Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Αγγελία για κλάμματα....

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò vwpolo16v. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Τάσκος Γιώργος στις 06-04-2009, 02:42. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-04-2009, 22:44 49884

Αγγελία για κλάμματα....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ πτυχιούχος ΑΕΙ, ζητείται από software house, με 3ετή εμπειρία, σε εμπορικές εφαρμογές, γνώση VB, Dot.net, CQL, server 2000

Κρίμα στο παλικάρι που θα πάει............

•  05-04-2009, 23:41 49887 σε απάντηση της 49884

Απ: Αγγελία για κλάμματα....

Πιστεύω όχι τόσο κρίμα στο παλικάρι γιατί ίσως να χρειάζεται τα χρήματα στην φάση της ζωής του τώρα....
    Αλλά πολύ κρίμα για αυτούς που χρησιμοποιούν τα προγραμματά τους..προφανώς θα είναι τίγκα στην τρύπα και το Bug,
    σκαθάρι να φάνε και οι κότες..απο server μέχρι application. Αλλά και πάλι θα μπορούσε να είναι τυπογραφικό λάθος.
    Είναι ολόκληρη η αγγελία?

•  05-04-2009, 23:46 49888 σε απάντηση της 49884

Λύστε μου μια απορία. Το "πτυχιούχος ΑΕΙ" γιατί θεωρείται πια τόσο σημαντικό κριτήριο; Ειδικά αφού, ούτε εγγύηση για την ποιότητα των γνώσεων, του αποτελέσματος ή και της μεθοδολογίας της εργασίας δίνει, ούτε συμφέρει έναν εργοδότη αν θέλει να πληρώσει (νομίμως) τα προσόντα του εργαζομένου. Αν γίνεται για λόγους screening, πιο σημαντική είναι η απαίτηση για προηγούμενη εμπειρία (και πολύ πιο περιοριστική) παρά το πτυχίο.

Δεν είμαστε μηχανολόγοι μηχανικοί που διακρίνονται πρακτικά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (και χωρίς πτυχίο δεν έχεις νομικά δικαιώματα μηχ. μηχανικού νομίζω). Αγαπητοί εργοδότες, συνέλθετε, ξυπνήστε από τον λήθαργο της προηγούμενης δεκαετίας και προσλάβετε αξιοκρατικά βάσει των αποτελεσμάτων, όχι τεχνοκρατικά βάσει των πτυχίων. Στο κάτω κάτω, για το αποτέλεσμα της δικής σας δουλειάς πρόκειται...

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  05-04-2009, 23:46 49889 σε απάντηση της 49887

Αν η αγγελία δοθηκε τηλεφωνικά, όπως γίνεται συνήθως στις εφημερίδες, τότε η τηλεφωνήτρια έγραψε ό,τι καταλάβαινε. Εχω δει και άλλες αγγελίες σε αυτό το στυλ. Το ερώτημα είναι, γιατί μια εταιρία θα εμπιστευόταν τηλεφωνήτρια, και μάλιστα χωρίς να γίνει spelling των όρων, για τη δημοσίευση μιας τέτοιας αγγελίας; Οπότε μάλλον επιστρέφουμε στο αρχικό συμπέρασμα...

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  05-04-2009, 23:53 49890 σε απάντηση της 49888

Mitsaras:
    Λύστε μου μια απορία. Το "πτυχιούχος ΑΕΙ" γιατί θεωρείται πια τόσο σημαντικό κριτήριο; 
    Οταν οι εταιρίες κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς, υποβάλλουν αρκετές φορές και βιογραφικά σημειώματα των στελεχών τους, ητοι τις συμφέρει να δείχνουν οτι έχουν περισσότερους πτυχιούχους ΑΕΙ. Αυτό και πάλι είναι τυπικούρα, όχι όμως από την πλευρά της εταιρίας αυτή τη φορά.

Κατά τα άλλα, υπάρχει γενικά η προκατάληψη οτι ένας πτυχιούχος ΑΕΙ έχει καλύτερη αντίληψη από έναν μη πτυχιούχο. Αυτό μπορεί να ισχύει σε άλλους τομείς, στην πληροφορική όμως έχει φτάσει ορισμένες φορές να ισχύει και το αντίθετο! Ακριβώς επειδή οι όποιοι πτυχιούχοι Πληροφορικής (και όχι μόνο ΑΕΙ) έχουν διδαχθεί συγκεκριμένη ύλη, θεωρούν εαυτούς πιό "πλήρεις" και λιγότερο προβληματισμένους με το να παρακολουθήσουν εντατικά τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Και εκεί την "πατάνε", μια και αρκετές φορές αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί. Φυσικά δεν ισχύει αυτό για όλους, απλά δημιούργησε αρκετό bias ωστε να δικαιολογήσει την ύπαρξη της αντίθετης "σχολής" εταιριών που αντιμετωπίζει πιό καχύποπτα τους πτυχιούχους από τους μή πτυχιούχους!

Η εν λόγω εταιρία ανήκει στη σχολή "οι πτυχιούχοι είναι καλύτεροι από τους μη πτυχιούχους". Εξίσου biased όπως και αντίθετη σχολή. Καμία από τις δύο "σχολές" δεν δίνει κατά την άποψή μου το απαιτούμενο βάρος στα αποτελέσματα.

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotSee Web Services

View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

DotNetNuke them!
  •  06-04-2009, 00:16 49892 σε απάντηση της 49889

Η αγγελία αυτή είναι καταχωρημένη όπως και άλλες παρόμοιες (πιο σώστα διατυπωμένες) σε ένα απο τα πιο γνωστά site για αγγελίες. Την οποιαδήποτε αγγελία στο συγκεκριμένο site απ οσο ξέρω την κάνει post ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος.

Το "κρίμα στο παλικάρι που θα πάει" προς θεού δε το είπα με αυτή την έννοια. Πράγματι υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη να δουλέψουν και ακομα μεγαλύτερη ανάγκη τα χρήματα. Το είπα με την έννοια της συνεννόησης. Θα μπορεί να συνεννοηθεί αυτός ο άνθρωπος με το αφεντικό του???? :)

Απλά πείτε μου πως είναι δυνατό ενα software house να μη μπορεί να διατυπώσει σωστά κάποιες βασικές έννοιες. Δεν την έβαλε ο μπακάλης της γειτονιάς την αγγελία, αλλα ένα software house..........

•  06-04-2009, 02:42 49896 σε απάντηση της 49892

True
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems