Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Η τέχνη του να ρωτάς έξυπνα (ή αλλιώς "ρωτώντας πας στην Πόλη")

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò KelMan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος KelMan στις 01-04-2006, 00:53. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 •  01-04-2006, 00:53 11427

  Idea [I] Η τέχνη του να ρωτάς έξυπνα (ή αλλιώς "ρωτώντας πας στην Πόλη")

  Τώρα που το dotNetZone έφτασε και ξεπέρασε τα 1000 μέλη, βλέπουμε ότι αυξήθηκε ο ρυθμός υποβολής ερωτήσεων. Προκειμένου λοιπόν η ερώτηση που θέτετε να έχει καλή τύχη, ας πούμε "να πλασαριστεί καλά", και να απαντηθεί γρήγορα, θα πρέπει να λάβετε μερικά πράγματα υπόψη. Όπως έχει πει και ο pkanavos σε ανάλογο post:

  "Γενικώς, πριν κάνει κανείς ερωτήσεις καλό είναι να ελέγχει το documentation. Κι εμείς που απαντάμε αυτό κάνουμε και μερικές φορές χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για την απάντηση, σε βάρος των υποχρεώσεων μας, εργασιακών και οικογενειακών. Αν νομίζεις ότι κάποιες απαντήσεις αργούν, υπάρχει πάντα και η περίπτωση να ρώτησες κάτι ειδικό και αυτοί που μπορούν να απαντήσουν να έχουν άλλες υποχρεώσεις.

  Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει αν και πότε θα απαντηθεί μια ερώτηση είναι το πως είναι γραμμένη. Το dotNetZone δέχεται πολλά posts κάθε μέρα και κανείς δεν προλαβαίνει να τα διαβάζει με προσοχή όλα. Αν μια ερώτηση είναι  δυσανάγνωστη ή δυσνόητη, ο κάθε αναγνώστης την παρακάμπτει για να διαβάσει τις υπόλοιπες. Μια δυσνόητη ερώτηση είναι πολύ εύκολο να παραπέσει."

  Θα υπερθεματίσω, λέγοντας ότι το ίδιο "κακό" είναι όταν η ερώτηση είναι πολύ γενική και αόριστη.

  Για παράδειγμα, αν δούμε μια ερώτηση στην θεματική ενότητα "SQL Server (και άλλες databases)" του τύπου "Πως μπορώ να ορίσω έναν πίνακα με κλειδί που να αποτελείται από δύο πεδία" χωρίς να μας έχει πει αυτός που ρωτάει τι βάση χρησιμοποιεί, θα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να τον ρωτήσουμε τι βάση χρησιμοποιεί (πλέον σε μερικές περιπτώσεις ούτε το "SQL Server" ως απάντηση δεν επαρκεί) προκειμένου να δώσουμε τη σωστή απάντηση...

  Κάποια από τα παραπάνω τα έχουμε ξαναπεί εδώ: Οι κανόνες του dotNetZone.gr

  Τέλος, αν έχετε όρεξη γι λίγο - ευχάριστο - διάβασμα, θα σας πρότεινα αυτό: http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html

   

   

   


  Vir prudens non contra ventum mingit
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems