Η επίσημη Ελληνική γραφή και αυτή που διδάσκεται στα σχολεία, ανεξαρτήτως αν είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ή οχι, είναι η δημοτική μονοτονική. Στους κανονισμούς του dotNETZone.gr βάλαμε όρο μόνο για τα Greekglish, επειδή δεν είχαμε λάβει υπόψη το ενδεχομενο οτι κάποιος συνάδελφος θα χρησιμοποιούσε πολυτονικό σύστημα. Αν χρειαστεί όμως να βάλουμε όρο και για το πολυτονικό, ως moderator αιτούμαι δημόσια να συζητηθεί και, προσωπικά, ωσπου να γίνει κάποια τέτοια συζήτηση, προσανατολίζομαι να ακολουθήσω την άποψη οτι "υπονοείται" από τους κανονισμούς.
Δεν μας αφορά ως κοινότητα αν παλαιότερα η γραφή σου ήταν χειρότερη ή καλύτερη, και (εκτιμώ, και ζητώ προκαταβολικά συγνώμη αν κάνω λαθος) οτι η δυσλεξία δημιουργεί σφάλματα τα οποια μπορούν να διορθωθούν με αυτοματοποιημένο ορθογραφικό έλεγχο, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους. Συνεπώς εμμένω, εκφράζοντας το dotNETZone.gr αυτή τη φορά, στην θερμή παράκληση να διορθώνονται τα ορθογραφικά σφάλματα.
Επειδή διάβασα σε προηγούμενο μήνυμα την προειδοποίηση οτι προτίθεσαι να αποχωρήσεις από την κοινότητα αν σου ζητηθεί να μην γράφεις μονοτονικό, να τονίσω οτι προς το παρόν αναγράφω τη μεμονωμένη προσωπική μου άποψη για το πολυτονικό, αρα μην βιαστείς να το πράξεις. Θα παρακαλέσω όμως να συζητηθεί ωστε να γίνει ή να μην γίνει (οριστικά) άποψη του dotNETZone.gr για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα.
Επίσης συμφωνώ το θέμα να διαχωριστεί και να μεταφερθεί στο cafe, από εδώ και κάτω.
Σωτήρης Φιλιππίδης
DotSee Web Services