Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Λιγότερος χώρος στο live sync από ότι υπήρχε στο mesh

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Dimitris Papadimitriou. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 19-07-2010, 18:52. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  07-07-2010, 11:04 59376

Λιγότερος χώρος στο live sync από ότι υπήρχε στο mesh

Δεν καταλαβαίνω τι την πιάνει την Microsoft ώρες ώρες και υποβαθμίζει φανταστικές υπηρεσίες όπως αυτή του Mesh. Με το mesh μπορούσες να συγχρονίσεις έως και 5GB δωρεάν, χωρίς peer2peer, δηλαδή απευθείας σε online storage. Τώρα, με νέο sync που σύντομα θα αντικαταστήσει το mesh, σου λέει... όχι, θα σου δίνω μόνο 2GB! Και αν θέλεις άσε τα PC σου ανοιχτά για να συγχρονίζεις απεριόριστα δεδομένα. Ωραίο green computing!
    περισσότερα εδώ.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  19-07-2010, 14:12 59447 σε απάντηση της 59376

Απ: Λιγότερος χώρος στο live sync από ότι υπήρχε στο mesh

Προσωπικά η άποψή μου είναι ότι δεν είναι και τόσο κακή απόφαση.
    Το παρατήρησα κι εγώ ότι μειώθηκε ο χώρος, αλλά όπως λέει και στο link που έδωσες, αυτοί που χρησιμοποιούν τα 5 GB είναι πολύ λίγοι. Βάλε επίσης και την μέση ταχύτητα ίντερνετ που παίζει, συμφέρει ακόμα να κουβαλάς ένα USB flash αν θες τόσα δεδομένα στο χέρι. Βάλε επίσης και το SkyDrive (το απλό, που είναι 25 GB, όχι το SkyDrive Synced Storage που χρησιμοποιεί το Live Sync), μπορείς να έχεις 5 φορές περισσότερα από πριν, και να κλείνεις και τον υπολογιστή μετά το upload. Και ένα ακόμα θετικό για το sustainable computing (ή green computing), δίνοντας τα 2/5 από ότι έδινε πριν η Microsoft, κερδίζει στο να διατηρεί 60% περισσότερη ενέργεια, γιατί οι φάρμες της τώρα γίνονται μικρότερες θεωρητικά.
    Επίσης να προσθέσω κάτι εκτός θέματος, ότι μου αρέσει πολύ από πλευράς usability το καινούριο Live Sync Beta και γενικά όλο το πακέτο Windows Live Beta με silverlight κλπ.!
    (Παρεμπιπτόντως, το DropBox free είναι επίσης 2 GB)

Panagiotis Georgiadis
    HBM Netherlands B.V.
    www.twitter.com/HimWithCurls
  •  19-07-2010, 17:26 59449 σε απάντηση της 59447

panagiotis_georgiadis:
    Το παρατήρησα κι εγώ ότι μειώθηκε ο χώρος, αλλά όπως λέει και στο link που έδωσες, αυτοί που χρησιμοποιούν τα 5 GB είναι πολύ λίγοι.
    Διάβασα τις δικαιολογίες που δίνουν και μου φαίνονται λίγο φθηνές. Το ίδιο ισχύει και με τα 7GB που δίνει το gmail. Κανείς δεν τα χρησιμοποιείς όλα, αλλά η google τα δίνει. Επίσης αυτοί οι λίγοι που χρησιμοποιούν τα 5GB είναι ίσως οι σημαντικότεροι influensers. Το βρίσκω ασυνεπές να κατεβάζεις τη χωρητικότητά μιας υπηρεσίας. Τι θα γίνει αν αύριο δουν από τα στατιστικά τους ότι και τα 25GB του SkyDrive είναι πολλά και δεν τα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Θα την πληρώσουν αυτοί που τα χρησιμοποιούν;
    panagiotis_georgiadis:
    Βάλε επίσης και την μέση ταχύτητα ίντερνετ που παίζει, συμφέρει ακόμα να κουβαλάς ένα USB flash αν θες τόσα δεδομένα στο χέρι. Βάλε επίσης και το SkyDrive (το απλό, που είναι 25 GB, όχι το SkyDrive Synced Storage που χρησιμοποιεί το Live Sync), μπορείς να έχεις 5 φορές περισσότερα από πριν, και να κλείνεις και τον υπολογιστή μετά το upload.
    Και με το mesh κλείνεις τον υπολογιστή σου μετά το upload. Θα το θεωρούσα χαζό να τον κρατάς ανοιχτό. Το USB flash είναι καλό, αλλά μεταξύ άλλων, μια χρήση υπηρεσιών όπως το mesh (υπάρχουν πολλές άλλες ανταγωνιστικές) είναι και το backup. Προσωπικά δεν με νοιάζει να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου από πολλά μέρη. Αλλά μου αρέσει που, χωρίς καμιά παρέμβαση τα αρχεία μου γίνονται backup με διαφανή τρόπο σε ένα άλλο φυσικό μέρος.

Με δυο λόγια, το βρίσκω απλή τσιγκουνιά! Θα περίμενα να είναι πιο απλόχεροι, ή τουλάχιστον όσο απλόχεροι ήταν και στο παρελθόν.

Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  19-07-2010, 18:02 59450 σε απάντηση της 59449

Συμφωνώ απόλυτα για το επιχείρημα, πιστεύω κι εγώ ότι έιναι τσιγκούνηδες στη Microsoft. Αν προσπαθούν να ανταγωνιστούν στον τομέα Cloud Computing και δουν ότι αυτή η στρατηγική είναι λάθος ελπίζω να το καταλάβουν σύντομα.
    Για το θέμα του ποιος είναι influential, ποιος εππηρεάζει δηλαδή τις τεχνολογίες, ίσως δεν είναι το μόνο μέτρο το πόσα γίγα καταναλώνεις. Επειδή είμαι developer και όχι manager, θα πω μόνο κάτι από την εμπειρία μου. Είχαμε πελάτη που είπε ότι το λογισμικό δε δουλεύει στο setup του με 4 οθόνες. Όταν έχουμε άλλα 100 bugs από πελάτες που πληρώνουν περισσότερα, το συγκεκριμένο θα πάει τέρμα πίσω στην ουρά. Θέλω να πω ότι έχει σημασία:
    - πόσο διατίθεσαι να πληρώσεις
    - πόσο συμμετέχεις ενεργά στην αντιμετώπιση προβλημάτων
    - πόσο ουσιαστικά σε "βάθος" εκμεταλεύεσαι μία υπηρεσία (π.χ. ποιος θα πάρει το Windows Live SDK και θα το κάνει να πετάει)
    Ελπίζω με τον ανταγωνισμό και με την εξέλιξη της τεχνολογίας να ανέβει ο δωρεάν online χώρος. Αν έχεις στο νου σου κανένα site που μπορείς να θέσεις το αίτημα αυτό στείλ'το κατά δω.

Panagiotis Georgiadis
    HBM Netherlands B.V.
    www.twitter.com/HimWithCurls
  •  19-07-2010, 18:52 59452 σε απάντηση της 59450

Κοίτα, όταν έχεις κάτι και σου το παίρνουν με ένα "too bad", όποια εξήγηση οδηγεί στην καλύτερη σε .... παρεξήγηση. Τί θα απαντήσεις όταν ο άλλος σου πει "μα αυτό το δίνατε πριν, τί πάει να πει 'συμβιβασμοί'"? Άσε που, αν κάνεις synch το smartphone σου, τα 2 GB δεν αρκούν ούτε για τα μισά περιεχόμενα. Να μην πούμε για docs και φωτογραφίες. Απλά φαίνεται ότι το Synch ως τώρα δεν χρησιμοποιείται για βαρειά χρήση - ή αυτή είναι η δικαιολογία.

(Δικαιολογία: Επειδή δεν πολυχρησιμοποιούν το προϊόν μας το πετσοκόβουμε στα όρια αυτών που δεν το πολυχρησιμοποιούν, έτσι ώστε αυτοί που το χρησιμοποιούσαν να μην μπορούν πλέον να το χρησιμοποιούν. Φλούρμπ?)

Είναι απλό: οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι ακόμα έτοιμες και τις αλλάζουν συνέχεια και θα σου λένε "too bad". Μέχρι να φτάσουμε στα Windows Phone 7, όπου θα τους π$#$@# και θα τους $@$@$%@ αν δεν δουλεύει τέλεια το sync για όλο το storage του κινητού, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει σημαντική αλλαγή. Μόλις μπούμε σε αυτό το παιχνίδι, και θα κινδυνεύουν να χάσουν πελάτες επειδή θα γυρίζουν σε Android, θα αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση.

Μέχρι τότε, μπορεί απλά να μην έχουν το σίδερο ή να μην είναι έτοιμο για μεγαλύτερη χρήση. Απλά κάτι πρέπει να πουν και σου λένε "too bad".

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems