Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ενημέρωση υπάρχουσας ανοιχτής φόρμας από άλλη φόρμα.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò paradisesoul. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος paradisesoul στις 19-11-2008, 21:07. Υπάρχουν 16 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-11-2008, 15:53 46260

Ενημέρωση υπάρχουσας ανοιχτής φόρμας από άλλη φόρμα.

Καλησπέρα σε όλους,

Το Σαββατοκύριακο το έφαγα ψάχνοντας αυτό το πράγμα. Έχω μια ανοιχτή φόρμα όπου έχει ένα κουμπί 'αναζήτηση'. Πατώντας το, μας πάει σε μια άλλη φόρμα όπου έχει ένα datagridview, όπου περιέχει κάποιες εγγραφές από ένα πίνακα μιας βάσης. Με διπλό κλίκ σε οποιαδήποτε εγγραφή μας επιστρέφει τις τιμές των πεδίων(πχ με ένα MessageBox. Αυτό το έκανα δοκιμαστικά για να δώ αν όντως επιστρέφει τις σωστές τιμές, αλλά και για να ελέγξω αν τα κενα πεδια τα παραλείπει). Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που θέλω είναι επιλέγωντας την γραμμή από την δεύτερη φόρμα να ενημερώνει την πρώτη άμεσα, στην ήδη ανοιχτη φόρμα. Αν υπάρχει κάποια ιδέα θα την εκτειμούσα,

Ευχαριστώ. 
  •  17-11-2008, 16:09 46261 σε απάντηση της 46260

Απ: Ενημέρωση υπάρχουσας ανοιχτής φόρμας από άλλη φόρμα.

Δηλαδή θέλεις  με το που πατάς double click στην μπροστά φόρμα, να εμφανίζεται αυτό που επέλεξες στην πίσω φόρμα;
  •  17-11-2008, 16:37 46262 σε απάντηση της 46261

Ακριβώς. Να εμφανίζεται αυτό που έχω επιλέξει στην προηγούμενη φόρμα, ενώ στη φόρμα που κάνεις 2ο κλικ θα κλείνει. Ξέχασα να πώ πως δουλεύω σε c#
  •  17-11-2008, 16:51 46264 σε απάντηση της 46262

Αν θυμάμαι καλά... Εάν θα είναι modeless η δεύτερη φόρμα, τότε γίνεται ως εξής: Απλά θα καλείς στο double click event, μία άλλη static method της 1ης φόρμας δίνοντας παραμέτρους τα data που θες από τη 2η. Έτσι θα εμφανίζονται πίσω με το που κάνεις διπλό κλικ. Από την άλλη, αν η φόρμα σου είναι modal, τότε θα εμφανίζονται αυτά που επέλεξες με το που κλείσεις τη 2η φόρμα.

•  17-11-2008, 17:01 46266 σε απάντηση της 46262

Θα μπορούσες στην δεύτερη φόρμα να βάλεις ένα event που να το κάνεις fire όποτε χρειάζεσαι να ειδοποιήσεις την πρώτη φόρμα - ή εναλλακτικά την φόρμα που ξεκινάει την δεύτερη φόρμα σου - όταν γίνεται κάτι κάποια διαδικασία που εσύ έχεις επιλέξει...

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  17-11-2008, 17:14 46267 σε απάντηση της 46262

Τώρα πρόσεξα που είπες ότι θα κλείνει. Άρα θα έχεις Modal φόρμα. Οπότε, τη 2η φόρμα θα την καλέσεις έτσι: f2.ShowDialog() και στο event του double click, θα καλέσεις μια public μέθοδο της 1ης φόρμας και εν συνεχεία this.Close().
  •  17-11-2008, 20:28 46272 σε απάντηση της 46267

Η φόρμα δεν είναι modal. Δεν είναι απαραίτητο να είναι modal, και για να πω την αλήθεια δεν το θέλω κιολας. Αυτό που λες φίλε μου pap το έχω δοκιμάσει αλλά σε όχι σε modal φόρμα. Δεν μου έχει δουλέψει και έτσι.

Πολλές φορές ανέφερα την λέξη modal. Confused
  •  17-11-2008, 21:32 46277 σε απάντηση της 46260

paradisesoul:
    Καλησπέρα σε όλους,

Το Σαββατοκύριακο το έφαγα ψάχνοντας αυτό το πράγμα. Έχω μια ανοιχτή φόρμα όπου έχει ένα κουμπί 'αναζήτηση'. Πατώντας το, μας πάει σε μια άλλη φόρμα όπου έχει ένα datagridview, όπου περιέχει κάποιες εγγραφές από ένα πίνακα μιας βάσης. Με διπλό κλίκ σε οποιαδήποτε εγγραφή μας επιστρέφει τις τιμές των πεδίων(πχ με ένα MessageBox. Αυτό το έκανα δοκιμαστικά για να δώ αν όντως επιστρέφει τις σωστές τιμές, αλλά και για να ελέγξω αν τα κενα πεδια τα παραλείπει). Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που θέλω είναι επιλέγωντας την γραμμή από την δεύτερη φόρμα να ενημερώνει την πρώτη άμεσα, στην ήδη ανοιχτη φόρμα. Αν υπάρχει κάποια ιδέα θα την εκτειμούσα,

Ευχαριστώ. 

Καλησπέρα σας
    Γιατί μέσα στο Event διπλό κλίκ δεν γράφεις αν πχ θέλεις να ενημερώσεις στην πρώτη φόρμα ένα άλλο datagridview1
     Form1.DataGridView1.Rows.Add(MessageBox) ή
     Form1.DataGridView1.Rows(e.RowIndex).Cells("").Value = Me.DataGridView1.Rows(e.RowIndex).Cells("").Value
    Είναι σε vb.net αλλά είναι μιά ιδέα
    Ευχαριστώ

•  18-11-2008, 10:08 46291 σε απάντηση της 46277

Παιδιά δεν μου βγαίνει, Tongue Tied υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος? Μπορώ να έχω κάποιο παράδειγμα?
  •  18-11-2008, 11:44 46293 σε απάντηση της 46291

Προσωπικά ακόμη δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλεις να υλοποιήσεις. Σίγουρα, όμως, πρόκειται για σενάριο χρησιμοποίησης δεδομένων σε πολλές φόρμες ταυτόχρονα. Ρίξε μια ματιά εδώ.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  18-11-2008, 16:57 46303 σε απάντηση της 46293

Παρακολουθώντας κι εγώ το θέμα θα ομολογήσω ότι δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να ενημερώσεις απο την
    2η φόρμα στην 1η, (ενα DataGridView? ή κάποιο άλλο (control)?). Αν πάλι καταλαβαίνω σωστά το ότι θέλεις να πάρεις
    μια Row απο το DataGridView της 2ης φόρμας, η δικιά μου γνώμη είναι να περάσεις την Row με Generics Collection τεχνική,
    αποθηκεύοντας σε μια λίστα τύπου <DataRow> όλα τα values της συγκεκριμένης Row και από εκεί να τα διαχειριστείς όπως εσύ νομίζεις.
    Για να τα περάσεις στην 1η φόρμα απο την 2η το ποιο απλό που μπορείς να κάνεις όπως είπε και ο pap να τα περάσεις καλώντας μια
    public method της 1ης φόρμας με παράμετρο την λίστα <DataRow>.

Ελπίζω να βοήθησα.

•  18-11-2008, 18:07 46304 σε απάντηση της 46303

Επαναλαμβάνω το τι θέλω να κάνω γιατί ίσως να μην έγινα κατανοητός. Έχω μια φόρμα Α και πατώντας ένα κουμπί μου εμφανίζει μια δευτερη φόρμα Β. Στην Β έχω ένα datagridview με κάποιες rows που τις τραβάει από ένα πίνακα μιας βάσης. Ένα πεδίο είναι πχ Όνομα. Κάνωντας 2ο κλικ σε οποιαδήποτε row θέλω να εμφανίζεται, στην φόρμα Α, σ' ένα TextBox το πεδίο (όνομα) από την γραμμή που έχουμε επιλέξει στην φόρμα Β. Με το που γίνεται 2ο κλικ κλείνει η φόρμα Β. Η φόρμα Β δεν είναι modal. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. 
  •  18-11-2008, 19:27 46306 σε απάντηση της 46304

Το πρόβλημα σου είναι πώς ανοίγεις και κλείνεις τη δεύτερη φόρμα με το κλικ στο data row, πώς παίρνεις την γραμμή που έχει γίνει κλικ ή πώς περνάς τα data από την πρώτη φόρμα στη δεύτερη;

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  18-11-2008, 20:39 46313 σε απάντηση της 46306

•  18-11-2008, 21:26 46315 σε απάντηση της 46304

paradisesoul:
    Επαναλαμβάνω το τι θέλω να κάνω γιατί ίσως να μην έγινα κατανοητός. Έχω μια φόρμα Α και πατώντας ένα κουμπί μου εμφανίζει μια δευτερη φόρμα Β. Στην Β έχω ένα datagridview με κάποιες rows που τις τραβάει από ένα πίνακα μιας βάσης. Ένα πεδίο είναι πχ Όνομα. Κάνωντας 2ο κλικ σε οποιαδήποτε row θέλω να εμφανίζεται, στην φόρμα Α, σ' ένα TextBox το πεδίο (όνομα) από την γραμμή που έχουμε επιλέξει στην φόρμα Β. Με το που γίνεται 2ο κλικ κλείνει η φόρμα Β. Η φόρμα Β δεν είναι modal. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. 

Καλησπέρα

Μέσα στο DoubleClick
    Form1.TextBox.Text =CStr( Me.datagridview.Rows(e.RowIndex).Cells(" Όνομα").Value)
    Me.Close

vb.net το Me=this? =Β    Form1=A
    Ευχαριστώ

Σελίδα 1 από 2 (17 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems