Έβαλε μια φίλη πρόσφατα connx και έριξα μια ματιά στον router της να δω αν είναι σωστά κλειδωμένος. Κατέληξα στο ότι το κλειδί για την σύνδεση στον router είναι το ίδιο για όλους τους συνδρομητές (τουλάχιστον γι αυτούς που έκαναν πρόσφατα σύνδεση). Το ψιλιάστηκα γιατί είναι τυπωμένος στις οδηγίες σύνδεσης κανονικά όπως και το υπόλοιπο κείμενο. Όχι δηλαδή με κάποιο αυτοκόλλητο. Και όντως, το δοκίμασα σε ένα τυχαίο δίκτυο στην γειτονιά μου και είναι το ίδιο!
Μάλιστα στο δεύτερο αυτό δίκτυο πρόσεξα ότι ο router είναι διαφορετικού κατασκευαστή. Που σημαίνει ότι αυτό δεν γίνεται γιατί βαριούνται να αλλάξουν το default του κατασκευαστή. Εσκεμένα βάζουν το ίδιο, προφανώς για να βγάζουν πιο εύκολα το τεύχος οδηγιών! Φυσικά δεν πιστεύω να περιμένουν από τον πολύ κόσμο να αλλάζει αυτά τα κλειδιά. Άλλωστε και στις οδηγίες δεν αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι πρέπει ο χρήστης να επιλέξει άλλο κλειδί.
Προσωπικά έχω HOL και ξέρω ότι το κλειδί για κάθε fritz που δίνει είναι διαφορετικό. Βγαίνει έτσι από το εργοστάσιο. Οι άλλες εταιρίες πως να δουλεύουν άραγε;
Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.