Καλημέρα παιδιά,
Για μια ακόμα φορά θα χρειαστεί να καταθέσω ένα πρόβλημα (συγκεκριμένα των HP με τα Vista) και να ζητήσω την βοήθειά σας και τις απόψεις σας.
Ελπίζω ωστόσο μέσα από αυτό το θέμα συζήτησης να βοηθηθούν και άλλοι χρήστες των Vista οι οποίοι χρησιμοποιούν μηχανήματα της HP.
Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής:
Εδώ και 8 μήνες αγόρασα ένα καινούργιο Laptop της HP - συγκεκριμένα το HP Pavilion dv9000 - με εγκατεστημένα τα Vista Premium.
Εγκατέστησα τα προγράμματά μου (Flash, PHP, SQL, MySQL κ.λ.π. ως Web Developer) και άρχισα να δουλεύω.
Κάποια στιγμή με ενημέρωσε το λειτουργικό για την απαραίτητη αναβάθμιση των Vista με το SP1.
Λόγω του ότι είχα αρκετές υποχρεώσεις, είχα αναστείλει την εγκατάσταση του SP1, μέχρι πριν ενάμιση μήνα οπότε και αποφάσισα την εγκατάσταση.
Ε, λοιπόν άρχισαν όλα κανονικά και την στιγμή που έκανε reboot για να ολοκληρώσει την εγκατάσταση, ξαφνικά κόλησε και δεν έβρισκε κάποια dll.
Αναγκαστικά έκλεισα τον υπολογιστή από το κουμπί on/off και έκανα επανεκίνηση, αλλά πάλι το ίδιο. Προσπάθησα να κάνω roll back σε προηγούμενο restore point δεν γινόταν τίποτα.
Προσπάθησα να κάνω εκκίνηση σε περιβάλον ασφαλείας πάλι τίποτα. Έβαλα σε εφαρμογή ακόμα και τον Kernell Debuger αλλά και πάλι τίποτα.
Ευτυχώς με κάλυπτε η εγγύηση και έτσι (αφού το έστειλα πρώτα στο multirama απ' όπου τον πήρα), ο υπολογιστής στάλθηκε στο Service της HP Hellas για επιδιόρθωση.
Η διάγνωση μετά από 3 εβδομάδες ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα μα κανένα πρόβλημα στο Hardware, σε κανένα σημείο ούτε σε controllers ούτε στην μνήμη Ram ούτε στον σκληρό δίσκο ούτε πουθενά.
Και αναγκαστικά κάνανε format και επανεγκατάσταση των Vista.
Όπως με ενημέρωσε ο διευθύνων τεχνικός του Service, το πρόβλημα οφείλεται σε κρασάρισμα των Vista. Του εξήγησα λοιπόν τί ακριβώς έκανα και ποια προγράμματα και ενημερώσεις έχω εγκατστήσει στο
Laptop, και μου είπε ότι από άρθρα που διάβασε ο ίδιος, οι υπολογιστές της HP έχουν αρκετές πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα στο SP1 των Vista και επιπλέον μου πρότεινε να μην εγκαταστήσω το SP1
μέχρις ώτου να βγει το SP2 για τα Vista.
Θα ήθελα τις απόψεις για το ζήτημα αυτό και επίσης την συμβουλή σας περί του αν θα πρέπει ή όχι να εγκαταστήσω εν τέλει το SP1.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Test your limits... and go beyond