Εγώ εντελώς τυχαία άρχισα προγραμματισμό όταν
πήγαινα Β λύκειου, σε Τ.Ε.Ε (τότε), ειδικότητα πληροφορικής (ήταν περίπου πριν 5 χρόνια). Ο καθηγητής στο μάθημα προγραμματισμού ήταν στραβόξυλο και πολύ αυστηρός, οι συνθήκες ήταν ακριβώς ό,τι έπρεπε ώστε να αποθαρρύνει τον κάθε νέο και επίδοξο προγραμματιστή ώστε να τα παρατήσει, εγώ όμως ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που δεν λογάριασα ποτέ συνθήκες και εξωτερικούς παράγοντες. Η πρώτη μου επαφή με γλώσσα προγραμματισμού ήταν με την θρυλική Pascal

(στο Τ.Ε.Ε.), μπορεί στο μάθημα να υλοποιούσαμε απλά και βαρετά προγραμματάκια, αλλά εκείνη την περίοδο ασχολούμουν ήδη με μια παιχνιδογλώσσα, την
Blitz3D!

Μπορεί να μην έφτιαξα ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι εκείνη την περίοδο αλλά η Blitz3D μου έδωσε σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τον προγραμματισμό. Μόλις πριν από 2 χρόνια έμαθα Java στο πανεπιστήμιο και τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με C#.
Πιστεύω ότι ο καθένας έχει τους λόγους του να προτιμήσει τον
προγραμματισμό, οι οποίοι σε γενικές γραμμές θα συμπίπτουν με όλων των υπόλοιπων (αλλιώς δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το φόρουμ καλή η ώρα

), εάν πραγματικά αρέσει σε κάποιον αυτό που κάνει και επιμείνει (παρά τις δυσκολίες και τις φουρτούνες) τότε θα έχει την πορεία του σίγουρη.
Υ.Γ.: Όσον αφορά τον προγραμματισμό παιχνιδιών, μαθαίνω ακόμα, που και που όταν έχω ελεύθερο χρόνο
"Developers do not fulfill their desires, they just implement their demands".