Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Maximum HTTP request length & IIS 5.0

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò cap. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Χρήστος Γεωργακόπουλος στις 22-02-2005, 21:41. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-02-2005, 17:21 1277

Maximum HTTP request length & IIS 5.0

Ενα προβληματάκι που έχω και θέλω να βρω δυο πραγματα (αισθάνομαι οτι το IQ μου έχει πέσει κατά 100 μονάδες αλλά τι να κανω που έχω κολλήσει! Smile )

Εχω μια εφαρμογή mix asp3.0 / asp.net σε μηχάνημα win2k server, IIS 5.0. Δημιουργούνται ορισμένα πολύ μεγάλα URLs τα οποία πηγαίνουν αρχικά σε μια asp 3.0 σελίδα η οποία κάνει response.redirect σε μια asp.net σελίδα.

Οταν είναι πολύ μεγάλα, φυσικά παίρνω από την asp 3.0 σελίδα ένα οοοοομορφο 403....

Ηθελα να ξερω δυο πραγματα:
    1. Αλλάζει το max http request length από τη metabase του iis 5.0? (Εχω το metaedit). Ξερω οτι στον 6.0 και στα win2k3 αλλάζει από τη registry, στο 5.0 ομως; (Εσπασα το κεφάλι μου και δεν το βρίσκω....)

2. Αν πουμε οτι το αλλάζουμε, πρέπει να κανω καμμια δουλίτσα και στο machine.config?

Αν μπορεί κάποιος να εκφέρει άποψη θα ήταν πολυτιμη.
    Ευχαριστώ.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  21-02-2005, 22:25 1278 σε απάντηση της 1277

Geeked [8-|] Re: Maximum HTTP request length & IIS 5.0

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αν δεν κάνω λάθος, από το RFC του http πρωτοκόλου αλλά το maximum GET request είναι 1024 bytes! Devil

Μπου το πίστεψες; Big Smile Αν δεν το πίστεψες είναι αλήθεια...

Διάβασε εδώ, UrlScan Security Tool, θα βρεις όλα αυτά που χρειάζεσαι...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  21-02-2005, 22:32 1279 σε απάντηση της 1277

Re: Maximum HTTP request length & IIS 5.0

To RFC μπορεί να λέει αυτά που λέει, αλλά δεν νομίζω οτι το έχουν...ακολουθήσει. Εχω την εντύπωση οτι ο default περιορισμός είναι στα 16Κ. Βεβαια μπορεί να λέω και μεγάλες βλακείες, γι'αυτό μην βαράτε, δεν το δοκίμασα! Smile

Υπάρχει (υποτίθεται) στη metabase ένα property με ονοματάκι MaxRequestEntityAllowed. Ε δεν το βρήκα πουθενά. Βρήκα το ASPMaxRequestEntityAllowed, το οποίο έχει μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμή.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  21-02-2005, 22:38 1280 σε απάντηση της 1277

Διάβασε βρε το αρθρο!! Τύπωσε το!! Δεν θα το αντιγράψω! Είναι όλα μέσα και για IIS 4, 5, 6...

Αντε! RTFM!!! Big Smile (Τι μου θύμισε αυτό!)

George J.
    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    dotNETZone.gr News
  •  21-02-2005, 22:46 1281 σε απάντηση της 1277

Και τώρα που το διάβασες, θα γράψεις φυσικά την απάντηση στις ερωτήσεις σου να τις διαβάσουν όλοι.

Για να ξέρω ότι το διάβασες...

George J.

dotNETZone.gr News
  •  21-02-2005, 22:56 1282 σε απάντηση της 1277

Αργκ! Και Ντουρουντούμης και αγχωτικός! Smile Α ρε Daily Cycle που σου χρειάζεται Smile

Λοιπον. Εχουμε και λεμε.

Το UrlScan μιλάει γενικά για IIS 6.0. Εγώ θέλω 5.0.
    Το UrlScan *περιοριζει* τα πράγματα. Εγώ δεν θέλω να στήσω κανένα UrlScan (δεν θα αρέσει στον πελάτη, πίστεψέ με, αλήθεια σου λέω! Smile αλλα μπορώ να ορμηνέψω έναν από τους ταλαντούχους μας τεχνικούς να ..χακέψουν λιγάκι τον iis για να λύσουν τα προβλήματα. Μεχρι εκεί.

Εχουμε τα properties αυτά που σου ανέφερα σε προηγούμενο μήνυμα καθώς και τα MaxUrl και MaxQueryString. Αυτά δεν ξέρω αν υπάρχουν στη metabase του IIS 5.0 αλλά θα το κοιτάξω αύριο στη δουλειά και θα αποφανθώ. Smile

Και οχι, ΔΕΝ θα αναβαθμιστεί σε 6.0 (σε πρόλαβα!). Ειναι μεγάλος πελάτας, από αυτούς που αναβαθμίζουν σε πολυυυ μεγάλες χρονικές περιόδους (hint hint) Smile

Παντως θα θυμόμουν αν έβρισκα στο metaedit τέτοια keys. Δεν είμαι σίγουρος οτι θα τα βρω. Η συνέχεια στην οθόνη σας αύριο το πρωι Smile

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  21-02-2005, 22:59 1283 σε απάντηση της 1277

Μια και πανε να γίνουν μόδα τα διπλα μηνύματα, να εξηγηθώ στους συναδέλφους για να μην νομίζουν οτι μιλάω κινέζικα σε δεύτερο μήνυμα Smile

Το "ντουρουντούμης" δεν είναι βρισιά. Οσοι έχουν περάσει (ή περνούν ακόμα) από την Acrobase ξέρουν. End of transmission.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  22-02-2005, 03:16 1284 σε απάντηση της 1277

Αχ, άλλα διαβάζει, άλλα καταλαβαίνει! Να πω ότι είναι το τέλος της ημέρας και είναι κουρασμένος;

cap wrote:

Το UrlScan μιλάει γενικά για IIS 6.0. Εγώ θέλω 5.0.

Το UrlScan από ότι είδες και δεν διάβασες, παίζει με IIS 4, IIS 5, IIS 5.1, IIS 6. Όχι μόνο με τον τελευταίο. Νόμιζα από το πίνακα που έχει το άρθρο συμπεραίνεται ότι δεν έχει νόημα να εγκαταστήσεις το UrlScan στον IIS 6 γιατί μπορείς να κάνεις παρόμοιες ρυθμίσεις από την metabase...

cap wrote:

Το UrlScan *περιοριζει* τα πράγματα. Εγώ δεν θέλω να στήσω κανένα UrlScan (δεν θα αρέσει στον πελάτη, πίστεψέ με, αλήθεια σου λέω! Smile αλλα μπορώ να ορμηνέψω έναν από τους ταλαντούχους μας τεχνικούς να ..χακέψουν λιγάκι τον iis για να λύσουν τα προβλήματα. Μεχρι εκεί.

Το UrlScan δεν περιορίζει τα πράγματα, "ελέγχει" τα πράγματα είναι το πιο σωστό. Σου δίνει έλεγχο στον IIS σε θέματα που δεν έχει από μόνος του. Μήπως δεν υπάρχουν αυτά που θες στο IIS 5 metabase και ο μόνος τρόπος να τα ρυθμίσεις είναι μέσω του URLScan; Αυτό μήπως πέρασε από το μυαλό σου;

Κοίτα το 1024 bytes είναι μια πραγματικότητα και δεν φεύγει. Αν και μπορεί να το περάσεις σε intranet "πειράζοντας" τον IIS δεν νομίζω ότι παίζει και στο internet το ίδιο. Δεν θα γέλαγα, αν άκουγα ότι οι CISCO routers κόβουν τα μεγαλύτερα URL, όπως κατά παρόμοιο τρόπο "κόβουν" το την εντολή EHLO από την SMTP κίνηση.

Καλύτερα να σκέφτεσαι τρόπους, είτε να μικρίνεις το URL request σου είτε ψαλιδίζοντας τις παραμέτρους, είτε αλλάζοντας και κάνοντάς το, POST αντί GET.

George J.

dotNETZone.gr News
  •  22-02-2005, 10:52 1285 σε απάντηση της 1277

gcapnias wrote:

Το UrlScan από ότι είδες και δεν διάβασες, παίζει με IIS 4, IIS 5, IIS 5.1, IIS 6. Όχι μόνο με τον τελευταίο. Νόμιζα από το πίνακα που έχει το άρθρο συμπεραίνεται ότι δεν έχει νόημα να εγκαταστήσεις το UrlScan στον IIS 6 γιατί μπορείς να κάνεις παρόμοιες ρυθμίσεις από την metabase...

Χμ, μα γιατί επιμένεις οτι δεν διαβάζω; Smile Οκ, το UrlScan δεν μου κάνει. Period. Δεν γίνεται δεκτό απο πελάτη. Στοπ.

gcapnias wrote:

Το UrlScan δεν περιορίζει τα πράγματα, "ελέγχει" τα πράγματα είναι το πιο σωστό. Σου δίνει έλεγχο στον IIS σε θέματα που δεν έχει από μόνος του. Μήπως δεν υπάρχουν αυτά που θες στο IIS 5 metabase και ο μόνος τρόπος να τα ρυθμίσεις είναι μέσω του URLScan; Αυτό μήπως πέρασε από το μυαλό σου;

Κουλό, αλλά μπορεί και να ισχύει. Τελος παντων, ισχύει το παραπάνω.
    Και τώρα ώρα να πάρω την εκδίκησή μου! Smile

gcapnias wrote:

Κοίτα το 1024 bytes είναι μια πραγματικότητα και δεν φεύγει. Αν και μπορεί να το περάσεις σε intranet "πειράζοντας" τον IIS δεν νομίζω ότι παίζει και στο internet το ίδιο.

Λοιποοοον....δές το q208427 και πες μου αν είναι πραγματικότητα ή δεν είναι. Το προβλημα είναι στον ΙΕ.....

gcapnias wrote:

Καλύτερα να σκέφτεσαι τρόπους, είτε να μικρίνεις το URL request σου είτε ψαλιδίζοντας τις παραμέτρους, είτε αλλάζοντας και κάνοντάς το, POST αντί GET.

Μακάρι να μπορούσα! Το θέμα είναι 1) ειναι intranet, 2) δεν αλλάζει σε POST το συγκεκριμενο, το γιατί ισως το αντιλαμβάνεσαι...είναι behavior της υπάρχουσας εφαρμογής....που δεν εχουμε φτιάξει εμείς...

Τελος παντων, από ο,τι φαίνεται αν και μπορείς από τον IIS να ρυθμίσεις κάποιο property που να ανεβάζει αυτό το όριο, ανάθεμα και αν κατάλαβα ποιό είναι τελικά, μια και κάθε άρθρο λέει τα δικά του, ο ΙΕ (που δεν μπορεί ούτε αυτός να αντικατασταθεί) αποτελεί τον απόλυτο περιορισμό. Οπότε μάλλον θα πρέπει να βάλω κάποιον έλεγχο μεγέθους πριν στείλω το πραγμα απέναντι και θα κλείσει εκεί...

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

DotNetNuke them!
  •  22-02-2005, 15:23 1287 σε απάντηση της 1277

Ευκαιρία να πεις στον πελάτη ότι η εφαρμογή του χρειάζεται αναβάθμιση... :-) Άντε, καλές δουλιές...

Χρήστος Γεωργακόπουλος
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems