Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ελληνικά σε Command Prompt for Win2000

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò infoCENTER. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 02-03-2007, 16:08. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-03-2007, 13:03 25707

Ελληνικά σε Command Prompt for Win2000

Παιδιά συγνώμη για αυτό το post αλλά δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό αυτήν την στιγμή. Θυμάμαι παλιά ότι είχα βρει ένα προγραμματάκι με το οποίο μπορούσα να γράφω ελληνικά σε DOS εφαρμογές μέσα από το command prompt των Windows 2000. Δυστυχώς έχω ξεχάσει ποιο είναι αυτό. Μήπως εσείς έχετε κάποιο υπ' όψιν;

Ευχαριστώ...

•  01-03-2007, 14:33 25710 σε απάντηση της 25707

Απ: Ελληνικά σε Command Prompt for Win2000

Κανονικά με το Alt+Shift αλλάζει η γλώσσα και στο command prompt. Χρειάζεται κάτι διαφορετικό?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  01-03-2007, 15:08 25712 σε απάντηση της 25707

infoCENTER:
    Παιδιά συγνώμη για αυτό το post αλλά δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό αυτήν την στιγμή. Θυμάμαι παλιά ότι είχα βρει ένα προγραμματάκι με το οποίο μπορούσα να γράφω ελληνικά σε DOS εφαρμογές μέσα από το command prompt των Windows 2000. Δυστυχώς έχω ξεχάσει ποιο είναι αυτό. Μήπως εσείς έχετε κάποιο υπ' όψιν;

Μήπως έχεις μια εφαρμογή clipper που δεν αλλάζει το πληκτρολόγιο από αγγλικά σε ελληνικά στο command prompt;

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  01-03-2007, 15:28 25717 σε απάντηση της 25712

Δεν κατάλαβα τι εννοείς, εννοείς πως όταν τρέχεις την εφαρμογή όλο το command promt σου βγαίνει ελληνικά δηλαδή όλα είναι μεταφρασμένα η ότι γραφεις ελληνικά αντί για αγγλικά στην εντολή? Αν είναι το δεύτερο τότε όπως είπε και ο παναγιώτης το ALT + SHIFT σου κάνει φίνα αν εννοείς το δεύτερο δεν έχω υπόψιν μου καμια εφαρμογή που να το κάνει αυτό.

p.s. θα πρέπει να έχεις βάλει ως δεύτερη γλώσσα στο keyboard τα ελληνικά για να κανεις ALT + SHIFT και να γράψεις με αυτά, well θα που πεις δεδομένο είναι αλλα ποτε δεν ξέρεις ;)

Living within numbers...
  •  02-03-2007, 12:52 25759 σε απάντηση της 25707

Αν είμαι σε Command Prompt ναι όντως αλλάζουν τα γράμματα, αλλά όταν μπαίνω σε κάποια εφαρμογή που έχει γραφτεί για DOS, βλέπε παλιές εμπορικές εφαρμογές, τότε μέσα στην εφαρμογή δεν αλλάζουν τα γράμματα. Κάποια στιγμή κάποιοι έβγαλαν κάποια προγραμματάκια για να λύσουν αυτό το πρόβλημα όπου με Alt+1 & Alt+2 άλλαζες την γραμματοσειρά. Τότε που βγήκαν τα 2000 αυτό το πρόβλημα ήτανε πολύ συνηθισμένο και οι περισσότεροι πέσανε πάνω σε αυτό. Όπως και να έχει ευχαριστώ για το ενδιαφέρων.

•  02-03-2007, 16:04 25771 σε απάντηση της 25707

Συνημμένα: ABCGRL.txt

Καλησπέρα Το πρόβλημα λύνεται με κατι παλιά προγραμματάκια.

Σου στέλνω 1 μόνο που θα του αλλάξεις κάτάληξη σε .com

Η αλλαγή γίνεται ακριβώς όπως είπες Alt+1 κ.λ.π.

Τι μου θύμισες τώρα...

Manos
  •  02-03-2007, 16:08 25772 σε απάντηση της 25771

manosB:

Καλησπέρα Το πρόβλημα λύνεται με κατι παλιά προγραμματάκια.

Σου στέλνω 1 μόνο που θα του αλλάξεις κάτάληξη σε .com

Η αλλαγή γίνεται ακριβώς όπως είπες Alt+1 κ.λ.π.

Τι μου θύμισες τώρα...

κάνεις δεξί κλικ στο link save target as και μετα rename

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems