Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος sakalis στις 08-05-2007, 12:57. Υπάρχουν 18 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-04-2007, 00:30 31012

    Star [*] Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Η Microsoft Hellas σας προσκαλεί στην ημερίδα για Business Intelligence που θα γίνει στις 4 Μαϊου 2007, στα γραφεία της Microsoft Ελλάς, για να παρακολουθήσετε τις ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν Business Intelligence Components, SSIS Component Services και SharePoint 2007 Reporting.

    Η ημερίδα αυτή, τεχνικού περιεχομένου, θα παραδοθεί απο τον Mark Gribler ο οποίος ειδικεύεται σε SQL Server και Oracle Data (Architect).

    Μάθετε πώς μπορείτε να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε αποτελεσματικά λύσεις που αφορούν Business Intelligence.

     

    Agenda: Business Intelligence

    09:00 - 09:30

    Registrations

    09:30 - 10:15

    Business Intelligence Components

    10:15 - 11:15

    SSIS Component Services

    11:15 - 11:30

    Coffee Break

    11:30 - 12:30

    SharePoint 2007 Reporting

    12:30 - 13:30

    Data Mining

    13:30 - 14:15

    Lunch Break

    14:15 - 15:00

    Metadata

    15:00 - 16:00

    Q&A

    Δώρο ενα Kingston USB 2G για όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση

    * Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα Αγγλικά.

    Περιεχόμενα:

    Microsoft BI is delivered through three layers or workloads: data warehousing, reporting and analysis, and performance management.

    These are designed to provide a consolidated, comprehensive data source and tools to help improve decision making.

    BI is targeted in helping decision makers at all levels throughout your organization have confidence that their decisions support the company's goals and initiatives.

    This one day training seminar will take you through our product offering, step-by-step and assist you in understanding how corporate data can be made to work for you, quickly, easily and economically.

    The course will be delivered by Mark Gribler - who is an expert SQL Server and Oracle Data Architect. He is also an expert SQL server, Sybase and Oracle DBA with 10 years experience.

    Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν, οι θέσεις όμως είναι περιορισμένες.

    • Αν είστε πελάτης εγγραφείτε ηλεκτρονικά εδώ.
    • Αν είστε συνεργάτης/MCT εγγραφείτε ηλεκτρονικά εδώ


    Για πληροφορίες επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 801 500 3000 (επιλογή 23) με αστική χρέωση ή στο 211 1206 500 αν καλείτε από κινητό.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  04-05-2007, 19:08 31436 σε απάντηση της 31012

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Πριν μερικές ώρες που επέστρεψα από αυτήν την παρουσίαση. Είχα τέσσερις ώρες cool-down period για να είμαι αντικειμενικός σε αυτά που θα γράψω.

     

    Θεωρώ ότι είναι η πιο αποτυχημένη παρουσίαση που έχω παρακολουθήσει ποτέ.

     

    Έχω παρακολουθήσει πολλές (Microsoft Hellas και μη) παρουσιάσεις. Επίσης, έχω συμμετάσχει κι εγώ ως εισηγητής σε παρουσιάσεις και ξέρω πως είναι και η άλλη πλευρά όπου βλέπεις όλους εκείνους και προσπαθείς να τους μεταφέρεις τεχνογνωσία, εμπειρία, όραμα, ενθουσιασμό, whatever, οπότε μπορώ να πω ότι δεν είμαι έξω από τον χορό. Επιπρόσθετα, ως trainer μπορώ να πω ότι έχω την ικανότητα να αντιλαμβάνομαι πως εκλαμβάνει το κοινό αυτά που του μεταφέρεις. Αν τα καταλαβαίνει, αν έχεις την προσοχή του, αν κοινό και  εισηγητής είναι «συντονισμένοι».

     

    Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που έφυγα πριν τελειώσει η παρουσίαση, πράγμα που κάνω σπάνια, τουλάχιστον από σεβασμό προς αυτούς που έχουν αφιερώσει χρόνο και κόπο για να προετοιμαστούν και να μας δείξουν δύο πράγματα. Θεωρώ ότι έχει μεγάλη αξία μια παρουσίαση και δεν τελειώνει στο lunch-break. Σήμερα όμως μετά το lunch break έφυγα ύστερα από 30 λεπτά παρουσίασης, κύρια λόγω του εισηγητή.

     

    Αρχικά ξεκινήσαμε όπως έλεγε το πρόγραμμα, Business Intelligence Components. Κάποια στιγμή έχασα την μπάλα… Πότε τελείωσε το topic, πότε περάσαμε σε άλλο, πότε πηδήξαμε slides (ενώ ο εισηγητής μουρμούριζε ότι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο καθώς τα προσπερνούσε) δεν το κατάλαβα. Κάποια στιγμή αλλάξαμε slide deck και περάσαμε σε μια δική του παρουσίαση που έμοιαζε λες και είχε βγει από το PowerPoint 97. Τέσσερα χρώματα και πολύυυυ κείμενο. Κάθε φορά που έδειχνε νέο slide, έφευγε από το podium, πήγαινε στην αριστερά μεριά του projected image και διάβαζε(!) το (πολύ) κείμενο του slide, ενίοτε γυρνώντας μας την πλάτη! Κατόπιν, έλεγε και δύο λόγια παραπάνω και …”next slide”. Επίσης, demos δεν είδαμε με την προοπτική ότι θα τα δούμε όλα μαζί μετά το lunch-break. Επιπρόσθετα, μετά βίας μπορούσα να κρατήσω την προσοχή μου καθώς ο τρόπος ομιλίας του ήταν τόσο επίπεδος και μονότονος.

     

    Μετά το lunch-break, επί 15-20 λεπτά τον παρακολουθούσαμε να προσπαθεί κάτι να κάνει στο Business Intelligence Development Studio. Να ψάχνει φακέλους, να ανοιγοκλείνει folders και projects, να ψάχνει τα menus. Τελικά μας δήλωσε ότι έχει χάσει το project που είχε για να μας παρουσιάσει και ότι θα ξεκινούσε ένα νέο. Ενώ κάποιος από το κοινό τον βοήθησε και κατάφερε να κάνει pin το παράθυρο στο Studio που ήταν auto-hide και δεν έβρισκε. Έβγαλε λοιπόν τις σημειώσεις του για να κάνει από την αρχή το demo. Αυτό δεν είναι κακό. Πολλές φορές όταν παρουσιάζουμε, χρησιμοποιούμε σημειώσεις. Συνήθως όμως υπό μορφή flash-cards. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο εισηγητής διάβαζε κυριολεκτικά το step-by-step guide και έκανε κατόπιν αυτό που έλεγε το κείμενο. Λες και το έκανε πρώτη φορά, με πολύ αργό ρυθμό. Δεν γνωρίζω τι έγινε στη συνέχεια, έφυγα καθώς πραγματικά δεν μπορούσα να παρακολουθώ αυτό το θέαμα. Ήδη είχαν αρχίσει να φεύγουν αρκετοί και φαντάζομαι ότι από την πλευρά του ήταν σχετικά αποκαρδιωτικό να βλέπει με την άκρη του ματιού του να φεύγουν οι ακροατές. Πάντως, αν έμεινε κάποιος μέχρι τέλος, ας μας πει τι έγινε.

     

    Μπορεί όντως ο Mark Gribler να είναι super database architect. Να ξέρει SQL Server, Oracle και SyBase. Ωστόσο ως προς το συγκεκριμένο θέμα μου δημιουργήθηκε μια ισχυρή εντύπωση ότι ήταν τελείως απροετοίμαστος και ότι οι γνώσεις του είναι κυρίως θεωρητικές και όχι πρακτικές πάνω στα συγκεκριμένα εργαλεία της Microsoft.

     

    Ως προς το περιεχόμενο των όσων είδαμε και ακούσαμε, πάλι εντόπισα προβλήματα. Γι αυτόν που δεν ήξερε για το τι είναι BI, πιστεύω η παρουσίαση δεν προσέφερε τίποτα παραπάνω από σύγχυση. Τι είναι κύβος, τι είναι fact table, τι είναι dimension table, τι είναι ETL. Όλα θεωρήθηκαν γνωστά. Γι αυτόν που είχε μια ιδέα από BI, πάλι δεν προσέφερε κάτι ιδιαίτερο. Προσωπικά, περίμενα ιδιαίτερα τα θέματα SharePoint 2007 Reporting και το Metadata. Αυτό που εισέπραξα ήταν αρκετή high-level θεωρία και αν δεν ήταν η σφήνα παρουσίαση για τον επερχόμενο Office PerformancePoint Server 2007, θα μπορούσα να πω με άνεση ότι έχασα τη μέρα μου.

     

    Ως προς το διοργανωτικό κομμάτι, πιστεύω ότι ήταν μεγάλο λάθος που διαφημίστηκε ότι θα δοθεί ένα USB Flash Disk 2G. Όταν ξεκίνησε η παρουσίαση η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, με κόσμο να έρχεται συνεχώς μέχρι ακόμα και τις 10.30, δημιουργώντας αναστάτωση με την αντίστοιχη «εισαγωγή» καρεκλών. Μετά το lunch-break, έχω την εντύπωση ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη κατά τα 2/3.

     

    Βέβαια, μπορεί και να κάνω λάθος. Μπορεί όντως να υπάρχει τρομερά μεγάλο ενδιαφέρον για το BI και ο κόσμος να μην ήρθε για το Flash Disk. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο απογοητευτικό το γεγονός ότι έφυγαν. Είναι πολύ κρίμα, ειδικά για το BI που είναι ένα θέμα που «πονάει» (λίγοι το ξέρουν, λίγοι το χρησιμοποιούν και ας το αγοράζουν τσάμπα μαζί με τον SQL Server). Μπορεί και να είμαι αρκετά αυστηρός, ωστόσο όταν έχεις δει τον Patrick να παρουσιάζει, τότε ανεβάζεις τον πήχη των προσδοκιών. Εξάλλου οι ενδιαφερόμενοι θα πάρουν feedback και μέσα από τα αξιολογητήρια.

     

    Όπως και να έχει, ελπίζω να συνεχιστεί η προβολή του BI στο μέλλον και με άλλες παρουσιάσεις και την επόμενη φορά να έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε κάποιον καλύτερο παρουσιαστή, χωρίς όλους αυτούς που έρχονται στα events για το φαΐ και τα δωράκια.

     

     


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  04-05-2007, 19:55 31440 σε απάντηση της 31436

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Δεν ήρθα στην παρουσίαση, και μέχρι να δω τη δημοσίευση του Kelman, θεωρούσα ότι έχασα! Αναρωτιέμαι όμως, μήπως ο Gribler αναγκάστηκε να κάνει ένα θέμα που δεν τον ενδιέφερε? Στο Launch του SQL 2005 ο ομιλητής ήταν ειδικός σε XML, αλλά ήταν υποχρεωμένος να κάνει μία γενική παρουσίαση για όλα τα χαρακτηριστικά του SQL Server. Ο άνθρωπος έκανε αγγαρία, δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που ήξερε. Αντίθετα στην Teched είχε κάνει πολύ καλές παρουσιάσεις στον τομέα του.

    Μήπως κι εδώ έγινε κάτι αντίστοιχο?


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2007, 21:21 31448 σε απάντηση της 31440

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Παναγιώτης Καναβός:
    Στο Launch του SQL 2005 ο ομιλητής ήταν ειδικός σε XML, αλλά ήταν υποχρεωμένος να κάνει μία γενική παρουσίαση για όλα τα χαρακτηριστικά του SQL Server. Ο άνθρωπος έκανε αγγαρία, δεν μπορούσε να προσφέρει αυτά που ήξερε. Αντίθετα στην Teched είχε κάνει πολύ καλές παρουσιάσεις στον τομέα του.

    Μήπως κι εδώ έγινε κάτι αντίστοιχο?

    Δεν έχω ίδια άποψη ούτε για την ημερίδα ούτε για τον ομιλητή. Πρέπει όμως να παρατηρήσω στα γραφόμενά σου, Παναγιώτη, ότι αυτό δεν αποτελεί με κανένα τρόπο δικαιολογία. Από τη στιγμή που θα αναλάβεις να κάνεις μια παρουσίαση, είτε σου αρέσει είτε όχι, πρέπει να την κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Αγγαρεία, μισή καρδιά και μισό στόμα δεν έχουν θέση σε όποιον θέλει να παρουσιάζεται ως ειδικός και να κάνει σεμινάρια. Δε σου αρέσει κάτι, αρνήσου το. Δεν μπορείς να το αρνηθείς, κάνε το *σωστά*. Ακόμα κι αν είναι σεμινάριο COBOL σε παιδιά Γ' Δημοτικού.
    </soapbox>

    Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  04-05-2007, 22:04 31452 σε απάντηση της 31448

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Έχεις δίκιο Νατάσσα, άλλο να μιλάς σε ένα Launch και άλλο σε εκπαιδευτικό event. Στο Launch χαραμίστηκε ένας πολύ καλός ειδικός να μιλάει για γενικότητες. Απ' όσα περιγράφει ο Μανώλης όμως, φαίνεται ότι ο ομιλητής σήμερα ήταν εντελώς (αδικαιολόγητα) απροετοίμαστος.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-05-2007, 22:13 31453 σε απάντηση της 31452

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Ήθελα κι εγώ να έρθω, αλλά δεν πείρα ποτέ επιβεβαίωση για την αίτηση συμμετοχής που έκανα. Θα ερχόμουν και χωρίς πρόσκληση βέβαια, αλλά επειδή είχα και λίγο δουλειά το άφησα.

    Τελικά από ότι φαίνεται το μόνο που έχασα ήταν το memory stick Smile 


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  05-05-2007, 00:39 31458 σε απάντηση της 31453

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    H τσαντούλα με το δώρα έχει επίσης και μια μικρή κούπα αλλά και ένα πολύ ωραίο BI Resource Kit DVD γεμάτο από πληροφοριακό υλικό. Χρόνο να έχεις να βλέπεις webcasts.


    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  07-05-2007, 09:46 31512 σε απάντηση της 31458

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Πιστεύω πως το resource kit μπορεί να "πει" περισσότερα από τον εισηγητή. Δεν έχω ξαναδεί τόσο αποτυχημένη παρουσίαση. Εκανα και 400 χιλιόμετρα έφαγα και 11 ώρες από την εργασία μου για κάτι το οποίο περίμενα με ανυπομηνησία να παρακολουθήσω και τελικά έφυγα με την εντύπωση ότι  ο trainer δεν ήξερε του τι γινόταν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και του είχαν βαλει το πιστόλι στο κρόταφο και του είπαν "δεν μας ενδιαφέρει ΒΙ θα παρουσιάσεις". Δεν έχω ξαναδεί trainer να διαβάζει τα slide της παρουσίασης του λες και τα έβλεπε πρώτη φορά.

    Ελπίζω να υπάρξει μια καλύτερη συνέχεια.

     

    Ευσταθίου Κώστας

  •  07-05-2007, 11:56 31520 σε απάντηση της 31436

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    KelMan, Έχεις αποτυπώσει επακριβώς ό,τι συνέβη την Παρασκευή στην παρουσίαση. Με κάλυψες. Δεν έχω να προσθέσω ως προς το τι έγινε προχτές, παρά μόνο την απογοήτευσή που ένιωσα για τις ώρες που έχασα έτσι. Γύρω - γύρω το έφερνε και ποτέ στο θέμα. Τεκμηρίωση μηδαμινή. Θεωρητικολογία σε όλο της το μεγαλείο.

    Κάθησα μέχρι το τέλος, μπας και έβλεπα τίποτα άλλο μετά το lunch break (για το οποίο κόντευε να πεθάνει μέχρι να γίνει, όπως μας είπε ο χοντρούλης Gribler). Ήταν αποκαρδιωτικό να θέλει κανείς να παρακολουθήσει ένα τέτοιο θέμα και τελικά να βλέπει άλλα δι' αντί άλλων. Τόσες παρουσιάσεις έχω παρακολουθήσει και με τους τελευταίους Αμερικανούς που ανέλαβαν το θέμα του BI έχω απογοητευτεί. Οι προηγούμενοι κάτι πήγαν να δείξουν, ετούτος εδώ κείμενα και παρουσιάσεις που κάποιες δεν δούλευαν. Δεν ξέρω ο άνθρωπος, μπορεί να είπαν ότι είναι database architect oracle & sqlserver, αλλά μάλλον στην θεωρία τα ξέρει αυτά. Δεν είναι είδα κάτι επί του πρακτέου. Ακόμα και το demo, διάβαζε από το χαρτί για το πως θα φτιάξει project στον sql server 2005. Ελπίζω το επόμενο BI event που θα οργανωθεί να είναι κάποιος ομιλητής της προκοπής (να μας δείξει κάτι χειροπιαστό).

     

    Υ.Γ: Πρώτη φορά βλέπω σε παρουσιάση τόσες γυναίκες. Έχω τη αίσθηση πως δεν ήταν συνάδελφοι προγραμματίστριες (σε τόσα τεχνικά σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει το πολύ να έχω δει άλλες 2 ακόμα). Το θέμα έδειξε πως αφορούσε περισσότερο αναλυτές - reportάδες, όπως κατάλαβα. Όχι ότι σε μας είναι αδιάφορο, αλλά έτσι έδειξε.


    "Μη σταματάς να αναζητάς αυτό που αγαπάς, ειδάλλως θα καταλήξεις να αγαπάς ό,τι βρίσκεις." (Αγνώστου)
  •  07-05-2007, 15:44 31541 σε απάντηση της 31520

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Και εγώ ένιωθα τύψεις που έφυγα από το lunch break! Ε τί να κάνουμε, βαρέθηκα πραγματικά! Πρωτη φορά το κάνω σε event και άρχισα αναρωτιέμαι στο λεωφορέιο "βρε μήπως μου έφυγε το ψώνιο τόσο νωρίς;". Περισσότερο διαφημιστική καμπάνια μου έμοιαζε. Τελικά άδικα αγχώθηκα. Όλοι απογοητευτηκαν. Kelman συμφωνώ και επαυξάνω! Σε κατάλαβα απο την ώρα που άρχισες να κοιμάσαι στο event! Αντε φεύγω για Microsoft, ελπίζω τα παιδιά του StudentGuru να ειναι πιό ενδιαφέροντα...
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  07-05-2007, 16:03 31542 σε απάντηση της 31541

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Ρεζίλι με έκανες Embarrassed
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  07-05-2007, 23:48 31572 σε απάντηση της 31012

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Πήγα και εγώ στην παρουσίαση ....και κάθισα μέχρι το τέλος απλός για σεβασμό για την προσπάθεια που έγινε (???).

    Παρότι χρησιμοποιώ BI εργαλεία (Hyperion Essbase - DB2 Datawarehouse) τα τελευταία 4 χρόνια και περίμενα να πάρω κάτι από την παρουσίαση ...τελικά έχασα την μπάλα.
    Αυτό που περίμενα ήταν έστω μια σύγκριση με το υπόλοιπα ΒΙ tools και τι θα κερδίσω για να περάσω σε SQL Server 2005.....δυστυχώς τζιφος, ελάχιστα πράγματα μάθαμε.

    Επίσης πρέπει να επισημάνουμε μερικά πράγματα  για τον χώρο που έγινε η παρουσίαση ....μια λέξη απλός "απαράδεκτος".  Δεν μπορούσαμε να κουνηθούμε, ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλο. πράγμα τουλάχιστον απαράδεκτο. Η MS δεν θα έπρεπε να επιτρέπει να μπαίνουν άτομα που δεν είχαν γραφτεί αφού έχει τόσο περιορισμένο χώρο. Επίσης όποιος ερχόταν μετά από 1/2 ώρα από την ώρα έναρξης δεν θα έπρεπε να μπαίνει στην αίθουσα....αμάν αυτή η πόρτα κάθε 2-3 λεπτά. Βέβαια δεν ήταν απλός η κακή διοργάνωση είμαστε και εμείς ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ.... κινητά να χτυπάνε, ο ένας να μιλάει με τον άλλον....χάλια. Τι να πώ ελπίζω σε μια νέα παρουσίαση του θέματος με καλύτερη οργάνωση απο την Microsoft , με trainer που να είναι σωστά προετοιμασμένος και τέλος κοινό που να μην έρχεται απλός για το φαγητό και το δωράκι....



  •  08-05-2007, 10:50 31585 σε απάντηση της 31572

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    akisk:
    είμαστε και εμείς ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ.... κινητά να χτυπάνε, ο ένας να μιλάει με τον άλλον....χάλια.

    Σε όσες εκδηλώσεις της Microsoft έχω πάει (και έχω πάει σε πολλές) μία είναι η κατηγορία των ανθρώπων που δεν κλείνουν τα κινητά τους. Οι πωλητές και οι μαρκετίστες. Οι προγραμματιστές πάντα τα κλείνουν. Το οποίον αποδεικνύει την υποψία του PanPan, ότι στο event ήρθαν αναλυτές και ρεπορτάδες.

    Για κάποιο μυστήριο λόγο, στην Ελλάδα οι προγραμματιστές έχουν ελάχιστη ιδέα για OLAP και ΒΙ, να μην πω ότι τα φοβούνται κιόλας. Προτιμάει κάποιος να φτιάξει ένα report με 100 γραμμές SQL και χρόνο εκτέλεσης 30 λεπτά, παρά να φτιάξει ένα κύβο. Ίσως αυτό να οφείλεται σε άγνοια. Πάντως, στα SQL events με κοινό developers, μόλις το 10% δηλώνει ότι έχει χρησιμοποιήσει OLAP. Αντιθέτως, στα events με κοινό ΙΤ, το 80% έχει χρησιμοποιήσει.

    Ίσως γι αυτό τελευταία όταν κανείς λέει BI να εννοεί ακόμα και τα απλά, ταπεινά reports με πίτα!


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  08-05-2007, 11:33 31588 σε απάντηση της 31585

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    Συνονόματε Παναγιώτη, έτσι είναι όπως τα λες.

    Σε τέτοιες εκδηλώσεις πάει κανείς να πάρει μια ιδέα, δεν περιμένει να τα μάθει όλα μέσα σε μια 7ωρη παρουσίαση. Προχτές έγινε το αδιαχώρητο, μια και η ίδια η Microsoft δεν διατήρησε το όριο ατόμων που έβαζε παλιότερα, για να προωθήσει τα νέα προϊόντα της. Ήταν και ο ομιλητής έτσι, οπότε ήταν στρβό το κλίμα, το έφαγε και ο....... Κρίμα, γιατί μπορεί να μάθει κανείς πολλά για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως το ΒΙ.

    Όντως εμείς κλείνουμε τα κινητά μας. Και από την άλλη, απλά μπαίνουμε στον κόπο να μάθουμε να φτιάχνουμε κάποια reports, cubes, etc για να τα δείξουμε στους αναλυτές/ρεπορτάδες που θα δουλέψουν με αυτά. Εκτός από την περίπτωση που θέλουμε να στήσουμε διαδικασίες Import και DTS Packages.... Ακόμη και για το import, έχω φτιάξει ολόκληρες αυτοματοποιημένες διαδικασίες στο παρελθόν για να τις δώσω στους συμβούλους και να έχω το κεφαλάκι μου όσο το δυνατόν ήσυχο.

    Από τη μία μπορεί να τα φοβόμαστε Παναγιώτη, από τη άλλη δεν θέλουμε να απορροφούν μεγάλο κομμάτι από την δουλειά μας, γιατί εμείς γράφουμε τον κώδικα. Εκείνοι κάνουν κάτι συγκεκριμένο και θέλουμε και εμείς όσο το δυνατόν να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα και να μην αναλωνόμαστε σε πάρα πολλά.


    "Μη σταματάς να αναζητάς αυτό που αγαπάς, ειδάλλως θα καταλήξεις να αγαπάς ό,τι βρίσκεις." (Αγνώστου)
  •  08-05-2007, 11:43 31589 σε απάντηση της 31588

    Απ: Ημερίδα - Microsoft Business Intelligence

    PanPan:
    Από τη μία μπορεί να τα φοβόμαστε Παναγιώτη, από τη άλλη δεν θέλουμε να απορροφούν μεγάλο κομμάτι από την δουλειά μας, γιατί εμείς γράφουμε τον κώδικα. Εκείνοι κάνουν κάτι συγκεκριμένο και θέλουμε και εμείς όσο το δυνατόν να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα και να μην αναλωνόμαστε σε πάρα πολλά.

    Μα γι αυτό ακριβώς θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε OLAP! Αντί να έρχεται ο άλλος κάθε τρεις και λίγο και να σου ζητάει να του αλλάξεις τα reports, του δίνεις τον κύβο, το PivotTable, και τον αφήνεις να παίζει με τα νούμερα μέχρι να γεράσει. Ό,τι νέο report χρειαστεί θα μπορεί να το κάνει μόνος του, χωρίς να σου ζητήσει εσένα να το αλλάξεις.

    Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στο IT για τους κύβους! Γιατί έτσι γλυτώνουν από μπελάδες και οι ITδες και οι reportάδες. Οι developers .... συνεχίζουν να βασανίζονται ...


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Σελίδα 1 από 2 (19 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems