Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Open-Source Project

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò VirusX. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος VirusX στις 01-05-2007, 10:53. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  30-04-2007, 16:04 31090

Open-Source Project

Γεια σας… παιδιά

Αυτήν την περίοδο μιας και η σχολική χρονιά οδεύει στο τέλος της (…ευτυχώς Παναγία μου..) θα ξεκινήσω ένα Open-Source Project σε vb.net 2005, για τον έλεγχο ενός internet  cafe και γενικά ολόκληρων δικτύων από ένα Server Το project θα είναι εξολοκλήρου open-source οπότε τα μόνα έσοδα (αν υπάρξουν..!?!) θα είναι από donations… Για να μην τα πολυλογώ .. αν κάποιος προσφέρεται να βοηθήσει στην δημιουργία (πρώτα-πρώτα…) και στην περαιτέρω ανάπτυξη του (ελπίζω να γίνει κάποτε..…) θα ήμουν πολύ χαρούμενος να συνεργαστούμε..

Ευχαριστώ.. και καλό μεσημέρι….

•  30-04-2007, 16:34 31095 σε απάντηση της 31090

Απ: Open-Source Project

Η διαχείριση Internet Cafe κι ειδικά στην σύγχρονη μορφή τους, δεν είναι καθόλου απλή. Ο Client που τρέχει σε κάθε μηχάνημα, για να λειτουργήσει σωστά κλπ, θέλει πολύ βαθιά γνώση του λειτουργικού συστήματος και δεν είναι κατι απλό, καθώς απαιτεί προγραμματισμό σε επίπεδο πυρήνα (ring 0) όπου τα πράγματα εκεί είναι (επιεικώς) άγρια (δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που βλέπεις σε C# ή VB.Net). Δεν το λέω ουτε για να σε τρομάξω, ούτε να σε αποθαρρύνω απο το να κάνεις κάτι αλλα θα πρότεινα να κάνεις κάτι το οποίο είναι κοντά στις γνώσεις σου και "do-able".

Παναγιώτης Κεφαλίδης

"Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  30-04-2007, 17:02 31099 σε απάντηση της 31095

Ευχαριστω για την απαντηση...Big Smile

Εχω ξανα ασχολιθει με το αντικιμενο για το μαγαζι στο οποιο εργαζομαι .. (για κατι events που γινονται... τισ γιορτες και το καλοκαιρι..) και τελικα στευθηκε με επιτυχια.....Big Smile... απλα ηταν προσαρμοσμενο ειδικα στις αναγκες του μαγαζιου.. οποτε νομιζο οτι δεν θα μου ειναι δυσκολο (ελπιζω...) να καταφερω και αυτο....!!! Το ξεκιναω διοτι εκτος των αλλων εχουμε πολλες προτασεις για στισιμο netcafe στο μαγαζι και πιστευω οτι θα διαδοθει αρκετα.. (μακαρι...!!!)..  Το Θέμα του OpenSource ειναι θεμα ιδεων και των πιστευω μου... γι΄αυτο και δεν μιλαω καθολου για εμποριο...
    ....................
  •  30-04-2007, 18:36 31107 σε απάντηση της 31099

Φίλε μου θα διαφωνήσω,

αν έχεις στο μυαλό σου μια εμπορική εφαρμογή τότε δεν πρέπει να τη βγάλεις open source. Εκτώς αν πιστεύεις ότι τα net cafe που θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή σου θα μειώσουν τα κόστη σου και μετά θα μειώσουν τις χρεώσεις τους. Θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω.

Το open source έχει νόημα όταν μπορεί να χρησιμοποηθεί από πολλούς χρήστες ως μια προσφορά στην κοινότητα των χρηστών.

Υπάρχουν βέβαια και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς αλλά εκεί το open source σκοπό να βγουν κέρδη από την υποστήριξη οπότε η ιδεολογία πάει περίπατο ...  Εκτός αν πιστεύεις ότι η Red Hut (για παράδειγμα)  έχει σκοπό τις ιδέες και όχι το κέρδος.

•  30-04-2007, 19:04 31108 σε απάντηση της 31107

Σημφωνω με οσα λες και ειναι ολα σωστα..  απλα εμενα αυτο δεν θα μου κοστισει κατι και δεν μου φαει καποιο πολιτιμο χρονο διοτι θα γινει καλοκαιρι που δεν εχω τπτ αλλο να κανω .. (εκτοσ να προκυψει κατι...) και  δεν θα με πιεζει ο χρονος.... Αντιθετα θα κερδισω νεες γνωσεις και τροπο σκεψης κυρις στο network programming... Για αυτο και το βγαζω σαν OpenSource... Σε οσα λεσ βεβαια εχεισ δικαιο...
  •  30-04-2007, 22:32 31116 σε απάντηση της 31108

Φίλε VirusX
    Το opensource να το σκευτείς εαν περιμένεις κάποιοι να ασχοληθούν μαζί σου και να σε βοηθήσουν και εισαι διατεθειμένος να ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΣ know-how.
    Μη περιμένεις donations πέρα από βοήθεια με τους ΚΩΔΙΚΕΣ
    Προσωπική μου άποψη είναι ότι
    α) Ξεκινάς με μεράκι και θες να κάνεις κάτι που σε ενδιαφέρει για να μη βαριέσαι. Ξέρεις πόσοι αρχιdeveloperάδες ξεκίνησαν έτσι; Είσαι σε ΠΟΛΥ σωστό δρόμο.
    β) Κάνε το project σου opensource για να το προστατέψεις από τυχόν επίτυδειους που σκαρφιστούν να το πάρουν και να το πουλήσουν σε binary επίπεδο.