Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò zeon. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dimik στις 29-10-2007, 16:46. Υπάρχουν 38 απαντήσεις.
Σελίδα 3 από 3 (39 εγγραφές)   < 1 2 3
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-07-2006, 16:23 15267 σε απάντηση της 5266

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    Γειά σας παιδιά, προσπαθώ να μπω πνεύμα της 3-tier ανάπτυξης windows εφαρμογών ένεκα του ότι είμαι άσχετος με αυτή την αρχιτεκτονική. Αυτό που ζητάω είναι αν υπάρχει ένα απλό tutorial (ανάπτυξη μιάς απλής database windows εφαρμογής) σε κάποια σελίδα του internet, για να καταλάβω και εγώ πως μπορώ ν' αναπτύξω της εφαρμογές μου με αυτήν την αρχετεκτονική.

    Ευχαριστώ

    ΥΓ. Ή έστω και ένα βιβλίο.
  •  27-07-2006, 16:44 15272 σε απάντηση της 15267

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    Designing Data Tier Components and Passing Data Through Tiers
    Summary: Learn how to best expose your data to Microsoft .NET applications and how to implement an effective strategy for passing data between the tiers in a distributed application. (65 printed pages):
    http://msdn.microsoft.com/practices/compcat/default.aspx?pull=/library/en-us/dnbda/html/boagag.asp

    Application Architecture for .NET: Designing Applications and Services (pdf)
    Summary: This guide provides design-level guidance for the architecture and design of .NET Framework applications and services built on Windows 2000 and version 1.0 of the .NET Framework. It focuses on partitioning application functionality into components, walks through their key design characteristics, explains how security, management and communication apply to each layer, and provides information on how the components should be deployed. (This roadmap: 6 printed pages; the entire guide: 120 printed pages)
    http://msdn.microsoft.com/practices/compcat/default.aspx?pull=/library/en-us/dnbda/html/distapp.asp


    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  28-07-2006, 01:12 15279 σε απάντηση της 15272

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    Ευχαριστώ Δημήτρη, μόνο μια θερμή παράκληση, τα παραδείγματα να είναι σε VB.NET. Ενα καλό tutorial είναι το ακόλουθο:

    http://msdn.microsoft.com/asp.net/reference/data/default.aspx?pull=/library/en-us/dnaspnettut/html/aspnet_tutorial01_dataaccesslayer_vb.asp

    αλλά είναι για ASP.NET. Εγώ ζητάω WINDOWS και VB.NET. Ίσως ζητάω πολλά.

     

       Ευχαριστώ

  •  28-07-2006, 23:51 15293 σε απάντηση της 15279

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    Για την VB/C# μη στεναχωριέσαι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το SharpDevelop ένα free plus open source IDE το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις μετατροπές κώδικα VB C#

    http://www.icsharpcode.net/OpenSource/SD/


    Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  09-10-2007, 12:16 36011 σε απάντηση της 15293

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    Επειδή έχω προβληματιστεί με το όλο θέμα (για το ποιος είναι ο "καλύτερος" τρόπος για δημιουργία μιας 3-tier, web κατά κύριο λόγο, application) και θα ήθελα πέρα από τη θεωρία που ανανφέρθηκε να έχω ένα παράδειγμα, έψαξα στο δίκτυο και βρήκα τα παρακάτω

    - http://imar.spaanjaars.com/QuickDocId.aspx?quickdoc=416

    και

    http://www.asp.net/learn/data-access/tutorial-01-cs.aspx (Creating a Data Access Layer)
    http://www.asp.net/learn/data-access/tutorial-02-cs.aspx (Creating Business Logic Layer)

    Στο δεύτερο tutorial γίνεται χρήση Typed Dataset και Table Adapter, κάτι που σύμφωνα με τον συγγραφέα του 1ου tutorial δεν είναι "καλή" πρακτική...

    Είναι αρκετά μεγάλα, δεν σας ζητώ να τα διαβάσετε, απλά αν έχει κανείς ασχοληθεί με τα παραπάνω και έχει άποψη επί του θέματος
    θα μ'ενδιέφερε να το ξέρω.

     

    Thanks!

     

  •  09-10-2007, 12:35 36012 σε απάντηση της 36011

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    H χρήση των Typed Datasets ως DAL είναι ένα debate που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και θα συνεχίζεται για πολύ καιρό. Ωστόσο δεν πρόσεξα πού αναφέρει στο πρώτο tutorial ότι δεν είναι "καλή" πρακτική. Πάντως, όπως και να έχει, το πως τελικά θα σχεδιάσεις το DAL σου δεν είναι κάτι το απόλυτο. Πιστεύω ότι αν δεν μάθεις πώς να δουλεύεις με typed Datasets δεν θα μπορέσεις να εκτιμήσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν σε σχέση με κάποια άλλη λύση. Από μια διαγώνια ανάγνωση πάντως που έριξα σε αυτά τα turorial, θεωρώ ότι είναι μια χαρά για να ξεκινήσεις και να κατανοήσεις πως μπορεί να σπάσει μια εφαρμογή σε layers.
    Vir prudens non contra ventum mingit
  •  09-10-2007, 12:50 36014 σε απάντηση της 36012

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    KelMan:
    ... Πιστεύω ότι αν δεν μάθεις πώς να δουλεύεις με typed Datasets δεν θα μπορέσεις να εκτιμήσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν σε σχέση με κάποια άλλη λύση. ...

    Θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω με τη παραπάνω φράση και να προσθέσω ότι τα typed Datasets προσφέρουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα στο developer. Από την άλλη βέβαια η χρήση τους εξαρτάται από την αρχιτεκτονική του συστήματος. Για παράδειγμα να αναφέρω ότι δεν θα ήθελα να ταξιδεύει ένα dataset πάνω στο δίκτυο όταν χρησιμοποιώ Service Oriented Architecture. Θα μπορούσαν όμως να συνυπάρχουν τα typed Datasets μαζί με κάποια Data Transfer Objects ή Data Contracts, κλπ. Όπως αναφέρει ο Άγγελος κάπου παραπάνω πρέπει να ακροβατούμε κάθε φορά στο τι είναι καλύτερο μεταξύ των παραγόντων του καλού σχεδιασμού και της ταχύτητας.

     


    Βαγγέλης Ξανθάκης
    Independent Consultant
    www.aylos.com
  •  09-10-2007, 12:58 36015 σε απάντηση της 36011

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    Άλλο tier και άλλο layer. Τα άρθρα που παραθέτεις αναφέρονται σε layers και όχι σε tiers. Θα πρέπει να το προσέξεις αυτό διαφορετικά μπορεί να μπερδευτείς.

    Όταν λέμε ότι μία εφαρμογή είναι n-tier σημαίνει ότι αποτελείται από πολλά κομμάτια (components) τα οποία μπορεί να τρέχουν στο ίδιο ή διαφορετικά μηχανήματα. Οι τεχνολογίες που παίζουν εκεί είναι WCF, Web Services, COM+, Enterprise Services και το συχωρεμένο το Remoting.
    Οι n-tier αρχιτεκτονικές χρησιμοποιούνται για καλύτερο scalability και availability: Φτιάχνω τις εφαρμογές μου έτσι ώστε να μπορώ χρησιμοποιήσω ένα ή περισσότερα μηχανήματα για να την τρέξω, και να μήν φοβάμαι τί θα γίνει αν πέσει ένα από αυτά.

    Όταν λέμε ότι μία εφαρμογή είναι n-layer σημαίνει ότι εσωτερικά οι κλάσεις της είναι χωρισμένες σε επίπεδα. Εκεί εφαρμόζονται patterns όπως το Model View Controller ή Model View Presenter, χρησιμοποιείς Data Layers και business logic layers κλπ. Κατά κανόνα οι κλάσεις τρέχουν στο ίδιο process αν και μπορείς να βρεις εφαρμογές όπου κάποιο layer μπορεί να τρέχει σε διαφορετικό process στο ίδιο μηχάνημα.
    Οι n-layer αρχιτεκτονικές χρησιμοποιούνται για να γίνει πιο εύκολη η ανάπτυξη και τροποποίηση του κώδικα, καθώς διαφορετικές κλάσεις ή assemblies αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους. Έτσι οι αλλαγές σε μία κλάση δεν επηρεάζουν τις κλάσεις σε άλλα layers.

    Δες το και ως εξής: Ένα component σε ένα tier μπορεί να αποτελείται από πολλά layers. Μπορεί να έχει το δικό του data layer για να επικοινωνήσει με βάση ή με κάποιο web service, business layer όπου υλοποιεί κάποιους κανόνες και presentation layer το οποίο μπορεί να είναι το API που εμφανίζει σε άλλα components.
    Ένα layer ποτέ δεν σπάει σε διαφορετικά tiers.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  29-10-2007, 16:46 36758 σε απάντηση της 5279

    Απ: Αρχιτεκτονική (web και windows) εφαρμογών

    Τα λες πολύ σωστά .... :)

    Σύνταξη στα 18,
    Στράτευση στα 100.
Σελίδα 3 από 3 (39 εγγραφές)   < 1 2 3
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems