Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Συμπίεση φακέλου

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AlKiS. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος paradisesoul στις 20-11-2008, 09:18. Υπάρχουν 21 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (22 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-10-2008, 18:08 45190

Συμπίεση φακέλου

Είναι πολύ συμαντικό για το πρόγραμμά μου να μπορεί να συμπιέσει ενα φάκελο, αλλά δεν μπορώ να το πετύχω...

Πώς μπορώ να συμπιέσω ολόκληρο φάκελο και υποφακέλους?
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  06-10-2008, 19:35 45191 σε απάντηση της 45190

Απ: Συμπίεση φακέλου

Μια πολύ καλή βιβλιοθήκη για δημιουργία συμπιεσμένων αρχείων είναι η sharpziplib.

Δεν λειτουργεί βέβαια απλά με μια εντολή π.χ. ziplib.zipFolder("c:\myfolder"), αλλά μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε σχετίζεται με ένα συμπιεσμένο αρχείο. Ό,τι κάνει π.χ. το winzip.

Ορίστε και ένα παράδειγμα χρήσης.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  06-10-2008, 19:56 45192 σε απάντηση της 45191

Edit:

Εμ, αυτό είναι σε C#
    εγώ ξέρω μόνο vb.net :(

Μήπος έχεις κάτι σε vb.net?
  •  06-10-2008, 21:01 45193 σε απάντηση της 45190

Αν παίζεις με .NET Framework 3.0 ή 3.5 (Visual Studio 2008), τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κλάση ZipPackage από το System.IO.Packaging (Δες VB sample εδώ)

Σχετικά με τη C#, μπορείς να βρεις εύκολα πολλούς online converters για να μετατρέψεις τον κώδικά που βρίσκεις στα διάφορα παραδείγματα.

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  06-10-2008, 21:26 45194 σε απάντηση της 45193

Και αν μπορείς χρησιμοποίησε κάποιο ορθογράφο. Τουλάχιστον να διορθώνεις τα βασικά. (π.χ. σημαντικό)

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  06-10-2008, 23:38 45195 σε απάντηση της 45194

Κι εγώ έψαχνα λίγο καιρό πρίν κάτι τέτοιο...η μόνη λύση που βρήκα ήταν το ZipLib κι εγώ.
    (Για το Packaging δεν ήξερα, φένεται και λίγο μανούρα...)! Επειδή όμως ήθελα να κάνω ARJ συμπίεση,
    χρησιμοποίησα τελικά Command Prompt process, με παραμέτρους το RAR.EXE dos command.
    Όχι ότι καλύτερο απο άποψη αυτονομίας, αλλά μπορείς να διαθέσεις το αρχείο μαζί με την εφαρμογή σου,
    και να δουλεύει έτσι.

Έλπιζω να έδωσα κάτι.

•  06-10-2008, 23:43 45196 σε απάντηση της 45195

Μα πού το θυμήθηκες το arj? Και γιατί να χρησιμοποιήσεις ένα τόσο παλιό format?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  07-10-2008, 00:36 45198 σε απάντηση της 45193

KelMan:

Αν παίζεις με .NET Framework 3.0 ή 3.5 (Visual Studio 2008), τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κλάση ZipPackage από το System.IO.Packaging (Δες VB sample εδώ)

Σχετικά με τη C#, μπορείς να βρεις εύκολα πολλούς online converters για να μετατρέψεις τον κώδικά που βρίσκεις στα διάφορα παραδείγματα.

Πολύ ωραίο πραγματικά, όμως δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω ζιπ φάκελο ολόκληρο :(
  •  07-10-2008, 01:03 45199 σε απάντηση της 45198

Βασικά δεν μπορώ άλλο!! Θα τρελαθώ
    Σας ΙΚΕΤΕΥΩ να μου γράψετε ένα πρόγραμμα (δεν είναι ανάγκη να μου δώσετε τον πηγαίο κωδικό καν!!) που να κάνει ΖΙΡ ένα φάκελο στο μέρος:
    My.Computer.FileSystem.SpecialDirectories.MyDocuments + "\My Chat Logs\"

Μπορώ να βάλω το πρόγραμμά μου να τρέχει το αρχείο..
    Μήνες προσπαθώ, σας παρακαλώ πολύ, κάντε μου αυτό το αρχείο σε όποια γλώσσα προγραμματισμού σας αρέσει και μην μου δώσετε τίποτα παραπάνω από το .εχε, αλλά δεν μπορώ να ψάξω άλλο :(

•  07-10-2008, 01:50 45200 σε απάντηση της 45199

χαχα, Παναγιώτη, και την άλλη φορά στο Post, είχες πεί πάλι ότι σου θύμησα τα νιάτα σου, χεχε...
    Άν έχεις να κάνεις με κολημένα μυαλά τέτοια κολήματα θα τραβάς, προσωπικά ήθελα να χρησιμοποιήσω
    την SharpZipLib....την επόμενη φορά!

Δεν νομίζω ότι κάποιος θα σου προσφέρει αυτό που ζητάς φίλε Άλκη εδώ πέρα, κι αυτό όχι για λόγους
    αχαριστίας η κακίας κτλ. αλλά γιατί τον λίγο καιρό που γράφω και διαβάζω εδώ πέρα, δεν είναι αυτός ο
    στόχος του dotNETZone από ότι έχω καταλάβει. Ήδη σου έχουν δώσει την λύση...ίσως αν το προσέξεις λίγο
    ακόμα, και με καμιά 30αριά γραμμές να παίξει :), δεν είναι πολύ μακριά. Ακόμα, για να χρησιμοποιήσεις την βιβλιοθήκη
    SharpZipLib, δεν χρειάζεται να ξέρεις C# κάνε Add Reference στο Project σου και γράψε τι θέλεις να κάνει.
    Κι εγώ είμαι τρομερά αρχάριος, και πίστεψε με ξέρω πώς είναι να τρελένεσαι έτσι. Αλλά δεν θα μάθεις έτσι,
    εκτός κι αν απλά θέλεις να κάνεις την συγκεκριμένη δουλειά. Το ποιό γρήγορο που μπορείς να κάνεις είναι να
    αντιγράψεις από κάποιο Sample.

Anyway.. Αν δεν θέλεις να μπλέξεις πάλι με την βιβλιοθήκη ..και έχει αρκετό μπλέξιμο σου κάνω Paste αυτό που έκανα εγώ.

public void RarProcess(string fileName, string targetPath)
    {
    Process process1 = new Process();
    ProcessStartInfo startRar = new ProcessStartInfo("CMD.exe");
    startRar.WindowStyle = ProcessWindowStyle.Hidden;
    string rarCmd = "/C \"C:\\PROGRAM FILES\\WINRAR\\RAR\" A -R -U " + fileName + targetPath;
    startRar.Arguments = (rarCmd);
    process1.EnableRaisingEvents = false;
    process1.StartInfo = startRar;
    process1.Start();
    process1.WaitForExit();
    process1.Close();

}

•  07-10-2008, 02:10 45201 σε απάντηση της 45200

Έχω καιρό να χρησιμοποιήσω το SharpZipLib αλλά νομίζω πως έχει ένα FastZip class για τέτοιες quick-n-dirty δουλειές. Ομολογουμένως δεν θυμάμαι αν μπορεί να συμπιέσει φακέλους (και αναδρομικά μάλιστα), αλλά αν τα αρχεία είναι σε έναν κατάλογο, μπορείς εύκολα να με ένα foreach loop να φτιάξεις μια λίστα με τα αρχεία του καταλόγου, και να τα προσθέσεις στο zip με την κατάλληλη εντολή από το FastZip.

Δες κι εδώ http://www.geocities.com/licamft/SharpZipFAQ.html

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  07-10-2008, 02:21 45202 σε απάντηση της 45201

Αυτό κοιτούσα κι εγώ τώρα..είναι λίγο μανούρα πάντως Mitsara, πολύπλοκη βιβλιοθήκη αρκετά.

•  07-10-2008, 02:52 45203 σε απάντηση της 45199

AlKiS:
    Βασικά δεν μπορώ άλλο!! Θα τρελαθώ Σας ΙΚΕΤΕΥΩ να μου γράψετε ένα πρόγραμμα (δεν είναι ανάγκη να μου δώσετε τον πηγαίο κωδικό καν!!) που να κάνει ΖΙΡ ένα φάκελο στο μέρος: My.Computer.FileSystem.SpecialDirectories.MyDocuments + "\My Chat Logs\" Μπορώ να βάλω το πρόγραμμά μου να τρέχει το αρχείο.. Μήνες προσπαθώ, σας παρακαλώ πολύ, κάντε μου αυτό το αρχείο σε όποια γλώσσα προγραμματισμού σας αρέσει και μην μου δώσετε τίποτα παραπάνω από το .εχε, αλλά δεν μπορώ να ψάξω άλλο :(

ουαου! κουλαρε πατριώτης, (Βολιώτης) όλοι φαγαμε σκατα με τετοια θεματα και θες την λυση στο πιατο? "αντρα θελω τωρα τον εθελω" που λενε?

τα παιδια κανουν οτι μπορουν να σε βοηθησουν, χαλαρωσε, ξερω βλακια να μην εχει κατι ετοιμο εδω και ετη η Μicrosoft αλλα τι να κανουμε πρεπει να ζησουν και αλλες εταιρειες βλεπεις.
    και σε βρε παιδι μου το ενα σου ειναι μεγαλο-δυσκολο το αλλο ειναι σε C το αλλο ειναι ετσι..... ε τι να κανουμε τωρα αυτο εχει το καταστημα, παρε τον c# κωδικα περνατον απο εναν convert σε vb.net και παιξε να το φτιαξεις, 
    εγω ετσι εχω φτιαξει απειρα πραγματα, υπομονη θελει, αμα δεν εχεις δεν κανεις για αυτο τον κλαδο...χωρις παραξηγηση, αμα ειναι να τσατιζεσαι και να "παρακαλας" αλλους να σου βρουν λυση, γιατι αλλο βοηθεια και αλλο
    "βρειτε μου μια λυση εσεις ετοιμη στα μετρα μου!" οκ?

αν οντος εψαχνες μηνες αποκλειεται να μην βρηκες ολα αυτα που ειπαν τα παιδια, κατι λαθος ψαχνεις τοτε...

και για να τελειωνω, εγω στην vb6 δουλευα RSP GZIP compressor! και απο οσο θυμαμαι εχει βγει η βιβλιοθηκε και σε .net και ηταν ευκολοτατη στο να την μαθεις και εκανες συμπιεσεις με 5γραμμες κωδικα.
    ΑΛΛΑ ειναι με πληρωμη, εγω τοτε την αγορασα λιγα δολαριακια ηταν δεν θυμαμαι, εχω τα OCX ακομα και σημερα και αν θελω κατι κανω reference αυτα στις VB.net εφαρμωγες μου και την κανω την δουλεια μου αψογα.

googlare λιγο και κατι θα βρεις! παίζουν και σπασμένα αλλά δεν το προτείνω κολανε συνέχεια η έχουν ιούς!

αλλιως η δοκιμαστηκε εκδοση κανει τα παντα απλα, μπορει ορισμενες φορες στο ανοιγμα και τερματισμο της εφαρμογης σου να εμφανιζει ενα μικρο διαλογο παραθυρακι που λεει οτι κανει χρηση της εκδοσης αυτης.

τωρα μπορεις να κανεις πατεντα και να κανεις την εφαρμωγη σου ΑΝ υπαρχει τετιο παραθυρακι ανοιχτο αυτοματα να το κλεινει, και δεν θα προλαβαινει κανεις να δει τιποτα, αλλα μπορει να μην πιανει στην εκινηση παντα ...για τον τερματισμο το ειχα κανει πριν χρονια μεχρι που το αγορασα, δεν αξιζε για μερικα δολαρια 20-15 δεν θυμαμαι οταν εγω πουλαγα τοτε το λογισμικο 1000 να μην αγορασω και να μαι νομιμος.Wink

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  07-10-2008, 09:47 45204 σε απάντηση της 45203

Θα πρέπει να το κοιτάξω λίγο κι εγώ αυτό το RSP GZIP...thanx johnny.

•  07-10-2008, 11:09 45207 σε απάντηση της 45199

Φίλε gtas:
    Καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς μιας που δεν είναι η πρώτη φορά που το δοκιμάζω αλλά φίλε μου πιστεψέμε οι γνώσεις μου είναι πολύ λίγες, και διστυχώς όταν αρχίζουν και μπλέκονται διαφορετικές γλώσσες τα χάνω και ήταν το μόνο που μου είχε απομήνει να πώ μετα απο τόοοοοοοοσο καιρό που το προσπαθώ.

Όσον αφορά σε αυτό που μου έγραψες τώρα:
    Ο κώδικός δεν είναι με τίποτα vb.net, μου θιμήζει c++. Αρα θα μπορούσες να μου πείς πώς να τον χρησιμοποιήσω? (και τι ακρβώς κάνει αν γίνεται γιατί βλέπω οτι πάει να αρχήσει το winrar αλλά δεν βλέπω πουθενά τον φάκελο που θέλω να συμπιέσω)

Ευχαριστώ πάρα πολύ gtas, εκτιμώ το οτι έγραψες κωδικό για μενα.

Mitsaras:
    Έυκολά? δεν νομίζω φίλε μιτσάρα τουλάχιστον όχι για μένα.. ειδικά δε εαν πρέπει να γράψω κωδικό για να βλέπει ολα τα αρχεία και τους υποφακέλους

Johnnyxp64:
    Όχι φίλε Γιάννη, σε ΚΑΜΙΑ περίπτοση δεν είμαι σε "αντρα θελω τωρα τον εθελω", ψάχνω μήνες για αυτό το θέμα και απλώς δεν μπορώ άλλο!!!
    Ξέρω οτι κάνουν οτι μπορούν, και δεν χρειάζεται να κουλάρο γιατί είμαι ήρεμος. Πράγματικά βλακία να μην έχει η Microsoft κατι τέτοιο ΑΚΟΜΑ!! 2009 πάμε, έλεος

Ναι, πράγματι το ένα είναι σε C και το άλλο είναι πολυ δύσκολο γιατί βλέπεις δεν ασχολούμε επαγγελματικά με τον προγραμματισμό αλλά μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. προσπαθώ να μάθω και κάθε φορά που μου δείνουν κωδικό τον μελετάω να δω πώς το έκανε αυτό που μου έγραψε. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικό.. Απλός θέλο το προγραμματάκι :(
    Όσον αφορά στα Converter. Τόχο κάνει κι αυτό αλλά όλο προβλήματα μου βγάζει και δεν ξέρω να τα διορθόσω.

Ναι, όντος ψάχνω μήνες, και οχι δεν είναι η πρώτη φορά που μου λέν για το gZip και κάποια άλλα (αν και κάθε φορά παραπέμπομε σε διαφορετική σελίδα για το καθένα). Άρα οχι, δεν ψάχνω λάθος απλός σου έλειπε η πληροφορία οτι τα έχω ξαναδεί κάποια απο αυτά

Αυτό το πρόγραμμα που αναφέρεις, συμπιέζει φακέλους με όλους τους υποφακέλους?

Αν ναί αφού δεν ασχολούμε επαγγελματικά θα ψάξω για μια cracked έκδωση μέχρι να βρώ μια χωρίς ιούς. αλλά και ιούς να κωλίσω κάνω format, δεν με νοιάζει πια, απλός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ κάνω αυτό το πράγμα, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ συμπιέσω το φάκελω :( δεν πάει άλλο, δεν πάει
Σελίδα 1 από 2 (22 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems