Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

WP 7.8 Update

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò George Parissis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος George Parissis στις 25-04-2013, 14:39. Υπάρχουν 7 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  08-04-2013, 17:59 72435

    WP 7.8 Update

    Έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμα να πάρω ενημέρωση ότι εκκρεμεί Update είτε μέσα από το κινητό ή από το Zune. Έχω WP 7.5 και λογικά μέχρι τώρα θα έπρεπε να είχα μία ενημέρωση.

    Πήρα τηλέφωνο την Vodafone, οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι να μου πουν, λες και το άκουγαν πρώτη φορά. Μα δεν γίνεται αυτό από την Microsoft μέσω Internet; Έτσι μου είπαν. Και εγώ έτσι νόμιζα αλλά τα forums στο Internet λένε πως είναι θέμα του carrier. Από την άλλη αν κατεβάσω το CAB να κάνω εγώ την εγκατάσταση δεν θα έχω κατεβάσει και την νέα έκδοση firmware που εγκαθίσταται με την κανονική διαδικασία update. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επέλεξε αυτό τον δρόμο update η Microsoft.

    Ήρθε σε κάποιον από εσάς η ενημέρωση για update σε 7.8; Αν ναι πότε και σε ποιον carrier;

     

    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  08-04-2013, 21:21 72439 σε απάντηση της 72435

    Απ: WP 7.8 Update

    Έχω το HTC Radar και πήρα την εναβάθμιση πριν περίπου 10 μέρες. Βέβαια μένω Ολλανδία και έχω T-Mobile για provider. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να εξαρτάται από την εταιρεία κινητής αν και δεν είμαι σίγουρος.

     Έχει κάποια όμορφα νέα πράγματα η αναβάθμιση.

     

     


    My dream is to fly over the rainbow so high!!!!
  •  08-04-2013, 22:35 72442 σε απάντηση της 72439

    Απ: WP 7.8 Update

    Αρχικά διάβασα το παρακάτω link

    http://www.windowsphone.com/en-us/how-to/wp7/basics/phone-updates

    Όταν διάβασα την ερώτηση When can I expect updates for my phone γράφει το εξής:

    To ensure quality, we release updates on a staggered schedule throughout the world. Many factors influence when you'll receive an update, including which phone model you have and which company provides your mobile service.

    Μετά πάω στο http://www.wpcentral.com/ και διαβάζω στο forum πως είναι και θέμα carrier. Μάλιστα σε ένα post έλεγαν από διάφορες χώρες πότε τους ήρθε το update και από ποιον carrier ακόμα και για τα ίδια μοντέλα κινητών και φυσικά οι ημερομηνίες ήταν διαφορετικές, μέχρι και δίμηνο διαφορά.

    Στην συνέχεια βρίσκω το CAB τον WP 7.8 το οποίο μπορούσα να κατεβάσω και να το στήσω στο κινητό αλλά σε υποσημείωση λέει πως δεν θα αναβαθμιστεί το firmware της συσκευής αλλά μόνο το OS. Για το firmware και το OS καλύτερα να περιμένετε το επίσημο update από τον carrier. Πέρνω Vodafone και δηλώνουν άγνοια, τουλάχιστον στο τμήμα υποστήριξης και καταλαβαίνεται τώρα, μία υπάλληλος που απλά κάνει την δουλειά της.

    Οπότε τι να σου πω και εγώ δεν γνωρίζω. Η ουσία είναι ότι έχουμε Απρίλιο και ακόμα τίποτα και αναρωτιέμαι αν είναι γενική η κατάσταση στο θέμα αυτό ή αν γνωρίζει κάποιος να μας πει τι γίνεται.

  •  09-04-2013, 10:32 72444 σε απάντηση της 72442

    Απ: WP 7.8 Update

    Οι συμπτώσεις της ημέρας:

    1. Το πρωί μπήκε update στο Lumia 620 που μόλις αγόρασα, πάνω από το WiFi
    2. Σήμερα είμαι σε πελάτη "στον" πελάτη ο οποίος μπορεί να απαντήσει την ερώτηση ...
    3. Αναμείνατε στο ακουστικό σας για περαιτέρω.

    Αυτά που λέει ο Γιώργος όμως είναι και αυτά που ισχύουν. Η Nokia θα κάνει staggered update, οι telcos λαμβάνουν τα updates νωρίτερα για να τα ελέγξουν και μπορούν να ζητήσουν να καθυστερήσει το update αν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Φυσικά, ο ίδιος ο provider αποφασίζει πότε θα δώσει το update Over The Air, αλλά τα Windows Phone δεν περιορίζονται από τον provider.


    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  09-04-2013, 10:36 72445 σε απάντηση της 72442

    Απ: WP 7.8 Update

    Μερικές διευκρινήσεις:

    • Το 7.8 έγινε επίσημα release πριν καμιά δεκαριά μέρες - είχε γίνει ένα προηγούμενο release του, στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά το είχαν τραβήξει πίσω λόγω προβλημάτων.
    • Το σύνηθες είναι ότι μετά ένα επίσημο release, το παίρνουν οι vendors και προσθέτουν δικό τους Update (official update + vendor update). Στην συνέχεια αυτά πάνε στους carriers. Αν οι συσκευές έχουν carrier branding θα προστεθούν και άλλα Updates (official update + vendor update + carrier updates). Η αλήθεια είναι ότι αυτοί που είναι στην τρίτη κατηγορία είναι οι πιο άτυχοι, γιατί συνήθως δεν θα πάρουν τίποτα (εκτός και αν ζουν στις ΗΠΑ). Το σύνηθες είναι να ανήκει κάποιος στην δεύτερη κατηγορία.
    • Προσωπικά δεν θα σύστεινα να κάνεις official update χωρίς vendor update, γιατί μπορεί να καταλήξει σε συσκευή "τούβλο" ή σε μειωμένη απόδωση της συσκευής καθότι είτε δεν τρέχουν εφαρμογές είτε, γιατί η συσκευή "τρελάθηκε".

    Αν ξέρεις ότι υπάρχει vendor update για την συσκευή σου, υπάρχει "back door" να την κάνεις update μέσω του πιστοποιημένου τρόπου (Zune και online από τους Microsoft Servers), χωρίς hack, αλλά δεν μπορώ να στον πω... Θα πρέπει να τον βρεις! (Και θα εκτιμούσα αν τον βρεις να μην το δημοσιεύσεις εδώ)

     

    George J.

     


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  09-04-2013, 20:18 72448 σε απάντηση της 72435

    Απ: WP 7.8 Update

    Έχω το HTC Radar και πήγα στα WP 7.8 από αρχές Φεβρουαρίου που ξεκίνησε να είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση.

    Αν θυμάμαι καλά, είχα διαβάσει πως το update δεν θα έβγαινε για όλα τα WP 7.5, οπότε μήπως για τη συσκευή σου δεν υπάρχει το update;

    Επίσης πέτυχα αυτό το link (http://crave.cnet.co.uk/software/windows-phone-7-8-update-paused-by-microsoft-50010591/) που λέει πως έχει γίνει pause το update.


    Τάσος Καραγιάννης

    Baby debugging steps...
  •  10-04-2013, 09:34 72452 σε απάντηση της 72448

    Απ: WP 7.8 Update

    tasos:

    Επίσης πέτυχα αυτό το link (http://crave.cnet.co.uk/software/windows-phone-7-8-update-paused-by-microsoft-50010591/) που λέει πως έχει γίνει pause το update.

    Είναι αυτό που ανέφερα πιο πάνω - έγινε ένα release αρχές Φεβρουαρίου, και μετά 2 βδομάδες έγινε roll-back. Έγινε διαθέσιμο ξανά πριν περίπου δέκα ημέρες - οι συσκευές που είχαν πάρει το 7.8 του Φεβρουαρίου, ξαναπήραν update για να ευθυγραμιστούν.

     

    George J.


    George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  25-04-2013, 14:39 72525 σε απάντηση της 72452

    Απ: WP 7.8 Update

    24/4 και ξαφνικά βλέπω ένδειξη ότι υπάρχει update. Έκανα update σε 7.8 μέσα από μία διαδικασία συνεχόμενων update. Η διαδικασία τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα.

    Provider : Vodafone

    Mobile: Nokia Lumia 800.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems