Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

IPhone vs Windows Mobile Phone

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Pak. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 16-01-2009, 21:11. Υπάρχουν 12 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-01-2009, 20:37 47666

IPhone vs Windows Mobile Phone

Μιας και μου έδωσε την ιδέα μια παραπλήσια συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες θα ήθελα να θέσω το ερώτημα και να ακούσω τις απόψεις σας. Τι θα πέρνατε? Ένα iPhone η ένα Win mobile phone(HTC, Samsung, Nokia);

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  15-01-2009, 21:23 47668 σε απάντηση της 47666

Απ: IPhone vs Windows Mobile Phone

Για να το κάνουμε τί? Το κινητό δεν το παίρνεις έτσι, το παίρνεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. Ή μάλλον, το iPhone το παίρνεις έτσι, ένα επαγγελματικό όπως τα διάφορα Windows Mobile, Blackberry ή τα Nokia (τα οποία ΔΕΝ είναι Windows Mobile) τα παίρνεις γιατί τα χρειάζεσαι.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  15-01-2009, 22:27 47670 σε απάντηση της 47668

Συγνώμη, έχεις δικαιο το Nokia μπήκε εκ παραδρομής(χρησιμοποιεί το Symbian αν δεν κάνω λάθος)! Μα αυτή είναι και η ερώτηση! Αν είχατε να επιλέξετε για προσωπικό σας κινητό ένα από τα δύο είδη, ποιά κριτήρια θα θέτατε στη επιλογή σας; Για παράδειγμα εγώ έχω επιλέξει το Samsung Omnia 8gb λόγω προσιτής τιμής, τεχνολογικής υπεροχής, επαγγελματικών αναγκών και ποιότητας κατασκευής γνωρίζοντας ότι υστερεί σε usability, accesories και ... status ( το iPhone έχει καταντήσει επίδειξη οικονομικής ευμάρειας) ! 

Καλώς η κάκώς Παναγιώτη, το κινητό δεν είναι όπως το αυτοκίνητο, που θα πάρεις ένα για τη δουλειά και ένα για τις σαββατιάτικες εξόδους. Παίρνεις ένα που θα θα πάει παντού. Οπόταν οι δικές σας προτεραιότητες ποιές θα ήταν;

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  16-01-2009, 00:45 47673 σε απάντηση της 47670

Για μένα είναι τα εξής (με αδιάφορη σειρά).

1. Extensibility με τη μορφή εφαρμογών που προσθέτουν ή αλλάζουν δυνατότητες του λειτουργικού (πχ το Destinator για να προσθέσει gps πλοήγηση και το Resco keyboard για να αλλάξει το default πληκτρολόγιο).
    2. Δυνατότητα να εγκαθιστώ εφαρμογές & media με όσο το δυνατόν λιγότερα & compact προαπαιτούμενα. Για παράδειγμα, θέλω τα mp3 μου να τα αντιγράφω μέσω του explorer χωρίς να χρησιμοποιώ εφαρμογή για τον σκοπό αυτό. Το ίδιο για τις εφαρμογές. Επίσης, το πρόγραμμα που μου δίνει πρόσβαση στο κινητό (sync) θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο συμμαζεμένο (και όχι jack-of-all-trades όπως το iTunes).
    2a. Στο παραπάνω πάει και το να μπορώ να βρω τα εν λόγω αρχεία από οποιαδήποτε πηγή θέλω, χωρίς να πρέπει να το κάνω από ένα συγκεκριμένο σημείο αποκλειστικά (λέγε με iStore).
    3. Πλήθος εφαρμογών. Η Windows mobile πλατφόρμα είναι αρκετά μπροστά σε σχέση με τους ανταγωνιστές.
    4. Η συσκευή πρέπει να παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές από πλευράς hardware = λειτουργικότητα.
    5. Οι διαστάσεις δεν έχουν σημασία, αρκεί να μην ξεφεύγουν πολύ.

Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι οι flashy συσκευές, αυτός είναι και ο λόγος που είμαι εδώ και δύο χρόνια με ένα Eten X500, και πριν από αυτό ένα Ericsson T28 που δεν θυμάμαι καν από πότε το είχα. Βέβαια, ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως να πάρω ένα μικρό netbook με SIM κάρτα και ακουστικά...

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  16-01-2009, 12:03 47679 σε απάντηση της 47673

Κοίτα για το κινητό διαφωνώ Mitsara

Το κινητό είναι κάτι που πρέπει πάνω από όλα να σου αρέσει. Και είναι το πρώτο κριτήριο.

Μπορεί στο δικό μας συνάφι να μετράνε και άλλα πράγματα άλλα για όλους τους υπόλοιπους (κοινούς θνητούς) όσο εξοικιωμένοι και να είναι με την τεχνολογία το πρώτο που μετράει είναι καθαρά η εικαστική άποψη του κινητού. Φυσικά και υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει αλλά πάνω κάτω θεωρώ ότι το προσφέρουν όλα τα μοντέλα. Μην ξεχνάτε τις μελέτες που λένε ότι το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών χρησιμοποιούν τα κινητά μόνο για ομιλία και μηνύματα!!!

Τώρα ως του συναφιού και μάλιστα microsoftakias ομολογώ ότι το interface του iPhone είναι ότι πιο έξυπνο έχω δει και με έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό....

Βέβαια επαγγελματικά προγραμματίζω windows mobile και για τις business εφαρμογές είναι μονόδρομος αλλά είπαμε άλλο η δουλειά άλλο η διασκέδαση.

Manos
  •  16-01-2009, 12:29 47681 σε απάντηση της 47679

manosB:

Τώρα ως του συναφιού και μάλιστα microsoftakias ομολογώ ότι το interface του iPhone είναι ότι πιο έξυπνο έχω δει και με έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό....

Βέβαια επαγγελματικά προγραμματίζω windows mobile και για τις business εφαρμογές είναι μονόδρομος αλλά είπαμε άλλο η δουλειά άλλο η διασκέδαση.

Και τα SMS είναι big business. VERY big business. Διάβαζα στο IEEE Spectrum του Οκτωβρίου ότι πέρυσι τα SMS δημιούργησαν περισσότερα έσοδα από Music, Hollywood και Gaming industry ... ΜΑΖΙ.

Ενώ στα Windows Mobile έχουμε πλέον ... threaded SMS messages που σημαίνει π.χ. ότι οι παλαιότερες ειδοποιήσεις για χαμένες κλήσεις χάνονται πίσω από την τελευταία. Απλά, η MS (και όλες οι Αμερικάνικες εταιρείες) δεν έχει καταλάβει ακόμα τη διαφορά SMS και email και προσπαθεί να τα χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο.

manosB:

Η σημαντικότερη επαγγελματική εφαρμογή είναι το email. Όταν υπάρχει η επιλογή μεταξύ επαγγελματικής συσκευής Windows Mobile και κάποιου Nokia N9x το οποίο κάνει και synch με Exchange, μάντεψε τί θα αγοραστεί. Γι αυτό και βγήκαν τα Touch Diamond, Omnia, γιατί και οι επαγγλεματίες χρήστες (με τα γκαφρά για να πάρουν ακριβά κινητά), θέλουν ΩΡΑΙΑ κινητά.

Θα έλεγε ότι σαν κλισέ, θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα Nokia, iPhone είναι κινητά με εφαρμογές, ενώ τα Windows Mobile είναι PDA με σύνδεση.

•  16-01-2009, 13:15 47684 σε απάντηση της 47681

Μάνο, ο λόγος που πήρα το eten τότε ήταν ακριβώς γιατί μου άρεσε... το πλήθος των features που είχε (ήταν και εμφανισιακά ανεκτό τότε, μινιμαλιστικό και λεπτότερο από τα περισσότερα κινητά που κυκλοφορούσαν). Η εμφάνιση ενός κινητού για μένα είναι bonus, αλλά όχι το πρωτεύον κριτήριο.

[...] threaded SMS messages που σημαίνει π.χ. ότι οι παλαιότερες ειδοποιήσεις για χαμένες κλήσεις χάνονται πίσω από την τελευταία. Απλά, η MS (και όλες οι Αμερικάνικες εταιρείες) δεν έχει καταλάβει ακόμα τη διαφορά SMS και email και προσπαθεί να τα χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο.

Η καινούρια μορφή των sms μου θυμίζει περισσότερο messenger παρά e-mail και μου φαίνεται αρκετά βολική σε περίπτωση που γίνονται εκτεταμένες SMS συζητήσεις (σπάνιο, καθώς προτιμώ τον Messenger αν ο συνομιλητής μου είναι στο PC). Όμως, πώς συνδέονται οι ειδοποιήσεις για τις κλήσεις με τη νέα μορφή εμφάνισης των SMS;

•  16-01-2009, 13:59 47688 σε απάντηση της 47684

Mitsaras:
    Όμως, πώς συνδέονται οι ειδοποιήσεις για τις κλήσεις με τη νέα μορφή εμφάνισης των SMS;

Επειδή οι ειδοποιήσεις ομαδοποιούνται ανά αποστολέα, χάνεται η σειρά με την οποία ήρθαν τα μηνύματα. Και καλά οι ειδοποιήσεις για τις κλήσεις. Όσες ειδοποιήσεις παίρνω από e-banking, e-billing κλπ ομαδοποιούνται πάλι με αποτέλεσμα, π.χ. όλες οι ειδοποιήσεις που έχω πάρει από Cosmote να έχουν κρυφτεί πίσω από την τελευταία με ... τα Χρόνια Πολλά! Καλή η ιδέα των threads, μόνο που τα SMS δεν χρησιμοποιούνται μόνο για συζητήσεις.

•  16-01-2009, 20:16 47690 σε απάντηση της 47688

Windows Mobile γιατί μπορείς να βρεις έτοιμη εφαρμογή που να κάνει (σχεδόν) ό,τι κατεβάσει ο νους σου!!! Ήθελα να ενημερώσω στο site μου τη σελίδα με τα αγαπημένα προγράμματα και να βάλω ένα section με προγράμματα για mobile. Θα το κάνω σύντομα.
    Το δικό μου κινητό είναι το LG KS20 γιατί είναι windows mobile, αρκετά μικρό και όχι αστρονομικά ακριβό. Αν δεν είχε κι αυτό το μικρό προβληματάκι με τον ήχο στο destinator θα ήταν τέλειο (ουσιαστικά destinator παίζει χωρίς ήχο ή με πολλά κόλπα)! Δεν έχει qwerty πληκτρολόγιο, γι αυτό και το μικρό του μέγεθος. Έχοντας όμως το Spb Keyboard είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την ταχύτητα πληκτρολόγησης. Άλλωστε το συνδέσω κάθε μέρα με desktop/laptop και αν θέλω να γράψω πολλά τα γράφω στο pc και τα συγχρονίζω.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  16-01-2009, 20:47 47691 σε απάντηση της 47690

Δημήτρη, αυτό που περιγράφεις είναι ένα από τα ... προβλήματα των Windows Mobile. Το App Store είναι ένα κανάλι μέσω του οποίου όλες οι διαθέσιμες εφαρμογές είναι έτοιμες για κατέβασμα στο iPhone σου και η πληρωμή γίνεται άμεσα και εύκολα. Στις εφαρμογές Windows Mobile πρέπει να τις ψάξεις από το dekstop σε πολλά και διαφορετικά ecommerce sites, να τις αγοράσεις με πιστωτική, να τις κατεβάσεις και να τις εγκαταστήσεις μέσω ActiveSync. Μία αρκετά μακροχρόνια διαδικασία με μεγάλο κόστος (σε χρόνο) για τον πελάτη. Η διαδικασία αυτή σχεδόν αποκλείει τις παρορμητικές αγορές. Πόσες φορές έχεις κατεβάσει κάποια εφαρμογούλα ή κάποιο παιχνιδάκι στο κινητό σου από το μενού του provider σου?

•  16-01-2009, 20:47 47692 σε απάντηση της 47690

<PartialOffTopic>
    Δημήτρη, το Spb πώς τα πάει με ελληνικά για sms? Τα στέλνει ως unicode (70 χαρακτήρες) ή κανονικά ως ASCII?

Το Resco είχε ένα κόλπο για να βάλεις ελληνικά για sms (κεφαλαία μόνο προφανώς) αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρω.
    </PartialOffTopic>

•  16-01-2009, 20:53 47693 σε απάντηση της 47692

Στο δικό μου κινητό αυτό το αναλαμβάνει κάποιο άλλο επίπεδο (ίσως το λειτουργικό, ίσως κάτι custom της lg - δεν ξέρω). Το πληκτρολόγιο γράφει κανονικά, μικρά/κεφαλαία/τόνους και κάτι άλλο τα μετατρέπει και φεύγει σαν ascii.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  16-01-2009, 21:11 47694 σε απάντηση της 47693

Παναγιώτη, μπορείς να επαναφέρεις την κλασσική προβολή ( http://peterfoot.net/DisableWindowsMobile61ThreadedSMSView.aspx ). Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με το mentality που επικρατεί στην MS για τα SMS.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems