Επειδή έχω περάσει πολύ χρόνο σε αυτό το θέμα την τελευταία χρονιά, θα σου προτείνω κι εγώ να κοιτάξεις το silverlight ή κάποιο έτοιμο component

Αν διαλέξεις να λοποιήσεις κάτι όμως, εκτός απο πολύ σποραδικό documentation, ετοιμάσου να μπλέξεις με COM interfaces, guids, security settings κι ένα σωρό άλλες μικρές δυσκολίες.
Για παράδειγμα, ένα απο τα προβλήματα ... πριν καιρό, ξεκινήσαμε με ένα τέτοιο control μέσα σε html σελίδα, το οποίο άκουγε για notifications, άνοιγε ένα socket και άκουγε, και έκανε και κάποιες εκτυπώσεις. Στην αρχή, χρησιμοποιώντας το <object> tag, γινόταν download το activeX απο το server - και locally cached.
Μυριάδες τα προβλήματα, τόσο με security και zones στα settings του .NET, όσο και στον explorer, ειδικά με το caching σε περιπτώσεις που χρειάζεται να αλλάξεις versions. Η ευκολία του download απ'το server είναι απατηλή.
Επειδή λοιπόν έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνουν configuration changes στους clients, για να καθορίσεις security settings, αλλάξαμε την deployment νοοτροπία μας, και τώρα δίνουμε έναν installer, ο οποίος κάνει register τοπικά το activex control με το regasm και απλώς η σελίδα μας το κάνει instantiate με classid.
Αν τελικά το κάνεις να δουλέψει όμως, κερδίζεις ένα activex object, απόλυτα προσβάσιμο απο το script της σελίδας σου. Properties, methods, events, σου δίνει τα πάντα. Άν όμως η περιγραφή πιο πάνω σου ακούγεται ψιλο-εξωγήινη, όπως θα μου φαινόταν κι εμένα πέρσι τέτοιον καιρό, κοίτα αλλού.
Ο κόπος που δίνεις δεν αντικατοπτρίζεται στο αποτέλεσμα, είναι απλώς ο ίδιος η ανταμοιβή του :D
Angel
O:]