Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

DevDays 2005 - 16 February 2005 (Εντυπώσεις)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 17-02-2005, 21:02. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-02-2005, 19:53 1211

DevDays 2005 - 16 February 2005 (Εντυπώσεις)

Λοιπόν, σήμερα ως γνωστό ήταν η αρχή των DevDays 2005 στην Ελλάδα. Ήταν σχετικά μια μικρή - για τα μεγέθη που μας έχει μάθει η Microsoft Hellas - εκδήλωση, προσανατολισμένη για developers.

Το θέμα της ως γνωστό από νωρίτερα ήταν το ASP.NET. Έγινε μια αρκετά εκτενής παρουσίαση των καινούργιων features του .ΝΕΤ Framework 2.0 που αφορούν το ASP.NET, με πάρα πολλά παραδείγματα, σχεδόν για κάθε feature υπήρχε και ένα παράδειγμα. Το τεχνικό επίπεδο που χρειάζεται ο καθένας για να παρακολουθήσει την παρουσίαση, δεν είναι ανάγκη να είναι υψηλό. Αν και όλα τα παραδείγματα είναι σε C# δεν υπάρχει πρόβλημα και από μη προγραμματιστές C# να τα παρακολουθήσουν. Η οργάνωση ήταν πολύ καλή από την μεριά της Microsoft Hellas, που σήμερα ήταν η δεύτερη εκδήλωση που κάνει στους χώρους του καινούργιου της κτιρίου.

Σίγουρα είναι από τα event που φεύγει κάποιος ευχαριστημένος από αυτά που αποκομίζει. Όσοι είναι τυχεροί και έχουν "κρατήσει" θέση για την επανάληψη του event στις 3 Μαρτίου θα το διαπιστώσουν από πρώτο χέρι. Πάντως να πω ότι από αυτά που ακούστηκαν είναι ότι η πρώτη εκδήλωση γέμισε μέσα σε 24 ώρες από την αποστολή του email της πρόσκλησης.

Από αυτά που μάθαμε, χωρίς να είναι επίσημα 100%, είναι ότι θα γίνουν εκδηλώσεις με θέματα το ADO.NET 2.0, Office Developement και Generics καθώς και παρουσιάσεις των καινούργιων προϊόντων, SQL 2005, Visual Studio 2005. Μετά τις 20 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το MSDN Flash στην ελληνική του έκδοση. Πιθανότητα το PowerPoint και τα παραδείγματα της εκδήλωσης θα γίνουν διαθέσιμα από την σελίδα του MSDN Hellas κάποια στιγμή αργότερα, και αν κατάλαβα καλά και η ίδια η εκδήλωση σε Web Seminar.

Να μην παραλείψουμε ότι μετά το διάλλειμα έγινε μια σύντομη παρουσίαση σε forum χρηστών για developers και το dotnetzone.gr ήταν ένα από αυτά. Smile

Έχω τραβήξει και κάποιες φωτογραφίες από την εκδήλωση - όχι Μάνο δεν πήρα βίντεο - θα τις ανεβάσω αργότερα, να υπάρχουν για ιστορικούς λόγους. Smile

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  17-02-2005, 11:34 1214 σε απάντηση της 1211

Re: DevDays 2005 - 16 February 2005 (Εντυπώσεις)

Έμπλεξα με "τα PROJECTS" και δεν μπόρεσα να πάω Crying. Έκλεισα εκ νέου για 3 Μαρτίου. Θα έρθει κανένας άλλος από το dotnetzone?

Δημήτρης Παλαιοκώστας
  •  17-02-2005, 11:37 1215 σε απάντηση της 1214

3 Μαρτίου θα είμαι και εγώ.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  17-02-2005, 12:02 1217 σε απάντηση της 1211

Πολύ καλή εκδήλωση, σε γρήγορους ρυθμούς. Τα demo ήταν μικρής διαρκείας και έδειχναν τα πραγματικά σημαντικά σημεία, όχι την ικανότητα του παρουσιαστή στο copy-paste Big Smile.

Μόνο που ήθελε ένα διαλειμματάκι ακόμα, γιατί το δεύτερο μέρος έπεσε λίγο βαρύ.

Επίσης, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί η "παγωμάρα" στην καφετέρια πριν την αρχή της εκδήλωσης. Καθόμασταν εκεί γύρω από ένα τραπέζει 15 άτομα, άγνωστοι μεταξύ μας, περιμένοντας μήπως και έρθει κανένας γνωστός!

Προτείνω να τυπώσουμε κονκάρδες ή πουκαμισάκια dotnetzone και να αναλάβουμε ρόλους παγοθραύστη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και μπλουζάκια Linux είναι ευπρόσδεκτα (ίσως και πιο αποτελεσματικά Wink )

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  17-02-2005, 12:22 1218 σε απάντηση της 1214

Κι εγώ θα πάω...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  17-02-2005, 12:47 1219 σε απάντηση της 1218

Για να μην σας λεω οτι θα φοράω ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, στείλτε PM οποιος θέλει να ανταλλάξουμε φωτο να αναγνωριζόμαστε (η εδω μέσα - πως προτιμάτε ; )

Εναλλακτικά, οποιος θέλει ας βάλει το transcript ID 1286922 στην Brainbench να δει την αφεντομουτσουνάρα μου Smile

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  17-02-2005, 15:03 1223 σε απάντηση της 1219

Θα βρώ φώτο και θα στείλω με email. Μην πάμε και ψιθυρίζουμε kelman, cap και dpal ευχόμενοι να ακούσει ο κατάλληλος πρίν αρχίσουν να γελάνε οι άλλοι....

Δημήτρης Παλαιοκώστας
  •  17-02-2005, 17:00 1229 σε απάντηση της 1219

Θα πάω και εγώ στις 3/3.  Θα με αναγνωρίσετε εύκολα από την θηλιά στο λαιμό! Stick out tongue

Patrick
  •  17-02-2005, 20:47 1234 σε απάντηση της 1229

Πολύ θα ήθελα να είμαι στην παρέα της 3/3 αλλά άμα ξαναπάω, μπορεί και να τις αρπάξω... Smile

Ήδη από το πρώτο DevDays κοιτάγανε λοξά αυτόν τον έξω αριστερά που δεν έκλεινε στο στόμα του.

Εχω δημιουργήσει προηγούμενο...Smile

George J.
    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  17-02-2005, 21:02 1235 σε απάντηση της 1234

Και τώρα, ένα μήνυμα επιπέδου, από αυτά που προάγουν την ποιότητα των forums του DNZ...

gcapnias wrote:
    Πολύ θα ήθελα να είμαι στην παρέα της 3/3 αλλά άμα ξαναπάω, μπορεί και να τις αρπάξω... Smile

NIE Music NIENIE Music NIENIE Music NIEEEEEEE
    Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems