Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ASP.NET 1.1 Objects,Classes & Data Manipulation

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mike_devlearner. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος mike_devlearner στις 02-02-2007, 22:31. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-02-2007, 11:25 24376

ASP.NET 1.1 Objects,Classes & Data Manipulation

Έχω φτιάξει μια εφαρμογή που δουλεύει 'on the fly', οπότε ήρθε η στιγμή για κάποια objects&classes.Ας πούμε μια class Clients.
    Για να καταχωρήσω  σε ξεχωριστές σελίδες τα δεδομένα του πελάτη πρέπει υποχρεωτικά να κάνω inherit την μια σελίδα στην άλλη σωστά?

Εάν όμως πω ότι δεν θέλω να δουλέψω με inheritance αλλά να μεταφέρω τα δεδομένα απο μια σελίδα σε μια άλλη και στην τελευταία σελίδα να τα αποθηκεύω όλα σε variables της Class Client όπότε και να μεταφέρω έτσι τα πάντα στην τελική μου σελίδα, αυτό λογικά γίνεται σωστά?, είναι το πιο ορθολογικό όμως? τι άλλο πρέπει να σκεφτώ?

Κάτι άλλο που σκέφτηκα να κάνω Server.Transfer για να δουλέψει κάτι τέτοιο αλλά θα πρέπει σε κάθε σελίδα να μεταφέρομα τα δεδομένα σε local variables και μετα πάλι με Server.Transfer στην τελική σελίδα όπου και θα φτίαχνω ένα XML(ενα XML είναι και ο τελικός στόχος) αυτό είναι πιο ορθολογικό?. Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί λίγο...... help guys!

Υπάρχουν αρκετοι τρόποι να μεταφέρεις απο μια σελίδα σε μια άλλη τα δεδομένα σου λογικά και μετά να τα παρουσιάσεις στην τελική σου σελίδα όπου και κάνεις ότι θες μετά με τα data.

Μήπως αυτό που ζητάω πρέπει να το βρώ σε ASP.NET AJAX καλύτερα? Δεν έχω καταλάβει 100% την φιλοσοφία της AJAX διότι θα συμφωνήσετε αρκετά ότι άμα δεν το έχεις δουλέψει το 'εργαλείο΄δεν μπορείς να ξέρεις τόσο.

Όποιος έχει όρεξη να γράψει κάτι παραπάνω εκτός απο αυτά που ρωτάω καλοδεχούμενος!

Thanks again...

•  01-02-2007, 19:55 24398 σε απάντηση της 24376

Απ: ASP.NET 1.1 Objects,Classes & Data Manipulation

Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να φτιάξεις μια διαδικασία εισαγωγής μιας καρτέλας πελάτη, αλλά δεν θέλεις όλα τα δεδομένα να είναι διαθέσιμα μπροστά σε αυτόν που κάνει την εισαγωγή, αλλά να φαίνονται τμηματικά - κάτι σαν ένα wizard.

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάποιο inheritance σε σελίδες ή να χρησιμοποιήσεις πολλαπλές σελίδες για να το υλοποιήσεις. Μπορείς να ομαδοποιήσεις τα πεδία εισαγωγής μέσα σε κάποια panels, και σε διαδοχικά postbacks, να εμφανίζεις κάθε φορά ένα διαφορετικό panel, ώστε να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι ο χρήστης αλλάζει σελίδα. Έτσι όλα τα δεδομένα θα είναι μέσα στην ίδια σελίδα και θα μπορείς πιο εύκολα να κάνεις την τελική εργασία του θες.

George J.

George J. Capnias: Χειροπρακτικός Υπολογιστών, Ύψιστος Γκουράρχης της Κουμπουτερολογίας
    w: capnias.org, t: @gcapnias, l: gr.linkedin.com/in/gcapnias
    dotNETZone.gr News
  •  02-02-2007, 13:43 24422 σε απάντηση της 24398

Ναί αυτό θα ήταν μια πολύ καλή και γρήγορη λύση.

Ευχαριστώ αν και με στεναχορεί που μόνο απο εσένα συνήθως παίρνω μόνο απαντήσεις σε σχέση με τις αναγνώσεις που αναφέρονται σε κάθε topic.

Thanks again!

•  02-02-2007, 17:49 24434 σε απάντηση της 24422

Πολύ φιλικά, να σου πω ότι είναι λίγο άδικο αυτό που λες...

Στο Visual Studio.NET 2003 - ASP using .DLL file σου απάντησε ο Dimitris Papadimitriou και ο agmarios.
    Στο Απ: Coding in Web Events&Controls ο Γιώργος Καπνιάς και ο Pak.
    Στο Debugging ASP page in Windows 2000 Server ο Γιώργος Καπνιάς.
    Στο Απ: Web Tool for ASP.NET or Visual Studio 200 .NET ο Anjelinio.
    Στο ASP.NET 1.1 Objects,Classes & Data Manipulation o Γιώργος Καπνιάς.

Σαφώς ο Γιώργος σου έχει απαντήσει σε 3 από τις 5 ερωτήσεις σου, ωστόσο αυτό έχει και μια λογική καθώς έχει απόλυτο expertise πάνω στο web development. Από εκεί και πέρα όμως μην παραγνωρίζεις την προσφορά των υπολοίπων. Είναι εύκολο να διαβάσεις μια ερώτηση αλλά χρειάζεται χρόνος για να την απαντήσεις και ο χρόνος είναι πολυτέλεια για πολλούς από μας που ξεκλέβουν λίγα λεπτά εν μέσω του καθημερινού φόρτου εργασίας για να ασχοληθούν με το DNZ. 

Επιπρόσθετα, σκέφτηκες μήπως δεν ρωτάς με τον κατάλληλο τρόπο και γι αυτό δεν λαμβάνεις απαντήσεις; Ένα post με πολλές ερωτήσεις σαν το παραπάνω "απαιτεί" από αυτόν που θα απαντήσει να αφιερώσει πολύ χρόνο για να το απαντήσει. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητές σου να λάβεις απάντηση. Hint: Διάβασε αυτό http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/11427.aspx

Καλή συνέχεια!

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  02-02-2007, 22:31 24442 σε απάντηση της 24434

Ναι όντως, ο καθένας έχει κάποιο field area το οποίο εγώ αλλά και πολύ άλλοι ίσως να μην το γνωρίζουν.
    KelMan απλά να αναφέρω ότι δεν το είπα κακοπροαίρετα, λογικά είναι αυτό που είπες παραπάνω,έχω ρωτήσει περισσότερα στο web κομμάτι και πήρα απάντηση απο τον J.Capnias,
    δεν μπόρεσα να διαβάσω όλους τους κανόνες του Dnz αλλά δεν το έκανα επειδή δεν ενδιαφέρθηκα, διάβασα γενικά για το forum και πως ξεκίνησε, ευχαριστώ πάντως για το post σου, ήταν κατατοπίστικο και ενημερωτικό για κάποιον που αρχίζει.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems