|
Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò epp1123. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Μπλουγουράς Γιάννης στις 09-02-2010, 20:54. Υπάρχουν 17 απαντήσεις.
-
06-11-2009, 16:14
|
-
epp1123
-
-

-
Μέλος από τις 15-04-2008
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 302
-
-
|
Ντύνομαι εις τα χακί, δε ξέρω τι να κάνω, το framework σκέφτεμαι και το μυαλό μου χάνω
Ήρθε και η ώρα να ντυθούμε στα χακί. Απλά έχω μία απορία; Πως θα καταφέρω να κρατήσω επαφή με τις εξελίξεις πχ framework έκδοση 4; Μην απολυθώ και μου έρθει όλη η νέα γνώση σαν ωκεανός και με πνίξει. Σκέφτηκα να πάρω κάνα περιοδικό μέσα κάνα βιβλίο, όχι τώρα αφού ορκιστώ και δω πως πάει το πράμα, αλλά αξίζει; Θα αντιμετωπίσω κάπως το θέμα ή μπα;
|
|
-
06-11-2009, 16:21
|
|
Απ: Ντύνομαι εις τα χακί, δε ξέρω τι να κάνω, το framework σκέφτεμαι και το μυαλό μου χάνω
Νομίζεις πραγματικά ότι θα ξεχάσεις τί γίνεται μέσα σε 9 μόλις μήνες? Τί να πούμε εμείς που κάναμε 18 μήνες? Ετοιμάσου τώρα για τις τελευταίες διακοπές της ζωής σου και θα δείς ότι και χρόνος υπάρχει και ... βαρεμάρα. Στο κέντρο εκπαίδευσης θα πέσει τρέξιμο, αλλά στη μονάδα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο χαλαρά. Δεν μπορείς να φανταστείς τί ανακούφιση είναι να ΜΗΝ σε απασχολεί τί θα γίνει με το project τις επόμενες εβδομάδες. Βασικά να μην σε απασχολεί ούτε καν τί θα γίνει αύριο.
Παναγιώτης Καναβός, Freelancer Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
|
|
-
06-11-2009, 17:05
|
-
nikolaosk
-
-

-
Μέλος από τις 28-04-2007
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 1.418
-
-
|
Απ: Ντύνομαι εις τα χακί, δε ξέρω τι να κάνω, το framework σκέφτεμαι και το μυαλό μου χάνω
ζήτα να πας σε καμιά μονάδα στο πεντάγωνο και δώσε τους υπόσχεση, ότι θα τους κάνεις όλες τις Legacy εφαρμογές, με asp.net,wcf,silverlight,EF,sql server. οπότε και θα κάνεις θητεία και θα μαθαίνεις.... και μεις που πήγαμε 18 σε καράβι, μόλις γυρίσαμε εντάξει, ένα διάβασμα παραπάνω έπεσε... αλλά δεν τα χάσαμε και όλα....
Νικόλαος Καντζέλης BSc, MSc, MCAS, MCPD, MCITP, MCTS,MCP, MCT
|
|
-
06-11-2009, 17:09
|
-
cap
-
-

-
Μέλος από τις 14-01-2005
-
Βύρωνας, Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 2.750
-
-
|
Αν και τώρα μπορεί να σου φαίνεται μεγάλο το διάστημα, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. 9 μήνες δεν είναι τίποτα. Σκέψου οτι μπορεί στο ίδιο "τέλμα" να πέσει κανείς και με ένα μεγάλο project το οποίο θα τον "κολλήσει" για πολύ καιρο σε legacy τεχνολογίες (και το έχω ζήσει πολλάκις!).
Σωτήρης Φιλιππίδης DotSee Web Services
|
|
-
06-11-2009, 17:10
|
-
nikolaosk
-
-

-
Μέλος από τις 28-04-2007
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 1.418
-
-
|
σωτήρη, την σκέψη μου διαβάζεις ρε άτιμε..... α, φίλε μου, κοίτα μην σου πέσει να κάνεις καμιά δουλειά σε dotnetnuke. ο cap(σωτήρης) θα σε βοηθάει....
|
|
-
06-11-2009, 17:17
|
|
Παναγιώτης Καναβός:
Νομίζεις πραγματικά ότι θα ξεχάσεις τί γίνεται μέσα σε 9 μόλις μήνες? Τί να πούμε εμείς που κάναμε 18 μήνες?
ει κάποιοι κάναν 21 και δεν ήταν δόκιμοι εντάξει;
9 μήνες δεν είναι τίποτα μέχρι να μπεις βγαίνεις
Antonios Chatzipavlis
|
|
-
06-11-2009, 18:18
|
-
epp1123
-
-

-
Μέλος από τις 15-04-2008
-
Θεσσαλονίκη
-
Δημοσιεύσεις 302
-
-
|
Για να τα λέτε έτσι, έτσι θα είναι. Οπότε μπορώ και εγώ να ηρεμήσω κάπως. Ουφφφφφ. Τελικά το dotnetzone λειτουργεί και ως αγχολυτικό.
|
|
-
06-11-2009, 18:47
|
-
nikolaosk
-
-

-
Μέλος από τις 28-04-2007
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 1.418
-
-
|
Φίλε μου το DNZ κάνει τα πάντα όλα.... τι να λέμε τώρα?
καλά 9 μήνες δεν είναι τίποτα....
μακάρι να βγάζαμε τα λεφτά που βγάζανε οι ψυχολόγοι.... βασικά να ένα καλό θέμα(πόσα doctora στην ψυχολογία θέλεις για να γίνεις developer?) για τον Ζαχαρία (που να ναι αυτό το παιδί...... με την Τούλα μάλλον...... ή κάπου γράφει από την αρχή το dotnetnuke..... )
πάρε και κανά βιβλίο στην σκοπιά.... sql server 2008, asp.net mvc, EF, c# 4.0,VB 2010, silverlight, wpf.....
θα βαριέσαι ... δεν θα χεις τι να κάνεις....
και στις άδειες έλα με τα στρατιωτικά, στα DNZ events, αν είσαι πεντάγωνο, είσαι 4 στάσεις (με μετρό) δρόμο...
|
|
-
06-11-2009, 18:52
|
|
Σαν πολύ μεγαλύτερος (μου την δίνει αυτό ;) αλλά τι να κάνω ) θα σου δώσω μια συμβουλή για τον στρατό προσπάθησε να πας κάπου που να έχει δράση δηλαδή ασκήσεις πολλές, δεν θα το καταλάβεις πότε θα περάσει ο καιρός. Άμα είσαι συνέχεια σκοπιά αγγαρεία κλπ θα σου την "δώσει". Και στο λέω αυτό διότι και έγω αυτό έκανα ( υπηρέτησα Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών - Α ΜΑΚ ) και 21 μήνες τότε πέρασαν και ούτε το κατάλαβα.
Όσο για την τεχνολογία αμά το έχεις μέσα σου παλικάρι μου είναι σαν το ποδήλατο δεν το ξεχνάς ποτέ.
Άντε με το καλό να πας και με το καλό να γυρίσεις και εμεις εδώ θα είμαστε ( 9 μήνες μεγαλύτεροι ) ;)
Φιλικά
Αντώνης
Antonios Chatzipavlis
|
|
-
06-11-2009, 18:59
|
-
nikolaosk
-
-

-
Μέλος από τις 28-04-2007
-
Αθήνα
-
Δημοσιεύσεις 1.418
-
-
|
και κάπως αλλιώς περναέι πολύ καλά και γρήγορα η θητεία που ούτε το καταλαβαίνεις....
σαν κάποιους που ήξερα εγώ και κάνανε στην πλατεία κλαυθμώνος, την ναυτική τους θητεία. 2 απογεύματα την εβδομάδα.....
τίποτα δεν κατάλαβαν.....
αθάνατημ βυσματική Ελλάδα...
|
|
-
06-11-2009, 19:53
|
|
ε ναι σωστά, αλλά Νικόλα δεν έχουν όλοι μπαρμπα στην Κορώνη :)
Antonios Chatzipavlis
|
|
-
09-11-2009, 11:24
|
-
gkaz
-
-
-
Μέλος από τις 25-02-2008
-
-
Δημοσιεύσεις 38
-
-
|
Α-ΜΑΚ; Αυτό ήταν παλιά!!!
Έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον. Δεν έχουν κόσμο οι ειδικές δυνάμεις. 9μηνη θητεία και 3μηνες ΕΣΣΟ, αν υπολογίσεις και τις υποχρεώσεις της μοίρας για ασκήσεις ... η εμπλοκή πάει σύννεφο.
Από την άλλη συμφωνώ ότι όταν τρέχεις δεν προλαβαίνεις να μιζεριάσεις και αν δεις τις ασκήσεις σαν extreme sports, περνάς καλά. Ωραίες εμπειρίες.
Εγώ μια συμβουλή θα σου δώσω. Όπου και να πας μην ακολουθήσεις δυο κανόνες των στρατευμένων. Μην κατεβάσεις διακόπτες και μην μετράς μέρες. Βρες κάτι να ασχολείσαι.
Κάτι που πιστεύω ότι θα έπρεπε να αναλογιστείς σοβαρά είναι ο θεσμός του δόκιμου (ΔΕΑ – Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός). Λογικά σαν απόφοιτος πανεπιστημίου στο φύλλο πορείας που έλαβες θα έχεις ένδειξη ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός).
Σαν δόκιμος παίρνεις ένα μισθό της πλάκας που λογικά δεν φτάνει ούτε για το ενοίκιο αλλά θεωρητικά το μεσημέρι πας σπιτάκι σου (με ότι αυτό συνεπάγεται) εκτός και έχεις υπηρεσία. Φυσικά σαν αξιωματικός δεν κάνεις σκοπιές, θεωρείσαι στέλεχος και όχι φαντάρος (ή στην χειρότερη φαντάρος πολυτελείας). Στα μείον είναι ότι κάνεις 6 μήνες μεγαλύτερη θητεία και χάνεις τα καλά των απλών φαντάρων όπως η δωρεάν διαμονή και διατροφή. Για εμένα υπερίσχυσαν τα μείον. Αν σε ενδιαφέρει, ρώτα για περισσότερες λεπτομέρειες κάποιον που να υπηρέτησε σαν δόκιμος.
|
|
-
09-11-2009, 11:35
|
|
gkaz:
Α-ΜΑΚ; Αυτό ήταν παλιά!!!
Έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον. Δεν έχουν κόσμο οι ειδικές δυνάμεις. 9μηνη θητεία
Ωχ με πέθανες τώρα συνάδελφε ;)
Είναι παλιά όντως 22 χρόνια έχουν περάσει από τότε που απολύθηκα.
Όντως τώρα από ότι ξέρω δεν παίρνουν τόσους κληρωτούς όπως παλιά και έχουν δίκιο τι να προλάβεις να κάνεις μέσα σε 9 μήνες, ανταρτοπόλεμο, ορεινό, ελικόπτερίες, θαλασσία, πορεία βολή, αναγνωρίσεις κλπ δεν βγαίνει μέσα σε 9 μήνες
Antonios Chatzipavlis
|
|
-
09-11-2009, 12:50
|
-
anjelinio
-
-
-
Μέλος από τις 21-06-2005
-
-
Δημοσιεύσεις 571
-
-
|
Αν και σε έχουν καλύψει οι προηγούμενοι, να πώ και 'γω τις αναμνήσεις μου ... 
Αν και παρουσιάστηκα στο μηχανικό, όπου καμμία σχέση δεν είχαμε με υπολογιστές ( και πολύ το χαιρόμουν ... ) στην παραμεθώριο σπανίζουν οι πληροφορικάριοι. Οπότε φεύγοντας απο τη Σάμο το '04, είχα στήσει Windows Advanced Server σε cluster mode, 1 - 2 smtp servers, 1 Media Server & 2 encoders, και άφησα πίσω μου μια ταξιαρχία με windows domain, email και όλα τα σχετικά βοηθήματα που δίνει ένα LAN, αλλά πιο σημαντικά ... streaming audio το Rock FM στους Media Players, streaming video τη Μενεγάκη κάθε πρωί, και ένα κανάλι με on-demand ταινίες, πρώτη και καλύτερη φυσικά το ... Λούφα και Παραλλαγή !!!
Ε, και 2 web apps με απλό ASP, ένα παιχνιδάκι σκάκι σε C# ( 1.1 τότε ... ) και άπειρο windows scripting.
Μην απελπίζεσαι λοιπόν ... η πληροφορική έχει τον τρόπο της, ακόμα κι αν ΘΕΣ να την αφήσεις, να σε βρίσκει αυτή !
E και να πω κι εγώ πόσο ΖΗΛΕΥΩ, και πόσο δίκιο έχει ο Πανιαγιώτης πιο πάνω ... σαν position of least possible responsibility ο στρατός είναι το τελευταίο καταφύγιο του κουρασμένου προγραμματιστή !
ENJOY IT WHILE IT LASTS !!!!  
Angel O:]
|
|
-
10-11-2009, 10:48
|
-
mixio
-
-

-
Μέλος από τις 31-12-2007
-
Θεσσαλονικη
-
Δημοσιεύσεις 129
-
-
|
epp1123 κουραγιο! Ποτε μπαινεις; Εγω Φεβρουαριο ! Ελπιζω να μας βαλουν σε κανεναν γραφειο με υπολογιστη να φορτωσουμε στα κρυφα VS και να περναμε την ωρα μας με WPF.
Sleep-deprived psychotic hacker
|
|
Σελίδα 1 από 2 (18 εγγραφές)
1
|
|
|