Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

dotNETZone Community Events

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George J. Capnias. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 13-10-2007, 17:18. Υπάρχουν 21 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (22 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-10-2007, 07:38 36114

    dotNETZone Community Events

    Οι ψίθυροι έχουν αρχίσει να αυξάνονται και όλο και περισσότεροι με ρωτάνε τι θα διοργανωθούν φέτος dotNETZone Community Events και αν θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρουσιάσεις όπως και πέρυσι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσω κάποιες διευκρινήσεις επί του θέματος - είναι σίγουρο ότι θα έχουμε και φέτος events.

    Σκοπός τη συζήτησης αυτής είναι να γίνουν γίνουν προτάσεις για την θεματολογία που θέλουμε να παρουσιαστεί φέτος, να σχολιάσουμε την περσινή διοργάνωση και τι θα μπορούσε να αλλάξει για να γίνουν τα events καλύτερα φέτος, να βρεθούν εθελοντές για να κάνουν παρουσιάσεις, και τέλος υπάρχει μια πρόταση που ζυμώνεται από τα τελευταία events πέρυσι, να δημιουργηθεί μια ομάδα χρηστών μέσα στο dotNETZone.gr που θα αποτελείται από όλους τους χρήστες που θα έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά σε ένα dotNETZone Community Event.

    Σε αυτή την ομάδα θέλουμε να βάλουμε ένα χαρακτηριστικό avatar - σαν αυτό που έχουν οι moderators του dotnetzone - ώστε να διακρίνονται από τους υπόλοιπους μέσα στο forums. Από εσάς σε αυτό το θέμα ζητάμε προτάσεις για το όνομα αυτής της ομάδας και αν πιστεύεται ότι αν θα σας άρεσε η δημιουργία αυτής της ομάδας. Οι σκέψεις μας είναι, για αρχικό πυρήνα αυτής της ομάδας να βάλουμε τα καταγεγραμμένα usernames που έχουμε όσων συμμετείχαν στα δύο τελευταία Community Events πέρυσι και ανάλογα να προστίθενται νέα μέλη από τα φετινά events.

    Δεν έχω κάτι παραπάνω να πω για να αρχίσει η συζήτηση... Smile

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  11-10-2007, 09:11 36116 σε απάντηση της 36114

    Απ: dotNETZone Community Events

     Δυστυχώς, λόγω γεωγραφικής θέσης πλέον δεν θα μπορώ να παρεβρίσκομαι πλέον στα υπέροχα events του dotnetzoneSad! Έλπίζω όμως να συμπεριληφθώ τιμής ένεκεν στο event fan club ! Άντε, καλές επιτυχίες και με το καλό τα events και στο νησί μας!
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  11-10-2007, 09:23 36117 σε απάντηση της 36114

    Απ: dotNETZone Community Events

    Να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι...
        Καταρχήν τα dotNETZone Community Events είναι καταπληκτική ιδέα και με χαλάει το γεγονός ότι τη προηγούμενη σεζόν δεν παρακολούθησα κανένα. (Αν και έφτασα πολύ κοντά στο να έρθω σε ένα ή δύο)
    1.  Θα προτιμούσα πιο έγκυρη ειδοποίηση για το event, δηλαδή τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες πριν, ώστε να κανονίσω τις δουλειές μου με βάση αυτό και όχι να ψάχνω χρόνο για να το χωρέσω.
    2. Επίσης ένα newsletter σε όλα τα μέλη του Site για την διεξαγωγή και το θέμα το θεωρώ απαραίτητο. Στην ανάγκη μπορεί να μπει επιλογή στο profile του κάθε χρήστη για αποστολή ή όχι ειδοποιήσεων.
    3. Το θέμα που θα ήθελα εγώ να παρακολουθήσω και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον είναι κάτι σαν το Building webSite with ASP.NET 2.0 best practises. Μπορεί να φαίνεται beginner για μερικούς  αλλά εγώ τουλάχιστον δυσκολεύτηκα να βρω ποιος είναι ο σωστός δρόμος για να χτίσω πχ τις announcements. Μην πω και ότι κάτι σαν walkthrough θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και το σημαντικότερο ίσως ότι απευθύνεται σένα πολύ ευρύ κοινό από τα μέλη του forum.
    4. Κάτι επίσης που βρίσκω πολύ χρήσιμο είναι ένα σεμινάριο στο MOSS 2007 και πως χτίζουμε web part μέσα από το Visual Studio. Δεν ξέρω βέβαια τι απήχηση θα έχει στη κοινότητα κάτι τόσο ειδικό.
    Πάντως πιστεύω ότι φέτος θα καταφέρω επιτέλους να σπάσω το ρόδι και να παρευρεθώ τουλάχιστον σε 2 Events Yes


    Manos
  •  11-10-2007, 11:34 36120 σε απάντηση της 36114

    Απ: dotNETZone Community Events

    George J. Capnias:
    Σε αυτή την ομάδα θέλουμε να βάλουμε ένα χαρακτηριστικό avatar - σαν αυτό που έχουν οι moderators του dotnetzone - ώστε να διακρίνονται από τους υπόλοιπους μέσα στο forums.


    Πολύ καλή ιδέα οι παρουσιάσεις και η "διάχυση" της γνώσης καθώς και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ with respect στους εκάστοτε εθελοντές εισηγητές!
    Αλλά γιατί αυτοί να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους?
    Θα μπορούσε κάποιος να συμμετέχει σε όλα αυτά αλλά να μην έχει τέτοιου είδους διακριτικά?

    Nothing to declare...
  •  11-10-2007, 11:58 36121 σε απάντηση της 36120

    Απ: dotNETZone Community Events

    Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα να σου αφαιρεθεί το διακριτικό αν δεν το θές! Δεν νομίζω όμως να γίνεται κάποιου είδους διάκριση για οποιονδήποτε. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να αφαιρεθούν πχ τα διακριτικά ανδρών γυναικών, οι βαθμολογίες στις δημοσιεύσεις και στις αγγελίες, τα hits των ιστολογίων κτλ. Τα διακριτικά στο forum κατα την άποψη μού δεν χρησιμοποιούνται για κομπασμό και επιδειξιομανία αλλά περισσότερο για ταυτοποίηση. Στον απρόσωπο και κρυμμένο πίσω από nicknames κόσμο του internet όλοι θα ήθελαν να ξέρουν λίγα περισσότερα για αυτόν που τους μιλάει από την απέναντι πλευρά.
    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  11-10-2007, 12:19 36122 σε απάντηση της 36114

    Απ: dotNETZone Community Events

    Έχω τρία θεματάκια υπόψη¨

    • Επανάληψη του Exception Handling αλλά πιο ... lite. Είδα πρόσφατα production κώδικα ο οποίος είχε try {} catch ( Log(); return false;}.
    • Smart Client Factory. Έχουν πέσει πολλά έργα τελευταία με το Customer Care Framework της Microsoft το οποίο έχει αντίστοιχη λογική. Όποιος είχε συνηθίσει στη λογική πίνακες-φόρμες, ξαφνικά πρέπει να περάσει σε λογική MVP, dependency injection κλπ.
    • N-Tier, N-Layer, διαφορές και πρακτικές για το καθένα. Ήδη έχουν γίνει δύο-τρεις συζητήσεις στο DNZ όπου οι δύο όροι μπερδεύτηκαν. Παρόμοια μπερδέματα έχω δει και στο General Architecture forum του MSDN.
    • Sharepoint ... έχει θεματάκια για συζήτηση. Δεν τρελαίνομαι αλλά μπορώ να το κάνω.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  11-10-2007, 12:40 36124 σε απάντηση της 36122

    Απ: dotNETZone Community Events

    Άλλο  ένα θέμα που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν κάτι στο στυλ Project Management για Developers. Υποτίθεται ότι στο έργο υπάρχουν (όχι πάντα) project managers, αλλά όλοι ξέρουμε ότι για να επιβιώσουμε στο τέλος θα πρέπει να κάνουμε και ένα κομμάτι της δουλειάς του PM. Εδώ κολλάνε διάφορα θέματα, τα οποία δεν είμαι σίγουρος ότι μπορούν να καλύψουν ένα event το καθένα από μόνο του. Ή μάλλον, αν μπεις σε λεπτομέρεις θα πήξουν οι ακροατές.

    • Estimation. Τί σημαίνει και πως υπολογίζει κανείς το χρόνο που θα του πάρει ένα project - και πότε δεν έχει νόημα να το κάνει. Άλλο εκτίμηση και άλλο υπόσχεση.
    • Requirements. Θέλω να ξέρω τί θέλει ο πελάτης, όχι πως νομίζει ο PM ότι θα φτιαχτεί. Άλλο να σου πουν φτιάξε ένα forum με chat και άλλο να σου πουν φτιάξε ένα dating site!
    • Άλλα που δεν μου έρχονται τώρα!

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  11-10-2007, 12:50 36125 σε απάντηση της 36124

    Απ: dotNETZone Community Events

    Παναγιώτη επέτρεψε μου να προσθέσω στο παραπάνω το
    -> Costing... Πολύ ενδιαφέροντε για το πως εξάγετε και με ποιά κρητίρια (κέρδος, ποσοστά, υπολογιζόμενες ανθρωποώρες ανά κλίμακα κλπ.)

    Συγγνώμη για την άγνοια μου,... αλλά

    1. Τώρα θα πρέπει να πούμε κάτι συγκεκριμένο?
    Π.χ. "Προτιμώ το Α ή το Β" ??

    2. Πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε?
    Είναι επι πληρωμή, αν ναι πόσο?

    3.Ο χώρος...
    Που θα γίνεται η παρουσίαση?

    4.Πως θα μπούμε μέσα?
    Με ντου?... Stick out tongue
    Θα πώ π.χ. Thiseas και θα κλείσω το μάτι στον πορτιέρη?


    Σορρυ, για τις χαζές ερωτήσεις αλλά απλά δεν ξέρω.
    Για να μην σας κουράζω να μου λέτε τα ίδια και τα ίδια,... και ένα Link θα με "βόλευε" Geeked

    Nothing to declare...
  •  11-10-2007, 13:06 36127 σε απάντηση της 36125

    Απ: dotNETZone Community Events

  •  11-10-2007, 13:16 36128 σε απάντηση της 36127

    Απ: dotNETZone Community Events

    Pak:

    Thnx Pak!!!!!!!!!!!!Wink

    Nothing to declare...
  •  11-10-2007, 13:35 36131 σε απάντηση της 36114

    Απ: dotNETZone Community Events

    Θα ήθελα κι εγώ να προσφερθώ για τα DotNetZone Community Events αυτής της χρονιάς γιατί θεωρώ ότι αποτελούν μια πάρα πολύ καλύ ευκαιρία για μεταφορά γνώσης και εμπειρίας.

    Η θεματολογία που θα μπορούσα να καλύψω περιλαμβάνει:

    • Developing with Silverlight 1.0
    • Developing for Vista Sidebar
    • Web Development with Ajax

    MSc Konstantinos Pantos
    MCP Software Engineer
    http://blog.pantos.name
    http://kostas.pantos.name
  •  11-10-2007, 14:00 36134 σε απάντηση της 36131

    Απ: dotNETZone Community Events

    Με την δική μου σειρά:

    • Biometric devices,libraries και SDK αυτών.
    • Advanced WPF Development
    • IIS 7.0 & WCF

    Παναγιώτης Κεφαλίδης

    "Για να επιτύχεις, θα πρέπει το πάθος σου για την επιτυχία να είναι μεγαλύτερο απο τον φόβο σου για την αποτυχία"

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης.
  •  11-10-2007, 15:15 36139 σε απάντηση της 36116

    Απ: dotNETZone Community Events

    Pak:
     Δυστυχώς, λόγω γεωγραφικής θέσης πλέον δεν θα μπορώ να παρεβρίσκομαι πλέον στα υπέροχα events του dotnetzoneSad! Έλπίζω όμως να συμπεριληφθώ τιμής ένεκεν στο event fan club ! Άντε, καλές επιτυχίες και με το καλό τα events και στο νησί μας!

    Ένας από τους σκοπούς που έχουμε για φέτος είναι να βρούμε ένα τρόπο ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε καταγραφή των events ώστε να μπορεί να τα δει κάποιος offline. Σίγουρα είναι καλύτερα να μπορεί κάποιος που δεν μπορεί να παραστεί στο event να μπορεί να το δει αργότερα.

    Οπότε μπορεί σωματικά να μην είσαι μαζί μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να μας βλέπεις... Big Smile

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  11-10-2007, 15:19 36140 σε απάντηση της 36120

    Απ: dotNETZone Community Events

    Thiseas:
    Πολύ καλή ιδέα οι παρουσιάσεις και η "διάχυση" της γνώσης καθώς και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ with respect στους εκάστοτε εθελοντές εισηγητές!
    Αλλά γιατί αυτοί να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους?
    Θα μπορούσε κάποιος να συμμετέχει σε όλα αυτά αλλά να μην έχει τέτοιου είδους διακριτικά?

    Ναι, δεν μπορούμε να αρνηθούμε αυτό το δικαίωμα - αν κάποιος θέλει να έρχεται και να μην πάρει αυτό το avatar θα σεβαστούμε την επιλογή του.

    Η ανάγκη που προσπαθούμε να καλύψουμε, είναι να έχουμε ένα εύκολο τρόπο να λέμε, ότι κάποια στιγμή βρεθήκαμε τα συζητήσαμε και μετά είπιαμε και μια μπύρα... Beer

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  11-10-2007, 15:38 36141 σε απάντηση της 36125

    Απ: dotNETZone Community Events

    Thiseas:
    Συγγνώμη για την άγνοια μου,... αλλά
    1. Τώρα θα πρέπει να πούμε κάτι συγκεκριμένο?
    Π.χ. "Προτιμώ το Α ή το Β" ??

    Βασικά αυτό που θέλουμε είναι ένα brainstorming, να δούμε τι ζήτηση υπάρχει για θεματολογία, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο ρεαλιστικοί στα θέματα που θα επιλέξουμε...

    Thiseas:
    2. Πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε?
    Είναι επι πληρωμή, αν ναι πόσο?

    Για να γίνει αντιληπτό χωρίς υπεκφυγές, όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν, είτε είναι μέλη του DotNETZone, είτε δεν είναι. Δεν υπάρχει χρηματικό κόστος για την συμμετοχή, και δεν υπάρχει δέσμευση στην συμμετοχή στο event - αν πεις ότι θα έρθεις, αλλά δεν τα καταφέρεις, κανένας δεν πρόκεται να σου κρατήσει κακία. Πολλά από τα μέλη που συμμετέχουν έρχονται κατευθείαν από την εργασια τους, και πολλές φορές είναι και καθυστεριμένοι.

    Thiseas:
    3.Ο χώρος...
    Που θα γίνεται η παρουσίαση?

    Πέρυσι χρησιμοποιούσαμε το auditurium της Microsoft Hellas, και είναι το επικρατέστερο και για φέτος. Τα event γίνονται κάποια εργάσιμη μέρα, Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη και προσπαθούμε να μην είναι σε μέρες που έχει κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα, ή κάποιο άλλο σημαντικό γεγονός.

    Thiseas:
    4.Πως θα μπούμε μέσα?
    Με ντου?... Stick out tongue
    Θα πώ π.χ. Thiseas και θα κλείσω το μάτι στον πορτιέρη?

    Η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι γίνεται. Stick out tongue Φτάνεις στην MS Hellas, μπαίνεις μέσα και αν πάει να σε σταματήσει κάποιος, μουρμουράς "είμαι για το event". Στην συνέχεια θα περάσεις στο καθηστικό για να πάρεις κάποιο καφέ, ή κουλουράκι που συνήθως υπάρχουν διαθέσιμα. Η ώρα που ξεκινάνε τα events είναι γύρω στις 19:30 και τελιώνουν περί της 21:30.

    Συνήθως μετά, όσοι έχουν δυνάμεις ακόμη και δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις, μεταβαίνουν σε κοντινή μπυραρία, για φαγητό και ποτό, κάνοντας την συζήτηση πιο χαλαρή...

    Thiseas:
    Σορρυ, για τις χαζές ερωτήσεις αλλά απλά δεν ξέρω.
    Για να μην σας κουράζω να μου λέτε τα ίδια και τα ίδια,... και ένα Link θα με "βόλευε" Geeked

    Όχι, καλά έκανες και ρώτησες και αν είναι κάτι που δεν απάντησα, εδώ είμαι...

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
Σελίδα 1 από 2 (22 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems