Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

AthCon like... DefCon

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Thiseas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος krumel στις 13-01-2010, 12:07. Υπάρχουν 19 απαντήσεις.
Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-01-2010, 10:06 56384 σε απάντηση της 56380

Απ: AthCon like... DefCon

George J. Capnias:

Παρόλα αυτα θα ήθελα να ξαναμπεί το event στις Ειδήσεις του dotNETZone.gr

George J.

+1 to Mr Kapnias!!
    Κι εγώ ήθελα να το πω αυτό αλλά θεώρησα "σημειολογική" την μετακίνηση του thread στο καφενείο από τους υπεύθυνους και... σιώπησα...

PS:
    @ Παναγιώτη Κεφαλίδη,
    Yπάρχει underground security community στην Ελλάδα ακόμα. Άσχετα με κάποια χαζά, ανούσια, εκδικητικά και σωβινιστικά defaces (τα οποία όμως εξυπηρετούν συγκεκρμένους σκοπούς, στόχους και γίνονται από συγκεκριμένα - γνωστά σε εμάς - άτομα), η κοινότητα (τώρα τελευταία τουλάχιστον) χαίρεται γιατί επιτέλους αρχίζει να αναδυκνύει real programmers δλδ απλά γνώστες του αντικειμένου που γίνονται αποδεκτοί παγκοσμίως. btw... ελπίζω κάπου (με κάποιο nick) να συμμετέχεις κι εσύ με κάποιο τρόπο.... ;-)

Nothing to declare...
  •  12-01-2010, 15:53 56389 σε απάντηση της 56384

Καταρχήν καλώς σας βρήκα,

Μιας που είμαι ένας από τους διοργανωτές του AthCon θα ήθελα να σας πω δύο λόγια. Πρώτα από όλα όλη η κριτική που κάνατε είναι δεκτή και θέλουμε να έχουμε τέτοιου είδους κριτική.

Θα ήθελα να αναφερθώ όμως σε κάποια πράγματα. Μιλήσατε για το AthCon και  το event της HAU 3rd Athens International Forum, είπατε ότι το site της HAU είναι καλύτερο. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω ως προς τι είναι καλύτερο????

Δεύτερον το AthCon δεν είναι ένα event που το διοργανώνει μια εταιρία  με κάποιο budget  από πίσω…..

Τρίτον και πιο ουσιαστικό από όλα….Το AthCon έχει speakers από past  conferences όπως  Blackhat, defcon, deepsec, ruxcon,OWASP etc….που ουδέ μια σχέση έχουν με events του στυλ HAU. Σε event λοιπόν στυλ AthCon υπάρχει μια σειρά και εμείς την τηρούμε είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε τους κάνουμε να χάσουν 30 λεπτά και στο τέλος δεν τους κερδίζουμε……Αυτά είναι στο παιχνίδι….Πάντως δεν νομίζω να φάμε τα λεφτά σας. Αν το νομίζετε παρακαλώ να μην ασχοληθείτε καθόλου με το event.

Τώρα ενδεικτικά για τους speakers αναφέρω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι το jbrofuzzer του OWASP  έχει γραφτεί εξολοκλήρου από τον yianni pavlosoglou. Επίσης Ο Gyan (www,milw0rm.com or www.exploit-db.com) και  ο FX (http://www.securityfocus.com/columnists/351)  είναι οi μοναδικοί τα τελευταία χρόνια  που βγάζουν research για cisco exploitation  και θεωρούνται από την ιδία την CISCO  τοπ στον τομέα τους. Και δεν είναι μόνο αυτοί….Είναι αρκετοί ακόμα key speakers που θα τους βγάλουμε στο site σύντομα (και είναι παρά πολύ γνωστοί στον χώρο του security )…

Επίσης πολλές από της  παρουσιάσεις είναι 0day eploits. Μπορεί να μου πεi κάποιος όλα αυτά σε πιο άλλο event στη Ελλάδα τα έχει δει????
    (Και δεν αναφέρομαι καν στα events που θα γίνουν Capture the Flag etc….)
    Γιατί όπως και να το κάνουμε το event τις ΗAU είναι εντελώς θεωρητικό και δεν έχει καμία σχέση με το AthCon. Και an κάποιος μου πει ότι έχει και πρακτικό κομμάτι, τότε θα του απαντήσω ότι το να δείξω για 20 λεπτά σε ένα κοινό το metasploit να τρέχει σε έναν υπολογιστή με windows XP SP1 και να του περνώ access δεν έχει να μου δώσει και πολλά.

Και  τέλος να μείνουμε στο αν είμαστε σοβαροί οι όχι που κάποιος κύριος είπε θα σας πω το εξής: Το ότι ένας από τους key sponsors είναι μια εταιρία worldwide σε θέματα  security και το Greek Chapter του OWASP λέει πολλά…..

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τον χώρο σας για να εκφράσω το παράπονο μου……

“May all your exploits,  return a root shell”
  •  13-01-2010, 07:47 56401 σε απάντηση της 56389

krumel:

Καταρχήν καλώς σας βρήκα, ...

Καλημέρα,

Να ξεκινήσω ότι χαίρομαι όταν τα forum του dotNETZone.gr γίνονται το βάθρο που κάποιος βγαίνει να πει ελεύθερα την γνώμη του και τα παράπονά του. Επίσης χαίρομαι όταν ακούω να γίνονται ημερίδες που οργανώνονται από το Έλληνες για Έλληνες.

Θα ήθελα να επαναλάβω το αίτημα μου, να γίνει μια δημοσίευση για το event από εσάς, στην περιοχή "Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις", όπως πιστεύετε εσείς ότι είναι καλύτερα, και στην συνέχεια εμείς θα την προωθήσουμε στην πρώτη σελίδα μας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι γενικά το community είναι λίγο χαμένο στην Ελλάδα - αυτό δεν το λέω με κακία, αλλά η αλήθεια είναι ότι "δεν ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά"... Δεν μας είναι άγνωστη η ιδέα ενός community event, μιας και εμείς μόλις πριν τρεις μήνες διοργανώσαμε την πρώτη μας ημερίδα, και ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε διοργανώσει πάνω από 30 δίωρα events. Η οργάνωση και ο συντονισμός της ημερίδας, ήταν πολύ πιο δύσκολος. Έχοντας ακούσει και συζητήσει με admins και moderators από άλλα forums, που έχουν κάνει παρόμοια δουλειά στην οργάνωση events, ξέρω για το άγχος να βρεθούν οι παρουσιαστές, να επιλεγούν παρουσιάσεις που το κοινό θα βρει ενδιαφέρουσες, μόνο με το διάβασμα μιας περιγραφής σε ένα site.

Είχαμε την τύχη σαν forum, να έχουμε σαν μέλος τον Thiseas, που μας ενημέρωσε για το event. Η ερώτησή μου ήταν αν το έχει κάνει αυτό και στο autoexec.gr. Ο σκοπός της ερώτησής μου, αν και τους περισσότερους από εδώ μέσα είναι κατανοητό μιας και το autoexec.gr είναι μια παρόμοια κοινότητα με εμάς και έχει σαν επίκεντρο Microsoft τεχνολογίες και προϊόντα, είχε καθαρά σαν σκοπό να βοηθήσει την προσπάθειά σας να φτάσετε περισσότερο κοινό και να το ενημερώσετε.

Δεν έχουμε σκοπό, ούτε να μειώσουμε το event, αλλά ούτε και να το χλευάσουμε. Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν με άλλα events που έχουμε διοργανωθεί από άλλα ελληνικά communities, θέλουμε να βοηθήσουμε, και πιστεύω ότι αυτός ήταν ο σκοπός των σχολίων που έγιναν στο forum.

Για μια ακόμη φορά, είμαστε ανοιχτοί για να βγει δημοσίευση για το AthCon.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  13-01-2010, 12:07 56409 σε απάντηση της 56401

Έχει ενημερωθεί ο κύριος Κλαδάκις (autoexec.gr) μιας και ήταν από τους πρώτους που μίλησα μαζί του για την διοργάνωση του AthCon, και θα αναρτηθεί σύντομα πληροφορίες για το event.

Σελίδα 2 από 2 (20 εγγραφές)   < 1 2
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems