Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Δυναμικό γέμισμα Menu

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò SnakeEyes. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος bonset στις 03-04-2006, 15:23. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-03-2006, 12:02 11364

Δυναμικό γέμισμα Menu

Γειά σας, θέλω να κάνω το εξής:
    έχω μια βάση δεδομένων σε MS Access και με ένα OleDbDataReader τραβάω τα δεδομένα του πεδίου "KATHGORIA" από τη βάση, πως γίνεται να δημιουργείται ένα menu συμφωνά με αυτά τα δεδομένα και όταν κάνω κλικ πάνω του να εκτελείται ένα ερώτημα στη βάση που θα εμφανίζει όλα τα περιεχόμενα της κατηγορίας που αναγράφεται στο menu? (θα με διευκόλινε το παράδειγμα να είναι σε C#)

"...κάπου μακριά οι άνθρωποι θα νομίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί..."
  •  01-04-2006, 19:23 11452 σε απάντηση της 11364

Απ: Δυναμικό γέμισμα Menu

Ειναι αρκετά σύνθετο το παράδειγμα που ζητάς. Ουσιαστικά έχει δύο κομμάτια:

1. Δυναμική δημιουργία μενού

2. Αυτόματη υποβολή ερωτημάτων στη βάση (και προφανώς γέμισμα κάποιου datagrid).

Το πρώτο είναι ουσιαστικά το πιό "περίεργο" κομμάτι, ζητώ συγνώμη που λόγω έλλειψης χρόνου δεν προχωρώ σε κάποια απάντηση, απλά ξαναφέρνω το θέμα στην επικαιρότητα με την ελπίδα κάποιος συνάδελφος να έχει συναντήσει / υλοποιήσει κάτι παρόμοιο για το (1).

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  01-04-2006, 20:35 11455 σε απάντηση της 11364

Αν θέλεις να το υλοποιήσεις σε ASP.NET 2.0 είναι σχετικά εύκολο. Εκεί υπάρχει το Menu control το οποίο μπορείς να το κάνεις bind πάνω σε ένα SiteMap αρχείο ή σε ένα XML αρχείο. Βασικά αυτά τα δύο data sources υποστηρίζονται out-of-the-box. Το μόνο που μένει πλέον είναι να υλοποιήσεις ένα custom SiteMap provider που να τραβάει τα data από τη βάση. Μια εισαγωγή στο θέμα θα βρεις εδώ: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnaspp/html/ASPNETProvMod_Prt3.asp

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  01-04-2006, 22:34 11461 σε απάντηση της 11455

Για μία σύντομη παρουσίαση σε video του τρόπου χρήσης XML αρχείου τύπου .sitemap σε συνδυασμό με το Menu Control ή το TreeView Control μπορείς να βρείς στο θέμα Master Pages and Site Navigation (είναι προς το τέλος περίπου στο 09.40) της σειράς How do I?

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/10071/ShowPost.aspx

•  01-04-2006, 23:48 11463 σε απάντηση της 11364

Έχω κάνει κάτι παρόμοιο για Windows Forms μόλις βρω λίγο χρόνο θα το ξεθάψω να το ανεβάσω, γιατι τώρα ετοιμάζομαι για έξοδο..
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  02-04-2006, 02:23 11468 σε απάντηση της 11461

Μεταξύ των άλλων που ψάχνω για μένα μες το μαύρο βράδυ... βρήκα και αυτό στο documentation του Visual Web Developer στην MSDΝ:

το οποίο εκτός των άλλων θεμάτων έχει και θεματική υποκατηγορία με τίτλο:

• Displaying Relational Data in the TreeView Control,
      και έχει κώδικα για το πως να κάνεις populate το control δυναμικά διαβάζοντας από σχεσιακή βάση και άλλα...

Ίσως να σε ενδιαφέρει.

Από το language filter που έχει στην κορυφή η σελίδα μπορείς να επιλέξεις την C#.

•  03-04-2006, 12:05 11493 σε απάντηση της 11364

Παιδιά ευχαριστώ πολύ, κάποιες έννοιες βέβαια τις βλέπω πρώτη φορά γιατί τώρα ξεκινάω με ASP. NET.

Κάτι ακόμα τώρα που δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει:

Λίγο μετά από τη δημοσίευση που έστειλα, δοκίμασα και έφτιαξα ένα list box(ελπίζοντας ότι με το κατάλληλο CSS αργότερα θα το κάνω να φαινέται σαν ένα ωραίο μενού) που περίεχει της διάφορες κατηγορίες που έχω στο πεδίο "KATHGORIA" και κάνωντας κλικ πάνω στη καθεμία εμφανιζόνται τα δεδομένα σε ένα datagrid. Επειδή στο list box ήθελα να εμφανίζονται μόνο τα δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ά είδη κατηγοριών(πρόκειται για βάση δεδομένων ηλεκτρον. καταστήματος οπότε όπως είναι φυσικό κάποια προϊόντα ανήκουν στη ίδια κατηγορία) τα επέλεξα με "SELECT DISTINCT" και τα έστειλα στο list box, όποτε φορτώνει λοιπόν οι σελίδα εμφανίζεται η κάθε κατηγορια από μια φορά όπως θέλω όταν όμως κάνω την επιλογή μου και ξαναφορτώνεται η σελίδα το list box γεμίζει με της κατηγορίες σαν να είχα χρησιμοποιησει απλό "SELECT". γιατί το κάνει αυτό? πως μπορώ αφού φορτωθεί την πρώτη φορά η σελίδα και πάρω το list box όπως το θέλω μετά ο κώδικας του να μην ξανατρέχει

bonset πολυ καλά τα video-tutorial,τέτοια παραδείγματα κάποιους σαν εμένα που ξεκινάμε τώρα μας βοηθάνε πάρα πολύ μακάρι να βρούμε κι άλλα. Μια παράτηρηση, βλέπω ότι ο τύπος στα video γράφει σε vb.net, ποια είναι η γνώμη σας μεταξύ c# και vb.net? Εγώ προσπαθώ να μάθω C# γιατι σαν C πιστεύω είναι δυνατότερη αλλά ως αρχάριος δεν έχω την πήρα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

"...κάπου μακριά οι άνθρωποι θα νομίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί..."
  •  03-04-2006, 15:23 11509 σε απάντηση της 11493

Τα how do I videos είναι πολύ καλά... ιδιαίτερα όταν είσαι αρχάριος... αξίζουν και ώρα να αφιερώσεις και το download time.

Επίσης για όσους έχουν bandwidth υπάρχουν πολύ καλά webcasts στο site της Microsoft.

Τέλος υπάρχει ακόμη μία σειρά video εδώ σε vb ή c#:
    Learning Resources Visual Web Developer:
    http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/vwd/learning/default.aspx

τα οποία είναι επίσης καλά (υπήρχαν κάποια Bugs σε λύσεις που πρότεινε ο τύπος... αλλά όταν είσαι εντελώς άσχετος όπως εγώ... απλά τα προσπερνάς και πας παρακάτω και θα βρεις αλλού τη λύση... Εγώ προσωπικά την βρήκα εδώ στο forum...

απλά τα how do I? είναι πιο σύντομα και νομίζω καλύπτουν πολλά features της ASP.NET 2.0.

Δυστυχώς για το πρόβλημά σου δεν έχω κάποια λύση... είμαι και γω εντελώς novice... keep walking...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems