Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Τα HP Laptops κρασάρουν με το SP1 των Vista

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò killroy. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος killroy στις 22-12-2008, 10:32. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-12-2008, 12:59 47006

Τα HP Laptops κρασάρουν με το SP1 των Vista

Καλημέρα παιδιά,

Για μια ακόμα φορά θα χρειαστεί να καταθέσω ένα πρόβλημα (συγκεκριμένα των HP με τα Vista) και να ζητήσω την βοήθειά σας και τις απόψεις σας.
    Ελπίζω ωστόσο μέσα από αυτό το θέμα συζήτησης να βοηθηθούν και άλλοι χρήστες των Vista οι οποίοι χρησιμοποιούν μηχανήματα της HP.

Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής:
    Εδώ και 8 μήνες αγόρασα ένα καινούργιο Laptop  της HP - συγκεκριμένα το HP Pavilion dv9000 - με εγκατεστημένα τα Vista Premium.
    Εγκατέστησα τα προγράμματά μου (Flash, PHP, SQL, MySQL κ.λ.π. ως Web Developer) και άρχισα να δουλεύω.
    Κάποια στιγμή με ενημέρωσε το λειτουργικό για την απαραίτητη αναβάθμιση των Vista με το SP1.
    Λόγω του ότι είχα αρκετές υποχρεώσεις, είχα αναστείλει την εγκατάσταση του SP1, μέχρι πριν ενάμιση μήνα οπότε και αποφάσισα την εγκατάσταση.

Ε, λοιπόν άρχισαν όλα κανονικά και την στιγμή που έκανε reboot για να ολοκληρώσει την εγκατάσταση, ξαφνικά κόλησε και δεν έβρισκε κάποια dll.
    Αναγκαστικά έκλεισα τον υπολογιστή από το κουμπί on/off και έκανα επανεκίνηση, αλλά πάλι το ίδιο. Προσπάθησα να κάνω roll back σε προηγούμενο restore point δεν γινόταν τίποτα.
    Προσπάθησα να κάνω εκκίνηση σε περιβάλον ασφαλείας πάλι τίποτα. Έβαλα σε εφαρμογή ακόμα και τον Kernell Debuger αλλά και πάλι τίποτα.

Ευτυχώς με κάλυπτε η εγγύηση και έτσι (αφού το έστειλα πρώτα στο multirama απ' όπου τον πήρα), ο υπολογιστής στάλθηκε στο Service της HP Hellas για επιδιόρθωση.
    Η διάγνωση μετά από 3 εβδομάδες ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα μα κανένα πρόβλημα στο Hardware, σε κανένα σημείο ούτε σε controllers ούτε στην μνήμη Ram ούτε στον σκληρό δίσκο ούτε πουθενά.
    Και αναγκαστικά κάνανε format και επανεγκατάσταση των Vista.
    Όπως με ενημέρωσε ο διευθύνων τεχνικός του Service, το πρόβλημα οφείλεται σε κρασάρισμα των Vista. Του εξήγησα λοιπόν τί ακριβώς έκανα και ποια προγράμματα και ενημερώσεις έχω εγκατστήσει στο
    Laptop, και μου είπε ότι από άρθρα που διάβασε ο ίδιος, οι υπολογιστές της HP έχουν αρκετές πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα στο SP1 των Vista και επιπλέον μου πρότεινε να μην εγκαταστήσω το SP1 
    μέχρις ώτου να βγει το SP2 για τα Vista.

Θα ήθελα τις απόψεις για το ζήτημα αυτό και επίσης την συμβουλή σας περί του αν θα πρέπει ή όχι να εγκαταστήσω εν τέλει το SP1.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Test your limits... and go beyond
  •  19-12-2008, 13:48 47008 σε απάντηση της 47006

Απ: Τα HP Laptops κρασάρουν με το SP1 των Vista

Μετέφερα εδώ τη συζήτηση καθώς δεν έχει να κάνει με Vista Development ή Development γενικότερα.

Όσο για την άποψη του τεχνικού, μου φαίνεται ότι παραδέχτηκε ο ίδιος ότι τα μηχανήματα της HP έχουν πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι στο hardware, αλλά είναι δικό τους πρόβλημα. Όσο για το "να μην βάλεις SP1" και "κάπου το διάβασα" από τεχνικό ... ας πούμε ότι δεν θεωρώ 100% επαγγελματική αυτή την απάντηση και συνήθως σχολιάζω με πολύ εντονότερο τρόπο τέτοια θέματα. Είμαι επίσης σίγουρος ότι αυτή ΔΕΝ είναι η επίσημη θέση της HP και ότι αν το ακούγανε θα τραβάγανε τα μαλλιά τους.

Κατά πάσα πιθανότητα κάποιος από τους custom driver ή utility που δίνει η ίδια η HP έχει πρόβλημα. Οι κατασκευαστές laptop βάζουν κατά κανόνα hardware το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε αυτούς (OEM εκδόσεις ή εντελώς custom υλοποιήσεις) και φυσικά χρησιμοποιούν OEM drivers. Το ίδιο κάνουν και με τα διάφορα utilities όπως και με τα hardware buttons που βάζουν. Οι OEM drivers και utilities όμως δεν ελέγχονται πάντα όπως πρέπει, καθώς προορίζονται για περιορισμένη κυκλοφορία. Γι αυτό το λόγο οι κατασκευαστές προτείνουν να κατεβάσεις από αυτούς τις νέες εκδόσεις των driver και όχι απευθείας από τις κατασκευάστριες εταιρείες του hardware (π.χ. Intel). Δεν αποκλείεται κάποιος driver ή κάποιο utility να κάνει λανθασμένη αναγνώριση του λειτουργικού και να σκάει.
    Έχω αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα με ένα laptop TurboX για το οποίο απλά ... δεν υπάρχουν drivers. Ή μάλλον, ο Τούρκος OEM (Vestel) δεν βγάζει drivers. Έχω βάλει κανονικότατα Windows 2008 x64 επάνω αλλά δεν δουλεύουν τα hardware buttons, τα utilities για ενεργοποίηση του WiFi και το Bluetooth, το οποίο απλά δεν φαίνεται ως συσκευή πλέον. Κατά τα άλλα κάνω τη δουλειά μου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά το πρόβλημα σου (το οποίο δεν ανέφερες), με τα πολλαπλά restore μάλλον προκάλεσες πρόβλημα εκεί που δεν υπήρχε. Αν το πρόβλημα ήταν κάποιος driver ή utility θα μπορούσες να δεις ποιά συσκευή δεν δουλεύει και να εγκαταστήσεις εκ νέου το driver ή το utility. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να καταγράψεις ποιά είναι τα dll που "χάθηκαν" γιατί αυτά θα σου πούνε ποιός driver ή utility έφταιγε. Έτσι θα μπορέσεις να κατεβάσεις τη διορθωμένη έκδοση από το site της HP ή να πεις στον τεχνικό τί να κοιτάξει και να μην σε ξεφορτωθεί με τον ίδιο τρόπο.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  19-12-2008, 14:54 47009 σε απάντηση της 47006

Re: Τα HP Laptops κρασάρουν με το SP1 των Vista

Απ'ότι φαίνεται το πρόβλημα του SP1 με OEM Vista 64bit  είναι γενικότερο πάντως, είχα και εγώ τέτοιες περιπέτειες την προηγούμενη βδομάδα με το καινούργιο μου φορητό τέρας (δεν σήκωνε με τίποτα IIS + WPAS και γενικά ήταν ασταθές - πολλά errors στο windows update κλπ). Τελικά το φορμάρισα, έβαλα από την αρχή τα vista 64 από το action pack, πέρασα τους drivers και όλα δουλεύουν ρολόι. 

Από το 5ωρο που πέρασα ψάχνοντας και μέσα στην ζαλάδα των manual installation scripts για IIS το πιο "εύστοχο" αίτιο για το πρόβλημα είναι mispacked language packs μαζί με τις OEM εκδόσεις (γιατί αυτό συγκεκριμένα να πειράζει το WPAS στα 64bit SP1 δεν ξέρω και επειδή εκείνη την μέρα πονέσανε τα μάτια μου δεν θέλω και να το ψάξω :P).  Μιλώντας με άλλους γνωστούς που πρόσφατα πήγαν σε φρέσκα laptop 64αρια SP1, οι 3 από τους 5 είχαν αυτό το πρόβλημα. Οι μόνοι που δεν το είχαν ήταν αυτοί που πήραν HP (!)

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
  •  19-12-2008, 16:36 47017 σε απάντηση της 47008

Παναγιώτη,

Κατ' αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για την απάντησή σου.

Θα πρέπει να σημειώσω και να προσθέσω ότι το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τα πολλαπλά restore.
    Απλά, στο σημείο που το SP1 πέρασε στην επανεκκίνηση του υπολογιστή, για κάποιον ανεξίγητο λόγο δεν έβρισκε ένα συγκεκριμένο dll, οπότε μετά την "χειροκίνητη" επανεκίνηση δεν μπορούσε να φορτώσει τα Vista και για αυτόν τον λόγο από μόνο του το λογισμικό μου πρότεινε να κάνω restore στο σημείο πριν την εγκατάσταση του SP1.
    Εγώ ανέφερα και στους τεχνικούς του multirama (απ' όπου αγόρασα το Laptop) και στους τεχνικούς της HP Hellas, το συγκεκριμένο dll, όπως και την όλη διαδικασία μετά το "κρασάρισμα" που ακολούθησα, αλλά από ότι μου είπαν και οι ίδιοι, δεν τους βοήθησε στην επίλυση.

Όσον αφορά τους custom drivers και τα utility της HP, ο τεχνικός της HP Hellas μου τόνισε επαννηλημένα ότι δεν φταίει κανένας από αυτούς και ότι απλά τα HP δεν είναι πλήρως συμβατά με το SP1 των Vista.
    Επίσης, πρέπει να αναφέρω, ότι αρκετές φορές έψαξα στην ιστοσελίδα της HP για τυχόν upgrades των αντίστοιχων οδηγών και των utilities όσον αφορά το SP1, αλλά δεν βρήκα τίποτα σχετικό.
    Και από την άλλη πλευρά έχω ενεργοποιημένη την αυτόματη ενημέρωση για drivers από την HP, οπότε σε περίπτωση που κάτι μου είχε ξεφύγει η ίδια εταιρεία θα μου είχε στείλει μέσω αυτής της διαδικασίας κάποιο notification και σαφώς και το αντίστοιχο προς εγκατάσταση upgrade.

To πρόβλημα - το οποίο πριν δεν ανέφερα - βρίσκεται αφενός στην ανησυχία μου για την σταθερότητα και ασφάλεια του λογισμικού των Vista (αφού κάθε SP το κάνει καλύτερο), αλλά κυρίως στο γεγονός ότι - όπως διάβασα και όπως και ο admin GKapnias μου είπε, τα Vista με εγκατεστημένο το SP1, τρέχουν καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο σταθερά την PHP (γλώσσα που χρησιμοποιώ στις δυναμικές ιστοσελίδες που κατασκευάζω ).
    Βέβαια το "ζήτημα" αυτό δεν μου δένει τα χέρια, εφόσον έχω ήδη εγκατεστημένη την PHP  ( με την βοήθεια της ομάδας του dotnet σε προηγούμενο post που δημοσίευσα ), απλά όπως όλοι μας έτσι και εγώ θέλω να μπορώ να χρησιμοπώ τις δυνατότητες του λογισμικού και τους μηχανήματός μου στο καλύτερο δυνατό, και απλά αναρωτιέμαι που οφείλεται το συγκεκριμένο πρόβλημα και πώς μπορώ να το ξεπεράσω (όταν οι ίδιοι οι τεχνικοί της HP Hellas δεν μπορούν)

•  19-12-2008, 18:19 47022 σε απάντηση της 47017

Όταν έλεγα ότι δεν ανέφερες ποιό ήταν το πρόβλημα εννοούσα το τί ακριβώς συμβαίνει. Το ότι δεν ξεκινούσαν τα Windows το είπες τώρα, αλλά ποιό ήταν το dll? Από αυτό θα καταλάβεις τί συμβαίνει. Εκτός και αν σου είπε για το hal.dll ή το user32.dll ή κάτι τέτοιο, που σημαίνει ότι απλά ... δεν βλέπει το σκληρό.

•  19-12-2008, 22:36 47024 σε απάντηση της 47022

Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη με την απαράδεκτη απάντηση του τεχνικου στην HP,
    αλλά δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό.

Η γνώμη μου είναι να κατεβάσεις ένα original dvd των Vista  με Integrate το SP1,
    και να το κάνεις εγκατάσταση στο laptop σου (εκτός αν το έχεις κάνει ήδη),
    κάνε windows update για να κατεβάσεις τους τελευταίους drivers, και ότι δεν βρεθεί
    βάλτο manual απο τα sites των κατασκευαστών.

Προσωπικά, επειδή έρχονται και φεύγουν καθημερινά επώνυμα laptops, desktops, servers από τα
    χέρια μου δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο, ουτε σε HP,ACER,Fujitsu,Toshiba.

Έπρεπε να κρατήσεις τα ονόματα των .dll όπως σου είπε και ο Παναγιώτης για να ξέρεις έστω και τώρα
    ποιο ήταν το πρόβλημά σου, έτσι ώστε αν ξαναεμφανιστεί να το αντιμετωπίσεις ή να το προλάβεις.

•  19-12-2008, 23:56 47026 σε απάντηση της 47024

Όσο για το Multirama, οι ... ειδικοί τους μάλλον δεν έχουν άμεση ενημέρωση για τα πράγματα που πουλάνε, οπότε δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς. Λέω όμως να περάσω από κανένα Multirama να τους κάνω τον ανήξερο και να τους ρωτήσω. Τί θα μου πούνε όταν νομίζουν ότι θέλω να ψωνίσω? Κάτι μου λέει ότι τότε δεν θα πούνε "όχι, δεν παίζει" ...
  •  20-12-2008, 00:34 47028 σε απάντηση της 47026

Θα σου πούνε ότι τους είπανε στα σεμινάρια που τους κάνανε. Τίποτα παραπάνω!
    Αν βρούνε αδιέξοδο θα σε τραβήξουν στο μοντέλο που έχει ποσοστά η επιχείρηση.

Παρεπιμπτόντως τα Laptop τους έχουνε απο τις καλύτερες κριτικές σε χαρακτηριστικά και
    απόδοση, όμως δεν έκατσε ακόμα κάτι μπροστά μου.

•  20-12-2008, 12:12 47030 σε απάντηση της 47028

Στο δικό μου HP Pavilion DV9750 έχω τα Vista Home Premium και έχω βάλει και το SP1 εδώ και καιρό. Το μηχάνημα δουλεύει απροβλημάτηστα και δεν έχω κανένα παράπονο.

My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
  •  22-12-2008, 10:32 47080 σε απάντηση της 47030

Παιδειά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και αποφάσισα τι θα κάνω.

Πρώτα απ' όλα θα τελειώσω μια ιστοσελίδα που πρέπει να παραδώσω μέχρι τέλος Ιανουαρίου, μετά θα κάνω Backup όλα τα αρχεία, τα downloads και τα links μου και θα δοκιμάσω να περάσω το SP1.
    Οπότε στην χειρότερη περίπτωση, να χρειαστεί να το κάνω format και επανεγκατάσταση των Vista καθώς και των προγραμμάτων μου (όσο χρονοβόρο και κουραστικό και αν είναι αυτό).
    Επομένως θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
    Προς το παρόν όμως μέχρι να παραδώσω την δουλειά που έχω αναλάβει δεν θα το τολμήσω.

gtas θα ήθελα να σε ρωτήσω,
    μου είπες να κατεβάσω ένα original dvd των Vista  με Integrate το SP1. Πώς όμως μπορώ να το κάνω αυτό εφόσον έχω ήδη αγοράσει μία άδεια για Vista όταν αγόρασα το Laptop;
    Μπορώ με την υπάρχουσα άδεια που έχω στην κατοχή μου να τους ζητήσω να μου στείλουν ένα άλλο αντίγραφο του λογισμικού ή πρέπει να την αγοράσω από την αρχή;

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems