Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Γειά σας,...

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Pak. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thrylos στις 29-11-2006, 13:53. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  29-11-2006, 11:01 21370

Γειά σας,...

Γειά σας και απο μένα,

Εδώ και λίγες μέρες έχετε ένα νέο μέλος στη παρέα σας! Πήρα κ γώ την απόφαση να ακολουθήσω τον δικό σας δρόμο! Το αν έπραξα σωστά θα κάνω την αυτοκριτική μ σε καμιά 30αριά χρονάκια! Που λέτε τελειόφοιτος κ γώ πληροφορικής(Τον φεβρουάριο το πτυχίο με το καλό...), και μετά από ατέρμονες παλλινδομήσεις(developer-δικτυα, certification-master microsoft-java κτλ), το αποφάσισα... Θα γίνω microsoft certified developer και οτι μέλει γενέσθαι. Μεγάλη επένδυση, σε χρόνο και χρήμα αλλά μ φαίνειται και πιο σωστη σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Πήρα την απόφαση μ ώς εξής. Μετά απο μιά σύvτομη απογοτευτική επαγγελμάτική εμπειρία( του στύλ δεν πειράζει που δεν ξέρεις θα στα μάθω όλα εγώ και θα γίνεις γκουρού και θα και θά...και στο τέλος να καταληγω στο interface testing και την τηλεφωνική υποστήριξη, μέχρι και το πρέπει να ξέρεις .Net C# Asp.Net web services SOAP XML XSLT CSS και νά εχεις να επιδείξεις και ανάλογη εργασία για να σε πάρω ως Junior Developer)  κατάλαβα ότι με τη λογική του λίγο απ όλα στη σχολή (λιγο java λιγο asp λιγο linux λίγο php, λιγο... λιγο...) δεν εβλεπα φώς στην ακρη του τούνελ, άρα έπρεπε να κάνω κάτι παραπάνω. Έχοντας στην διάθεση μ κάποιο κονδύλι που θα μπορούσα να διαθέσω γιά κάτι περισσότερο αποφάσισα να εκμεταλλευτώ καποιες προσφορές και να πάρω τα MCSD και MCDBA από το να ακολουθήσω προς το παρόν μεταπτυχιακές σπουδές. Και αυτό με την εξής λογική. Για μεταπτυχιακό θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον σεμπτέμβρη με άγνωστο το τι θα κάνω μέχρι τότε (helpdesk σε κάποια ΤριαΚιλάΚώδικα Α.Ε)  να ρισκάρω να μην με πάρουν (βλέπε γενικο, συστατικές, βυσμα κτλ) και να πάρω γνώσεις αμφιβόλου αξίας(Εξελιγμενες τεχνικές κρυπτογραφίας, προηγμένη τεχνητή νοημοσήνη κτλ). Αρα ο άλλος δρόμος μου φάνηκε πιό ορθολογικός για τώρα και το μεταπτυχιακό για πιο μετά. Ελπίζω να έκανα σωστά. Σηκώνω λοιπόν την παντιέρα μου ψηλά και ρίχνομαι στον αγώνα. Μου έυχομαι καλή τύχη!!

Γειά σας σύντροφοι!!!

Οποιαδήποτε σχόλια και κριτική δεκτά!!!

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  29-11-2006, 11:14 21371 σε απάντηση της 21370

Απ: Γειά σας,...

Παναγιώτη καλοσόρισες στο dnz αλλά και στην σκληρή πραγματικότητα.

Πριν κάνεις ο,τιδήποτε άλλο  ξεκαθάρισε με το στρατό. Θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα το βρίσκεις μπροστά σου αφού όλα θα είναι προσωρινά. Ακόμα και τις πιστοποιήσεις άστες για μετά. Και νέα πράγματα θα βγουν μέχρι να τελειώσεις και ημ/νια λήξης έχουν. Γιατί λοιπόν να χάσεις ένα χρόνο?

Κατά τα άλλα είναι μια λογική επιλογή και εσύ έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Το βασικό είναι να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις (υποθέτω ότι ήδη το αποφάσισες οπότε προχώρα)

Μάριος

•  29-11-2006, 11:16 21372 σε απάντηση της 21370

Καλώς ήλθες φίλε μας και σου ευχόμαστε να βρείς εδώ μια μεγάλη οικογένεια που θα σε βοηθήσει και θα σου δώσει τις κατευθύνσεις που αναζητάς!

Η αρχή είναι πάντα δύσκολη και επίπονη. Αποψή μου (υποκειμενική πάντοτε) είναι οτι ΔΕΝ υπάρχει σωστός και λάθος δρόμος. Υπάρχει ο δρομος που επιλέγεις. Υπάρχουν (και εδώ μέσα) απίστευτοι επαγγελματίες με φοβερές γνώσεις οι οποίοι δεν πέρασαν από τα επίσημα μονοπάτια της εκπαίδευσης (και άλλοι που πέρασαν, φυσικά). Το έχουμε συζητήσει και παλιότερα εκτενώς το θέμα, και καταλήξαμε οτι εκπαίδευση και γνώσεις και επαγγελματική εξέλιξη δεν συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, αν και φυσικά βοηθούν το ένα το άλλο.

Σου εύχομαι καλή τύχη και καλή αρχή στο δρόμο σου και στην κοινότητά μας!

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  29-11-2006, 13:28 21383 σε απάντηση της 21370

Ευτυχώς φίλε Μάριε έχω ξεμπερδέψει με το στρατό! Άρα μπροστά μου έχω δουλειά δουλειά δουλειά... Οπόταν θεωρώ ότι μάλλον χάσιμο χρόνου είναι να κάνω κάτι που δέν μου αρέσει και να παίρνω 700 € (γιατί χωρίς πτυχίο δέν δίνουν περισσότερα). Όπως και νά χει έχω αποφασίσει... Το μελλον θα δείξει

Σας ευχαριστώ πολύ!

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  29-11-2006, 13:53 21386 σε απάντηση της 21372

Φίλε Pak καλώς ήρθες.

Επειδή το έχω ψάξει το θέμα με τις πιστοποιήσεις, δε μετρούν τόσο πολύ για "developers" όσο για administrators. Είναι όμως κάτι που θα σε βοηθήσει στο να μάθεις μια πλατφόρμα.

Θα σου πρότεινα πριν μπεις στο λούκι να κάνεις κάτι πιο απλό και σημαντικό.

Πάρε ένα φορητό και φτιάξε 2 εφαρμογές.

Η μια να είναι μια desktop εφαρμογή για ένα video club και η δεύτερη να είναι μια 3-tier εφαρμογή με web interface.

Επίσης κάτι που μετρά στο σύγχρονο development είναι το πώς τα πας με βαρετές δουλείες. ΠΧ μπορείς να κάτσεις και να γράψεις ένα εγχειρίδιο χρήστη 100-200 σελίδων;

Όταν τα κάνεις αυτά μπορείς να πάρεις το φορητό μαζί σου σε συνεντεύξεις για να εντυπωσιάσεις.

Τα σεμινάρια και τισ πιστοποιήσεις στο development καλύτερα θα ήταν να τα κάνεις αφού κάνεις τα παραπάνω.