Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Acrobase - Η αναγέννηση μιας από τις δημοφιλέστερες BBS στην Ελλάδα κατά την προ-Internet εποχή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 13-07-2006, 11:01. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  13-07-2006, 10:43 14650

  Acrobase - Η αναγέννηση μιας από τις δημοφιλέστερες BBS στην Ελλάδα κατά την προ-Internet εποχή

  Τα παρακάτω τα γράφω με δική μου πρωτοβουλία χωρίς το παρόν μήνυμα να αποτελεί κανενός είδους προωθητική ενέργεια – για να εξηγούμαστε :)

  Οσοι από εσάς υπήρξαν φανατικοί των BBS στην προ-internet Ελληνική εποχή, με τα modem κάθε βράδυ να παίρνουν φωτιά και τις συζητήσεις να δίνουν και να παίρνουν, ενδεχομένως να θυμάστε την Acrobase BBS, μια από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες Bulletin Board System με τον εκπληκτικό αριθμό (τότε!) των 2000 ενεργών μελών. Η Acrobase, με 18 χρόνια ενεργής παρουσίας, έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της το διάστημα από το 1990 ως το 1996 οπου και με την άνοδο της χρήσης του Internet τα συστήματα αυτά άρχισαν σιγά σιγά να χάνουν το κοινό τους.

  Σημερα η τεχνολογία έχει επιτρέψει πολύ αμεσότερες μορφές επικοινωνίας. Forums, newsgroups, email, sms… στην εποχή όμως εκείνη οπου το internet το αντιμετώπιζε η πλειοψηφία του κόσμου με τη φράση «τιντουτ’» J, και που κινητά, SMS και e-mail ήταν στα σπάργανα και αντε να τα ξέρανε μονο λίγοι και εκλεκτοί, αρκετοί από εμάς είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την πραγματική δικτυακή επικοινωνία μέσα από την μεγάλη και πολύ δεμένη παρέα της Acrobase. Ανθρωποι γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν από εκεί, δημιουργήθηκαν φιλίες που κρατάνε ως σήμερα, συνεργασίες που ευδοκίμησαν, και πάνω από όλα υπήρχε διάχυτο το αίσθημα της παρέας. Αυτό φαινόταν και στις συναντήσεις των μελών οπου σπάγαμε πάντοτε όλα τα ρεκόρ συμμετοχής (500+ ατομα αν θυμάμαι καλά σε μια από τις τελευταίες που είχα παρευρεθεί). Ο χαρακτήρας των ανθρώπων και η δίψα τους για επικοινωνία αλλά και για δημιουργία μιας μεγάλης, τεράστιας παρέας, έκανε δυνατό αυτό το φαινόμενο.

  Ειχαμε την τιμή και την ευθύνη να είμαστε λοιπόν οι πρωτοπόροι της ψηφιακής επικοινωνίας, και τιμήσαμε το προνόμιό μας αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, η προσπάθεια δεν τελείωσε. Η Acrobase ξαναζεί στο www.acrobase.gr υπό τη μορφή ενός σύγχρονου forum. Στόχος της είναι να μαζέψει όλα τα παλιά της μέλη ξανά αλλά και να συγκεντρώσει νέους φίλους. Πολλά από τα παλαιότερά της μέλη είναι σημερα διακεκριμένοι επαγγελματίες ή επιστήμονες, και την τιμούν ήδη με την παρουσία τους στη νέα αυτή προσπάθεια. Ο γράφων είχε την τιμή να είναι ένας εκ των πολλών καλών φίλων και συν-διοργανωτών της Acrobase εκείνη την εποχή, και από την Acrobase γνωρίστηκε και με τον φίλτατο gcapnias σε εκείνες τις ηρωικές εποχές.

  Πληροφορίες για την Acrobase μπορείτε επίσης να βρείτε στο www.acrobase.org.

  Αν λοιπόν αποτελούσατε μέλη της Acrobase παλιότερα, γνωρίζατε τι ήταν, ή την είχατε κάπου ακουστά, περάστε μια βόλτα. Αξίζει τον κόπο. Αλλα και να μην την γνωρίζατε, θα καταλάβετε :). Προσωπικά χρησιμοποιώ το παλιό μου nickname (από το 1993), το οποίο είναι pilotsf και θα συμβούλευα όσους υπήρξαν παλιότερα μέλη να πράξουν το ίδιο.

   


  Σωτήρης Φιλιππίδης

  DotSee Web Services

  View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

  DotNetNuke them!
 •  13-07-2006, 11:01 14654 σε απάντηση της 14650

  Απ: Acrobase - Η αναγέννηση μιας από τις δημοφιλέστερες BBS στην Ελλάδα κατά την προ-Internet εποχή

  Τί μου θύμισες τώρα!!!

  Δεν θυμάμαι το username όμως Sad
  Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems