIs êáé ïé áëëáãÝò ãñáììÞò ìåôáôñÝðïíôáé áõôüìáôá. Ç äéåýèõíóç e–mail óáò äåí èá åìöáíéóôåß óå äçìüóéá óåëßäá.

(απαιτούμενο) 
(προαιρετικό)
(απαιτούμενο) 
ÅéóÜãåôå ôïí êùäéêü:
CAPTCHA Image