Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Φοιτητές(Διαδηλωτές), Ξύλο(Κουκουλοφόροι/αστυνομικοί), Σκοπιμότητες(Κυβέρνηση), Υπερβολή(ΜΜΕ)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Panagiotis Kefalidis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 21-03-2007, 01:18. Υπάρχουν 34 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 3 (35 εγγραφές)   < 1 2 3 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-03-2007, 19:45 26532 σε απάντηση της 26521

Απ: Φοιτητές(Διαδηλωτές), Ξύλο(Κουκουλοφόροι/αστυνομικοί), Σκοπιμότητες(Κυβέρνηση), Υπερβολή(ΜΜΕ)

Όταν λέω δημοψήφισμα λέω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και όχι εκλογές.
    Στις εκλογές αξιολογούμε το έργο μιας κυβέρνησης ΣΥΝΟΛΙΚΑ: σε παιδεία, ασφάλεια, οικονομία, υγεία, δημοκρατία, αξιοκρατεία, εξωτερική πολιτική, ικανότητα χειρισμού κρίσεων, δημόσια έργα, εργασιακά κτλ. Ακούμε και τί έχει να αντιπροτείνει το άλλο κόμα και αποφασίζουμε.
    Δημοψήφισμα σημαίνει ότι 6 μήνες πριν μας μιλούν για τα υπέρ και κατά, ακούμε και τις δύο απόψεις και μια κυριακή πάμε σε μια κάλπη που γράφει "Να επιτραπεί η σύσταση ιδιοτικών πανεπιστημίων;", βάζουμε σε ένα φακελάκι ΝΑΙ ή ΟΧΙ και το ρίχνουμε μέσα.

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  16-03-2007, 20:05 26534 σε απάντηση της 26532

Απ: Φοιτητές(Διαδηλωτές), Ξύλο(Κουκουλοφόροι/αστυνομικοί), Σκοπιμότητες(Κυβέρνηση), Υπερβολή(ΜΜΕ)

Πρόσεξε καλά τη φράση μου «Ποια δημοκρατία φίλε μου;;» εκεί ήταν το πρόβλημα μου. Η λέξη δημοκρατία δεν κολάει.. και εξήγησα γιατί κάτω.

Ένταξη λεπτομέρεια το παραβλέπω , απλά ήθελα να τονίσω κάτι άλλο…

•  16-03-2007, 20:38 26540 σε απάντηση της 26534

Όπως και να έχει, όλοι συμφωνούμε σε ένα πράγμα (προσωπικά εγώ, δεν ξέρω για του άλλους, άλλωστε προσωπική γνώμη εκφράζω όπως είπα και όχι κάποια κομματική παράταξη), το οποίο είναι να φτιαχτούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά με σωστές προϋποθέσεις. Απο εκει και περά, σε ορισμένα πράγματα, σίγουρα θα διαφωνούμε κι σε άλλα σίγουρα θα συμφωνούμε. Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία της ιστορίας. Οι διάφορες απόψεις προς (κατα την κρίση του καθενός) το καλύτερο.

Αλλά πιστεύω οτι όλοι κατακρίνεται το ψέμα και την υποκρισία, σε οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε θέμα.. αρκεί να το καταλάβεται.

Ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και τις γνώμες τους!

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  16-03-2007, 21:30 26553 σε απάντηση της 26540

Παναγιώτη με κάλυψες απόλυτα. Η λύση είναι κάπου στη μέση, και δυστυχώς διαπιστώνω πως και οι δύο ομάδες, κοιτάνε το νόμισμα μόνο από τη μία πλευρά.

Προσωπικά έχω γνωστούς και από τις δύο αυτές ομάδες (των υποστηρικτών των μεταρρυθμίσεων, και κατά κανόνα ψηφοφόροι της Ν.Δ, και των αρνητών αυτών, επίσης κατά κανόνα στις κομματικές ομάδες του ΣΥΝ & ΚΚΕ), και μένω έκπληκτος από την απολυτότητα με την οποία εκφράζουν τις θέσεις τους.
    Το 100% των μεν είναι υπέρ της μεταρρύθμισης γιατί θα φέρει λεφτά στη χώρα ("στο διάολο τα δημόσια πανεπιστήμια" όπως είπε ένας γνωστός μου "να κοιτάξουν να εκσυγχρονιστούν"), το 100% των δε είναι κατά διότι θα επέλθει θάνατος στη δημόσια παιδεία. Και το χειρότερο; Και οι δύο έχουν δίκιο!

Μήπως τελικά κακώς το θεωρώ τόσο προφανές;

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  18-03-2007, 02:55 26605 σε απάντηση της 26524

tommas:

...» 

Πρόσεξε «εθνικιστική υποκρισία» , δηλαδή επειδή εμένα με ενοχλεί που κάηκε το κενοτάφιο όλων των προγόνων μου , άρα το πιο σημαντικό μνημείο …. Είμαι εθνικιστής ;; Οι φοιτητές να είχαν φυλάξει τους χώρους (ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ) να μην έτρωγαν ξύλο , και στο κάτω κάτω , έχεις δει με τα μάτια σου αστυνομικό να καίγεται ;; διότι εγώ το είδα αλλά δεν είδα κάποιων να το βγάζει στα Μ.Μ.Ε. αλλά ίσα ίσα να περνά στα ψηλά ! Για τον αστυνομικό που έχασε το πόδι του στην διαδηλώσεις για αυτών δεν έχει κάτι ;;; για αυτόν που βρισκόταν στην εντατική , τότε που είχε γίνει αυτό με τον κύπριο;;; ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΥΛΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!

Βέβαια άν χτυπήσει ένας αστυνομικός κανείς δεν το μαθαίνει - αν χτυπήσει κάποιον ο αστυνομικός σε μια διαδήλωση είναι γουρούνι και θα χάσει την θέση του! Φυσικά και μας ενοχλεί που κάηκε η σκοπιά, και αν είμαστε εθνικιστές ΝΑΙ είμαστε - ντροπή είναι ? Εδώ γεννηθήκαμε εδώ ζούμε και δεν δέχομαι να βεβηλωνουν κάποια πράγματα κάποιοι. Γιατι απο τα λίγα πράγματα που είμαστε περήφανοι ως λαός είναι η Ιστορία μας και η πορεία του πολιτισμού μας. Τωρα πλέον δεν φανταζει μια χώρα απο το στρατό της αλλα από το επίπεδο της εκπαιδευσής της. Γιατί να μήν υπάρχουν στην Έλλάδα πανεπιστήμια σαν και του εξωτερικού? Για θα πρέπει να χάνονται τα εξάμηνα σαν να είναι φυστίκια ? Γιατι θα πρέπει να υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές? Γιατί θα πρέπει  στο εξωτερικό οι καλύτεροι επιστήμονες να είναι Έλληνες? Πότε επιτελους θα μάθουμε ότι ο ανταγωνισμός βελτιώνει την ποιότητα? και προπάντων γιατί φοβούνται τον ανταγωνισμό?

Εάν στους 10 φοιτητές ένας θέλει να σπουδάσει και να μάθει είναι πολύ σημαντικό οι άλλοι να τον αφήσουνε και να παραμερήσουνε τα προσωπικά-κομματικά τους συμφέροντα .. Αυτό το τόσο απλό πράγμα πρέπει να γίνει συνείδηση του κάθε Έλληνα αν θέλουμε να πάμε μπροστά σαν χώρα και λαός.

Οσο για τα Μ.Μ.Ε. και τους δημοσιογράφους που τα εκπροσωπούν .. το μόνο που θέλουν είναι την φασαρία - και το χάος .. οι βρυκόλακες της κοινωνίας μας.. Κάπου κάποιος είχει γράψει : Για έναν δημοσιογράφο μια γυναίκα είναι μάνα ή πουτ.... θέλοντας να τονίσει ότι ο δημοσιογράφος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η τραγική μερία της όποιας κατάστασης. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι η ποιο τραγική κατάσταση είναι αυτοί οι ίδιοι που για να ανεβάσουν το cashe τους σε κάθε δελτίο ειδήσεων πρέπει να καταφέρουν να δημιουργήσουν αντιπαραθέσεις και εκνευρισμούς μεσα στα windows!. Ο κόσμος το ξέρει πλέον και η αντίδραση του μέσου Ελλήνα στην παρακολούθηση ενός τέτοιου Show είναι η ίδια με το να βλέπουν Ευγένιο Σπαθάρη ή το πολύ την Κυριακή με τον Γρηγόρη ...

Θέλοντας να καταλήξω - καταδικάζω την οποιαδήποτε μορφή βίας - είτε του τραμπουκισμού εναντίων φοιτητών - είτε του τραμπουκισμού εναντίον της κοινωνίας μας ( αν περασει ο χ νόμος θα κάψουμε το κέντρο/Αγνωστο στρατιώτη/Μαγαζιά κ.λ.π) και ευχομαι να σταματήσει κάποτε η κομματική αντιπαράθεση και να υπερισχύσει ο εθνικισμός με την γραφική του έννοια και κάποια στιγμή να δώ όλους τους Ελληνες να συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε πρόταση που μπορεί (έστω και με επιφυλάξεις ή προυποθέσείς) να φέρει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει έστω και άν το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει μόνο το 20%.

Ισως να ακούγονται γραφικά άλλα είμαι ένας (ΕΛΛΗΝΑΣ) πολίτης σε πολιτικό αδιέξοδο και (δυστυχώς) δέν νιώθω ότι είμαι μόνος... ( καί ήλπιζα/ελπίζω στην νέα γενιά..)

Καρακάσης Νίκος.

•  18-03-2007, 11:27 26614 σε απάντηση της 26605

"και αν είμαστε εθνικιστές ΝΑΙ είμαστε - ντροπή είναι ?"

Το πρόβλημα για το αν είσαι εθνικιστής ή όχι , είναι περισσότερο στην σύγχυση που επικρατή γύρο άπα αυτή την λέξη . Ο καθένας με αυτήν την λέξη εννοεί ότι του αρέσει , εννοώ υπάρχουν τόσα είδη εθνικισμού που διαφέρουν τεράστια μεταξύ τους , εμείς τα έχουμε κάνει όλα ένα !

Δεν μπορούμε να λέμε πως οι εξής εθνικισμοί

#Φιλελεύθερος εθνικισμός

#Συντηρητικός εθνικισμός

#Επεκτατικός εθνικισμός

#Αντιαποικιοκρατικός εθνικισμός

#Ναζιστικός εθνικισμός ( ιστορικός είδος εθνικισμού[Γερμανία] )

#Φασιστικός εθνικισμός( ιστορικός είδος εθνικισμού[Ιταλία )

Κ.τ.λ.:

Είναι ίδιοι !  Αν το εννοούν , έτσι όπως το είχε ορίσει ο Ιων Δραγούμης «Ο ενεργον ανθρωπος δεν μπορεί να παρά  είναι εθνικιστής»τότε ναι! Να συμφωνήσω είμαι εθνικιστής αλλά όταν πιστεύω σε αυτό δεν μπορεί να έρχεται ο άλλος και να με λέει εθνικιστή επινοώντας ότι είμαι ναζι που δηλώνει «Ζήτω η κυριαρχία της φυλής μας στην γη», είναι τελείως αντίθετο με την αγάπη που δίδαξε ο ελληνισμός .

•  19-03-2007, 10:44 26666 σε απάντηση της 26524

tommas:

Πρόσεξε «εθνικιστική υποκρισία» , δηλαδή επειδή εμένα με ενοχλεί που κάηκε το κενοτάφιο όλων των προγόνων μου , άρα το πιο σημαντικό μνημείο …. Είμαι εθνικιστής ;; Οι φοιτητές να είχαν φυλάξει τους χώρους (ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ) να μην έτρωγαν ξύλο , και στο κάτω κάτω , έχεις δει με τα μάτια σου αστυνομικό να καίγεται ;; διότι εγώ το είδα αλλά δεν είδα κάποιων να το βγάζει στα Μ.Μ.Ε. αλλά ίσα ίσα να περνά στα ψηλά ! Για τον αστυνομικό που έχασε το πόδι του στην διαδηλώσεις για αυτών δεν έχει κάτι ;;; για αυτόν που βρισκόταν στην εντατική , τότε που είχε γίνει αυτό με τον κύπριο;;; ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΥΛΟ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!

Είδες εσύ να καίγεται το μνημείο ; Άλλο οι σκοπιές άλλο το μνημείο. Εγω στεναχωρήθηκα μόνο γιατι οι μιζαδόροι του Ε.Σ. θα μου την χρεώσουν γύρω στα € 20,000 για να την αντικαταστήσουν. Το 1998 που ξαναέπεσαν μολότοφ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και μάλιστα δίπλα στους τσολιάδες το θέμα πέρασε στα ψιλά γιατί τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση και δεν βόλευε τους δεξιούς ψευτοεθνικιστές να πούν τίποτα. 

Όσο για το αν βαράνε μόνο τα ΜΑΤ ή όχι, όταν τσάκισαν στο ξύλο τα γεροντάκια επι Παπαθεμελή τους είχαν επιτεθεί πρώτα με τα βιβλιάρια του ΙΚΑ ;

Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
  •  19-03-2007, 14:56 26677 σε απάντηση της 26553

Mitsaras:
    Παναγιώτη με κάλυψες απόλυτα. Η λύση είναι κάπου στη μέση, και δυστυχώς διαπιστώνω πως και οι δύο ομάδες, κοιτάνε το νόμισμα μόνο από τη μία πλευρά.

Το 100% των μεν είναι υπέρ της μεταρρύθμισης γιατί θα φέρει λεφτά στη χώρα ("στο διάολο τα δημόσια πανεπιστήμια" όπως είπε ένας γνωστός μου "να κοιτάξουν να εκσυγχρονιστούν"), το 100% των δε είναι κατά διότι θα επέλθει θάνατος στη δημόσια παιδεία. Και το χειρότερο; Και οι δύο έχουν δίκιο!

Για να παιθάνει η δημόσια παιδεία θα πρέπει να ζει πρώτα. Δυστυχώς έχει πεθάνει εδώ και καιρό

Γιώργος Σακαλής
  •  19-03-2007, 19:43 26700 σε απάντηση της 26677

Μα πού φτάσαμε πια!
    Όποιος έχει σεβασμό για την ιστορία, για τους προγώνους, για τους αγώνες και αγάπη για την πατρίδα του, να του κολούν στη μάπα ετικέτες: "φασίστας", "στρατόκαυλος", "εθνικιστής", "χρυσαυγίτης". Η Τούλα πάει σύννεφο.

Τη δημόσια παιδεία πόσοι την ξέρετε ποιά; Ξέρετε τί έχει κοστίσει για να μπει κάποιος μέσα; Ξέρετε τί κοστίζει για κάποιν/κάποια από την επαρχία 4 χρόνια στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη;
    Ξέρετε τί καθηγητές διδάσκουν μέσα;
    Επειδή δεν ξέρετε ή δε θυμάστε, θα σας πώ εγώ.
    Είναι κάθε καρυδιάς καρύδι. Καθηγητές part time, με υποχρεώσεις σε εταιρείες, που χρησιμοποιούν το πανεπιστήμιο για να επιδιώξουν προσωπικές φιλοδοξίες.
    Καθηγητές που είναι 55+ ετών, που κουράστηκαν και δε μπορουν να ακολουθήσουν πια τις εξελίξεις. Για να βγουν στη σύνταξη πρέπει να γίνουν 67 επειδή "κάποιοι καθηγητές ιατρικής που έπαιρναν φακελάκι στις κλινικές, θέλουν περισσότερα χρήματα και είχαν τις πολιτικές διασυνδέσεις να περάσει νόμος που πήρε μαζί όλους τους ΔΕΠ.
    Καθηγητές που αγαπούν το έργο τους, αγαπούν να διδάσκουν και διαπρέπουν με επιστημονικές δημοσιεύσεις.
    Καθηγητές που είχαν διαπρέψει στην Αμερική και στην Ευρώπη, είχαν σκίσει και ήρθαν εδώ γιατί τους έλειψε η πατρίδα και γιατί ήθελαν τα παιδιά τους να είναι Έλληνες.
    Ξέρετε τί φοιτητές υπάρχουν;
    Φοιτητές που διαβάζουν και περνούν τα μαθήματά τους.
    Οι "αιωνόβιοι", τεμπελόσκυλα, ρεμάλια είναι ελάχιστοι. Στους 10000 φοιτητές, ήταν 10, τους ξέραμε.
    Και οι φοιτητές που αργούν να βγάλουν πτυχίο επειδή εργάζονται παράλληλα; Οι φοιτήτριες που παντρέυονται, κάνουν παιδί και όταν πάει το παιδί τους δημοτικό επιστρέφουν να σπουδάσουν;
    Οι φοιτητές που πάνε στρατό; Αυτοί δηλαδή είναι κόστος στο δημόσιο και βάρος στις πλάτες του λαού;

"Να εξυγχρονιστούν τα δημόσια" Πώς; Όταν καθηγητές πρέπει να βγουν στη σύνταξη στα 67 (ορισμένοι πεθαίνουν πριν τα 67); Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση έβαζε έβαζε έβαζε φοιτητές στα πανεπιστήμια ΧΩΡΙΣ να δαπανήσει για να προσλάβει νέα ΔΕΠ και νέες αίθουσες; Οι υπολογιστές; Πόσο καινούριοι είναι; 10ετίας; Γιατί το δημόσιο δε δίνει χρήματα;
    Φοιτητική στέγαση; ΧΑΧΑ καλό ε; Γιατί το δημόσιο δε προσέχει τα πανεπιστήμια; Για τις πελατιακές σχέσεις κάποιων ΔΕΠ με τα κόμματα, φταίνε μόνο οι καθηγητές;

Κάποτε η ΑΣΟΕΕ ιδρύθηκε ως ιδιοτική σχολή από την κληρονομιά του εθνικού ευεργέτη Μαρασλή
    Το Πανεπιστήμιο Πειραιά ιδρύθηκε από το συνασπισμό βιομηχάνων για να εκπαιδεύσουν ικανά επιχειρηματικά στελέχη.
    Αυτές οι σχολές ιδρύθηκαν επειδή υπήρχε ΑΝΑΓΚΗ να καλυφθεί: Η ανάγκη για γνώστες οικονομικών και διοικησης επιχειρήσεων. Δε διεκδίκησαν τότε αναγνώριση ως ακαδημαϊκά ιδρύματα.
    Τα ιδιοτικά πανεπιστήμια πιέζεται να ιδρυθούν γιατί υπάρχει ανάγκη να καλυφθεί ΠΕΛΑΤΕΙΑ.

Έστω ότι ιδρυθούν. Ποίος θα διδάξει; Αυτός που θα τα ιδρύσει, ποιόν θα φέρει να διδάξει; Τον καθηγητή από το Λονδίνο με τις καλές δημοσιεύσεις...ή κάποιον φτηνό;
    Και οι απόφοιτοι που θα βγουν, θα βρουν εύκολα δουλεία; Με τί διασφαλίσεις;
    Στην Αγγλία, τα πανεπιστήμια είναι δημόσια αλλά λειτουργούν πολύ πιο αυτόνομα απ' ότι λειτουργούν εδώ. Οι Άγγλοι φοιτητές όμως αναγκάζονται να πάρουν δάνειο για να καλύψουν τις σπουδές τους. Εκεί επίσης έχουν φοιτητές όλων των είδών. Από αυτούς που ρέπουν στη κρεπάλη, μέχρι αυτούς που δουλεύουν, σπουδάζουν και παράλληλα κάνουν και δεύτερο πτυχίο part time στο ανοιχτό πανεπιστήμιο. Το πρόβλημά τους εκεί είναι ότι μετά από 3 χρόνια σπουδών, θα έχουν χρέος 12000-14000 λιρών, ακόμα και αν οι γονείς τους, τους βοηθήσουν οικονομικά.
    Το εργασιακό και μισθολογικό σύστημα όμως τους βοηθά να ξεχρεώσουν γρήγορα.

Εδώ οι μισθοί σε σχέση με το κόστος ζωής είναι απαράδεκτοι. Για να ζήσει κάποιος μόνος στην Αθήνα θέλει 600 ευρώ για νοίκι, φώς νερό, τηλέφωνο, Internet, οδοιπορικά. Άλλα 600 για φαγητό και ντύσιμο. Ποίος θα πληρώσει 1200 ευρώ καθαρά για πρώτο μισθό αλήθεια; Για φανταστείτε να έχει και χρέος σε κάποιο ταμείο ή τράπεζα;

Ιδιοτικά πανεπιστήμια ΔΕ χρειαζόμαστε. Τα δημόσια είναι αρκετά και μερικές φορές περισσεύουν. Χρήματα θέλουν.