Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Χρήσιμο ανάγνωσμα για Design Patterns

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Panagiotis Kontopoulos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος cap στις 17-08-2005, 11:40. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-05-2005, 14:15 1867

Χρήσιμο ανάγνωσμα για Design Patterns

Ακόμη ένα βιβλίο που βρήκα πραγματικά χρήσιμο.

Head First Design Patterns

Μόλις το πρωτοπιάσεις στα χέρια σου λες ότι δεν είναι δυνατό ένα βιβλίο με αυτή την εμφάνιση να ασχολείται με ένα τέτοιο θέμα. Και όμως. Είναι βασισμένο σε κάποιες καινούργιες αρχές εκμάθησης και συνδυάζει με απίστευτο τρόπο σκίτσα, φωτογραφίες, περιέργες γραμματοσειρές και σχέδια για να μιλήσει για πολύ τεχνικά θέματα. Το ξεκινάς και δε μπορείς να σταματήσεις.

Από το οπισθόφυλλο :
    "I feel like a thousand pounds of books have just been lifted off of my head"

Στην ίδια σειρά - εν αναμονή ελπίζω και κάποιων τίτλων σχετικών με Microsoft τεχνολογίες - υπάρχουν τα Head First Java, Head First EJB, Head First Servlets.

Περισσότερα στο
    http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/0596007124/qid=1115377878/sr=8-1/ref=sr_8_xs_ap_i1_xgl/026-5151774-3759637
    αν και υπήρχε και στον Παπασωτηρίου.

•  27-07-2005, 16:30 3848 σε απάντηση της 1867

Απ:Χρήσιμο ανάγνωσμα για Design Patterns

Επανέρχομαι σε αυτό το θέμα γιατί μόλις το αγόρασα. Θα σας πω εντυπωσεις μετά τις διακοπές. Από μια γρήγορη ματιά που του έριξα πάντως, φαίνεται εντυπωσιακό και διασκεδαστικο και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τον αγαπημένο μου τρόπο εκπαίδευσης: Παρομοιώσεις. (Ο adapter είναι σαν τη πρίζα του τοίχου κλπ).

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  17-08-2005, 11:40 4333 σε απάντηση της 3848

Απ:Χρήσιμο ανάγνωσμα για Design Patterns

Λοιπον! Εχω να πω το εξής: Διαβάζοντας λιγα πράγματα από το βιβλιαράκι το βρήκα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. Πραγματεύεται ένα θέμα το οποίο είναι αρκετά προχωρημένο (design patterns) και μάλιστα προχωράει σε βάθος (π.χ. thread-safe Singletons) κρατώντας όμως τις εξηγήσεις τόσο απλές που πιστεύεις οτι είναι βιβλίο για παιδιά Δημοτικού!

Γνωστός μου, μη σχετικός με την πληροφορική (γιατρός), μου ζήτησε να του το δανείσω για να κρατήσει σημειώσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν το υλικό τους προκειμένου να χρησιμοποιήσει στοιχεία στις δικές του παρουσιάσεις.

Ενα καταπληκτικό στοιχείο το οποίο μου έκανε εντύπωση είναι οι ερωτοαπαντήσεις μετά την επεξήγηση κάθε ενότητας, οι οποίες φαίνεται οτι έχουν δουλευτεί πολύ. Πραγματικά, διαβάζοντας διάφορα πράγματα για design patterns μου έρχονταν πάντα στο μυαλό κάποιες ερωτήσεις οι οποίες όμως δεν έβρισκαν απάντηση ούτε από τα συγγράμματα ούτε καν από ανθρώπους σχετικούς με το "άθλημα". Οι τύποι όμως φαίνεται οτι έχουν "εντοπίσει" τις απορίες που μπορεί κάποιος αναγνώστης να έχει και τις απαντούν μια μια.

Καταπληκτικό σημείο: Η Java-enabled σερβιτόρα που χρησιμοποιούν σε αρκετά παραδείγματα παραγγελιοληψίας ενός εστιατορίου (Objectville λεγεται, αν θυμάμαι καλά) για να δείξουν τη χρήση των design patterns.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems