Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερωτήσεις και απαντήσεις στο dotnetzone

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Pak. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 24-04-2007, 17:44. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-04-2007, 13:38 30857

    Ερωτήσεις και απαντήσεις στο dotnetzone

    Επειδη τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει μια έντονη προσπάθεια από τους moderators να εξηγήσουν πώς καποιος πρέπει να ρωτάει κάτι, τις πλείστες φορές προσωπικά στον καθένα αναλώνοντας έτσι τον πολύτιμο χρόνο τους, ανοίγω αυτό το θεμα για να συζητηθεί από όλους. Πρώτα θα θέσω την προσωπική μου άποψη. Πέρα από τα τυπικά (greeklish, εμφάνιση κτλ) υπάρχει και το ζήτημα πότε ρωτούμε κάτι και πώς. Η ερώτησή σε ένα forum πρέπει να είναι πάντοτε η τελευταία λύση για κάποιον. Και αυτό πρέπει να γίνεται αφότου έχει αποφασίσει τι θα κάνει, έχει ψάξει στα ανάλογα μέρη (documentation, internet κτλ) και είτε δεν έχει βρεί κάτι είτε βρήκε κάτι που δεν το καταλάβε. Οι ερωτήσεις του τύπου "βαριέμαι να ψάξω, άσε θα ρωτήσω και θα μου πούν", αντιλαμβάνεστε ότι επιβαρύνουν τους συνάδελφους, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ψάχνουν στην θέση αυτού που έχει ρωτήσει. Γιατί όπως είναι ευνόητο οσους τίτλους, πτυχία, πιστοποιήσεις και νάχει ο άλλος, δεν είναι ξερόλας και το σημαντικότερο, δεν τα θυμάται όλα απέξω, άρα θα ψάξει. Επίσης, οι ερωτήσεις πρέπει να είναι ακριβείς. Δηλαδή, τί ακριβώς δεν κατάλαβε η πού ακριβώς. Ερωτήσεις τύπου "Τι είναι object" η "Θέλω να φτίαξω μιά εφαρμογή που κάνει αυτό και αυτο ή μπορεί και το άλλο αλλά δεν ξέρω και το σκέφτομαι, τί να κάνω;", απαιτούν την διαδικασία να κάνει κάποιος δυο τρείς ερωτήσεις "ψυχανάλυσης"ή να κάτσει να αναπτύξει ολοκληρο θεωρητικό κεφάλαιο σε ένα post μέχρι να δώσει απάντηση. Καταλαμβαίνετε ότι αυτό δεν είναι και τόσο ελκυστικό. Τέλος, θεωρώ ότι οι συνάδελφοι είναι εδώ για να βοηθήσουν αλλά όχι για να κάνουν την δουλειά των υπόλοιπων. Αναμένω τις απόψεις των υπόλοιπων...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  24-04-2007, 13:45 30860 σε απάντηση της 30857

    Απ: Ερωτήσεις και απαντήσεις στο dotnetzone

    Γεια στο στόμα σου παλικάρι μου!

    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  24-04-2007, 14:55 30865 σε απάντηση της 30860

    Απ: Ερωτήσεις και απαντήσεις στο dotnetzone

    /bow
    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  24-04-2007, 15:32 30868 σε απάντηση της 30865

    Re: Απ: Ερωτήσεις και απαντήσεις στο dotnetzone

    respect



    -------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

    Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

    http://beastie06.wordpress.com
  •  24-04-2007, 16:54 30873 σε απάντηση της 30857

    Απ: Ερωτήσεις και απαντήσεις στο dotnetzone

    Και bow και respect και ότι θέλετε ... Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς με αυτά που είναι η θεωρία όλων των forum. Να συμπληρώσω και το πιο βασικό που είναι "πριν ανοίξεις topic ψάξε μήπως έχει ανοιχτεί παρόμοιο".

    Ωραιααα. Επειδή είμαι και αλλού μέλος όπως κι εσείς φαντάζομαι, πόσες φορές έχετε δει να εφαρμόζονται αυτά στην πράξη και να έχετε ένα "καθαρό" forum?
    Ποιος θα βγάλει το ψαχτόμετρο Stick out tongue να δει αν έψαξε αρκετά ο άλλος πριν ανοίξει topic? Οι mods λογικά. Είναι δυστυχώς μέσα στη συντήρηση ενός forum. Κι αυτό ανοίγει συζητήσεις επι συζητήσεων.
    Η μόνη λύση για μένα είναι να επιβάλεται η κρίση των mod ("δημοκρατία" εδώ δε χωράει) και να καθαρίζονται τα topic που δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που εκείνοι ορίζουν. Στο κάτω κάτω τον χρόνο τους προσφέρουν και είναι πολύτιμος. Κατά τα λοιπά μόνο συστάσεις στα μέλη για σύνεση...

    Εις τον στρατό Καραμάνο δεν γίνονται διακρίσεις! Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις!
  •  24-04-2007, 17:44 30876 σε απάντηση της 30873

    Απ: Ερωτήσεις και απαντήσεις στο dotnetzone

    Δεν με πειράζει και τόσο να υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που επαναλαμβάνονται. Δεν πρόκειται να "φωνάξω" ποτέ σε κανέναν για ερώτηση που έχει μπει ξανά στο παρελθόν. Μου είναι πιο εύκολο να δώσω ένα ref στην προηγούμενη και να συμπληρώσω (μιας και σπάνια δύο ερωτήσεις είναι *ακριβώς* ίδιες). Από την άλλη, αν μια ερώτηση φτάσει να γίνεται πολύ συχνά, τότε την καρφιτσώνουμε να τελειώνει η υπόθεση.

    Θυμάμαι, είχαμε πολύ χαρά την πρώτη φορά που είπαμε "αυτό το έχουμε ξαναπεί, δες εδώ". Ήταν σημάδι ότι μεγαλώσαμε και πλέον υπήρχαν θεματικές ενότητες με πέραν της μίας σελίδας από τίτλους δημοσιεύσεων Smile

    Αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι να δείξει αυτός που κάνει την ερώτηση στοιχειώδεις "τρόπους". Να προσέξει αυτά που γράφει για να διευκολύνει τους υπόλοιπους που θα ασχοληθούν να του απαντήσουν.

    Η αλήθεια είναι (και το θεωρώ πολύ σπουδαίο) ότι η ποιότητα των δημοσιεύσεων είναι πολύ άνω του μέσου όρου (ή τυχαίνει τα υπόλοιπα forums που μπαίνω να είναι...).  Γι αυτό και προσπαθούμε να την κρατήσουμε ψηλά.


    Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems