Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Patterns & Practices Enterprise Library

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 15-02-2005, 16:43. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-01-2005, 02:34 1069

Umbrella [um] Patterns & Practices Enterprise Library

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι εγώ...

This release of Enterprise Library includes: Caching Application Block, Configuration Application Block, Cryptography Application Block, Data Access Application Block, Exception Handling Application Block, Logging & Instrumentation Application Block, and Security Application Block.

Overview

The patterns & practices Enterprise Library is a library of Application Blocks designed to assist developers with common enterprise development challenges. Application Blocks are a type of guidance, provided as source code, that can be used as-is, extended or modified by developers for use on enterprise development projects. Enterprise Library features new and updated versions of application blocks that were previously available as stand-alone blocks. All blocks included in Enterprise Library have been updated with a particular focus on consistency, extensibility, ease of use and integration.

Patterns & Practices Enterprise Library

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  15-02-2005, 13:43 1192 σε απάντηση της 1069

Re: Patterns & Practices Enterprise Library

Μια ερώτηση: Το DAAB μπορεί να παίξει πλέον κάτω από com+?

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  15-02-2005, 14:08 1193 σε απάντηση της 1069

Quickie: Στο παρακάτω thread, http://www.gotdotnet.com/workspaces/messageboard/thread.aspx?id=c20d12b0-af52-402b-9b7c-aaeb21d1f431&threadid=e331a5f3-87f0-4a9c-ba9c-5cfb2820365d αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις το DAAB σε COM+, το θέμα είναι πως θα το χρησιμοποιήσεις. Το DAAB δεν σχεδιάστηκε για να δουλέψει σαν ανεξάρτητο COM+ αντικείμενο αλλά σαν helper κλάσεις για COM+ αντικείμενα.

Bottom line: The DAAB cannot (and should not) be registered in COM+ as it is. Instead, create your business logic (inheriting from ServicedComponent if you want to run them in COM+) and then call the methods of the DAAB to do the work you need to do. If the DAAB is called within the context of a transaction, it will participate in the transaction just as you would expect.

Προφανώς το ερώτημα είναι ποιό service του COM+ θέλεις να χρησιμοποιήσεις? Αν θες transactions, παίζει όπως είναι. Αν θες object pooling, queues, JITA, θέλει δουλειά.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  15-02-2005, 14:10 1194 σε απάντηση της 1069

Εννοείς αν το Microsoft Data Access Application Block που βρίσκεται μέσα στο Enterprise Library έχει κάνει implement Enterprise Components ώστε να τρέχει μέσα στα Component Services;

Έτσι που το διάβασα μου ήρθε αν ρώταγες αν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις από COM κάνοντάς του ένα COM wrapper...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  15-02-2005, 14:18 1195 σε απάντηση της 1069

Γιώργο εννοώ ακριβώς αυτό που ρώτησες. Ο Παναγιώτης απάντησε ήδη αλλά εχω την εντύπωση οτι αυτή η απάντηση αφορά το DAAB 2.0 (την είχα δει και εγώ κάπου οχι ακριβώς με αυτά τα λόγια).

Βασικά θέλω να κάνω distributed transactions. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να έχω transactional συμπεριφορά ενημερώνοντας πράγματα σε περισσότερες από μια databases ταυτόχρονα. Αναρωτιόμουν αν το DAAB του enterprise library μπορεί να το καλύψει αυτό ή θα βρεθώ σε περιπέτειες.

Αν μπορεί να καλυφθεί βάζοντας ένα transactional serviced component το οποίο να καλεί το DAAB, νομίζω οτι είναι αρκετό. Αλλιως, τρεχάτε ποδαράκια μου Smile (Να σου πω πριν αρχίζεις να φωνάζεις, οτι γενικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία στα serviced components).

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-02-2005, 15:33 1197 σε απάντηση της 1069

Tongue Tied Κάθε φορά που ακούω για μίξη ή για overlap του .NET κόσμου με τον COM κόσμο με πιάνει ανατριχίλα! Ααααα! Σε αυτό το θέμα είμαι ρατσιστής! Από την άλλη μεριά, αν θες distributed transactions (ή έστω ένα browser control σε win form) τι θα κάνεις... Εκεί θα πάς... Ποιές είναι οι ελπίδες μας άραγε να φτιαχτούν component services σε native .ΝΕΤ; Ή μήπως τις έφαγε η μαρμάγκα των web services;
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  15-02-2005, 15:44 1199 σε απάντηση της 1069

KelMan wrote:
    Tongue Tied Κάθε φορά που ακούω για μίξη ή για overlap του .NET κόσμου με τον COM κόσμο με πιάνει ανατριχίλα! Ααααα! Σε αυτό το θέμα είμαι ρατσιστής! Από την άλλη μεριά, αν θες distributed transactions (ή έστω ένα browser control σε win form) τι θα κάνεις... Εκεί θα πάς... Ποιές είναι οι ελπίδες μας άραγε να φτιαχτούν component services σε native .ΝΕΤ; Ή μήπως τις έφαγε η μαρμάγκα των web services;

Μάλλον η αβεβαιώτητα της ίδιας της Microsoft στο θέμα έχει προκαλέσει αυτή την σύγχηση. Θυμάσαι που αναρωτιώμασταν τι θα αντικαταστήσει τα Serviced Components στο .ΝΕΤ όταν ξεκίναγε, και μετά διαπιστώσαμε τίποτα απολύτως;

Μάλλον η επιτυχία του COM+ με τα Component Services στην εξάπλωση των bussiness framework εφαρμογών που βασίζονται σε Microsoft technologies, τους αναγκάζει να κάνουν πίσω προς το παρόν. Πιθανώς μια μελλοντική έκδοση των WSE μπορεί να αντισταθμίσει τα οφέλη από την κατάργηση των Component Services. Μέχρι τότε όλοι θα είναι υπόχρεοι για την παρουσία των Component Services για να κάνουν αυτή τη δουλειά και την αξιοπιστία που παρέχουν σαν μια τεχνολογία που είναι στο χώρο 8-9 χρόνια τώρα; Πότε βγήκε το Option Pack για τα Windows NT 4 με τον Transaction Server 2.0;

George J.

dotNETZone.gr News
  •  15-02-2005, 15:52 1201 σε απάντηση της 1069

KelMan wrote:
    Tongue Tied Κάθε φορά που ακούω για μίξη ή για overlap του .NET κόσμου με τον COM κόσμο με πιάνει ανατριχίλα!

Εμένα να δείς...ιδιαίτερα όταν στην προηγούμενη "εποχή" δεν είχα ασχοληθεί καθόοοολου με com+, και αρχισα να ασχολούμαι σε .net εποχές....αλλα το ερώτημα παραμένει: Distributed transactions + DAAB, ή distributed transactions + My Own DAL ?

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  15-02-2005, 16:16 1203 σε απάντηση της 1197

Η κατάσταση αυτή έχει τη λογική της. Το COM+ δεν είναι απλά ένα API το οποίο φτιάχτηκε για να δώσει κάποια services στο COM. Μαζί με τον IIS και το MSMQ είναι ένα ολόκληρο application server αντίστοιχο των προϊόντων της BEA και της IBM. Η Microsoft όμως ποτέ δεν το προώθησε σαν app server, αλλά σαν  service του λειτουργικού. Κατά συνέπεια, η εξέλιξη του COM+ συμβαδίζει με την εξέλιξη του λειτουργικού. Στην παρούσα μορφή του το COM+ 1.5 βγήκε με τα Windows XP, όταν ακόμη το .NET ήταν Beta.
        Το COM είναι απλά το API με το οποίο επικοινωνεί κανείς με το COM+. Έχω ακούσει ότι το .NET επικοινωνεί με το COM+ σε ένα επίπεδο παρακάτω από το COM, αποφεύγοντας έτσι κάποιο από το κόστος του Interop, αλλά θέλει ψάξιμο. Τώρα, η Microsoft είχε δύο επιλογές για το .NET. Είτε να φτιάξει το νέο API για .NET ή να επικεντρωθεί στη δημιουργία του νέου COM+. Επέλεξε το δεύτερο, φτιάχνοντας το Indigo. Βέβαια μετά ήρθαν οι απαραίτητες καθυστερήσεις, και το Indigo καθυστέρησε επίσης. 
      Το Indigo αναμένεται κάποια στιγμή πριν τα Longhorn αλλά μετά το Visual Studio 2005. Τώρα, πως είναι δυνατόν να έχει βγει CTP του Avalon, που υποτίθεται ότι θα βγει μαζί με το Longhorn, ενώ δεν έχει βγει για το Indigo, είναι πράγματι μυστήριο.

Τουλάχιστον λέγοντας το Indigo θα πάψει το μπέρδεμα μεταξύ COM, COM+ και Application Server.
  •  15-02-2005, 16:29 1205 σε απάντηση της 1203

Να δεις που το διάβαζα σήμερα... Α εδώ είναι...

1 MS Longhorn (lite) due to ship in second-half 2006 r

Microsoft Longhorn is now due to ship in second-half 2006 without WinFS, Indigo and Avalon*.  Beta 1 due June 2005.

This is the 4th alternative to the release strategy of either:-

1. announcing products and delivering on time
    2. never pre-announcing new products
    3. releasing "only when the product is right/ready and no sooner" (i.e. we're incapable of delivering on time)
    4. releasing on time minus most of the product (i.e. we're incapable of delivering in accordance with specification)

* See Longhorn/Whidbey/Yukon Release Date Summary

Κάντε δεξιό κλικ εδώ, για να κάνετε λήψη των εικόνων. Για να συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας, το Outlook απέτρεψε την αυτόματη λήψη αυτής της εικόνας από το Internet.

Για να μην ξεχνιώμαστε... Sad
    dotNETZone.gr News
  •  15-02-2005, 16:43 1206 σε απάντηση της 1205

Και πάλι άκρη δεν βγαίνει. Ο Richard Scoble απαντάει και η απάντηση είναι ... μια από τα ίδια. Το Avalon και το Indigo θα κυκλοφορήσουν ανεξάρτητα από το Longhorn και θα τρέχουν και στα XP. Αλλά δεν λέει ΠΟΤΕ θα κυκλοφορήσουν. Ότι ξέραμε, ή δεν ξέραμε ως τώρα, ισχύει ακόμα. Ελπίζω το Indigo να κυκλοφορήσει νωρίτερα αλλά δεν θα με χάλαγε να είχα και το WinFS.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems