Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Υποδοχή Vista SP1 από το κοινό, το έχει βάλει κανείς να μας πει?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος spantos στις 20-03-2008, 11:59. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-03-2008, 17:24 40989

Υποδοχή Vista SP1 από το κοινό, το έχει βάλει κανείς να μας πει?

Χμ από ότι είδα σε ένα γρήγορο σερφάρισμα, η υποδοχή του SP1 των Vista από διάφορα sites είναι χλιαρή. Ο λόγος είναι κυρίως ότι δεν έχει κάποιο must have χαρακτηριστικό. Βλέπετε η microsoft μας κακόμαθε με το SP2 των XP που έδινε added value στο λειτουργικό.

Το έχει βάλει κανείς από τα αξιότιμα μέλη να μας γράψει καμιά εμπεριστατωμένη γνώμη.

ΥΣ: Ναι για όσους ακολουθούν τις δημοσιεύσεις μου εγώ ακόμα επιμένω παραδοσιακά σε XP.Stick out tongue

Manos
  •  19-03-2008, 18:40 40990 σε απάντηση της 40989

Απ: Υποδοχή Vista SP1 από το κοινό, το έχει βάλει κανείς να μας πει?

Έχω βάλει το SP1 από τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου (σιγά μην περίμενα μέχρι σήμερα βεβαίως).

Η αντιγραφή των αρχείων για μένα χειροτέρευσε, καθώς επέστρεψε στην μέθοδο των XP, με αποτέλεσμα σε μεγάλα αρχεία να γεμίζει και τα 4 GB μνήμης, να αδειάζει την cache, και το PC να καθυστερεί ελαφρώς όταν η αντιγραφή τελειώσει, καθώς ο δίσκος πασχίζει να μεταφέρει τα πάντα στην cache ξανά.

Κατά τ' άλλα έχω δει 2-3 μικρές βελτιώσεις (πχ είχα ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα στην αλλαγή των features των windows: Αν δεν τα άλλαζα σε μικρά batches, η διαδικασία αποτύχαινε και έκανε roll back).

Πέραν τούτου, ένα SP, είναι SP, άρα και καλοδεχούμενο.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  19-03-2008, 18:59 40991 σε απάντηση της 40990

Mitsaras:
    Πέραν τούτου, ένα SP, είναι SP, άρα και καλοδεχούμενο.

Συνφωνώ μαζί σου 100%. Το χλιαρό πήγαινε στην μη παρουσίαση με το SP1 νέων feature όπως με το SP2 των XP.

Manos
  •  19-03-2008, 19:46 40992 σε απάντηση της 40991

Η υποδοχή είναι όντως χλιαρή έως και αρνητική. Βέβαια, ειδικά με την αρνητική αποδοχή, δεν είναι σωστό να κρίνεις (γενικά μιλώντας) ακούγοντας τους naysayers (είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν βγήκαν τα windows 98, ορκίστηκαν... "τιμή και πίστη" στα 95, το ίδιο με τα 2000 και τα XP κοκ). Εγώ έκανα τη μετάβαση σε Vista για δύο λόγους, άσχετους με τον επαγγελματικό μου τομέα.

1) HPET timer (χρήσιμο όταν δουλεύει κανείς με πολύ χαμηλά latencies σε δημιουργία μουσικής
    2) Το νέο audio stack, το οποίο αφ'ενός εξαλείφει τον απαράδεκτο Kernel Mixer (με το forced resampling στα 48KHz) και προσθέται και το WaveRT audio driver μοντέλο δίπλα στα WDM & ASIO. Μόνο και μόνο για την σταθερότητα που προσφέρει το νέο audio stack (πράγμα που σημαίνει ότι οι συνήθως απαράδεκτοι drivers των καρτών ήχουν, επαγγελματικών ή μη τρέχουν σε user mode και δεν προκαλούν BSODs με το παραμικρό) είναι αρκετός λόγος για να ξεχάσω τα XP & 2003.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  19-03-2008, 20:15 40995 σε απάντηση της 40992

Εγώ είχα κάποια προβλήματα redrawing που με ανάγκαζαν να δουλεύω στο aero (ναι το aero δούλευε καλύτερα!). Πλέον μπορώ να γυρίσω στο class theme που είναι και πιο γρήγορο, οπότε είμαι ευχαριστημένος. Κατά τα άλλα τίποτα σπουδαίο.

Όντως δεν υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά στο SP. Άλλωστε γενικά δεν το συνηθίζει η MS. Εξαίρεση το SP2 των XP και το SP1 ή 2 του SQL Server 2005. 

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  19-03-2008, 20:29 40998 σε απάντηση της 40995

Πλέον συνηθίζεται... Για παράδειγμα, το SP1 του Visual Studio 2008 θα έχει μέσα όλα αυτά που τώρα είναι σε CTPs και betas (Silverlight 2, ASP.NET Futures, κλπ). Όταν υπάρχουν δηλαδή νέα features για το προϊόν, όντως μπαίνουν μέσα στο SP1, αν όχι, απλά είναι συλλογή από bug-fixes. Όπως και να έχει, προσωπικά πιστεύω ότι μόνο και μόνο γι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα όταν στήνεις νέο σύστημα όπου δεν χρειάζεται να περάσεις ένα σκασμό updates.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  19-03-2008, 21:16 40999 σε απάντηση της 40998

Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι σχετικά με τον SQL Server, από την εποχή της έκδοσης 7, η ομάδα ανάπτυξης πάντοτε σε κάθε SP, πέρα από pathces και hotfixes, συμπεριλαμβάνει και κώδικα που κάνει tune το relational και το storage engine καθώς η Microsoft έχει συμφωνίες με μεγάλους πελάτες που της επιτρέπουν να εξετάζουν τη συμπεριφορά του SQL Server με real-life data.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  19-03-2008, 23:06 41000 σε απάντηση της 40999

και σε μένα μια χαρά δουλεύει..... και με sp1
  •  20-03-2008, 11:59 41027 σε απάντηση της 40989

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα χαρακτηριστικά αλλά και τις βελτιώσεις που έρχονται με το SP1 των Vista έχω να συστήσω το πολύ καλό post του Tim Sneath.

http://blogs.msdn.com/tims/archive/2008/03/19/what-does-windows-vista-sp1-mean-for-developers.aspx

MSc Konstantinos Pantos
    MCP Software Engineer
    http://blog.pantos.name
    http://kostas.pantos.name
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems