Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό 12 Δεκεμβρίου

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò jpanta. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος jpanta στις 20-12-2007, 12:33. Υπάρχουν 43 απαντήσεις.
Σελίδα 3 από 3 (44 εγγραφές)   < 1 2 3
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  13-12-2007, 14:03 38309 σε απάντηση της 38308

Απ: Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό 12 Δεκεμβρίου

Περιμένω εναγωνίως την απάντηση της κυβέρνησης. Διαισθάνομαι ότι θα έχει ενδιαφέρον...

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  13-12-2007, 15:34 38315 σε απάντηση της 38309

Γράφω λίγο γρήγορά για να συμπιέσω τον χρόνο.

Προς:  Θωμά

Ωραία η φιλοσοφία αλλά αν πεινάω δεν μπορώ να σκεφτώ. Πως πιστεύεις ότι θα αντιδράσω αν δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιο και είμαι 5 μέρες νηστικός; Γιατί θα πρέπει να φτάσω σε σημείο εξαθλίωσης για να κάνω κάτι;

Γιατί θα πρέπει να περιμένω να έρθουν δυσκολότερες μέρες;

Στην άποψη σου για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις – στο βάθος του μυαλού μου ίσως να έχω και εγώ κάποια σχετική άποψη με την δική σου. Για αυτό σε προηγούμενο ποστ έγραψα ότι φιλτράρω το πότε πάω σε κινητοποιήσεις και πότε όχι.

Θα με ενδιέφερε η απαντησή σου στην ερώτηση του Jpanta.

•  14-12-2007, 19:26 38364 σε απάντηση της 38315

Ναι. Ακριβώς αυτή η σκέψη είναι που έχει μολύνει τους περισσότερους (και εμένα το ομολογώ), ότι με αυτά και αυτά δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Και εντέλει αυτό που μας μένει είναι μια γενική-αφηρημένη-θεωρητικό-θεολογικό-αναλγητική αμπελοφιλοσοφία με μηδέν αποτελέσματα.

Και παρόλα αυτά, μετά από τη χθεσινή συγκέντρωση, πιστεύεις ότι ο νόμος περί ασφαλιστικού - ως έχει - μπορεί να περάσει?

Πρῶτα ἀπ΄ ὂλα. Ἀκομη καῖ ἂν δὲν ἀλλάξει ὁ νόμος αὐτό δὲν σημαίνει καλυτέρευση τοῦ σημερινοῦ πολίτη ἀλλά πρόωρη στασιμότητά Ἀκομη καῖ ἂν δὲν ἀλλάξει ὁ νόμος , ὁ δυτικὸς κόσμος θὰ συνεχίσει νὰ ζεῖ μέσα στὴν ψευδαίσθηση τῆς ελευθερίας. Αὐτα τὰ λέω πρός τονισμό ὂχι γιὰ νὰ ἀπαντήσω στο ἐπηχειρημά σοῦ.

Δὲν τό θεωρώ καθόλου ἀπίθανο νὰ περάσει ὁ νόμος καῖ ἂν δὲν περάσει αὐτο ὀφείλετε περισσότερο στὴν μικρή αὐτοδυναμία τῆς κυβερνήσεις πάρα στις κινητοποιήσεις. Ἐτσι καὶ ἀλλίως τὸ πρόβλημα εἶναι βαθύτερο , ὂτι πράγματη τὰ χρήματα δέν ὐπάρχουν γὶα νὰ δοθοῦν ἂρα άπὸ κάπου πρέπει νὰ τὰ πάρουν καὶ ὂτι καὶ νὰ γίνει αὐτα τὰ χρήματα δὲν ἐπιστρέφουν. Ποίο εὐκολο νὰ περάσει ἂνθρωπο ἀπο καρφίτσα ...[EDIT:CAP το υπόλοιπο της πρότασης διεγράφη].

Στὴν πραγματικότητα αὐτό ποὺ πρόκειται νὰ γίνει εἶναι νὰ πάρουν μὲ σταθερὰ αὐξανόμενους καὶ ἒμμεσους φόρους ή τρόπους ή ἀκόμα καὶ ἂμεσα τὰ χρήματα ποῦ χρειάζεται ἀπό τοῦς απλοῦς πολίτες .Πέρα ἀπό αὐτό σταθέρα καὶ μακροπρόθεσμα θὰ ἀρχίζει νὰ ἀλλάζει τὸ ασφαλιστικὸ πρῶς τὸ σημερινό σχέδιο (εὐκολα θὰ ἒχει γίνει μέσα σὲ δέκα χρόνια). Τὶ τὸ ποιὸ ἀπλό; ὂταν δὲν μπορεῖς νἀ πάρεῖς κάνει άμεσα(π.χ. 100ευρω) τὰ παίρνεις σὲ ἒνα χρόνο λίγα λίγα(π.χ. 10 λεπτά τὴν ἠμέρα).

Σχετικά μὲ τὸ πρῶτο. Γράφω σὲ μία άλλη δημοσίευσή

Μπορεί αὐτά ποῦ λέω νὰ ἀκούγονται λίγο παρατραβηγμένα ἀλλά μόνο ἠ ἀνάγνωση τοῦ Βιβλίου Ζ τῆς πολιτείας τοῦ Πλάτωνος γιὰ τὸν μῦθο τοῦ σπιλέους ,μπορεί νὰ δῶσει κατάλληλες ἀπαντήσεις γὶα τὸ τὶ ἀκριβώς συμβαίνει.. ὂπως καῖ τὸ βιβλίο τὸ "Τίμαιος(περι ψυχής)" τοῦ Πλάτωνος λίγο πρὶν νὰ πιει τὸ κῶνειο ὁ Σωκράτης εἶναι καλό για αὐτό. 100 σελίδες βιβλίο εἶναι μικρὸ δὲν θὰ χάση κανείς νὰ τὸ διαβάσει καὶ νὰ μοῦ πεί ἂν θὰ συμφωνήσει.
    Δηλαδή μὲ τῖς διαδηλώσεις πιστεύεις ὂτι ἒχει γίνει κάτι; ή ὂτι μία μικρή καὶ περιορισμένη σὲ ἒκταση στασιμότητά πρῶς τῆν κάθοδο ἀλλάζει κάτι ; Μάλλον πλανάσε. Αὐτό ποῦ πραγματικά συμβαίνει εἶναι μὶα σκόπιμη στασημότητα ὂταν βλέπουν κάτι νὰ ἂρχίζει νὰ γεννίεται , ὂταν βλέπουν ὀργή. Μὲ αὐτό τὸν τρόπο δαμάζεται τὸ πλήθος σὲ κάθε καταστροφή , ἀτιμία , κλεψιά κ.τ.λ. Αὐτό εἶναι ὂλο...

http://socserv.socsci.mcmaster.ca/~econ/ugcm/3ll3/lebon/Revolution.pdf

Ωραία η φιλοσοφία αλλά αν πεινάω δεν μπορώ να σκεφτώ. Πως πιστεύεις ότι θα αντιδράσω αν δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιο και είμαι 5 μέρες νηστικός; Γιατί θα πρέπει να φτάσω σε σημείο εξαθλίωσης για να κάνω κάτι;

Γιατί θα πρέπει να περιμένω να έρθουν δυσκολότερες μέρες;

Στην άποψη σου για τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις – στο βάθος του μυαλού μου ίσως να έχω και εγώ κάποια σχετική άποψη με την δική σου. Για αυτό σε προηγούμενο ποστ έγραψα ότι φιλτράρω το πότε πάω σε κινητοποιήσεις και πότε όχι.
    Ἀνοίγης ἐνα μεγάλο θέμα. Τὸ μόνο ποῦ μπορῶ να πῶ είναι δὲς τα πρῶτα δίο βιβλία του Πλάτονος περί δικαιοσύνης σχετικά με το τη έχει σημασια.

•  14-12-2007, 20:11 38365 σε απάντηση της 38364

Ενα μέρος της πρότασης "Πιό εύκολο να περάσει..." διεγράφη λόγω του οτι περιείχε άμεση αναφορά μειωτικού χαρακτήρα σε εθνική / θρησκευτική ομάδα. Παρακαλώ να συμμορφώνεστε στο 100% με τους κανονισμούς σε αυτό.

Με την ευκαιρία, να σημειώσω οτι η ανάγνωση αρκετά ανορθόγραφων κειμένων σε πολυτονικό στερεί το κύρος που ίσως ο συγγραφέας τους επιχειρεί να τους προσδώσει, και προτείνω καλύτερο έλεγχο της ορθογραφίας.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  15-12-2007, 13:43 38375 σε απάντηση της 38365

Thomas
    Μήπως σε λένε και Chief;

Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
  •  15-12-2007, 14:26 38376 σε απάντηση της 38375

ὂχι Chief ἀλλά anti-technocrat
  •  17-12-2007, 17:21 38438 σε απάντηση της 38364

tommas:
    Δηλαδή μὲ τῖς διαδηλώσεις πιστευείς ὂτι ἒχει γίνει κάτι;

Ε? Μα με τις διαδηλώσεις έχει γίνει ότι έχει γίνει από τη Γαλλική επανάσταση μέχρι την πτώση του Τείχους και παραπέρα.

Να σου κάνω τότε και εγώ μια κόντρα ερώτηση. Αφού οι διαδηλώσεις δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, θα θεωρείς ότι δεν αγγίζουν καθόλου μια κυβέρνηση. Τότε όμως, γιατί γίνεται όλος αυτός ο σαματάς κάθε φορά με τις δυνάμεις καταστολής από τη μια να έχουν ενεργητικό ρόλο και τα ΜΜΕ από την άλλη να το αντιμετωπίζουν με αποπροσανατολιστικές και εκμηδενιστικές διαθέσεις?
    Π.χ. η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη συγκέντρωση έκανε λόγο για 18.000 - σαφέστατα ανακριβές, γιατί?
  •  18-12-2007, 11:29 38457 σε απάντηση της 38438

Ναὶ .... καλώς  , νὰ κάνουμε καὶ μιὰ Οκτωβριανή καὶ μιὰ "Παρισινή Κομμούνα" . Φτοῦ πάλι ἀπ΄ τῆν αρχή . Αααχχχ!! ρὲ ντε μεστρ ζοζεφ καιρός νὰ τὸν γνωρίσω.

σου κάνω τότε και εγώ μια κόντρα ερώτηση. Αφού οι διαδηλώσεις δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, θα θεωρείς ότι δεν αγγίζουν καθόλου μια κυβέρνηση. Τότε όμως, γιατί γίνεται όλος αυτός ο σαματάς κάθε φορά με τις δυνάμεις καταστολής από τη μια να έχουν ενεργητικό ρόλο και τα ΜΜΕ από την άλλη να το αντιμετωπίζουν με αποπροσανατολιστικές και εκμηδενιστικές διαθέσεις?

καὶ λέω στό πρῶτο μοῦ

Διότι σκοπὸς τοῦς εἶναι νὰ δῶσει στὸν Λάο τῆν ψευδαίσθηση τοῦ κάτι κάναμε σήμερα. Κάθε κινητοποίηση , κάθε συζήτηση στὰ κανάλια  , κάθε αλληλοσκοτωμὸς εἶνα ἒνα παιχνίδι ποῦ σταγόνα σταγόνα ἀδειάζει τὀ ποτήρι τῆς ὀργὴς καὶ τῆς απόγνωσις , τὀ ὂτι τό ἒτος ποῦ μὰς πέρασε 2006 εἲχαμε 1000+ διαδηλῶσεις , δεῖχνει τό αληθὲς τῶν λεγομένων μοῦ.

Π.χ. η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη συγκέντρωση έκανε λόγο για 18.000 - σαφέστατα ανακριβές, γιατί?

Ἀμφιβάλω ,  ἂν ἢταν ἀκόμα καὶ τόσα. Ἐπειδή ἒχω μιὰ μικρή εμπειρία ἀπό συγκεντρώσεις δὲν ξέρω ἂν ἒχεις καταλάβει πόσα ἂτομα εἶναι 18.000; Θυμάμαι εμείς 750 ἂτομα και δεν τους ἐπιανε το μάτι. Ἀκόμα καὶ ἂν εἶναι ἒτσι ὂπως τὰ λές δὲν βλέπω τὸν λόγο ἡ ἀστυνομία νὰ πεῖ τὸν πραγματικό ἀριθμό. Ἒχει 1002 λόγους να κρῦψει τὸν ἀριθμό.

Δὲν πρόκειται να ξαναμπῶ στὸ τριπάκη της υψηλής πολιτικής ποῦ ἒκανες τῶρα , ποῦ στο κάτω κάτω μπορεὶ να ὑπάρχουν 1 πράξη , 100 λόγοι , 1000 θεωρίες και 10.000.000 ἀντίλογοι καὶ στὸ τέλος νὰ ἀναλύω τὴν κάθε μία....

•  18-12-2007, 11:59 38458 σε απάντηση της 38457

Μου φαίνεται ότι αυτή η συζήτηση θα πρέπει να περάσει στο Cafe. Μάλλον έχει ξεφύγει από το αρχικό της θέμα.

Επίσης, ως κάποιος ο οποίος έμαθε πολυτονικό, γραμματική και συντακτικό στο Δημοτικό και αρχαία στο Γυμνάσιο, ο οποίος ακόμα γράφει το αυγό με υ και τον πρίγκηπα με η, μπορώ να πω ότι οι βαρείες και οι οξείες δεν κάνουν την ελληνική γλώσσα - ειδικά όταν ξεχνάς τη γραμματική, το συντακτικό και την ορθογραφία. Και το τριπάκι προέρχεται από το αγγλικό trip και ότι από την τρύπα, ενώ ως ουδέτερο καταλήγει σε ι και όχι η.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-12-2007, 12:07 38459 σε απάντηση της 38458

κατὰ κανόνα τὰ ορθογραφικὰ μοῦ λάθει δὲν διορθώνονται λόγο τῆς δυσκλεξίας μοῦ. Τό ἂν θὰ γράφω μὲ ἡ χωρίς τόνους εἶναι θέμα προσωπικοῦ δικαιώματος καὶ δικῆς μοῦ προτιμήσεις
  •  18-12-2007, 12:39 38461 σε απάντηση της 38459

Η επίσημη Ελληνική γραφή και αυτή που διδάσκεται στα σχολεία, ανεξαρτήτως αν είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ή οχι, είναι η δημοτική μονοτονική. Στους κανονισμούς του dotNETZone.gr βάλαμε όρο μόνο για τα Greekglish, επειδή δεν είχαμε λάβει υπόψη το ενδεχομενο οτι κάποιος συνάδελφος θα χρησιμοποιούσε πολυτονικό σύστημα. Αν χρειαστεί όμως να βάλουμε όρο και για το πολυτονικό, ως moderator αιτούμαι δημόσια να συζητηθεί και, προσωπικά, ωσπου να γίνει κάποια τέτοια συζήτηση, προσανατολίζομαι να ακολουθήσω την άποψη οτι "υπονοείται" από τους κανονισμούς.

Δεν μας αφορά ως κοινότητα αν παλαιότερα η γραφή σου ήταν χειρότερη ή καλύτερη, και (εκτιμώ, και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάνω λαθος) οτι η δυσλεξία δημιουργεί σφάλματα τα οποια μπορούν να διορθωθούν με αυτοματοποιημένο ορθογραφικό έλεγχο, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους. Συνεπώς εμμένω, εκφράζοντας το dotNETZone.gr αυτή τη φορά, στην θερμή παράκληση να διορθώνονται τα ορθογραφικά σφάλματα.

Επειδή διάβασα σε προηγούμενο μήνυμα την προειδοποίηση οτι προτίθεσαι να αποχωρήσεις από την κοινότητα αν σου ζητηθεί να μην γράφεις μονοτονικό, να τονίσω οτι προς το παρόν αναγράφω τη μεμονωμένη προσωπική μου άποψη για το πολυτονικό, αρα μην βιαστείς να το πράξεις. Θα παρακαλέσω όμως να συζητηθεί ωστε να γίνει ή να μην γίνει (οριστικά) άποψη του dotNETZone.gr για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα.

Επίσης συμφωνώ το θέμα να διαχωριστεί και να μεταφερθεί στο cafe, από εδώ και κάτω.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  18-12-2007, 12:44 38463 σε απάντηση της 38459

Τα ορθογραφικά πάντοτε διορθώνονται από διορθωτές κειμένου. Ακόμα κι αν δεν έχεις Microsoft Office ή Open Office, στον Firefox υπάρχει ως plugin και στον IE υπάρχει το IE Pro που παρέχει ανάμεσα στα άλλα και διορθωτή. Το πρόβλημα (περισσότερο για εμάς που βγάζουμε τα μάτια μας με τα κείμενά σου) είναι ότι κανένας διορθωτής δεν υποστηρίζει πολυτονικό.  Από την άλλη, θεωρείς πιο σημαντικό να γράφεις ανορθόγραφα πολυτονικά κείμενα παρά ορθογραφημένα μονοτονικά οπότε καταλήγουμε σε φαύλο κύκλο... Η γλώσσα κατακρεουργείται...

Πάντως εν γένει, όλα τα πράγματα καταλήγουν σε θέματα προσωπικού δικαιώματος και προτίμησης. Ωστόσο παράλληλα είναι και κάτι άλλο... Το πόσο ένα μέλος σέβεται τα υπόλοιπα μέλη μιας κοινότητας σε θέματα συνύπαρξης, πέρα από τους τυπικούς κανόνες που μπαίνουν για να προσδιορίσουν ένα βασικό πλαίσιο.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  18-12-2007, 13:06 38464 σε απάντηση της 38463

ἐν-τάξη διορθώνω ἐγῶ τὰ λάθη μοῦ.
  •  20-12-2007, 12:33 38532 σε απάντηση της 38457

tommas:

Ἀμφιβάλω ,  ἂν ἢταν ἀκόμα καὶ τόσα. Ἐπειδή ἒχω μιὰ μικρή εμπειρία ἀπό
    συγκεντρώσεις δὲν ξέρω ἂν ἒχεις καταλάβει πόσα ἂτομα εἶναι 18.000;

Σχετικό δημοσίευμα:
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=856813

Στην αποσπασματική φωτογραφία του δημοσιεύματος:
    http://www.in.gr/news/Reviews/Review497490/assets/poreia1312.jpg
    "περιέχονται" ήδη 18.000...

Τέλος, δεν έκανα υψηλή πολιτική και σαφέστατα δεν περιμένω - ούτε θέλω - καμία ανάλυση επ' αυτής.

Χαιρετισμούς.
Σελίδα 3 από 3 (44 εγγραφές)   < 1 2 3
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems