Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τα certifications της Microsoft

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò axaros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 01-09-2005, 11:57. Υπάρχουν 24 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (25 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-09-2005, 14:11 4933 σε απάντηση της 4928

    Απ: Τα certifications της Microsoft

     cap wrote:
    3. Μεταξύ certifications και πτυχίου ΑΕΙ πληροφορικής έχω μια αμυδρή εντύπωση οτι μεγαλύτερο βάρος έχουν τα certifications

    Λές αλήθειες γιατί όπως και ο Ζαχαρίας στο γνωστό επεισόδιο έχω γνωρίσει απόφοιτους ΑΕΙ με τουπέ
    και χωρίς γνώση αλλά σηκώνει πολύ συζήτηση το θέμα ...


    Πάνος Αβραμίδης
  •  01-09-2005, 14:22 4934 σε απάντηση της 4933

    Απ: Τα certifications της Microsoft

    Πολύ σωστό. Γι αυτό και όταν ακούω για συλλόγους πληροφορικής με κριτήριο το πτυχίο ανατριχιάζω. Μερικοί από τους πιο έξυπνους συναδέλφους που έχω γνωρίσει δεν έχουν πάρει πτυχίο, ή βγήκαν από κάποιο κολλέγιο, ενώ κάποιες πανεπιστημιακές σχολές βγάζουν αποφοίτους κατά μέσο όρο άσχετους.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-09-2005, 14:32 4937 σε απάντηση της 4934

    Απ: Τα certifications της Microsoft

    Το κακό για μένα έγκειται στο ότι είναι πολύ λάθος να εναπόκειται αποκλειστικά κανείς
    στα μέτρα και σταθμά κάποιας πολυεθνικής για να αξιολογήσει τις δυνατότητες του.

    Από την άλλη θα μου πεις που θα έπρεπε να απευθυνθείς στο κράτος ;


    Πάνος Αβραμίδης
  •  01-09-2005, 14:43 4938 σε απάντηση της 4937

    Απ: Τα certifications της Microsoft

    Τα certifications της Microsoft αφορούν αναγκαστικά τα προϊόντα της. Αν τα έχεις δεν σημαίνει ότι είσαι καλός προγραμματιστής, αλλά ότι ξέρεις να χρησιμοποιείς τα προϊόντα. Υπό την προϋπόθεση ότι τα τεστ είναι σωστά βέβαια.

    Certifications για το αν πληρείς τα στοιχειώδη για να είσαι επαγγελματίας (όχι απαραίτητα καλός) μπορεί να τα δώσει μόνο επαγγελματικός σύλλογος. Το IEEE Computer Society έχει δημιουργήσει ένα certification, το Certified Software Development Professional το οποίο απαιτεί κάποια χρόνια επαγγελματική πείρα και γενικές γνώσεις, πχ. configuration/change management, requirements engineering κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απαιτήσεις του μοιάζουν με αυτές του Certified Architect της Microsoft.

    Μέχρι όμως να πιάσει και στην Ελλάδα, θα παραμείνουμε στα certifications των διαφόρων προϊόντων.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-09-2005, 14:53 4939 σε απάντηση της 4938

    Απ: Τα certifications της Microsoft

     pkanavos wrote:
    Certifications για το αν πληρείς τα στοιχειώδη για να είσαι επαγγελματίας (όχι απαραίτητα καλός) μπορεί να τα δώσει μόνο επαγγελματικός σύλλογος. Το IEEE Computer Society έχει δημιουργήσει ένα certification, το Certified Software Development Professional το οποίο απαιτεί κάποια χρόνια επαγγελματική πείρα και γενικές γνώσεις, πχ. configuration/change management, requirements engineering κλπ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απαιτήσεις του μοιάζουν με αυτές του Certified Architect της Microsoft. Μέχρι όμως να πιάσει και στην Ελλάδα, θα παραμείνουμε στα certifications των διαφόρων προϊόντων.

    Αυτό τη παντελλή απουσία κράτους ; Ρωτάω από περιέργεια , το τι θεωρεί το IEEE σαν requirements engineering principle πχ, δεν το έχει "σκανάρει" κάποιος δημόσιος φορέας;


    Πάνος Αβραμίδης
  •  01-09-2005, 16:06 4941 σε απάντηση της 4939

    Απ: Τα certifications της Microsoft

    To ΙΕΕΕ Computer Society και το Association of Computing Machinery είναι οι μεγαλύτεροι επαγγελματικοί και επιστημονικοί οργανισμοί στον κόσμο όσον αφορά την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, ενώ έχουν και τα σημαντικότερα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Κυριολεκτικά αυτοί ορίζουν τα standards για το τί είναι software engineering, requirements engineering, κλπ, όπως το κάνουν για τις τηλεπικοινωνίες. Για παράδειγμα, το ΙΕΕΕ έχει βγάλει όλα τα πρότυπα 802, που έχουν να κάνουν με τα δίκτυα υπολογιστών (802.3-Ethernet, 802.11b-WiFi).
        Οι δημόσιοι οργανισμοί έρχονται μετά και υιοθετούν τα standards. Για παράδειγμα, κάποιες μεγάλες συμβάσεις του Δημοσίου (και κυρίως του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας) απαιτούν τα requirements να γίνονται βάση συγκεκριμμένων προτύπων του IEEE.  Αυτό είναι λογικό εξάλλου, γιατί οι δημόσιοι φορείς εμπλέκονται πάντα πολύ καιρό αφού κατασταλάξει η αγορά και καθοριστούν τα στανταρ, ενώ συχνά τα κριτήρια τους είναι πολιτικά και όχι επαγγελματικά.

    Όσον αφορά τους ορισμούς τους ίδιους, εδώ και καιρό γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας οδηγός αναφοράς των γνώσεων που πρέπει να έχει ένας μηχανικός πληροφορικής, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να οριστεί τί είναι και πως πιστοποιείται ο μηχανικός πληροφορικής. Στην παρούσα φάση ο οδηγός λέγεται Software Engineering Body of Knowledge (SWEBOK) και η τελευταία έκδοση (2004) είναι περίπου 200 σελίδες και ορίζει δέκα γνωστικά αντικείμενα: Software Requirements, Software Design, Software Construction, Software Τesting, Software Maintenance, Software Configuration Management, Software Engineering Management , Software Engineering Process, Software Engineering Tools And Methods , Software Quality.
      Για να περάσεις τις εξετάσεις για το CSDP πρέπει να περάσεις σε έξι από αυτά τα δέκα αντικείμενα, συν το Professionalism and Engineering Economics. Όπως καταλαβαίνεις, οι εξετάσεις αυτές είναι πολύ δυσκολότερες από αυτές που περνάει κανείς για να γίνει μέλος του ΤΕΕ. Δεν ξέρω αν ο δικηγορικός σύλλογος έχει αντίστοιχες εξετάσεις.

    ΥΓ: ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΔΑ! Από φέτος μπορεί κανείς να δώσει τις εξετάσεις για το CSDP και στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη! Δυστυχώς δεν το έχει πάρει ακόμα κανένας Έλληνας. Επιφυλάσσομαι να γράψω λεπτομέρειες μόλις προλάβω! Yes [Y]


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-09-2005, 20:17 4948 σε απάντηση της 4931

    Απ: Τα certifications της Microsoft

    Ψάχνοντας λιγάκι προς τα πίσω στο DotNetZone, βρήκα και μερικές άλλες συζητήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν οι οποίες σχετίζονται με την παρούσα και σκεφτηκα να σας τις παραθέσω:

    MS Certs & Partners

    Microsoft Certified Architect Program

    Brainbench Certifications


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  01-09-2005, 20:26 4950 σε απάντηση της 4948

    Απ: Τα certifications της Microsoft

     cap wrote:

    Ψάχνοντας λιγάκι προς τα πίσω στο DotNetZone, βρήκα και μερικές άλλες συζητήσεις που είχαν γίνει στο παρελθόν οι οποίες σχετίζονται με την παρούσα και σκεφτηκα να σας τις παραθέσω:

    MS Certs & Partners

    Microsoft Certified Architect Program

    Brainbench Certifications

     

    Μαργαριτάρι βρήκα εκεί μέσα :

     Kellman wrote:
    Γιατί, και η Microsoft που είναι γνωστή στην Ελλάδα, χαίρει καλύτερης αντιμετώπισης σε ότι αφορά τα certifications; Αυτή είναι μια μεγάλη πληγή που ξύνουμε...

    HR τμήματα που δεν έχουν ιδέα περί τεχνολογίας, αδαείς ΙΤ managers (συνήθως του εαυτού τους + ενός παιδιού που βιδώνει PCs) που δεν έχουν ιδέα περί certifications, TestKings και Transcenders που έχουν καταντήσει το exam σκονάκι για να πούμε μερικά από τα ευτράπελα της υπόθεσης. Ορίστε πως απαξιώνονται τα certifications...

    Και τελικά, να μην μιλήσουμε και για το "είδα-φως-και-μπήκα" ορισμό του επαγγέλματος που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να δηλώσει προγραμματιστής/αναλυτής/μηχανικός λογισμικού/software architech/όλα-τα-σφάζω-όλα-τα-μαχαιρώνω τη στιγμή βέβαια που άλλοι τίτλοι και επαγγέλματα έχουν δομές και σφιχτές διαδικασίες που αποκλείουν τους αεριτζήδες...

    Θα μου πείτε ότι οι καλοί θα επιβιώσουν και θα επιπλεύσουν στην θάλασσα των μετρίων, ωστόσο κάποτε καταντάει κουραστικό να προσπαθείς συνεχώς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας...

    <img src="/forums//emoticons/emotion-41.gif"> Ούφ! Τα είπα και ξεθύμανα!

     

    Certified Pro τα αυτά λέει παιδιά .... Και τον καταλαβαίνω 100 % ... Πρέπει όντως να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας
    σε σχέση με τον keywords expert ...
    Για αυτό ρωτάω τόσος κόπος και στο τέλος εκεί που άρχισες (τα παραλέω εντάξει ...);


    Πάνος Αβραμίδης
  •  06-09-2005, 10:43 5096 σε απάντηση της 4894

    Απ: Τα certifications της Microsoft

    Έτσι για να καταθέσω και εγώ την άποψή μου στο θέμα. Πριν γίνω MCP με καλούσαν στο 90% των αγγελιών που έστελνα βιογραφικό (και βέβαια μου έδιναν ένα ξεροκόματο). Όταν έγινα με καλούσε το 10% των εταρείων (και ίσως λέω και μεγάλο ποσοστό) και μου έδιναν 2 ξεροκόματα. Μου φαίνεται πως περισσότερο μετράει η εμπειρία. Η πιστοποίηση βοηθάει για εταιρείες που θέλουν να γίνουν ή να διατηρηθούν partners.
  •  06-09-2005, 10:44 5097 σε απάντηση της 5096

    Απ: Τα certifications της Microsoft

    Δυστηχώς φίλε zeon επιβεβαιώνεις τον σκεπτικισμό μου ....


    Πάνος Αβραμίδης
Σελίδα 2 από 2 (25 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems