Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò BruteForce. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Apaleftopoulos στις 30-11-2006, 10:43. Υπάρχουν 40 απαντήσεις.
Σελίδα 3 από 3 (41 εγγραφές)   < 1 2 3
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-11-2006, 13:28 20827 σε απάντηση της 20824

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

     Grigoris wrote:
    Papadi – η ορθογραφία και η σωστή της χρήση είναι σημαντική άλλα δεν μπορείς να έχεις σε όλες της γλώσσες σωστή ορθογραφία. Μόνο στην πρώτη που μαθαίνεις. Φυσικά δεν είναι κακό να προσπαθείς να βελτιώνεσαι αλλά μην τρελαθούμε ότι είναι το Ν 1 προσόν για προγραμματιστή και ειδικά σήμερα που μιλάμε για παγκοσμιοποίηση.

    Μην μου βάζεις λόγια που δεν είπα. Δεν είπα ποτέ για Νο1 προσόν. Δεν είπα καν ότι πρέπει να ξέρει άψογη γραμματική και ορθογραφία. Είπα να μην κάνει τρελά λάθη. Επίσης δεν μίλησα για πολλές γλώσσες. Είπα απλά ότι εγώ προσωπικά θέλω να γράφω καλύτερα αγγλικά.
    Ανεξάρτητα από αυτά, αν ένας developer θέλει να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω, νομίζω πρέπει να ξέρει σχεδόν "άψογα" αγγλικά, ειδικά αν θέλει να μιλήσει με Αμερικάνους. Αν γράφεις "I wont to make a program that store castomers and sales" δεν νομίζω να σε πάρουν και πολύ στα σοβαρά. Κατά τα άλλα, έτσι κι αλλιώς μια εταιρεία πρέπει να δείχνει μια μικρή ανοχή ότι μια γλώσσα δεν είναι η μητρική.
    Αλλά ας μην το συνεχίσουμε. Προσωπικές απόψεις!

    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  21-11-2006, 13:46 20829 σε απάντηση της 20815

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

     agmarios wrote:
    Η τακτική αυτή στις συνεντεύξεις είναι προσωπική ή έχει σχεδιαστεί σε εταιρικό επίπεδο (με ή χωρίς τη συμμετοχή σου);

    "Προσωπική". Κοινώς διάβασα ό,τι σχετικό βρήκα στο Internet και μετά έβαλα και το μυαλό μου να δουλέψει. Μόλις κατέληξα στο αρχικό κείμενο είχα δύο επιλογές: (α) να τη συζητήσω με το HR (β) να τη θέσω προς σχολιασμό στο forum του Joel και το DNZ. Μάντεψε τι διάλεξα Stick out tongue

     agmarios wrote:
    Από τη μια λες ότι ξέρεις ότι θα έχει κι άλλες προτάσεις και προσπαθείς να του πουλήσεις τη θέση και από την άλλη ότι του ξεκαθαρίζεις "ωμα,στεγνά" τα συν και τα πλην. Πολύ λεπτή γραμμή μου φαίνεται.

    Είναι όντως thin line. Δηλαδή δεν είμαι σίγουρος αν στην LogicDIS θα χαιρόντουσαν πολύ με μερικά πράγματα από αυτά που έλεγα στους υποψηφίους. Αν όμως αυτά που λες δεν είναι ψέματα και είναι πράγματα που ο άλλος θα μάθει ούτως ή άλλως μετά από 6 μήνες θητείας στην εταιρία, γιατί να μην του τα πεις στη συνέντευξη; Εγώ θα το εκτιμούσα αν κάποιος που μου παίρνει συνέντευξη το έκανε αυτό. Οι περισσότεροι τα παρουσιάζουν τα πράγματα ρόδινα, αν υποθέσουμε ότι παρουσιάζουν κάτι γιατί συχνά το interview είναι one-way interrogation.

     agmarios wrote:
    Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η online-offline "διχασμένη προσωπικότητα"; εμένα μου έδωσε πολύ κακή εικόνα τόσο για σένα όσο και για την εταιρία σου, αλλά αυτό θα το αναπτύξω το topic της "εταιρικής υπογραφής"

    Όπως είπα πιστεύω ότι το μοντέλο που χτίζουμε για τον άλλο από τα online γραφόμενά του κατά 50% επηρεάζεται από προσωπικές μας εμπειρίες και προκαταλήψεις. Π.χ. ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει "7 ώρες interview" εντελώς αντανακλαστικά σκέφτεται "7 ώρες;;;; Είσαι τρελός;;;" αντί να σκεφτεί "7 ώρες!!! Μα καλά τι στο καλό λέγατε τόσες ώρες;" Εγώ γενικά όταν ακούω κάτι τόσο περίεργο και ασυνήθιστο προτιμώ να προσπαθήσω να βρω τι θετικό κρύβεται πίσω από αυτό, ή ποιες είναι οι αιτίες για αυτό, παρά να θεωρήσω ότι ο άλλος είναι γκεσταπίτης ψυχοπαθής που αρέσκεται να βασανίζει αθώα θύματα για να τους δώσει μετά μισθό 1000 ευρώ. Επιπλέον αν μιλάμε για υποψήφιο που παίζει σε μισθολογικό επίπεδο 2500+ (μικτά) νομίζεις ότι είναι υπερβολικό το να του αφιερώσω 7 ώρες από το υπερφορτωμένο πρόγραμμά μου; Όπως είπα για τις επιλογές κρίνομαι και ο ίδιος, συνεπώς πρέπει να είμαι απολύτως σίγουρος για πολλά πράγματα προκειμένου να εισηγηθώ μισθό αυτού του επιπέδου. Και ο υποψήφιος από την άλλη μάλλον αφήνει μια επίσης καλοπληρωμένη δουλειά συνεπώς και αυτός δικαιούται να είναι απολύτως σίγουρος για την επιλογή του.


    The fact that the program works is irrelevant.
  •  21-11-2006, 13:55 20830 σε απάντηση της 20813

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

     BruteForce wrote:
    Βέβαια στις μεγάλες εταιρίες (μεγάλες για τα ελληνικά δεδομένα = 80+ άτομα) υπάρχει ένας ακόμα παράγοντας που χαλάει τη συνταγή. Οι τιμημένες "ισορροπίες"....

    Επειδή το συγκεκριμένο κομμάτι θίγει (αδιάφορο αν είναι θετικα/αρνητικά/ουδέτερα) και κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις και συγκεκριμένες εταιρίες, και για να είμαστε συνεπείς τόσο με τους κανονισμούς όσο και με το γενικότερο πνεύμα μας, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να αφαιρέσεις τουλάχιστον το όνομα της εταιρίας. Να θυμίσω το τυπικό μας disclaimer, οτι τα ίδια τα μέλη έχουν την ευθύνη των γραφόμενών τους και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε εμείς να διασταυρώσουμε και να επιβεβαιώσουμε την πιστότητα αυτών. 

    Με λίγα λόγια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά που περιγράφονται έχουν συμβεί έτσι όπως περιγράφονται, διαφορετικά, ή καθόλου. Εφόσον όμως εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στη διήγησή σου και "φωτογραφίζονται" στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης εταιρίας, ενδέχεται να έχουμε αντιδράσεις. Θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί σε αυτό.


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  21-11-2006, 14:30 20832 σε απάντηση της 20830

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    Cap σε βρίσκω λιγάκι αυστηρό – δεν εχω δη π.χ. σε ξένα forum να σου κάνουν παρατήρηση αν αναφερθείς π.χ. στην Microsoft
  •  21-11-2006, 14:40 20835 σε απάντηση της 20832

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    Φίλε Γρηγόρη, δυστυχώς η Ελληνική πραγματικότητα (βλ. blogme.gr) ξεπερνάει ακόμα και την πιο άγρια φαντασία. Αν κάποια εταιρεία θιχτεί θα τα βάλει με τον Admin. Για να μην υπάρξει λοιπόν κανένα πρόβλημα καλύτερα να διευκολύνουμε την κατάσταση...


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-11-2006, 15:15 20839 σε απάντηση της 20832

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    Δεν είναι θέμα του "μιλάω για τη Microsoft" το συγκεκριμένο. Μιλάμε για συγκεκριμένα γεγονότα σε συγκεκριμένη εταιρία με συγκεκριμένα πρόσωπα. Και η Ελληνική νομοθεσία σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί οτι θίγεται από τα λεγόμενα αυτά είναι πολύ ανελαστική.

    Μην συγκρίνουμε τα έξω με τα εδώ. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι είναι.


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  21-11-2006, 15:36 20842 σε απάντηση της 20839

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    ok boss:)
  •  21-11-2006, 19:59 20860 σε απάντηση της 20830

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    Λογω του οτι δεν έλαβα απάντηση, κάνω edit το εν λόγω μήνυμα αφαιρώντας το όνομα της εταιρίας. Φυσικά μιλώ μόνο για την παράγραφο που ανέφερα. Τα υπόλοιπα έμειναν ως είχαν συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος της άλλης εταιρίας μια και δεν θίγεται (κατά την άποψή μου) κάποιος από τα γραφόμενα.


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  27-11-2006, 15:18 21266 σε απάντηση της 20578

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    Εμένα με έχουν ρωτήσει τι δουλειά κάνει ο πατέρας μου. Με 6 χρόνια προυπηρεσια

    στην Αγγλία αυτό βρήκε να ρωτήσει ο΄Έλληνας manager...

    Έπρεπε να τον είχα στείλει στο διαολο αλλα δε το έκανα δυστυχώς.

    Γενικά το επίπεδο των συνεντεύξεων είναι αστείο.
    Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
  •  30-11-2006, 00:22 21412 σε απάντηση της 20578

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    Εμένα ο Έλληνας manager στο Βέλγιο με ρώτησε πώς τη βγάζω πουλώντας πειρατικά CD.
    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  30-11-2006, 10:43 21438 σε απάντηση της 21412

    Απ: Συνεντεύξεις για πρόσληψη developer

    Thrylos

    Και πως την βγάζεις ; Έχει λεφτά; :P
    Sometimes the best solution to morale problems is just to fire all of the unhappy people.
Σελίδα 3 από 3 (41 εγγραφές)   < 1 2 3
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems