Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Επειγον!!! Πρόβλημα με αρχείo

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò ablade. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 17-09-2007, 10:37. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-09-2007, 11:45 35020

Επειγον!!! Πρόβλημα με αρχείo

Έχω κάνει save σε ένα αρχείο Excell  και θέλω να βρώ ένα προηγούμενο save του αρχείου. Μπορώ?
  •  15-09-2007, 14:57 35023 σε απάντηση της 35020

Απ: Επειγον!!! Πρόβλημα με αρχείo

Αν έκανες απλά Save νομίζω ότι δεν μπορείς να το βρείς !! Embarrassed
  •  15-09-2007, 22:32 35026 σε απάντηση της 35023

Το φαντάστηκα, απλώς είπα μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος και δεν τον ξέρω....
  •  16-09-2007, 00:09 35027 σε απάντηση της 35026

ablade:
    Το φαντάστηκα, απλώς είπα μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος και δεν τον ξέρω....

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο όπως το FileScavenger (http://www.quetek.com/prod02.htm) για να βρείς και να ανακτήσεις κάποια απο τα autosave που κάνει το excel, πριν κάνεις το save το δικό σου. Λογικά δεν θα έχεις χάσει απο έως τίποτα, ή δεδομένα έως ΧΧ λεπτά απο το τελευταίο autosave (όπου ΧΧ ο αριθμός λεπτών μεταξύ autosave).

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  16-09-2007, 14:08 35034 σε απάντηση της 35027

Εξαρτάται ...Ολα αυτά τα εργαλεία τύπου FileScavenger χωρίς να θέλω να υποτιμίσω το εργαλείο ψάχνουν να βρούν διεργαμένα αρχεία και όχι δεδομένα.
    Αν έκανες Save από το πρόγραμμα τότε ανανεώθηκαν απλά τα περιεχόμενα του αρχείου σου. Οπότε ότι και να ψάξεις οι πιθανότητες να το βρείς είναι λίγες. Αν όμως έκανες π.χ διαγραφή από το κάδο ας πούμε η με όποιον άλλον τρόπο θέλεις διαγραφή τότε οι πιθανότητες να το βρείς είναι πάρα πολλές.....

Εχω στο παρελθόν χάσει φάκελο με πολλά πράγματα μέσα και κανένα από αυτά τα προγράμματα δεν με βοήθησε....Τότε έιχα δοκιμάσει σχεδόν ότι υπάρχει στο Internet...για να μην πώ όλα.....Είχα δοκιμάσει πολλά...

Πάντως να ξέρεις ότι ποτέ δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις ....Smile

•  16-09-2007, 17:23 35050 σε απάντηση της 35034

ΓΙαυτό είπα να ξετρυπώσει κάποιο autosave αρχείο του excel (Αυτό με το όνομα + την ~ μπροστά) γιατί αυτά γίνονται delete.

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  17-09-2007, 01:43 35057 σε απάντηση της 35050

Κάποτε  με έιχαν όντως βοηθήσει αυτά με την ~ .... Από κάποια έκδοση και μετά δεν το εχω ξανάχρειαστεί ...

Πάντως για τόσο κρίσιμα αρχεία εμ ...θα έλεγα ότι καλό είνα να τα βάλεις στον Source Safe.... Ο σκοπός του εργαλείου αυτού είναι άλλος δέχεται και τέτοιου είδους αρχεία ...

•  17-09-2007, 07:39 35060 σε απάντηση της 35020

ablade:
    Έχω κάνει save σε ένα αρχείο Excell  και θέλω να βρώ ένα προηγούμενο save του αρχείου. Μπορώ?

Τι λειτουργικό τρέχει ο υπολογιστής σου;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  17-09-2007, 10:37 35061 σε απάντηση της 35057

Το Excel μπορεί να κρατήσει προηγούμενες εκδόσεις ενός αρχείου, αν και η ενεργοποίηση του Change Tracking είναι λίγο φασαριόζικη:

Καταρχήν, πρέπει να πας στο μενού Tools > Share WorkBook και να επιλέξεις "Allow changes by more than one user". Μετά, στο tab Advanced ορίζεις για πόσο καιρό θα διατηρούνται οι αλλαγές και πόσο συχνά θα σώζονται: Όταν σώζεις το αρχείο, ή κάθε χ λεπτά.

Η λύση αυτή είναι καλύτερη από το Sourcesafe επειδή από τη μία δεν χρειάζεται να στήσεις άλλο ένα πρόγραμμα, από την άλλη μπορείς να δεις ποιές αλλαγές έχουν γίνει από έκδοση σε έκδοση, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει το Sourcesafe. Από την άλλη όμως, αν σβήσεις κατά λάθος το αρχείο σου, τα έχασες όλα.

Από εκεί και πέρα, μπορείς με την εντολή Tools>Highligh Changes να δεις ποιές αλλαγές έχουν γίνει, είτε απευθείας στο Excel Sheet που χρησιμοποιείς, είτε σε ένα ξεχωριστό History Sheet

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems