Λοιπον! Εχω να πω το εξής: Διαβάζοντας λιγα πράγματα από το βιβλιαράκι το βρήκα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Πραγματεύεται ένα θέμα το οποίο είναι αρκετά προχωρημένο (design patterns) και μάλιστα προχωράει σε βάθος (π.χ. thread-safe Singletons) κρατώντας όμως τις εξηγήσεις τόσο απλές που πιστεύεις οτι είναι βιβλίο για παιδιά Δημοτικού!
Γνωστός μου, μη σχετικός με την πληροφορική (γιατρός), μου ζήτησε να του το δανείσω για να κρατήσει σημειώσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το υλικό τους προκειμένου να χρησιμοποιήσει στοιχεία στις δικές του παρουσιάσεις.
Ενα καταπληκτικό στοιχείο το οποίο μου έκανε εντύπωση είναι οι ερωτοαπαντήσεις μετά την επεξήγηση κάθε ενότητας, οι οποίες φαίνεται οτι έχουν δουλευτεί πολύ. Πραγματικά, διαβάζοντας διάφορα πράγματα για design patterns μου έρχονταν πάντα στο μυαλό κάποιες ερωτήσεις οι οποίες όμως δεν έβρισκαν απάντηση ούτε από τα συγγράμματα ούτε καν από ανθρώπους σχετικούς με το "άθλημα". Οι τύποι όμως φαίνεται οτι έχουν "εντοπίσει" τις απορίες που μπορεί κάποιος αναγνώστης να έχει και τις απαντούν μια μια.
Καταπληκτικό σημείο: Η Java-enabled σερβιτόρα που χρησιμοποιούν σε αρκετά παραδείγματα παραγγελιοληψίας ενός εστιατορίου (Objectville λεγεται, αν θυμάμαι καλά) για να δείξουν τη χρήση των design patterns.
Σωτήρης Φιλιππίδης
DotSee Web Services