Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Γιατί προγραμματίζετε;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò darxus. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Pak στις 02-05-2008, 14:05. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-11-2007, 15:20 37151

Γιατί προγραμματίζετε;

Πως έτυχε να ασχοληθείτε με προγραμματισμό; Γιατί ασχοληθήκατε; Πείτε την γνώμη σας χαλαρά και ελεύθερα. Big Smile

"Developers do not fulfill their desires, they just implement their demands".
  •  09-11-2007, 15:39 37154 σε απάντηση της 37151

Απ: Γιατί προγραμματίζετε;

Γιατί μου αρέσει απίστευτα να ανακαλύπτω τουλάχιστον 3 φορες την ημέρα τον τροχό!!!WinkStick out tongue

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
    Winston Churchill

"Quality means doing it right when no one is looking."
    Henry Ford

•  09-11-2007, 16:04 37158 σε απάντηση της 37151

Εγώ εντελώς τυχαία άρχισα προγραμματισμό όταν πήγαινα Β λύκειου, σε Τ.Ε.Ε (τότε), ειδικότητα πληροφορικής (ήταν περίπου πριν 5 χρόνια). Ο καθηγητής στο μάθημα προγραμματισμού ήταν στραβόξυλο και πολύ αυστηρός, οι συνθήκες ήταν ακριβώς ό,τι έπρεπε ώστε να αποθαρρύνει τον κάθε νέο και επίδοξο προγραμματιστή ώστε να τα παρατήσει, εγώ όμως ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που δεν λογάριασα ποτέ συνθήκες και εξωτερικούς παράγοντες. Η πρώτη μου επαφή με γλώσσα προγραμματισμού ήταν με την θρυλική Pascal Wink(στο Τ.Ε.Ε.), μπορεί στο μάθημα να υλοποιούσαμε απλά και βαρετά προγραμματάκια, αλλά εκείνη την περίοδο ασχολούμουν ήδη με μια παιχνιδογλώσσα, την Blitz3D!Big Smile Μπορεί να μην έφτιαξα ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι εκείνη την περίοδο αλλά η Blitz3D μου έδωσε σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τον προγραμματισμό. Μόλις πριν από 2 χρόνια έμαθα Java στο πανεπιστήμιο και τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαι με C#.

Πιστεύω ότι ο καθένας έχει τους λόγους του να προτιμήσει τον προγραμματισμό, οι οποίοι σε γενικές γραμμές θα συμπίπτουν με όλων των υπόλοιπων (αλλιώς δεν θα βρισκόμασταν σε αυτό το φόρουμ καλή η ώρα Big Smile), εάν πραγματικά αρέσει σε κάποιον αυτό που κάνει και επιμείνει (παρά τις δυσκολίες και τις φουρτούνες) τότε θα έχει την πορεία του σίγουρη.

Υ.Γ.: Όσον αφορά τον προγραμματισμό παιχνιδιών, μαθαίνω ακόμα, που και που όταν έχω ελεύθερο χρόνο Wink

•  09-11-2007, 16:08 37159 σε απάντηση της 37154

Nassos.NET:

Γιατί μου αρέσει απίστευτα να ανακαλύπτω τουλάχιστον 3 φορες την ημέρα τον τροχό!!!WinkStick out tongue

Είναι ωραία η ανακάλυψη, αλλά όταν συνοδεύεται με λίγο "κλοπή-paste" τότε υλοποιείται ευκολότερα.Big Smile

•  09-11-2007, 16:17 37160 σε απάντηση της 37159

lol@darxus,

εμένα δεν μου αρέσει το Ctl+C Ctrl+V, καλύτερα να τα ξαναγράψω από την αρχή, μηλάμε για ΠΟΛΛΗ διαστοφη κουβαλάω!!looool

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
    Winston Churchill

"Quality means doing it right when no one is looking."
    Henry Ford

•  09-11-2007, 16:44 37163 σε απάντηση της 37151

έτσι, έτσι :-]

Εγώ πρωτοασχολήθηκα όταν ήμουν σχεδόν 7 ετών, οπότε δεν θυμάμαι γιατί ακριβώς. Αυτό που θυμάμαι είναι οτι γενικά έπαιζα με διάφορα προγράμματα στον XT του πατέρα μου και όταν διαπίστωσα (μέσω του εγχειριδίου του MSDOS 3.2) οτι μπορώ να φτιάξω και δικά μου (άσχετα απο το τι θα έφτιαχνα), γέμισα με ενθουσιασμό. Στο δημοτικό ήταν συνήθες γεγονός να ανταλλάσω δικά μου προγράμματα με προγράμματα και παιχνίδια άλλων :-Ρ :-Ρ (όχι που είχαν γράψει εκείνοι, αλλά που είχαν γενικότερα στον υπολογιστή).

Τα τελευταία 10+ χρόνια ασχολούμαι με γραφικά και game development (που πλέον είναι και η επαγγελματική μου ενασχόληση) και το κάνω γιατί πολύ απλά ζω γι'αυτό και δεν μπορώ να με φανταστώ πλέον να ασχολούμαι με κάτι άλλο :-).

~bs~
  •  09-11-2007, 17:36 37170 σε απάντηση της 37163

....γιατί έτυχε να δω (την εποχή που είχε πρωτοβεί ε?? - όχι αστεία Stick out tongue ) το "War Games"... και αμέσως είπα μέσα μου... "μια τέτοια κοπέλα θέλω να βρω κι εγώ"... και μετά από αυτό, συνέδεσα το πρόσωπο με το story και ταυτίστηκε το ένστικτο με το μέσο.... οπότε,.... να τα αποτελέσματα!!!

Βέβαια αυτό ήτανε η αρχή ....
    μετά ακολούθησε η ταινία "Electric Dreams" @!!!
    Μια από τα ίδια κι εκεί!!!!

To "Δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός Σοφού" και το "Τρις".... ουκ ανδρός.. γενικώς!!!
    Έτσι ακολούθησα το... ένστικτο μου....

Ηθικό Δίδαγμα:
    Μην πηγαίνετε πολύ σινεμά!!.. αν επιμένετε όμως πηγαίντε κάπου... "ακίνδυνα" !!!!! .....  ;-)))

Nothing to declare...
  •  09-11-2007, 18:03 37174 σε απάντηση της 37151

Γιατί προγραμματίζω???

Ο Frederick Brook με καλύπτει απόλυτα

"The programmer, like the poet, works only slightly removed from pure thought-stuff. He builds his castles in the air, from air, creating by exertion of the imagination."

Palladinos Nick
    Software Engineer
    -----------------------
    The limits of my language mean the limits of my world. (Ludwig Wittgenstein)
  •  09-11-2007, 23:07 37179 σε απάντηση της 37174

Οπως παντα +1000 @Palladin. :)

Η "ασθένεια" ξεκίνησε εξαιτιας ενός Commodore 128 που απέκτησα στο τέλος του Δημοτικού. Το manual της basic ήταν όμορφο και οι προοπτικές ελκυστικές. Και, τσουπ, μετά απο λίγο καιρό, ένας διευθυνσιογράφος! :)

Είναι δημιουργία. Οπως και να το δει κανεις, είναι μια μορφή τέχνης. Για τους άλλους μπορεί να είμαστε κάτι αντίστοιχο του "μάστορα" που θα "σοβατίσει" ή θα "βάλει πλακάκια", όμως αυτοί είναι οι μη γνωρίζοντες. Είμαστε ποιητές, ζωγράφοι, αρχιτέκτονες, γλύπτες, πείτε το όπως θέλετε, αλλά δεν είμαστε "μέσα υλοποίησης προδιαγραφών".

Γιατί προγραμματιζω; Γιατί δεν τα πήγα καλά με τη ζωγραφική, δεν έμαθα ποτέ καλή κιθάρα, και γιατί μου αρέσει να γραφω (κείμενα) Ναι. Μου αρέσει η ικανοποίηση που παίρνω όταν αυτό που έγραψα (το κείμενο εννοώ) είναι ολοκληρωμένο και πλήρες και μπορεί να διαβαστεί. Ετσι και με το software. Οταν κάτι είναι ολοκληρωμένο, πλήρες, περιέχει ενα-δυο ψιλοκαινοτομικά πραγματάκια και κάποιος θα ευχαριστηθεί από τη χρήση του, αισθάνομαι και εγώ πλήρης. Οπως και με το να γράφω για αυτό.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  10-11-2007, 11:39 37183 σε απάντηση της 37151

Because that's the way I like it Stick out tongue
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  11-11-2007, 19:49 37219 σε απάντηση της 37183

Ο προγραμματισμός δεν είναι μόνο δημιουργία. Εϊναι η επίλυση ενός προβλήματος, η μοντελοποιήση μιας κατάστασης, μιας λειτουργίας. Και αυτό το γεγονός απαιτεί σκέψη.

Αν δε προγραμματίζω, σταματάω να σκέφτομαι. Και επειδή δεν θέλω να καταντήσω να πέρνω ναρκωτικά όπως ο Sherlock Holmes όταν δεν είχε μια καλή υπόθεση......

Ηθικό δίδαγμα: Ο προγραμματισμός βοηθάει στον αγώνα της απεξάρτησης από τα ναρκωτικά!!!

Γιώργος Σακαλής
  •  11-11-2007, 21:22 37222 σε απάντηση της 37219

Προσωπικά θεωρώ τον προγραμματισμό craftsmanship - όπως περιγράφει το WikiPedia το craftsmanship/artisan. Πιστεύω ότι η χαρά της δημιουργίας είναι αυτή που κρατάει ένα προγραμματιστή να συνεχίζει τις προσπάθειές του για το καλύτερο αποτέλεσμα. H αγάπη του για αυτό που κάνει ποικίλει, μπορεί να είναι η ελάχιστη δυνατή αλλά και να είναι μεγάλη, τόσο που μερικές φορές να τον μεταμορφώσει σε geek. Big Smile

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  11-11-2007, 22:22 37223 σε απάντηση της 37222

George J. Capnias:

H αγάπη του για αυτό που κάνει ποικίλει, μπορεί να είναι η ελάχιστη δυνατή αλλά και να είναι μεγάλη, τόσο που μερικές φορές να τον μεταμορφώσει σε geek. Big Smile

Αυτό που είπες μου δημιουργεί την εξής ερώτηση. Γιατί αν ένας καλιτέχνης  ή ένας επιστήμονας (εκτός από πληροφορική) κάνει το ίδιο (αγαπάει τόσο αυτό που κάνει ώστε να αφιερώνεται σχεδόν μόνο σε αυτό) θεωρείται από τους τρίτους εκεντρικός και παθιασμένος, αλλά ένας που ασχολείται με την τεχνολογία σε υπερθετικό βαθμό θεωρείται σπασικλάκι?

Γιώργος Σακαλής
  •  12-11-2007, 11:48 37231 σε απάντηση της 37223

... μάλλον θα φταίνε τα γυαλιά και οι τιράντες !!! Big Smile χιχιχιχιχιχιχιχιιιι ...

Angel
    O:]
  •  12-11-2007, 12:15 37233 σε απάντηση της 37151

Η σωστή ερώτηση είναι γιατί προγραμματίζετε στην Ελλάδα ;

Πάνος Αβραμίδης
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems