Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

καρτες mobile internet 3G. Are they any good?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος objectref στις 24-07-2007, 19:13. Υπάρχουν 14 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-07-2007, 10:20 33542

καρτες mobile internet 3G. Are they any good?

Χαιρετώ την ομήγυρη

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτές τις κάρτες για internet 3G που προσφέρουν πλέον όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας?
    Με ενδιαφέρει κυρίως το κατά πόσο πραγματοποιούν αυτά που υπόσχονται από θέμα ταχύτητας. Ακόμα πόσο πολύ πάει η ογκοχρέωση με
    normal browsing χωρίς download?
    Πριν 1,5 χρόνο που είχα πρωτοδοκιμάσει μία δεν έβρισκε δίκτυο 3
    G παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένα σημεία (π.χ μέσα στο κατάστημα franchise της εταιρίας Angry) και αναγκαστικά συνδεόταν με GPRS τουτέστιν μοντεμάκι V.90 και ο καφές στη χόβολη. Σύμφωνα με τα περιοδικά του ειδικού τύπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ και πλέον αυτές οι data cards λειτουργούν σαν entry level ADSL.

Έχει κανείς προσωπική εμπειρία να με διαφωτίσει?
    Ευχαριστώ πολύ

ΥΣ: Ξέρω ότι το Forum δεν είναι προσανατολισμένο στα gadget αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί μεταξύ μας που ασχολούνται με αυτά. Wink

Manos
  •  12-07-2007, 11:08 33543 σε απάντηση της 33542

Απ: καρτες mobile internet 3G. Are they any good?

Εξαρτάται καθαρά από το που σκοπεύεις να τη χρησιμοποιήσεις και τι πρόγραμμα χρήσης έχεις.

Έχω εδώ και δύο χρόνια την PCMCIA της Vodafone. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι συνήθως εκεί που εγώ την χρειάζομαι δεν έχει 3G. Την έχω χρειαστεί αραιά και που, όταν είμαι επαρχία. Μέσα στην πόλη δεν την χρησιμοποιώ on-the-move, γιατί συμβαίνει συνήθως να μετακινούμαι από internet-available place προς internet-available place (ας είναι καλά και οι ξεκλείδωτοι routers της ON Big Smile). Στο σπίτι μου, σε περίπτωση πχ που δεν έχω internet, δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω γιατί καλά-καλά δεν πιάνει ούτε το κινητό. Αν δεν ήταν μέσα στο εταιρικό πακέτο, δε νομίζω να την αγόραζα για προσωπική χρήση...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  12-07-2007, 16:20 33550 σε απάντηση της 33543

Βασικά εντός Αθήνας δεν θα έχεις πρόβλημα. Νέα Μάκρη, Λούτσα κλπ έχουν πολύ αμυδρό σήμα.

Να ξέρεις όμως ότι θα έχεις τις ίδιες, όποιες, συνέπειας με εκείνες του κινητού τηλεφώνου. Εταιρίες κινητής λένε ότι έχει πολύ μεγάλες θερμικές συνέπειες.

Επίσης για desktop δεν νομίζω ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Dimitris Boundris
    Software Engineer
  •  13-07-2007, 09:05 33561 σε απάντηση της 33550

Δημήτρης Μπούνδρης:

Επίσης για desktop δεν νομίζω ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

Υπάρχει αντάπτορας απο PCMCIA σε USB οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για desktop.
    Κατά τα άλλα, επείδη τη Data Card τη θέλω για περιπτώσεις που θα λείπω από τη βάση μου αλήθεια είναι ότι δεν ψήνομαι. Και οι δύο σας μου επιβεβαιώσατε την υποψία ότι το 3G είναι για τα μπάζα (για την ώρα τουλάχιστον).

Manos
  •  13-07-2007, 12:38 33567 σε απάντηση της 33561

Εννοείται φυσικά πως δεν φταίει η τεχνολογία, αλλά η ελλιπής (και ιδιαίτερα ακριβή) υλοποίησή της στην Ελλάδα.

Το GPRS/EDGE (και οι αντίστοιχες κάρτες) έχουν καλύτερη συνδεσιμότητα αλλά οι ταχύτητές του δε μπορούν να συγκριθούν με αυτές του 3G. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν μία 3G κάρτα μπορεί να κάνει fallback σε GPRS ή EDGE, ώστε να σε καλύψει σε περίπτωση που το χρειαστείς πραγματικά.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  13-07-2007, 12:53 33568 σε απάντηση της 33567

Mitsaras:
    Εννοείται φυσικά πως δεν φταίει η τεχνολογία, αλλά η ελλιπής (και ιδιαίτερα ακριβή) υλοποίησή της στην Ελλάδα.

Το GPRS/EDGE (και οι αντίστοιχες κάρτες) έχουν καλύτερη συνδεσιμότητα αλλά οι ταχύτητές του δε μπορούν να συγκριθούν με αυτές του 3G. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν μία 3G κάρτα μπορεί να κάνει fallback σε GPRS ή EDGE, ώστε να σε καλύψει σε περίπτωση που το χρειαστείς πραγματικά.

Νομίζω ότι αυτόματα όταν δεν έχει 3G δίκτυο γυρνάει σε GPRS
    Αν θέλεις μπορείς να επιλέξεις να κάνει σύνδεση μόνο σε GPRS δίκτυο

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

Albert Camus: Life is the sum of your choices.

•  18-07-2007, 09:34 33642 σε απάντηση της 33542

Έχω καταλήξει στο ότι δεν αξίζει να επενδύσω στην αγορά μιας τέτοιας κάρτας, μιας και το δίκτυο 3G ανήκει στη σφαίρα του ιδεατού και όχι του πραγματικού κόσμου.

Ξαφνικά χθες έπιασε το μάτι μου μια διαφήμιση της Cosmote με κάτι νησάκια που αντιπροσωπεύουν πεντάρι σήμα κινητού. Ευαγγελίζεται λοιπόν η εταιρία ότι πλέον έχεις διαθεσιμότητα 3G παντού και πάντα. Με πιάνουν και εμένα τα διαόλια μου και τα καταναλωτικά μου απωθημένα και το σκέφτομαι πάλι... Ίσως επειδή θέλω επειγόντως διακοπές και τα νησάκια με εμπνέουν.Cool

Τι λέτε να πέσω θύμα του Marketing και να τη βγάλω κατακαλόκαιρο με GPRS 44 Kbps σε περίπτωση που φιλοτιμηθεί ο ξένιος Δίας και έχω εννίοτε 3G??

Manos
  •  18-07-2007, 14:35 33656 σε απάντηση της 33642

Η εταιρία μου πήρε πρόσφατα cosmote κάρτες (είχαμε vodafone).
    Μέσα στην Αθήνα πέζουν πολύ καλά (1,8Mbps δείχνει).
    Φεύγω σήμερα διακοπές (camping κλπ) σε παραλία του νομού Λάρισας (H vodafone εκεί έπιανε 56Kbps πέρυσι).
    Θα έχω την πρώτη εμπειρία εκτός Αθηνών και θα σας ενημερώσω αν είναι αλήθεια τα ωραία του marketing.

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

•  20-07-2007, 17:16 33679 σε απάντηση της 33656

Απο την παραλία της Λάρισας το 3G της cosmote παίζει πάρα πολύ καλά (σύνδεση με 1,8Mbps)

Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

•  23-07-2007, 09:12 33684 σε απάντηση της 33679

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Φιλάρετε.

Μάλλον έχω ψηθεί και εγώ και θα τολμήσω μια Cosmote Data Card.
    Καλά μπάνια

Manos
  •  23-07-2007, 12:35 33691 σε απάντηση της 33684

Re: Απ: καρτες mobile internet 3G. Are they any good?

Στην εταιρία μου πήραμε κάρτες της Vodafone (3.6Mbit) και στην αθήνα είχα 3G.

Στην λευκάδα (ανατολική πλευρά) όμως δεν είχα σήμα και έμπαινα με GPRS. Πολύ αργό για δουλειά. Αντε μόνο λίγο browsing και κανένα email...

Δυστυχώς βλέπουμε ότι τα τμήματα μάρκετινγκ λειτουργούν καλά αλλά όχι και οι τεχνικές υποδομές των εταιριών.

(πχ με Cosmote κάποιες στίγμες έδειχνε να έχει 3G και κάποιες όχι).

-------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

http://beastie06.wordpress.com
  •  23-07-2007, 20:51 33703 σε απάντηση της 33691

Απ: Re: Απ: καρτες mobile internet 3G. Are they any good?

Αν και συνδρομητής στις υπηρεσίες GPRS/3G εδώ και 2 χρόνια και στις υπηρεσίες DATA στο κινητό μου τηλέφωνο πάνω από 3 χρόνια, δεν έχω μπει στον πειρασμό να πάρω κάρτα 3G για το φορητό μου. Όλα αυτά τα χρόνια παίρνω καθημερινά ανελλιπώς το e-mail στο κινητό τηλέφωνο, και πρέπει να ομολογίσει ότι έχω γυρίσει πολλά σημεία στην Ελλάδα "ψάχνοντας για σήμα", αλλά και στο εξωτερικό.

Προσωπική άποψη, ότι στην Ελλάδα είναι καλύτερα από το εξωτερικό, και ότι είμαστε φθηνότεροι από τους έξω. Το κινητό μπορεί εύκολα να συνδεθεί με το φορητό, είτε μέσω USB καλωδίου, είτε μέσω Bluetooth και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με την κάρτα 3G. Ναι, είναι αλήθεια ότι το δίκτυο 3G δεν είναι διαθέσιμο παντού, αλλά και με GPRS (~41K) μπορεί κάποιος να στείλει ή να πάρει ένα life-saver e-mail της τάξης των 40Κ-50Κ με attachment.

Δεν αξίζει η δέσμευση του συμβολαίου που θέλουν με τις 3G κάρτες, μιας και για κίνηση data στο κινητό τα 15MB η WIND ζητάει 15€ και η CosmOTE για τα 20MB ζητάει 18€. Σημείωση εδώ, ότι για κίνηση περίπου 80-100 e-mail την ημέρα, λαμβάνοντας στο κινητό μόνο τους headers από κάθε μήνυμα, και κάνοντας download όλα τα μηνύματα του dotNETZone - από όλα τα forum (25-45 μηνύματα την ημέρα με μέσο όρο περίπου 3Κ) η κίνησή μου είναι κάτω από 10ΜΒ το μήνα. Αν βάλουμε ότι μερικές φορές συνδέομαι και On-line για web browsing με το opera mini (συμπιέζει τα δεδομένα πριν έρθουν στο browser, πχ η πρώτη σελίδα του dotNETZone από 130Κ στο κινητό κατεβαίνουν 35Κ), καθότι είμαι μακριά από σημείο που υπάρχει υπολογιστής, η κίνησή στο κινητό έχει φτάσει μέχρι και τα 14ΜΒ το μήνα.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  24-07-2007, 08:42 33714 σε απάντηση της 33703

Μα τον Τουτατη πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη σας κύριε Καπνιά.
    Διότι όντως είναι δέσμευση η κάρτα και αρκούντως προσιτές οι χρεώσεις των υπηρεσιών DATA στο κινητό. Άλλωστε τα σενάρια χρήσης που προορίζεται είναι παρόμοια με αυτά που περιγράφετε στο post σας. Μια διευκρίνιση μόνο, οι ταχύτητες που επιτυγχάνονται όταν το κινητό δουλεύει ως modem και υπάρχει 3G είναι εφάμιλλες των Data Cards?? Διότι αν ναι μπορεί και να το σκεφτώ.

Manos
  •  24-07-2007, 14:28 33731 σε απάντηση της 33714

Η σύνδεση 3G είναι σύνδεση 3G. Τώρα αν στα κινητά έχουν bandwidth limiters και όχι στις κάρτες 3G, δεν ξέρω να απαντήσω. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω μετρήσει την ταχύτητα ενός download...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  24-07-2007, 19:13 33749 σε απάντηση της 33731

Εδω να διευκρινησω κατι, μιας και χρησιμοποιω τον Opera Mini για πολυ καιρο και εχω κανει αρκετες δοκιμες και σε 3G αλλα και σε GPRS mode:

Ο opera mini, οπως πολυ σωστα ειπε ο Γιωργος πιο πανω, συμπιεζει τα δεδομενα πριν σου τα στειλει. Αυτο πως το κανει: Το request σου για μια σελιδα, πηγαινει σε εναν απο τους servers της Opera, αυτος φερνει το content το οποιο υπαρχει στη σελιδα που ζητησες, το συμπιεζει (ολα αυτα στον opera server) και μετα σου το στελνει. Η διαφορα, αναλογα και τη σελιδα, βρισκεται στο 80-90% !
    Αυτο ομως πρακτικα σημαινει οτι η πολυ "δουλεια" γινεται σε καποιο σημειο της ολης διαδικασιας που δεν εχει να κανει με τη συσκευη αρα και με τη συνδεση σου, εσυ εχεις ενα παρε-δωσε πολυ λιγων KB.
    Εχω μετρησει λοιπον παρα πολλα sites με τον opera mini και ειδα οτι οι χρονοι οταν τον δουλευεις με GPRS ειναι πολυ κοντα με αυτους στο 3G, στις ιδιες σελιδες.
    Στο 3G θα δεις μεγαλες διαφορες οταν το χρησιμοποιεις ως modem απο το pc, οταν κατεβαζεις email κτλ κτλ. Με τον opera mini δεν θα δεις και πολλα λογω της διαδικασιες που περιγραφω πιο πανω.
    Μαλλιστα, ειχα κουβεντιασει το θεμα στο forum της opera, και παρ'ολο που οι τεχνικοι της ανεφεραν οτι στο κομματι user device-opera server γινεται χρηση του 3G, αυτες δεν ειναι ευκολο να μετρηθουν...

Software Engineer, specializes in Microsoft .net/C#, COM, Sql Server and now Python.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems